- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sati01
csendes tag
válasz
huskydog17 #693 üzenetére
Köszönöm!
megnézem!
-
válasz
huskydog17 #670 üzenetére
De szuper lenne
-
yarsley
aktív tag
válasz
huskydog17 #621 üzenetére
A Teljesítmény szerintem is egy kicsit sovány. Nvidia ekkora méretű chipből 4070-4070 super teljesítményt simán kihoz, mert az AD104 csak 8% nagyobb és abból készült a 4070TI is. Szerintem egy 4060TI teljesítmény Inteltől is elvárható lenne, aztán lehet egy fél év múlva ha csiszolnak annyit a driveren, akkor össze is jön az a sebesség. De ha inkább most stabilitásra mennek és nem sebességre, akkor egy szavam nincs a kártya ellen.
#629 Busterftw:
Szerintem Nvidia nincs rászorulva hogy bármit reagáljon, illetve nagyon meglepődnék ha lenne valami komolyabb árvágás ( >10%).#615 huskydog17:
Nagyobb AIB valószynüleg nem fog betársulni, mert szerintem csak fillérek vannak ezeken a kártyákon, és azt az árazást csak Nvidiától nyelik le.el kell árasztani a piacot globális szinten
Ettől azért még nagyon messze vagyunk, hogy intel VGA-ra olyan kereslet legyen hirtelen amit 1-2 nagyobb globális AIB nem fog tudni kielégíteni...
-
cucka
addikt
válasz
huskydog17 #621 üzenetére
Ami nekem hiányzott, az bármilyen wow faktor. Hogy ugye minden sarkon lehet nvidia kártyát venni, ez az iparági sztenderd, tudod előre, hogy nem lesz szar a driver, és bármilyen játéknál elsődleges cél, hogy nvidián működjön.
Na és ha mellérakod a battlemage-et, akkor nehéz mondani érvet mellette, hogy miért inkább ezt. Talán az extra vram. De semmilyen más paraméterében nem mondanám, hogy igen, ezt kell venni, jobban megéri. És hát így nehéz lesz az nvidiától piacot szerezni, ahhoz olyan termék kéne, ami egyértelműen jobb.
De remélem, csak én látom ilyen negatívan, ahogy már írtam, mindenki azzal járna jól, ha ez a termék sikeres lenne.
-
cucka
addikt
válasz
huskydog17 #615 üzenetére
Első benyomásom: [link]
Szóval a 4060 ellen mennek. Ami másfél éve, amikor megjelent, mindenki csalódott volt, hogy milyen hurka teljesítményt tud. Ezt most 120-130 ezer környékén meg tudod venni, kisker bruttó. Az nettóban 250 dollár.
Szóval ehhez képest ad optimista becslés szerint +20% teljesítményt, meg másfélszeres fogyasztást, és a drivereket gondolom már tuti biztos megcsinálták, trust me bro.
Szerintem ez csalódás. Új nvidia kártyák a kanyarban vannak, pár tíz dollár könnyen le lesz faragva a kifutó 4060(ti) árából, és akkor megint ott vagyunk, hogy az intel megoldás már megjelenése után 3 hónappal sem versenyképes az előző generáció belépő szintű kártyáival szemben.
Hát erre kár volt várni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #599 üzenetére
Ez valószínűleg modell specifikus, mert ahogy írják (elvileg) a ref modell és az ASRock másik modellje 1x8pin.
"Unlike Intel’s Limited Edition (reference design) and ASRock’s B580 Challenger model, this card includes dual 8-pin power connectors. The extra power connectors suggest that the original TDP is near the 150W+75W (225W) limit. Once overclocked, the card may need more power, or this is simply a power distribution optimization. No leak has confirmed B580 TDP yet."
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #593 üzenetére
Talan az Xe2 IGP sikere segiti majd a desktop vonalat is.
Ugy ertve, hogy megeri (anyagilag) tovabb vinni a dedikalt vonalat.Remeljuk mozgatnak annyi volument, hogy a Celestial/Druid jovoje biztos legyen, mert most Intelnel leng a kasza minden felett.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #579 üzenetére
Remenykedjunk.
Most az a fontos ne kessen es remeljuk Alchemist megjelenese ota volt eleg ido egy kiforrottabb szoftveres hattert kiepiteni, ami kihasznalja a hardvert launchkor.Azon agyalok kene egy ARC Limited Edition gyujtemeny a 770 szeriabol, csak ugy, gepbe ugy se kerulne
-
devast
addikt
válasz
huskydog17 #575 üzenetére
Ha az Intel a B580-at event nélkül csendben akarja piacra dobni, akkor az azt jelenti, hogy nem egy nagy durranás
Szerintem meg azt jelenti, hogy kb paper launch lesz, és nincs megfelelő mennyiség legyártva belőle. -
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #575 üzenetére
Mint irtam fentebb, attol fugg minden hogy adodik ossze.
N4(?)+arch+orajel+tobb vram.
Redditrol egy szaraz szamolas:
"That checks out, in the best case scenario. 20 Xe cores at 2.85GHz would be about 3.5 times a 140V at 2GHz, which scores just under 4000 points in Time Spy (around 3800 or so). 3.5 times that is around 13000, which is more or less around what the 2080ti can do.
What's interesting is if you then extrapolate the 20 core performance to 32 cores, you get around 21.5k points, which is very similar to a 4070ti. "
Az en tippem:
B580: 4060-4060ti
B770: 4070-4070ti"az Intel semmilyen speciális eseményt nem jelentett be"
Ezen en nem aggodnek, ugye mar toroltek iden ilyen eventeket, mert most cost freeze van.
Persze igazad van, ehhez nem kellene "fizikai" esemeny.Illetve minden arazas kerdese lesz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #536 üzenetére
GamerNexus-on volt az Inteles csávó, ő mondta folyamatosan optimalizálják a játékokat és már nincs sok legacy cucc, a többség már a natív dx fordítójukra lett téve.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #530 üzenetére
Igen az Arrow Lake is meg vegyes, gondolom a "komoly" resze keszul TSMC-n, minden mas Intel 20A-n.
Jo latni, hogy az Intel uti a vasat kemenyen. -
paprobert
őstag
válasz
huskydog17 #526 üzenetére
Itt is, és a CPU-val kapcsolatban is ugyanaz merült fel bennem.
Vajon Tom Petersen nerdsége miatt ilyen részletes a tech deep dive?
Vagy ennyire "rá kell zoomolnia" az Intel-nek a mikrorészletekre, hogy egy kicsit is jól mutasson papíron a termék?Remélhetőleg nem az utóbbi. Az összkép sokkal fontosabb, mint az egy-két, az architektúrának fekvő mikrobenchmarkban való villogás.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
huskydog17 #482 üzenetére
"Az ilyen szélsőséges mértékű sebességlöketnek érdekelne a háttere, hogy honnan jött ennyi tempó."
Mondjuk ez egyszerű, eddig arra a játékra valószínűleg nagyon durván rossz volt a driver. Ugyanilyen volt a Dead Space remake, megjelenés után sok hétig konkrétan játszhatatlan volt az Intel kártyákon.
-
3L1T3
addikt
válasz
huskydog17 #480 üzenetére
fejlesztők az optimalizálással, driver készítők szintén meg úgy teljes pc ipar.
-
3L1T3
addikt
válasz
huskydog17 #478 üzenetére
Ez is csak azt bizonyítja, hogy menynire beletrotyizik mindenki a felhasználók szájába.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17 #472 üzenetére
Also/kozep kategoriaban mindenkeppen erdekes.
Ez a gen jo volt tapasztalatnak, mar ami a szoftvert illeti, szerintem kovetkezo gen kiforrottabb lesz mar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Villanyszerelés
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest