- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
glutamin #24981 üzenetére
Sajnos nem megoldható, életem legfosabb deszkájához volt szerencsém a G41M-ES2H képében. Nem lehet külön feszt adni semminek, Ctrl+F1-re nem jött be az Advanced BIOS sem. Ilyet még nem láttam, a Giga G31-es chipsetes is többet tudott...
Még 340-350-es FSB-vel sem volt hajlandó indulni, alacsonyabb órajelen járatott memóriákkal, így maradt gyárin.
-
Symple The Best
tag
válasz
glutamin #24576 üzenetére
Nem tudok beallitani semmit ami feszultseggel vagy fsb vel kapcsolatos, mert az alaplap minden indulasnal, de nem csak indulasnal hanem reset control alt del nel is ugyan azt csinalja mintha tul huztam volna a procit es ujrapasztazva l semmi utana kikapcsol magatol majd bekapcsol 0ázza ezeket a beallitasokat es megy alapon.
-
kenand
veterán
válasz
glutamin #24303 üzenetére
Én is azért írtam a cikket, hogy bátorítsak mindenkit arra nem ördöngösség az egész. Hozzám hasonló lelkes amatőrök is simán meg tudják csinálni a dolgot. (legalább 30 alaplaphoz készítettem moddolt BIOS-t, és kb. 10 alaplap foglalatot moddoltam- sajátjaimat és segítettem másoknak)
Próbából procit is reszeltem. A lábak forrasztását nem vállaltam be, inkább maradtam a 100Ft-os adapternél. -
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
glutamin #23480 üzenetére
Hálásan köszönöm, megkaptam!
A processzor az asztalon, az érintkező fordításhoz szükséges fólia meg még postán van, így az eredmény sajna még várat magára.
Bízom benne, hogy nem kell szégyen szemre a gyári értékeken tornáztatnom a processzort!Vissza emlékezve a múltra még az első P75-öm is 90MHz-en üzemeltettem
A Gigabyte oldalán az F8 BIOS frissítésre írja, hogy Update CPU microcode (Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)
Ezen kicsit megrémültem, mondván csak az újabb "E0" processzor indul el benne. Bár hülyén nézne ki a dolog, de sosem lehet tudni... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
glutamin #23415 üzenetére
Szia, neked GA-P35-DS3L ver2.0 lapod van?
Azért kérdem, mert valószínű, hogy nekem is variálnom kell a BIOS-t a xeon-hoz.
Jelenleg F9 van rajta "legfrissebb". Kerestem leírást hozzá, amit találtam is itt a prohardveren.
Ugye az Award részt kell figyelembe vennem?
Persze azon sem sértődnék meg, ha elküldenéd az általad kreált állományt, amit felraknék az én alaplapomra, feltéve, hogy neked is a v2.0 lapod van.
Segítesz, ha szépen kérlek? -
dealerman
aktív tag
válasz
glutamin #23434 üzenetére
így még sose jártam,pedig nem egy lapot láttam már,nem egyet frissítettem,nem gondoltam volna,hogy a gyári giga bios nem tetszik neki,igaz lehet így már a cpu-nem ! Na de olyat se láttam,hogy egyet sípol (szóval OK) és mire már azt hinném jön a kép is,addigra leáll
eddig amibe nem ment a cpu,bios miatt az sose sípolt be
-
dealerman
aktív tag
válasz
glutamin #23432 üzenetére
köszi,de majdnem 400km-re vagyok
,valakitől csak tudok szerezni egyet .............. komolyan mondom már az se érdekel ha a xeon-t nem viszi,csak kapcsoljon be,és menjen vele az e7300-as így el lehetne adni,ha nincs más megoldás ! most vettük aprón nem akarok 10 ezert bukni
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
glutamin #23158 üzenetére
Annak fogja mutatni a BIOS, ami. Tehát szépen kiírja hogy Xeon E5450. Mikrokód hiánya inkább radikálisabb tuningnál jelenthet bajt, nekem EP35-DS3-ban 3.8Ghz stabil volt mikrokód nélkül is egy E5440-el.
Pöckök kivágása nem nagy történet, mert a socket műanyaga elég puha, de a pinek letakarása a művelet alatt nem rossz ötlet! Egyedül az adapter felragasztásánál kell figyelni, hogy ne csússzon el nagyon, mert az már csinálhat bajt. -
válasz
glutamin #23156 üzenetére
E5450 80w-os, az asztali megfelelője pedig 95w
Lapodba belemegy bármelyik 1333-as 771-es Xeon proci, húzva meg elvileg 1600-as is.
Gigabyte P35-DS3L P35 / ICH9 1333 or 1600 (when overclocked) At least 135W Q9650, QX9770 All (within FSB limits)
Worked: X5460 (C0), E5440, L5410 [link]
Én már harmadik ilyen xeonos gépet rakom össze, eddig nem kellet microcode bővítés sehol. (szerintem a tiédbe sem kell) Eddig az a tapasztalat hogy nagy átlagban Xeonos procik jobbak az asztaliknál, melegedésben és tuninban is. Ami macera az a socket szétvagdosása és az átalakító. -
válasz
glutamin #23154 üzenetére
Ajánlok egy ilyet: L5430. Kis fogyasztású (csak 50W, kevesebb, mint a mostani 2 magosodé), 4 magos, 12MB L2 szintű gyorsítótárral rendelkezik, 2,66GHz-es. Modold bele a mikrokódját a biosba, tedd fel 8x400=3200-ra, feszeld alul amíg csak tudod. Nagyon nőne a teljesítmény, fogyasztás talán még csökkenne is, és az élmény, amíg csinálod sem lenne utolsó.
U.i.: én csak E0 procit vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videós, mozgóképes topik
- Vivaldi (böngésző)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest