Hirdetés
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
HoReSz1975
üzenetére
kiváncsi leszek,
nem akarlak elszomorítani, de 490-495fsb-nél mindegyik elhasal legalább is nem lehet, stabil rendszert csinálni sajna , gondolom a lapok nem bírnak többet, de azért hajrá 2óra blend vagy large fft, ha lemegy akkor örülhetsz de nem láttam még 500 fsb környékén ilyen teszteket, sok sikert 
-
Chaser
legenda
Ezzel az FPO-val találkozott valaki?
L825B502 -
rup1u5
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Ha a bios azt írja, akkor annyi.
De megnézheted coretemp-el is.
-
HoReSz1975
őstag
Valaki tudja mivel tudnám megnézni a proci VID -jét

Vagy 1.26V lenne, amit az alaplapi BIOS -ban ír alapfeszként

Ha 1.26V, akkor mennyit lehet max adni neki, hogy ne legyen gondja
~1.4VBár szerintem 4GHz fölé felesleges már menni, így is gyors

-
rup1u5
nagyúr
válasz
kotibor
üzenetére
Ha jól értem akkor a proci már megvan és C1-es?
Én valamilyen P45-ös Gigabyte lapot ajánlanék, igényeidhez mérten. UD3, UD3R.
Abban biztos jól muzsikál egy C1-es is egy jó hűtővel.kerinagy: Nincs tapasztalatom TX3-al de ahogy elnézem közvetlenül a heatpipe érintkezik a procival. Szerintem bőven elég komolyabb tuninghoz is.

-
uborkazn
csendes tag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Ugyan az az FPOm mint neked

-
kotibor
tag
Csak az E0-ás procik mennek ilyen jól, vagy az én C1-es 9550-em is képes lenne egy jó nagy ugrásra?
-
rolixyz
tag
Olvasgatom itt a dolgokat, és általában Q9550-es procival gigabyte lapokban érik el a 4ghz-t. Nekem egy Asus P5Q-E lapom van, ebben van esélyem elérni ezt a 4ghz-t? Elvileg ez is elég jó lap, legalábbis én úgy tudom

-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Tudom hogy mindenki azt irja hogy Q9XXX szériához p45, de az lenne a kérdésem hogyha vennék egy q9400-et, és mondjuk olyan 3,2-3,3 Ghz-re szeretném belőni akkor elég lenne e alá egy P35-DS3P, és ajánljatok egy procihűtőt ami ezt a procit ezen a sebességen már lehűtené. TX3 elég lehet?
-
kulerr
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
ha minél magasabb órajelet szeretnél egyértelmű h használd a felest is bátran

-
HoReSz1975
őstag
Ma beledobtam az új (NTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX FPO: L846B691)
a gépezetbe, szeretném egy kicsit húzogatni, számit, hogy 8x , vagy inkább 8.5x szorzót használok, melyiket szeresse a legjobban
-
azoli09
tag
Helló nekem is fpo/batch ketöskereszt L 829a940 és E0 . A gyártási idő 10/ 01/08 ,q9400 a proc

-
-
Joachim21
őstag
2008 40 heténél újabb FPO-val nem is nagyon találkoztam még.... van egyáltalán?
-
Joachim21
őstag
Melyik FPO ami ennyire jó?
-
Chaser
legenda
válasz
Bagira01
üzenetére
Tudom, azt akartam megvenni
Egy gerinctelen zsák ígért egy q6600-ot, aztán mondom ha nem jött össze veszek q9400-et, pár napja regelt be a srác, mondom vagy előre elküldi vagy hozza el mert a közelben lakik, ok, tegnap iccaka' kitiltották, száma nincs, ma jött volna, megláttam reggel a q9550-et amit megvettél, mondom várok du-ig aztán leütöm, de elkéstem, nem volt k_vadom, sztem nem is lesz, ottrohaggyonmegazegészaholvan'.... 
-
kotibor
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm a segítséget!

-
válasz
kotibor
üzenetére
Hali!
tudok segíteni ha gondolod nekem lazán megvolt a Q9550@4250.MHz ha felkeltettem az érdeklődésed keress meg elérhetőségeim az adatlapomon megtalálod!

-
kotibor
tag
Sziasztok, tudna nekem valaki segíteni egy Q9550-kihajtásában?
-
Chaser
legenda
Mért nem E0 k_vadot v_eszel?

-
-
lipi67
nagyúr
Ott a pont! Én is ilyen vagyok. Kihasználni nem használom ki, még egy 5200-es is sok lenne talán nekem.Ilyen szempontból nem sajnálnám a quadot. Viszont 1GHz plusz van benne vid alatt(vid-en),s azért 3,6 körül szép dolgokat csinál egy quad. Persze egy 8xxx szórakoztatóbb lenne, jó lenne egy E0-s 8400-es.
Tél: Hát én is állandóan beteg voltam, s leszek is. A "család 2 meg morog, hogy kihűtöm a lakást, fáznak.
Viszont, ha elégetem ezt a szart, akkor is ki kell, hogy adja azt a kva 4GHz-et, csak nem tudom, hogyan. Olyan hirtelen van vége, ez zavar.
Még majd nézek egy validot, meg max FSB-t. Remélem 4,3GHz és 550-as FSB meg is lesz, bár már ..tudja a fene.
Most lassan elűznek innen...
Majd jövök! -
bzs73
őstag
Hát lipi ezt te is tudod hogy ez ilyen.El kell fogadni hogy ennyit tud.Nem hiszem hogy nem hoztad ki belőle a maximumot,csak hát most nem tudod elfogadni hogy ennyi,mert többhöz szoktál.Látod én ezért álltam vissza wolf procira pont.Ezzel a wolf procival eltuningolgatok jó ideig és van opció bőven.Sok a lehetőség a wolf-ba és ezért szeretem.A york nekem jól ment de nem sokáig lettem volna el vele épp ezért mert nincs sok opció.Sok variáció nincs.Nemhogy szereznél egy jó kis wolf procit.
Azzal ellennél jódarabig,és mindíg lehet vele újat mutatni.Eleinte sajnáltam én is a jó kis Q9550-et hogy eladtam BMW-nek de most már végül is örülök mert eltuningolgatok,és ez kikapcsol meg tetszik,és még sehol nem vagyok a meleg miatt.1.2v a max amit adtam neki.Télen meg oszt rakom ki a gépet az ablakba -20-ba az biztos.
Csúnya megfázások lesznek még ott már előre látom.De majd néha benyomok egy rövidet és az felmelegít. 
-
lipi67
nagyúr
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Most meg mindíg más mag dob el. Nem is kell sokat várnom, 1percen belül.. -
lipi67
nagyúr
Reggel 1/4 5-ig itt szoptam (most ébredtem fel) és SEMMIT se tudok felmutatni!
Szerintem reális elvárás lenne az, hogy ha 1,248-cal visz 3880-at, 1,3V -on jöjjön a 4GHz. Hát ..nem jön.Ha jól emlékszem 8x493 volt meg.8x500 nál 2-3 perc múlva az 1ik mag (10ből 7x a 4.) eldob. -
lipi67
nagyúr
10től 4GHz-en tökölök

-
lipi67
nagyúr
Nekem? Nem is tudom, hogy kinek van akkora hűtője, hogy alig fér a lakásba! (nem pc-s, tudod az igazi
)
Jó proci ez, s megy az ára lefelé. Nem bírom ipont követni. Hol uannyi mint a 9550-es, hol meg olcsóbb mint a 9300-as, igaz ez gondolom beszerzéstől függ. (azért fura, hogy napi szinten ugrál a 9300-9400-9550-es össze vissza.) -
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
-Majd ha lesz időm, leírom a listát! (lesz mit
) majd Nekik is írok, hogy kipolírozod a popsijukat.

(#6347) ADAM1337 : Szuper! Máris erőre kaptam, hogy már van 2 ember (Te meg az a dezentor polírbajnok), akik nem dugnának gumiszobába. (ill. ezért nem). Itt ma melegebb volt mint tegnap, a papagáj is majdnem lefordult arról a rúdról (nem klubban a csóről, nem ribi), le is locsoltam. Remélem lassan hül és és új próba.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én vendetta 2-vel hűtőttem és egész jól teljesített az is [link], szóval a mugen2-vel nem lesz gond.
-
dime27
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Simán főleg akkor érsz el vele nagyon jo eredményt ha ráraksz két 1400-1800 rpmes ventit!

-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Q9550-et 4ghz-en Mugen2 le tudja hűteni?
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én a táblázatot akarom feltölteni ha már akoska beválalta s folytatja a töltögetést. S mivel sok teszt kell, így ez is rengeteg időt vesz el. Most is ezzel szenvedek (meg a hőséggel) de ..sz.j "anti LLC-jét" kipróbáltam. Kikapcsoltam. Hát bakker!. Kva nagy a droop. Bios 1,33 is kell neki az 1,248-hoz. Viszont, Tegnap kicsavartam a procit, s ott volt 3840-en a vége. Ma kikapcsolt LLC-vel meg [Itt]. Tudom nem sok, de ilyenkor (kicentizve) 5FSB igen is bíztató. Ha kisebb lenne a droop , tuti sose használnám az LLC-t. Így viszont, kell mert a fesz ugrál mint a fene..
Most nézem a corsar 12v-os ágát is szívja rendesen. Lehet egy brutálabb tuninghoz kevés lenne a vx 450-es. -
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én mindíg bled-et nyomok, ez is az volt.
Chaser: Hát , nekem is valami ilyesmi gyanum van, de akkor megy is a háztól. (kben szeretem) Mikor meghozta Iponból a futár, azt hiszem az volt az első, hogy megnéztem, az alacsony Vid, mennyire melegszik (semennyire) s bírja -e az FSB-t. Nem tudom pontosan, hogy milyen feszen néztem (nem vittem tulzásba) de [ennyit] ment 2. próbálkozásra. Majd ha ott tartok, megnézem , hogy ott is mi a vége. -
petymeg
addikt
üdv!
most üzemeltem be az új q9300-t hyper tx3 hűtéssel. a 100% terhelt cpu 76 fokos az everest szeriint,( no tuning vid 1.15 V.) kurvasok, nem? -
Chaser
legenda
Gondolom ez is R0, vagy esetleg van más step ezekből? Eddig csak E5200-m volt R0 téren, de így viselkednek ahogy mondod, 3.5G környékét nagyon kis feszen viszik esetenként azok is, aztán 4-hez már primehoz legtöbbször meg kell küldeni. Volt olyan proci amivel 4200+ mhz fölött validálhattam volna lazán 1.35-ön, de prime már 4-en is eldobta ekkora feszen.
szerk: Már látom egy előző post screenjéből, hogy R0

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
E0 és C0 van csak.
De ha elírtad akkor az E0-sok mennek jobban általában az alapfesz 4giga megvan nagy százalékban, és ezután a lap a korlátozó tényező.Akkor már leírom melyik az a 3 nagyon jó lap ami york alá való:
EP45-DQ6 (zájec elért vele 500fsb blend stabil-t)
EP45-EXTREME (erősebb kicsivel mint az ud3p csak nincs LLC ahogy a DQ6-ban se)
EP45-UD3R/P (ár/teljesítményben ezek viszik a pálmát.) -
h.adam.92
őstag
hy
D0-ás q9550-es vki tudna mondani tuning tapasztalatot?
-
lala42
őstag
Nem is a táp volt gyenge a konfighoz. A táp volt a xar. (selejt, gyárihibás, stb.) El kellett volna vinni. Ha kevés lett volna teljesítményben, akkor nem eldurran. De hát garis, az a lényeg.
A Thermaltake tápok nem rosszak. Nekem is volt korábban 470-es Th.-s tápom. Az adatlapomon lévő konfigot vitte, csak ott E800-as volt, valamint GW. HD4850 Golden sampe kari. Semmi gond nem volt vele. Giga EP-35 DS3 lapban Geil 2x1 Gb. memókkal. -
vhunor
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
1 vinyó 1 dvd olvasó 1 dvd író van ezek mellett összesen, nem létezik, hogy legalább 550-es kelljen. Egy barátom Q6600 és MSI N280GTX videokártya mellett 500-as Spiret használ gond nélkül, ami ugye csak egy 30-assal nagyob mint ez a TT.
-
-
vhunor
őstag
De örülnék, ha végre minden zökkenőmentesen összejönne...

Tegnap este 8-ra hazaérés, fürdés, majd nekiállás új gépet összeszerelni. Quad9300, 4 giga kingston hyperx 1066mhz, gt8800 vga, gigabyte ep45-ud3r alaplap, thermaltake 470w táp. Gép elso pöccre beindul, elso lépés load bios defaults, majd windows 7 install lemez be, új üres vinyóra telepítés. Windows 7 felmegy, lan kábel csatlakoztatása a routerhez, 2 kattintás és megy az internet is. Van nagy örülés, a gép gyors és csendes. Volt 10 percig, amikor gyönyörű tüzijátékot szolgáltatva elpukkant a 15 ezer forintos thermaltake táp. Éjjel 1 volt, már nem volt türelmem nekiállni átszerelni barátnőm gépéből a chieftec tápot (450-es, csak ezen nincs még pcie csati) ahhoz, hogy megnézzem, a táp magával vitte-e a fél gépet a halálba. Zsír új táp volt, kb. 2 órát ment összesen...
-
lipi67
nagyúr
Mára [ennyi], elég volt. Nem is olyan 1xü egy viszonylag alacsony szorzóju Quadodt nyáron léggel húzni..
Jó éjt mindenkinek!
-
lipi67
nagyúr
[Azért az jött]. Én el voltam keseredve (itt 1,248-on) s most látom, ez elég becsületes eredmény. Igaz csak q9300-hoz és q9550-hez tudtam nézni Gorni oldalán, de azokhoz viszonyítva, ilyen fesszek kifejezetten jó. (az 1,152-es meg kvajó).Kérdés, mennyit eszik majd (feszt) Még MCH-ref-ek nem igazán kaptak a listás(Gorni) 1,4v-hoz képest (1,28-1,3V) ref0,81v. Megyek tovább..ha tudok.
-
lipi67
nagyúr
Én nem tudom, higy mi van. 1,248-on, jó ha a 3,8GHz jön majd hiba nélkül..

-
lipi67
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Szia! Nem tudom! Innen megyek felfelé , majd mindent publikálok. (eddig csak használtam (most vettem nem rég a 8500 után), s a gyereketől nem volt időm tesztelgetni. Most esténként tesztelem a listába. Következő a valós 1,25V-os eredmény lesz. Kben..Azt hiszem valami bökkenőm lesz 4GHz környékén. Igaz nem sokat próbáltam (vagy 1 órát, s álmos is voltam így hajnal felé) de nem akart stabil lenni az istennek se.1,184-en megvan a "full-Full "stabil-szavaiddal élve-3,7GHz, ezt tudom. Az meg, hogy validolni 4,3-on vagy akár 4,4-en (nem tudom) is tud, nem érdekel. Még új, s nem volt időm játszani vele, de most ki fogom tesztelni. (mivel Iponból vettem, így nincs előző tulaj se, szóval ..semmit se tudok még róla)
Esetleg tipp, hogy 4GHz-et miért nem tudtam stabilizálni? Úgy gondoltam ezen eredmények tudatában , hogy 1,25 körül jönnie kellene, de 1,36-on is azonnal dobott a prime, nem erőltettem..
Ma még megpróbálok javítani 1,152-n, s utána jön az 1,25V (3,8 körül tippelek-sajnos) -
lipi67
nagyúr
Na VID/ bios-on [ITT] a vége a 9400-nek. Talán ha nem 29-30° lenne a szobában..
-
lipi67
nagyúr
Ez az! Ilyenkor kvra ki tud jönni a különbség.

(#6307) petymeg : Nálam a q9400 alapon kiszolgálja a 4850-et, húzva se ad számottevően több pontot a vga-nak dmark "barátunk". Viszont..Tuningban sem utolsó. Most kezdtem el (tegnap) a VID/bios tesztet.a VID 1,1875, bekapcsolt LLC-vel [ezt ] tudtam kicsikarni belőle. Hő egy szál se, megy is rendesen, fesz 1,152-nulla..

-
petymeg
addikt
viszont az is igaz hogy az e7200 3.16-on pörgött a q9300 meg alapon, 2.5-ön. ha megjön az extra hűtésem a csere 9300-hoz akkor megnézem 3 ghz-n mi lesz a helyzet.
egyéb progikat photoshopot archicad 12-t artlantist használok de ezek meg az e7200-zal is igen gyorsan dolgoztak. -
vhunor
őstag
Nekem az a lényeg, hogy ha éppen néhány száz vagy ezer 3-5+ megás képet méretez át/effektez a photoshop, és mellette még használok 5-6 taskot, akkor is használható maradjon a masina. Kinőttem abból a korból, amikor még hajtottam a plusz 1,78 frémet valami benchmark alatt
. -
lipi67
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
Futtas egy dmarkot 7200vel majd kezd húzni addig, amíg a vga pontszámok nem, vagy éppen, hogy emelkednek.Elérkezel egy "X"MHz-hez vele. Utána csináld meg uezt a q9300-zal is és hasonlítsd össze, hogy a 2"X"-ed hány-hány MHz.
-nem is tudom ki írta már, hogy ha 1xre több progit (nem msn.
-cad stb, futtat(na), a 8xxx -et bizony úgy megfogja, hogy ihaj, quad meg, teszi a dolgát..- -
petymeg
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
heló!
én a múlt héten cseréltem egy e7200-t q9300-ra aminek aztán garanciális hibája lett. a csere procit q 9550-t szerettem volna (elsősorban a 2x6 L2 miatt, a 9300-nak csak 2x3 van tulképpen a q9300 "nagyjából" két darab 3 megás L2-s kétmagos prociból áll... ha érted mire gondolok.) szóval az e7200höz viszonyítva nem estem seggre a q9300 teljesítményén, csakhát az üzlet sajna nem ment bele abb hogy ráfizetek kis pénzt és akkor q9550. gyanitom a q9400 és 9500 se lehet sokkal jobb csak a szorzók magasabbak. én mindenképp q9550-t vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem akarlak elszomorítani, de 490-495fsb-nél mindegyik elhasal legalább is nem lehet, stabil rendszert csinálni sajna , gondolom a lapok nem bírnak többet, de azért hajrá 2óra blend vagy large fft, ha lemegy akkor örülhetsz de nem láttam még 500 fsb környékén ilyen teszteket, sok sikert 

Az új tulaj használja egészséggel

Win alatt stabilnak tűnt, de prime az egyik magot levágta pár perc alatt.

Szerintem reális elvárás lenne az, hogy ha 1,248-cal visz 3880-at, 1,3V -on jöjjön a 4GHz. Hát ..nem jön.Ha jól emlékszem 8x493 volt meg.8x500 nál 2-3 perc múlva az 1ik mag (10ből 7x a 4.) eldob.

Lehet nekem is lesz egy