Új hozzászólás Aktív témák
-
vuk777
aktív tag
válasz
Szokratész #22889 üzenetére
ASUS Rampage Formula (ROG)
-
gtamate2
veterán
válasz
Szokratész #22889 üzenetére
Nekem az a Gigabyte volt az etalon annak idején, szerintem az a legszebb ezek közül (na jó az xfx is azért ott van). Én tuti a gigát vennék, akkoriban úgyis a ddr2 volt még a divat
-
válasz
Szokratész #22800 üzenetére
Ha szeretnéd tartani a platformot, akkor az alábbi lapok közül javaslom azt, amelyiket be tudod szerezni:
Asus P5Q-Pro, -Deluxe, -E, -D, -D Turbo, -Premium
Gigabyte EP45-DS4, -DS5, -UD3R, -UD3P, -Extreme
Esetleg DFI Lanparty P45 lapjai közül egy, vagy Biostar TPower I45, de ezek ritkák és nehéz őket jól beállítani. -
DEV_NULL
őstag
válasz
Szokratész #22800 üzenetére
Platform csere.
-
válasz
Szokratész #22792 üzenetére
8gb ram... abban 965-ös lapban (issssssszonyú fapados, gagyi lap), QX9650 társaságában. Ne is keress tovább.
Adj egy kis plusz feszt az északi hídnak (north bridge, mch), az talán segít, de ne várj sokat tőle. Jól látod, hogy másik lappal tudnád használni egészségesen a gépet. Még 2 magos procikhoz sem túl erős az lap, nem hogy egy kazán york' procihoz.
De fontold meg azt is, hogy esetleg jobban megérné eladnod a konfigot és az árából venni egy i5 2500k, 2x4 1600 cl9 ram, p67 alaplap kombót és azt akár meg is ránthatod egy kicsit, 4GHz környékére, alapfesz alatt, ami agyonveri a mostani QX géped, ha játékra használod. -
korn
aktív tag
válasz
Szokratész #22793 üzenetére
Pedig az msi lapokon igen gyakori a kondi probléma. Sokszor nem a teteje púposodik, hanem alul nyomja szét magát a kondi, vagy nem is látszik kívülről, hogy baja van. Egy esr mérővel végig kellene mérni az összeset. A táp kondikat is megnézném.
-
echterion
nagyúr
válasz
Szokratész #22792 üzenetére
Na, akkor kezd azzal, hogy ezeket szétválasztod. Vagy a Corsair vagy a Kingston legyen benne.
-
válasz
Szokratész #22788 üzenetére
Szia!
Milyen hőfokokon üzemel a konfig? Proci, Vga.
Amúgy elég sok minden kiválthatja. Nem stabil overclock, hibás tápáramkör (púpos kondik/halott FET-ek), videókártya baj, a gyenge alaplap...
-
echterion
nagyúr
válasz
Szokratész #22788 üzenetére
Milyen ramok vannak benne? Sztem amúgy a lapod nem nagyon bírja a quad-ot, az a baja.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Szokratész #22554 üzenetére
Én ha akarnék pénzt ölni LGA775-be, ezt választanám így hirtelen...
-
válasz
Mondjuk a P5Q se az a csucsdöntögetö lap, de egy 450-es fsb (talan 475-ös is) benne van. Az meg az x-es procinak 4 giga körül/felett van es annal több nem jön ki teljesitmenyben a platformbol jobban nyuzva sem
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Inkább a P5Q. A P5E3 X48-cal van szerelve, az annyira nem jó tuningra mint a P45.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Szokratész #22552 üzenetére
Jobban felszerelt ASUS és GIGABYTE P45 lapok.
-
senzaj
senior tag
válasz
Szokratész #22023 üzenetére
Én már biztos nem feccölnék ennyi pénzt a 775-be.. hiába van q9650-em, már neccesek a határai..
-
válasz
Szokratész #22021 üzenetére
Akkor szerintem másban gondolkozz:
E4500 elad 3k-ért, E8500 vesz 11-ért
Ótvar lap elad 3-4k-ért, normális p35 lap vesz 8-9k
Akkor az 6-7k bejövő összeg+kiadás 19-20k, ergo legrosszabb esetben is 14-15k-ból lenne egy olyan géped, ami megalázza a mostanit. Hiába csak 2 magos az E8500, százszor erősebb az E4500-nál. Egy Q9550 legolcsóbban 28-30k. Eladod a mostani ramjaid, hozzácsapod a 8k-t ami marad a Q9550 büdzséből, 10-12k-ból veszel valami király 2x2gb kitet, megcibálod 400MHz-re az FSB-t, 3.8GHz és azzal nagyon boldog leszel a mostanihoz képest. Macerásabb, de mindenképp jobban megérné, mint belerakni a "nagyágyút" a mostani konfigba. -
válasz
Szokratész #22019 üzenetére
Az is megeszi. Milyen procit cserélnél?
-
válasz
Szokratész #22012 üzenetére
Abba a lapba, az a proci nagyon nem!!.
Még ha benne is van a support listában, vagy ha nincs akkor beleírnánk a microcode-ót a biosba, akkor is felejtős. Az a lap hulladék. Iszonyat elavult, nagyon öreg és gyenge a táprésze. Ha quadra vágysz, akkor eladni és végy valami alap p35-ds3l szerű deszkát, mert még azok is jobbak ennél. Ez a lap valami Pentium D-vel "irodai" gépnek okés, másra nem.
Hasonlítsd már össze a te lapod ezzel a lappal... Ugyan úgy P965, de nézd a táprészt meg a felszereltséget. A deszkád még az öreg chipsettől eltekintve is egy fapados budget cuccos, nem Q9650-hez való, QX-hez meg főleg nem. És nem genyázásból írom, ez a helyzet.
Nézd meg ezt a lapot, nekem ilyen muzsikált a Q9550 alatt évekig. Ugye nem kis különbségek vannak szemmel láthatóan is a Maximus javára?! -
MrBrook
aktív tag
válasz
Szokratész #22016 üzenetére
ezzel még én sem foglalkoztam, de ráguglizva azt találtam, hogy valami hiba szűrésre alkalmas a processzor és az északi híd között oda vissza tudja csekkolni a hibákat, ha van fsb parity. asszem ,de én sem vagyok teljesen profi, este felé jönnek a szakik
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Szokratész #22014 üzenetére
hát. ő igaz, de ezzel az erővel akkor meg biztos okés
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Szokratész #22012 üzenetére
Hali, szerintem azért nincs az alaplapod oldalán lévő cpu supportban benne a q9650, mert akkor még nem is volt olyan kb. Ha jól gondolom elméletileg működnie kellene benne, illetve nem látom akadályát, de várj még egy kicsit, hátha megtudják erősíteni v. cáfolni a többiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged