- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
nem javították. gáz. teljesítménye meg gyengusz ha azt nézem milyen régen piacon lévő termékekkel versenyzik. ha a 4060 megjelenésekor jött volna akkor mivel az f.s ez még lehetett volna sz.r is.
tisztázzuk, hogy miért mondom amit. a 3090 177%-ot tud a 3060 81%-ot. [link] ezt az arányt kellett volna legalább tartania a 4090/4060 párosnak és akkor mondanám, hogy oké a 4060 (mivel a 4090 298% a 4060-nak 136%-nak kellene lennie). na és ezért nem tetszik a B580 sem így 2024 végén. -
gV
őstag
4060+50%-ra mondanám, hogy jó. az meg, hogy csak $250 nem erős érv mikor a DLSS-től mindeddig gyengébb az XeSS, Axxx rossz az üresjárati és a videolejátszása alatti fogyasztása is. első dolgom ez lesz a B580 tesztjénél, hogy lássam javították. ezenkívül a 4060-ról sincs jó véleményem, sőt az egész 40-es GF szériából a 4070 TiS-ért adnék pénzt, ha 2023 januárját írnánk. nem véletlenül van még mindig 2080-am. leginkább a kevés memória ami akadály volt, hogy ne vegyek 3080 majd 4070 Ti-t. az külön katasztrófa, hogy az nV olyan helyzetben van, hogy a 3060 után a 4060-at kiadhatta kevesebb VRAM-al meg olyan teljesítménnyel ami a SW Outlawsnál 1080p-n is kevés. ami elmenne akkor ha az a játék nem a 4060 idejében jelenik meg vagy kivonták volna és 4050-ként újra kiadva $150-ért adnák. na és ennek tetejébe jön az Intel a nem erős termékeivel. legalábbis én így látom.
-
gV
őstag
Intel Battlemage: Arc B580 and Arc B570 unveiled for $249 and $219 - ComputerBase
ez 2024 végén kevés, gyorsabb mint a 4060, de többet is fogyaszt és alacsonyabb az ára, de az 2023 közepétől $300, mostanra kifutó termék. ma a DLSS mellé sem tenném oda az XeSS-t, de persze fejlődhet az is. -
gV
őstag
nem látom az értelmét az Intel GPU piaci jelenlétének, de ha kicsit is komolyan gondolják ők maguk, a Bxxx szériánál a magas fogyit üresjáratban remélem javítják [link] -
gV
őstag
válasz
Busterftw #517 üzenetére
RT-t is behozva én azt látom az nV megcsinálja kicsiben is azt amit a 4080 eredeti árazásánál: vegye csak a vásárló a drágábbat (4090) mert az éri meg jobban. 4070/4070S az ajánlott a 4060 ellenében ilyen árakon és ennek ellenére rosszabb az A770 és alig jobb az A750.
-
gV
őstag
sajna a helyzet az, hogy nem bánom. pár napja ránéztem az A770 árára és megdöbbentem, hogy drágább mint a 4060. így semmi értelme, hogy az Intel is gyárt VGA-t. rossz a fogyasztása neki való felbontáson (1080p) lassabb, XeSS gyengébb. az igaz nem néztem meg máshol is ilyen rossza az ára.
-
gV
őstag
Intel ARC desktop GPU roadmap leaks, Alchemist+ in Q3 2023, Battlemage in 2024 - VideoCardz.com
ez így nagyon lassú. én a battlemaget most májusra vártam -
gV
őstag
magas üresjárati fogyasztást, hogy gondolták?! a többit nagyából sejthettük
Intel Arc A770 Review - Finally a Third Competitor | TechPowerUp
Arc A770 & A750 review: What Intel's gaming graphics cards can do - ComputerBase
Preview • Intel ARC A770 LE 16GB & A750 LE - The Hardware Counter (comptoir-hardware.com)
Metro EE alatti teljesítményt hozná mindenütt egész jó lenne.. -
gV
őstag
ezt nem láttam jönni
Acer Announces Entry Into Discrete GPU Market with Intel Arc A770 -
gV
őstag
De ha összejön a sok "ha", és elő is jöttek volna vele, akkor is ott a hatalmas magméret problémája.
1 biztos h ha teljesen reménytelennek itélnék meg akkor nem elhalasztanák hanem törölnék volna a projektet, tehát ez is csak 1 probléma amit megkell oldani
Az AMD gondol egyet, és olyan áron kezdi adni a cuccait, hogy az intelnek nem is éri meg GPU-ként forgalomba hozni.
viszont ez lassabb lenne mint a Larrabee igp+diszkrét gpu páros (Abu mondta h a procikban lévő és a kártyák teljesítménye összeadodik majd, tehát aki Intel CPU-t vesz és nem elégedett az abban lévő grafikus erővel Intel GPU-t ildomos választania)
Melyikről nem hallottál? Hogy elterjedt a GPU kifejezés, vagy arról, hogy a gf256 elött is voltak grafikus csipek?
arról h azokat is gpu-nak hivják mostmár, anno a hardveres T&L miatt aggadta az nV ezt a nevet a gf-re, előtte azt is a proci csinálta
-
gV
őstag
az eredeti elvárás nem passzol a GPU/GPGPU piac mai állásához
nem értek egyet, ha csak a mostani 32 helyett (32nm-en) összehoztak volna 64 magot, a megnövelt magszámhoz való ringbussal már jól állna. vagy még ennél is egyszerűbb lett volna ha hozza azt az órajelet -2GHz- amivel már jóideje kiszámolták a flops-ját (2tflops). "mindenütt" arrol olvasni h milyen egyszerü lesz erre fejleszteni, mert aki az elmúlt 20 évben programozott az biztos találkozott x86-al vagyis amit ehez is ismerni kell
Oké, akkor az első hivatalosan GPU-nak nevezett chip a gf256 volt, de mára annyira általánossá vált a GPU megnevezés, hogy alkalmazható a régebbi chipekre is, hiszen azok is grafikai proesszorok voltak.
erről én nem hallottam, de felőlem legyen
-
gV
őstag
Jó, akkor GPGPU, vagy cGPU, vagy bármi, a lényeg ugyanaz.
nem, nemugyaz, (arra akartam ugyanis kijukadni h nagyabol a meglevo tudasukat kellett egy chipbe suriteni, koszonhetoen h a gyartastechnika mar annyira fejlett egesz sokszor: 32x) mivel hacsak az alapjat nezzuk az a regi P54C, tehat nem 0-rol van fejlesztve, hiaba adja az csak a x86-al valo kompatibilitast, amire csatlakoznak ezek a ringbus, az van a Nehalem-EX-ben is, csinaltak hozzajuk 512b-es vektorfeldolgoegysegeket (AVX ami Sandy Bridgebe kerul 256b-es, de az alap itt is az csak elobbinek szelesebb), stb.
szal azaz igazsag nem szabadott volna elbuknia, sztemMiért a gf256 volt az első GPU? Csak a Hardveres T&L óta nevezzük GPU-nak a videokarikon lévő csipet?
igen, a nevet is h GPU az nV talalta ki
-
gV
őstag
Gondolom, más cégek mérnökei sem egyből terveztek piacképes GPU-t, akármilyen kiváló szakemberekről is legyen szó.
Larrabee nem csak GPU, sot mar az elso diakon az altalanoscelu felhasznalasrol szolt.
am meg ha iden tavaszal megjelent volna piackepes lett volna a gpu piacon (is) + ha jol emlekszem volt errol szo h iden jon (de nincsenek ha)
az elso gpu a gf256 volt, az nem volt piackepes? -
gV
őstag
válasz
Dare2Live #79 üzenetére
csak ne mint eddig.
eddig nem figyeltek, ezentúl viszont elemi éredekük, ez nem az Itanium amit mindig lehet tologatni, mivel itt nincs olyan alternativa (GMA nem az) mint procifrontjuk x86-os ága
Fusion meg 2008ra volt datálva. 2010ben talán.
az meg mi? Intel ilyet nem csinál, az biztos
-
gV
őstag
válasz
Dare2Live #66 üzenetére
lara(vagy nevezzük akárhogy) nélkül nincs az intelnek jövője.
mstmeg ez:
nem hinném idáig eljut a dologellentmondást csak én érzek? nv-s dologban Abuval értek egyet, ezt maguknak kell megoldani, kizárt h valaha is megkörnyékezék őket, mire beérne annak a gyülölcse addigra már a Larrabee 4. genje is kész lesz (addigra meg csak piacképes lesz)
-
gV
őstag
válasz
Dare2Live #51 üzenetére
valoszinüleg amivel összehasonlitják annak is a peak eredményével teszik
am ez nem is nagy dobás, a Core-ban megjelent a 128b-es SSE, most meg tovább lépnek#52 figyeld majd a spec oldalát, biztos lefuttják a cpu2006 int és int_rate részét is, abból kiderül h alakul az egészszámos teljesítmény
-
gV
őstag
Intel szerint így van, szal nem hülyeség ez, am már linkeltem neked azt a diát még mindig nem fogtad fel h én igenis elhiszem amiket az Intel irogat?
Abu: hpc-re elérhetővé teszik ezt a mostanit, nem? am 2012..., a mostanit sem most törölték volna ha már kész lenne a következő akkora
-
gV
őstag
h kerülne közelebb mikor multkor még elzárkoztál attól h mostanában kisebb csikszélességre váltsanak? és addigra már a mostani 5800-as szériával kéne felvenni a versenyt a középkatban is. opencl-t ha nem is látványosan de nyomhatják hamár ottvan a logójuk a támogatok között
vagy vegyék le
-
gV
őstag
ha a Fermi olyan erős lenne akkor lehet az egész Larrabeet leállitanák, mivel elsődleges paicuk nem a vga hanem a hpc lesz mind2 terméknek
Power7 én nem vagyok elájulva 4x annyi magból kihoz 5x akkora teljesítményt mint a Power6 vagy ez csak nekem kevés? a Sandy Bridge AVX miatt legalább 2x olyan erős lesz magonként mint a Nehalem
-
gV
őstag
ah most kevés diszkrét vga piacon a 32 mag ugyanugy kevés lesz 2011-ben a duplája (több nem hiszem h összejönne), sztem evvel a mostani döntéssel nemcsak mostanit törölték hanem míg a dx éra tart az összeset, a prociba viszont jöhet Haswell mellett remélem az Atomba is betszik idővel. oda nem kell akkora teljesítmény fogyi sem lehet vészes 1-2 maggal
Az sem baj, ha nem tudja hozni a konkurens megoldások sebességét.
ja a konkurencia biztos örülne neki, de a mostanit is ezért törölték akkor később miért vállalnák be mégis ugyanezt? elég ha a fejlesztőknek kiküldik és megtámogatják őket egy kis pénzmaggal h majd mikor később megjelenik egy versenyképes változat arra már ne legyen probléma a fejlesztés
-
gV
őstag
törölték az asztali változatot [link]
-
gV
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI Gaming X Trio 3060
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest