- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
argo001 #22233 üzenetére
Egeszen közvetlenül akadast fog okozni, mert bekapcsol a proci hövedelme (hacsak ki nem kapcsoltad a Biosban). Csoda, hogy nem folyt ki a bele. A CoreTempen nem latszik mennyi feszt kapott mindehhez. Azokat a Quadokat viccböl sem jaratnam 72-74 fok fölött
Az idle is magas nagyon. 28-32 fok az rendben lenne. Most nem lattam hirtelen mivel hütöd es milyen hazban, de sürgösen tegyel valamit az ügy erdekeben
Legalabb egy porszivot neki
A limiteket pedig magad is lathatod, ha monitorozod a gput es cpu-t.
Kicsit keves a ram, a kartya annyit tud amennyit, a quadot pedig fel kell rantani, különben a nem több magot hasznalo alkalmazasok (lasd a szutyok Skyrim pl) nem profitalnak belöle. Az elözö core2Dou eleg gyorsan pörgptt, hozza kepest a quad lassabb. -
válasz
argo001 #22231 üzenetére
idle 45 fok, load 90. A terheletlen hőfokaid elfogadhatóak. Nézd meg, hogy mennyi feszt kap a proci, CPU-Z-ben.
És ha csak bepattintottad a quad procit simán, állítgatás nélkül, megpróbálhatnád azt, hogy nyomsz a biosnak egy restore default settings, aztán ami kell (boot sorrend, ahci, amit akarsz állítgatni), azt lődd be újra kézzell és nézd meg, hogy akkor is az eddigi helyzet áll-e fent. Az a gyanúm, hogy talán E8400 feszeket megy a procid (legalábbis vmi beállítás bentragadt), ami egy esetlegesen 1.300V VID-ű duo után szépen kínálgathat fesszel egy mondjuk 1.200V alapfeszű quadot. -
PAtr0n
addikt
válasz
argo001 #22224 üzenetére
Egyszer engem is komolyan megszívatott ez a melegedés dolog. Van egy Hyper TX2-es hűtőm az E6750-en. Tudni illik ezek a procik amúgy sem túl forró fejűek, szóval a TX2-es nagyon hűti. Igen ám, de a Giga EP35-DS3 lap nem tudja a 3 pines ventiket szabályozni. Így fogtam, és egy leírás alapján fix 7 voltra kötöttem, csak a molex csatiba voltak dugva a venti csatijából kihúzott érintkezők. Jó is volt egy jó darabig, idle kb 27fok játék közben 45 körül.
Egyik nap gépindítás után pár perccel elkezdtek akadni a játékok. Néztem a CPU használatot, és mindig 70-80% környékén volt. Nem segített semmi, mindent megpróbáltam, beírtam a Win7 topicba is, ott javasolták a Process explorer nevű programot, hogy a gyökérokot megtaláljam. Így jutottam el odáig, hogy végre lefutassam az Aida-t, ahol látom, hogy a CPU 85 fok körül mozog! Persze a probléma az volt, hogy a mókolt hűtésem egyik csatija kicsúszott, így nem ment a venti.
Amúgy a Hyper TX2-es egy nagyon eltalált hűtő, ha meg lesz a Quad, meglátom mennyire melegszik húzva, de valószínű hogy vissza kell majd kötni fix 12V-re. -
BerGeri
tag
válasz
argo001 #22224 üzenetére
Na legalább van valami előrehaladás! Csoda akkor, hogy nem esett baja. 4-5 ezerért kapsz használtan is jó hűtőt. De ahogy MrBrook írta, lehet nem ártana valami izmosabb hűtő, ha hosszabb távra tervezel, pláne tuningolni is akarsz, márpedig egy jó VGA mellé kell majd. A pontszámod nem tűnik rossznak elsőre, de én is megnézem majd, én Vantage-el néztem.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
argo001 #22224 üzenetére
akkor a rejtély megoldva úgyvélem, ha jól tudom cpu túl melegedés tényleg "laggos"-sá teszi a játékokat, a klasszikus eset, amikor elindítasz egy játékot és először jó, aztán elkezd akadozni, nálad gondolom azért nem így van, mert már töltés közben eléri a küszöbhőmérsékletet , ezért kapásból szaggat
5-7kért már biztos találsz(persze belépő szinten) olyat ,amit esetleg később is felhasználhatsz majd,ha valamikor gépcsere lesz.
-
-
MrBrook
aktív tag
válasz
argo001 #22221 üzenetére
megnézhetnéd, hogy biosban mennyi feszültséget kap, lehet, h túl sokat, és azért is melegszik annyira, gyári hűtővel alap feszültségen pl :1.23 körül, nem kéne ennyire melegednie. de csak egy ötlet.
mondjuk most néztem utána, ha az e8400 (64w TDP)-as gyári hűtője van rajta, akkor ott hiába veszed lejebb a feszültséget. 9550 gyári értéke 95w -
BerGeri
tag
válasz
argo001 #22214 üzenetére
Én azt valószínűsítem, hogy mivel 2 szálon fut a játék, csupán processzorcserével nem javul semmi. F1 2013 alatt azért érzel gyosulást, mert bekapcsolódik plussz 2 mag a számítási feladatokba. Viszont GTA4-nél nem így kellene működnie. Ez az FPS szám valóban nagyon alacsony. Ezt a GTS250 is hozta, ami azért jelentősen rosszabb a te kártyádnál. Nincs ötletem...
Ha hiába állítassz a grafikán és nincs változás, az eléggé CPU limites gond. Esetleg nem lehet, hogy hibás a termék?
-
BerGeri
tag
válasz
argo001 #22207 üzenetére
Az AC4 nem használ 4 magot, csak kettőt elvileg. VGA kártyád milyen van? Nekem az Assassin Creed 4 és GTA 4 tökéletesen fut ultra beállításokon (kis élsimítással - MSI GTX660 Gaming) CPU 30-50-80% -on pörög, a vga 99%.
Nekem a Q9450 3GHz-en pörög és nincs játszhatósági gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest