- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefi84
senior tag
válasz
sz.zoli25 #13856 üzenetére
A szorzó nélkül annyit jelent, hogy nem kell lapot cserélned ha a procit akarod!
De jó ha mind a kettő jobb fajta!
31x szórzója van a procinak! Ha megtudod rendesen hűteni akkor!
333FSBx12=4000Mhz és a lapod nem szenved!Ez még megy léggel simán! Nekem is megy!!!
333FSBx13=4330Mhz!!! Ehhez már víz kell valószínű!
Így tovább és nem kell emelned az FSB, marad a gyári, tehát ha így akarod használni akkor nem kell lapot váltanod! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #13854 üzenetére
processzora válogatja...van olyan Q9550 is, ami nem hogy fesz emelés nélkül, hanem alulfeszelve viszi a 4ghzet...nyilván ha egy ilyen darabrol van szo, akkor megéri. de nemiszem, h ilyesmiről lenne szo.
mellesleg ahogy elnézem, nálad az alaplap a szűk keresztmetszet...
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11397 üzenetére
1280/1024
alapértékek az esetedben:
X48 MCH: 1,25V
CPU Termination (VTT) 45nm CPU: 1,10V
számolgass
mindegyiknek +1V-ot adtam... az remélem +0,1 akart lenni
és az a vttnek kevéske...
(#11398) norb55 ebben a hitben élnek az emberek. én sem állítgatom igaz, de van aki igen és jobban megy neki...
(#11399) sz.zoli25
MCH +0,1V
VTT +0,2V
cpu feszt meg vidd feljebb. probálgasd. -
norb55
őstag
válasz
sz.zoli25 #11381 üzenetére
sz.zoli25
a pci expessz FSB-t sose szabad áligatni, az alaplapok túlnagy terhelést kívánnak meg a videókártyától és így az oka az lesz ,hogy szemcséződik a kép ( magyarán a videókari hibázni fog ) 100MHZ-ről elég ha 110-re emeled és már hibázni is fog!
azt mindig 100-ra kell fixálni ! -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11379 üzenetére
VGAval szorakozik.
sokak szerint a magas pci freki kinyírja a karit. AUTOn meg nemtudom mennyire rakná magát...
100ra szokták fixálni általában. néha segít magasabb FSBt elérni, ha magasabbra tesszük.
e5200nél volt tapasztalat P/G31es lapban, h nem ment csak 333FSB környékén.
megemelték kicsit és egyből 400ra nőtt...de nem mindenkinél. ha kicsi lesz az FSBd megprobáljuk majd hátha...130on jár az egyik kölöknek már több mint 1 éve. szal baj nemhisezm, h lehet belőle, akár mit is hisznek egyesek
-
-
zeeland66
tag
válasz
sz.zoli25 #11354 üzenetére
Értem,nem tudsz valami jó linket,ahol megnézhetném a bios beállításokat?Sajna láma vagyok a területen,összerakok egy gépet,de a finombeállításokhoz nem értek,az angol tudásom kezdetleges,hiába olvasgatom az alaplap doksiját..
igazán nem akartam én procit cserélni,csak a haverom procija kifeküdt,ketten összedobtuk a lóvét,és megkapta az én E4600-om,de nem sok eltérést látok a sebességben -
zeeland66
tag
-
zeeland66
tag
válasz
sz.zoli25 #11336 üzenetére
tudtommal nem,mikor megvettem a procit kb 4 napja és kicseréltem,szintén csinált ilyet,akkor ismét csere a régire az elindult,majd vissza és a 8300-is beindult,azért kentem be a ventilátort mert az előző sok cserebere után nem maradt rajta paszta,4 napja ment,ma kaptam a havertól pasztát,gondoltam átkenem
elnézést,nem akartam kétszer
-
zeeland66
tag
válasz
sz.zoli25 #11336 üzenetére
tudtommal nem,mikor megvettem a procit kb 4 napja és kicseréltem,szintén csinált ilyet,akkor ismét csere a régire az elindult,majd vissza és a 8300-is beindult,azért kentem be a ventilátort mert az előző sok cserebere után nem maradt rajta paszta,4 napja ment,ma kaptam a havertól pasztát,gondoltam átkenem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11299 üzenetére
szvsz érdemes kicsit beleásni magad. anyagi vonzata is lehet ugyebár. kisebb fogyasztás, nagyobb orajel, kisebb számla
(#11300) sz.zoli25 nem a neteddel van gond. képfeltöltéssel vagy az oldallal. nekem sem engedi beillszteni, csak linkbe
C.I.A.2 - annyit érdemes rola tudni, h autotuning beállítás...de nem érdemes használni....de látom is a többiek már leírták
-
NFree
addikt
válasz
sz.zoli25 #11300 üzenetére
"Mi az a C.I.A.2 ?"
Gornek oldaláról
:"C.I.A.2 megengedi a rendszerbuszodnak, hogy CPU terhelése alapján dinamikusan megváltoztassa 5 előre beállított séma használatával a CPU teljesítményét/órajelét.
Disabled Disables the use of C.I.A.2. (Default)
Cruise Increases CPU frequency by 5% or 7% depending on CPU loading.
Sports Increases CPU frequency by 7% or 9% depending on CPU loading.
Racing Increases CPU frequency by 9% or 11% depending on CPU loading.
Turbo Increases CPU frequency by 15% or 17% depending on CPU loading.
Full Thrust Increases CPU frequency by 17% or 19% depending on CPU loading."(#11301) BeLucZ
-
NFree
addikt
válasz
sz.zoli25 #11210 üzenetére
Erre a mondatodra reagáltam :
Nos akkor milyen lapba való a QXXX proci(Elötte egy P35-DS3 volt) mondjuk ebbe a qxxx-be még beleférene a q66-is
meg erre
Tulajdonképpen nem az extrém tuning a lényeg ez csak olyan játék...Hanem az alacsony fogyasztásmellett a lehető legnagyobb teljesitmény...Ja és ne legyen hangja se... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11207 üzenetére
elég neked az x48...
de lehet a p35öd jobb lett volna
amugymeg giga p45 UD3R/P vagy BIOSTAR Tpower i45. ettől jobb nincs
(#11209) BeLucZ
én ugy vagyok vele, ha bírja hűteni az emebr még 1.45V is mehet neki...
de azzal a procival szvsz bőven benne leszel még az 1.3Vba is...de mondom mehet neki több, csak bírd hűteni.
-
darál0w
Jómunkásember
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11190 üzenetére
CPU Termination a vTT/vFSB vagy a Gigabyte által elnevezett PCI-E feszültség is lehet... ez egy veszélyes feszültség és könnyen meg tud ölni egy 45 nm-es CPU-t, de ugyanakkor ez a kulcsa a 45 nm-es processzorok magas FSB-jének. CPU Reference, CPU Reference 2 és MCH Reference feszültségek automatikusan mozognak ezzel a feszültséggel, alkalmazkodnak egy előre definiált rögzített aránnyal.
ehhez hozzátartozik egy még megfelelő érték is.
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,4V (45nm-nél)Az MCH voltage a memory controller hub azaz az északi hídban lévő memórivezérlő feszültségét állítja.
ez szintén a magasabb FSBeléréséhez állítani kell, ha "sok" memoval rendelkezünk. a 4giga ebben a lapban sok.
jelzem, az én lapom 500as FSB mellett
vtt: 1.36V
mch: 1.38Vot kért....igaz, nem lehet összehasonlítani egy x48as lappal...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #11187 üzenetére
procinak nem is kell feszt adnod.
egy kis VTT és MCH+ fesz és jobban fog menni ugyan ezen a feszen...
(#11188) sz.zoli25ha 5perceb belül eszedbe jut vmi, amit elfelejtettél leírni az előző hozzászolásban, akkor a szerkesztés gomb használtát érdemes igénybe venned. így szokás
(#11190) sz.zoli25még mindig szerkesztés gomb. VTT és MCH+fesz segít a magasabb FSB elérésében.
mennyi ram van a gépedben?
-
lipi67
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #10930 üzenetére
Nekem is
(#10931) Laraxior : A lista nem jön be, HWBOT szerint 7.hely(erickwok 2eredménnyel megy, 1 nem számít, hisz uaz a rendszer),[link] de..Előtte sztem csak tom_tol van, uezzel a procival, Svédben csinált 4773-at egy Biostar lappal, gondolom, ott se volt kánikula
. Ha megnézed a többi feszt, 1,66v -on van vagy éppen 2,13v-on..Szóval..az tuti nem léghűtés
Megnézegettem a többi tuningomat ezzel a lappal és..egy "még nem fagy a rendszer és netezhetek" meg egy wPrime között 150-160MHz különbség van, egy prime 95 stabil és egy valid között meg 400-430MHz. Na most ha ezzel "szaros"1,488v-on 4633MHz-en jön a wPrime [link], akkor kb 4780-4800 kell, hogy legyen validban itt is. (majd ha fagy
.Viszont 4290-4320 körtül kellene, hogy tudjak prájmolni. Hm..Az meg bőven megvan 1,248V-on is [link] Majd úgy 1,4v körül prájmolok 1et, s +400-430..ennyit tudnia kell validon egy erős közepes vizzel már.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #10879 üzenetére
kép alapján 1.9Vot kap. mehet neki 2 vagy akár 2.1V is. nekem is mushkin van, igaz 800as, de 1000 felett kell neki a 2+V
ha még ezek után is fagy, akkor a procinak kell egy lépcsőfokkal több fesz.
és az everest terheléses tesztet felejtsd el....prime vagy inkább IBT.
m4rk.89 mi lenne ha a szerkesztés gomb használatát megtanulnád
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #10879 üzenetére
1.5V vcoret semmiképpen ne adj neki, mert degradálhatod a procit.
1.35V-ot adj neki maximum ami bios kb. 1.4V ( nem tudom, hogy van-e a lapodban llc, de ha van akkor kapcsold be) és ezt is akkor ha terhelten nem megy 70-75 fok fölé.
Ramot meg cl5-ben 2.1V-al próbáld 800-on azt tuti vinnie kell. -
m4rk.89
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #10868 üzenetére
400x8.5-öt 1.1V MCH Core fesszel próbáld, bár nálam elég az 1.05V is.
Ramokat 5 5 5 15-re rakjad vagy 5 5 5 18-ra és 1066MHz-re, ha van rajta hűtőborda szerintem próbaképpen adhatsz neki 2.1V-ot és ha stabil próbálhatod lejjebb bár nem tudom milyen ramod van. Ha semmiképp nem jó akkor ugyanígy CL5be rakjad csak 800MHz-el próbálkozz.
Mivel E0-ás a procid, elviekben vid értékkel vinnie kell, de ha nem a vcoret növeld előszőr mondjuk 6 egységgel.
Minden beállítást rakjál ezeken kívül normal-ra és tesztelésként a legújabb linxet futtassad min. 20x és a lehető legtöbb ramot adjad neki, én free -500-al szoktam futtatni. Remélem segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged