- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
v1-es és ahogy nézem full unlocked lesz igen!
Ez lesz a lapom: [link]
Ez valami 67-es chipsetű valójában mert csak dualt tud viszont jó áron van. Olcsó ECC REG miatt is érdekes. (2eft/db az 1600-as 4gb-osok, de 1500ft/db a lassabbak szóval olcsón lehet 16gb-ig bővíteni)
Azt nem várom hogy nagy tunning lesz mert gyér a lap vrm-je valószínű. -
Megrendeltem.
Tehát:
SZMZ Jingsha x99 2011v3 DDR3 de a 8 ramslotos [link] [link]
Xeon E5-2673 V3 [link]
ami meg van
Hűtésnek Akasa A20-asom van plusz a vrm/ramok felett lesz egy vagy kettő 12cm-es venti
Lenovo 1060w-os tápja egyenlőre aztán valami halkat beszerzek.
6x16gb ram ha kezeli akkor még plusz kettő, ha nem akkor 4x16gb lesz csak.
Gépáznak meg van valahol egy régi húszéves ATX chieftekem remélem belefér
Videókártya marad a 1070tiAhogy olvastam a DDR3-as x99 lap csak megadott procikkal támogatja!
E5-2678v3 / 2669v3 / 2649v3 / 2629v3 / 2696v3 / 2676v3 / 2673v3 CPU
De hogy mi a logika csak sejtem de nem vagyok benne biztos. [link]
Mindegyik proci támogatja a cluster on die IMC-t mert az 10 magtól felfele van, valamint ezeknél gonoldom nincs limit a ram/channel-el.
Ramra meg ír ECC REG-et de sehol sincs az hogy milyen rankedet. Habár a 256gb támogatás alapján 32gb-osakat is ami nagyon nagy valószínűséggel quad ranked. De ahogy feljebb írtam köze lehet a IMC-hez
m.2 is van, később majd beruházok egyre bootssd-nek. -
Amit utoljára néztem 2673v3 az haswell, ott még volt némi ipc növekedés ivy után.
És az Intel mindenben mindig hazudik ezt már megtanultam. Az IMC tud ddr3-at és ddr4-et is, gondoljunk csak arra hogy haswell alapból ddr3-al jött ki és a későbbi skylake is ddr3-at is támogat. De továbbmegyek a kaby lake és még a 8 gen coffee lake is támogat ddr3-at. (H110-es lappal bár nem hivatalosan)
Az igazi az lenne hogy egy ilyen lapba [link] belerakhatám a mostani 6db-ot vagy inkább 8db-ot de nem tudom elképzelni hogy ilyen mennyiségű quad ranked ramot képes lenne kezelni egy darab processzor. Ugyanakkor az is igaz hogy Haswell-EP 12 mag felett már nem 4 csatornás hanem 2x2. (cluster on die miatt) és talán úgy kevésbé van terhelve. Most nálam a dual x5675, hexa 1066 módban tud 38-40gb/s között olvadásban, igen ám de ott a két proci között van valamenyi késleltetés szóval nem ugyan az mint egy procival ugyan ennyi sávszél. Sajnálatos módon nem numa képes programok csak 3 csatornát használnak szóval inkább 20gb/sec a valós. Aida persze az elérhető maximumot mutatja összes szállal és maggal kihasználva amit átlag használatkor nem fog elérni, legalábbis nálam.
VRM meg hűtve lesz aktívan, víz miatt ramokhoz kell amúgy is az extra venti mivel hűtés nélkül nyáron fagynak majd. -
Csájna lappalal kapcsolatban lenne kérdésem! Igaz 2011v3 és itt lehet off topik
van ezekből ddr3-as is [link] , és 100usd egy 2673v3-as igaz ES de lehet még attól jó. [link]
Szóval elvben ha fognám a rakás (azaz csak 4db) 16gb-os 1066-os ecc reg ramjaimat akkor működhet kínai lapban? (nem akarok venni ramot de kell a 64gb legalább az meg ddr4-ből ecc reg-ben is horror áron van) Azt gondolom visszafogná de 4 csatornával lenne kb annyi sávszéle mint 2 csatornányi ddr4 2133-as ramnak.
2011-re van egy akasa A20 vizem ami tudtom hogy kissé gagyi de 105w a proci szóval el kéne bírnia.
Előrelépés lenne dual x5678-ról egy darab E5 2673v3-asra?
Tuning elég lenne all core turbo is (3.1ghz), azt meg elvileg tudja (valami fórumon olvastam) -
-
rup1u5
Topikgazda
Ez egy elég alapos teszt, igaz több mint egy éves így a Ryzen 3000-es sorozat még nincs benne.
An 8 Core CPU From 2013(!) Versus the i9-9900K - (part 3)
Le a kalappal amúgy a 7 éves Xeon előtt! -
rup1u5
Topikgazda
Valahogy így vagyok vele én is. Sokallom érte a €200-t. Lassan de megyeget lejebb az ára itt az EU-ban is. USA-ban azért már bele lehet futni időnként $150 körül. Kivárok még.
(#5513) aty-73
Nálad valami nagyon becsípődött AMD-vel kapcsolatban látom, de azért a tényeket ideje lenne már figyelembe venni! -
aty-73
aktív tag
Gratulálok!
Szép kis írást rittyentettél!!!
Nekem a multicore teljesítmény kell...
Bohókás ez a NET-ről letöltött, Móricka rajz is, de a lémyeg!
Nekem jó a 60k-s, E5-2697 v2. Bármennyire is új és még ha havonta fizetnének sem engedném be mégeccer a tanyába az ÁjeMDé-t!!!
Amúgy meg bőven körbehugyozza az E5-2697 v2 az R5 3600X-et, renderelési teljesítményben.
Ha neked ízlik a marketing rizsa, hát fogyaszd egészség-el. -
aty-73
aktív tag
Egy kis okosság-al az m2 is pótolható!
ASUS Hyper M.2 X16 Gen 4(#5493) Istvan2020
Hogy ne hiányozzon annyira, majd időnként küldök képet az enyémről!ui.: Battlefield 5-öt toltam rajta, de már egy éve nem vettem elő ezt a PC-t.
-
-
Zotya984
senior tag
Most ugyan ezen vacilálok hogy túadok a "X79" en és ryzent veszek. 2 problem van csak, szerintem a ryzen procik kicsit drágák nekem, miközben a 2011 platform ára lentebb ment.
Fogyasztás: no igen, jó lenne hakevesebbet enne ,de csak ezért nem fogok idegeskedni a dílerekkel. -
A kérdés, hogy mennyire tegyem az LLC-t, amit itt droppolt amit leírtam az így jó vagy túl sok? Most 3-madikon van az 5-ből.
Az offset kérdés arra vonatkozott, hogy most hogy már megvan az oc pont állítsam-e át offsetre hogy idle-ben visszavegyen. Csak attól félek hogy offsetben ott nagyon visszaveszi.
A ram jól megy 9-10-10-27-en 1866-on 1.55 Volton. 9-9-10-auton amit 24-re rakott 1.56-on esett le, hogy ezekkel az időzítésekkel azért lassú a memória mert NEM LÁT CSAK 8-at
Mármint mi 55 ezer? Forint vagy MB/s? Ez szerintem nem olyan rossz ettől a mezítlábas "proli" ramtól. 2000-ret még megnézném 1.575-1.6 körül cl11, de sajnos olyan beállítás nincs a biosban, a következő lépcső már 2133. -
-
-
-
rup1u5
Topikgazda
Egyrészt én nem Magyarországon élek úgyhogy számomra valszeg több lenne az 30%-nál.
Másrészt nem azért linkeltem hogy rendeljetek hanem mert érdekes maga a teszt.
Nem igaz már hogy mindent a szátokba kell rágni!Egyébként Magyarországra még meg lehet okosba oldani! Ledumálod az eladóval hogy írjon rá $1-t értéknek és nem kell vámot fizetned. Phil is említette egy korábbi videójában ha jól emlékszem hogy neki már alapból így ment a csomag AUS-ba. Itt nálunk sajnos ezt nem lehet eljátszani.
Múltkor rendeltem ide Kínából egy $1-os kábelt és kb $10-t kellett volna fizetnem érte a postán... Ezért ha nagy ritkán rendelek Aliról azt még mindig Magyarországra szoktam és felhozom mikor otthon járok.
-
rup1u5
Topikgazda
Magyarázd már meg légyszi hogyan jön ide amit az 5321-ben írtál! Kíváncsi lennék hogyan sikerült 6 modult belegyömöszölni a 4 slotba.
Te teljesen másról írsz ott.
(#5330) --HARDCORE--
Azt hiszem értem, tehát a két 4GB-os a fekete slotokban single channelben megy?
És a 4-4-8-8 a kék slotokban hogy a túróban megy quadban mikor különböző méretű modulok? Ott valami nem kerek, vagy én vagyok helikopter. -
--HARDCORE--
senior tag
-
-
-
Kontakt sprém van az majdnem ugyan az, de nem úgy tűnik hogy megmozdulna. Fogkfével meg a kontaktspré kefefejével próbáltam.
Megnéztem mely lábak érintettek, ddr0 és gnd, tehát ha kivenném az a slotból a ramot jónak kéne lennie ha jól gondolom? Csak quad channel nem lenne.
Gyártatunk a flexnél, illetve nem ismersz-e Suba vezetéknevű villamosmérnököt? Onnan jött 5 éve Hatvanba. -
Nem kizárt, sajnos így néz ki az elhelyezés
A legalsó a tárhely hdd, fölötte a win10 rendszer ssd, ezek a plusz vezérlőhöz tartoznak, a felső 3 pedig a chipsethez. Abból az alsó 6gbps, a felső 2 pedig 3gbps. A pirosra van dugva most a win8 hdd.
Az 1:1 csere lényege a srácnak az volt, hogy ez EATX lap és az új házába nem fért be. Nagyon nekem se (CM690 II), de határeset, akkor is nagyon megérte ha hibátlan. -
Lehet meg kéne próbálni az ebayt, hátha összejönne annyi hogy legalább hozzátenni ne kelljen.
A másik cuccom nem nagyon akar elmenni ebayen -
Nekem:
P9X79 ingyen
3930K 28k (ezt drágán vettem, de ki tudtam háznál próbálni az ingyen lapot)
4x4 ddr3 1600 (gépből bontottam, más konfigurációban adtam el) kb 10k
hűtő 1k de 4gigánál többet nem nagyon tud
rx470 4gb majdnem 1 év visszaigazolt garival, kb fél évig bányászott 30k
fsp 400 kicsit hangos ventivel ingyen (augusztusban csere xfx 550-re 8k)
ház CM690II 5k
250ssd 3k
Tehát házzal új táppal mindenestől 85 -
envagyok
veterán
Mostani: DDR3-2400 CL11 E5-1650V2@4.5GHz Rampage IV Gene
A másik: I7-6800K, MSI XPOWER GAMING TITANIUM, ram nélkül lenne.
Ramot DDR4-3000 körül gondoltamIgazából az m2 SSD az egyetlen, ami miatt jó lenne, mert szereztem 1TB-os Intel SSD-t, bár van hozzá PCIe kártyám, csak hülyén nézne ki a mostani lapban.
-
-
-
-
C1E és Speedstep ki volt kapcsolva, tegnap, fix 4GHz, fesz pedig offsetben volt, hogy írtam ezt csökkentettem és a Wattos teljesítmény nem csökkent.
Bekapcsoltam a C1-et és a Speedstepet, de a Windows boot során problémát észlelt ezért kikapcsoltam.
Energiagazdálkodás kiegyensúlyozott. -
-
-
-
-
Márhogy a procit nem viszi vagy hogy a flashback nem megy?
Cpu: ventik elindulnak, cpu qledje égve marad, nincs kép.
Flashback: flashback gomb ledje felvillan, elalszik majd világit folyamatosan, ahelyett hogy villódzna 2-3 percig, tehát vagy a biost nem látja vagy a pendrive-ot -
--HARDCORE--
senior tag
Nekem is ilyen van és lehet állítani a BCLK-t, az más kérdés, hogy mivel lockos a procim és a turbo órajele magasabb, mintha bclk-val húznám, ezért hagytam alapon.
Illetve azért, mert itt ha húzod a bclk-t a turbó kilövi magát, nem úgy mint az 1366-os platformnál. (ott kifejezetten ez kellene, itt meg pont fordítva.. MEH)#5043 Nem jellemző a meghajlás sem, az inkább a 478/775-ös lapoknak főleg a gyári hűtővel való használata során jelentkezett.
olcsó forrás -
Földrajzilag Pest megye keleti felén vagyok, ennek vonzáskörzete lenne kiváló.
Nekem nem tűnt olyan ropinak a VRM azt írja "8+2+2+2 phase", na mindegy.
Hogyhogy csak szorzó? Mármint hogy a BCLK nem, vagy feszültség, llc sem?
Van ehhez spéci bios? Az mivel tud többet?
Az a 1650 v2 milyen lapban tudja ezt?
Nincs meglévő proci, semmi. Van valami olcsó forrás? Aprón elég túlárazott cuccok vannak.
Mi ezeknek a lapoknak a tipikus elhalálozása? vrm? meghajlás a hűtőtől? cpu foglalat lábak? -
F.B.I.
veterán
-
rup1u5
Topikgazda
"E5 3.2S1-es lapomban az E5-1650v2-őt engedte all-core 39-es szorzóval,"
Nem is csoda, mivel a 1650v2 lockmentes.
Ő kifejezetten a E5-2xxx-es procikkal kapcsolatban kérdezett.Ez volt az én 1620-am: LINK LINK LINK
Ha jól emlékszem talán kispapucs írta itt hogy az ő 1620v2-je lockos volt. Amúgy én sem értem.
-
F.B.I.
veterán
-
-
rup1u5
Topikgazda
"HUANAN X79 Gaming 33k+9kvám=42k)" Ennyiért baromira nem érte meg az a kínai lap!
Kis keresgéléssel ennyiért már valódi X79-es lapot is kaptál volna. Vagy ahogy írtad is, már az X99 is képbe jöhet. Több mint 4 éve vettem az Asrock lapomat bontatlanúl, garanciálisan 48-ért itt PH-n. Előbb vennék ebay-ről használt X79-es lapot mint kamu X79-et Kínából amire még vámot is b@sznak.(#4821) F.B.I.:
Egy E5-1650 még nagyon sokáig megfelelő alap lesz játékra, tuning nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest