- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
denver6772
tag
Üdvözlök mindenkit, nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az Eszter hanggal állandóan megáll a navigáció bemondása a maga a navigálás megyen és ha másik hangra váltok akkor megyen. Illetve kikapcsoláskor nem kapcsol ki ilyenkor. Nem tudom, hogy esetleg a sys-ben kellene átírni! Ha esetleg valaki priviben küldne nekem egy olyan sys-t amiben benne volna minden fullosan, megköszönném.
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos #3397 üzenetére
Ilyenkor külsőre kell mindenképp állítani az elérést. Hol próbálod indítani? A menüben vagy a navigációs képernyőn ha rányomsz egyet, az ott megjelenő ikonnal? (mert nálam menüből nem megy, de a naviképernyőről meg igen)
-
plajos
aktív tag
válasz
kockazatos #3393 üzenetére
Nézd meg Total Commanderrel a MioBt.exe PONTOS elérési útvonalát, és azt írdd a sys.txt-be.
Valahogy így:[bluetooth]
btappl="\My Flash Disk\Program files\MioBt\MioBt.exe" -
kockazatos
tag
Inkább leírom hol van és te leírod mit írjak be. Csatlakozok usb vel a gps-el a sz.gépre aztán Program files mappa-aztán MioBt mappa-aztán ebben van a Bluttal kapcsolatos exe-k dll-ek dat és way formátumú csomó dolog. Na akkor már csak az kell hogy mit írjak a primo sys txt blutjához? Picit ágyú vagyok ezekhez sajna. Még anyit szeretnék mondani hogy nekem ebben a mappában 2 exe van egyik a miobt exe a másik a miobt core exe.
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos #3393 üzenetére
Na ezt a MioBT exe elérést írd bele pontosan a sys-txt-be, valahogy így:
[bluetooth]
btappl="..."A ... helyére a pontos elérést tedd (pl.\ResidentFlash\Windows\MioBt.exe) persze ne ezt, hanem ahogy neked van.
-
kockazatos
tag
Ezt találtam a gps mio bt mappában. Gondolom ez lehet az.
[KeyBoard]
UseChineseKeyBoard=0
KeyBoardOffsetX=1
KeyBoardOffsetY=106[Contacts]
AlwaysEnable=0[ApplicationPath]
Contacts=\My Flash Disk\Program files\Contacts\Contacts.exe
Ezt bemásoltam állingattam külsőre belsőre de semmi.
Bluetoothnál fontos hogy legyen gps jel? -
TRob1
veterán
válasz
kockazatos #3387 üzenetére
Ezt az oldalt nézegesd, így nagy eséllyel megtalálhatod a pontos elérését. ResidentFlash2
Mivel a legtöbb esetben a residentflash2-ben vannak a bt és egyéb dolgok, amit normál esetben nem lehet látni.
-
plajos
aktív tag
válasz
kockazatos #3387 üzenetére
Például egy Total Commanderrel. Keress vagy a Windows vagy más könyvtárban egy olyan exe-fájlt amiben a bt, vagy bluetotth szó szerepel. Ez az exe kezeli a bluetooszodat és ezt az útvonalat kell beleírni a sys.txt-be.
-
plajos
aktív tag
válasz
kirillhun #3386 üzenetére
Sajnos alapban a Primo halkabb mint az iGO8. A hangfájlokon lehet erősíteni pl. Audacity programmal. Amint időm engedi (legkésőbb a két ünnep között) ezt megteszem, de Te is megteheted ezt. Egy 1-2 dB-s erősítést szerintem elvisel torzítás nélkül.
A programban is lehet picit erősíteni keresd meg a gjm_code.lua fájlt és abban ezt a sort:gjDel5 = doDelayed(50, function()
ha megvan az 50-et írd át nagyobb számra pl. 100 vagy 200-ra.
Sajnos az 50-es értékkel túl korán állítja vissza az eredeti hangerőt és a mondatok vége halkabb mint az eleje. -
kockazatos
tag
Azt hol tudom megnézni az elérési utat? Mindent próbáltam már de csak kirakja az ikont és nem megy semerre ha rányomok. Ha külső ha belső ugyan az semmit nem csinál. Ha azt megtudnád mondani hol keressem az elérési utat az jó lenne. Gondolom a mio készülékben valahol de hol?
-
kirillhun
csendes tag
Lehet -e hangositani a gurjon.2.20 skinben a kanyarodást tiltó ,vadveszélyt,sávváltást bemondo eszter hangon?Most nagyon halk,kéne egy ksi erősítés
Kerestem már sys.txtbe illetve a branding.zip ben is,de nem találtam erre utaló jeleket.
Lehet hangositani valahogy eszter nénin? -
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
rolmillion #3383 üzenetére
Hehe, nem gyanús hogy nekem is tőled van meg a bt elérés?
Pü-be meg megbeszéltük hogy nekem sincs fm trans elérés
Sajnos én se tudok szinkronizálni
(#3380) Jah, közbe láttam is hogy milyen kütyüd van, próbáltam is keresgélni rá útvonalat, de nem sok sikerrel. Ahogy plajos is írta, próbáld a Mio belsőre állítani, ha nem megy akk. külsőre és ezt a sys-be: "/ResidentFlash2/YFAPP/BlueTooth/BluetoothV4.exe" vagy ("/Windows/MioBTM.exe"), hátha.
-
rolmillion
csendes tag
Rob te vagy az én emberem. Nem Primo téma, de mióta megvettem a noname kínai GPS-emet 5"-os, nyomozok elérési útvonalakért. BT már megvolt egy orosz oldalról, és ugyanaz mint neked. Hátha a FM trans., és a zenelejátszó is stimmelne. Esetleg ha megkérhetnélek leírnád az összes elérést a készülékedhez, hátha a többi is stimmelne. (nemtok szinkronizálni a cuccal, így nem látok a RF2-be)
-
plajos
aktív tag
válasz
kockazatos #3380 üzenetére
Ismerni kellene a mio moov 360 bluetooth kezelő program elérési útját. Ha ez megvan ezt kell beleírni a sys.txt-be és külsőre állítani a bluetooth kezelést, vagy próbáld meg MIO-ra állítani hátha bejön.
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos #3380 üzenetére
Milyen géped van? Mert annak megfelelően kell beírni a bt elérését.
A hangot nemtudom sajna. -
kockazatos
tag
válasz
kockazatos #3378 üzenetére
Ok köszi ki is próbálom azonnal.
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos #3376 üzenetére
zenékhez és képekhez pl. ezt sysbe:
[oasis]
exclude_directories="PICTURE::%myflashdisk%,PICTURE::%sdcard%,MUSIC::%myflashdisk%,MUSIC::%sdcard%"
include_directories="PICTURE::%sdcard%/pictures,MUSIC::%sdcard%/mp3"És akkor pictures ill. mp3 mappába pakold a képeket és a zenét. És így még gyorsan meg is találja őket.
bt-hez meg jó az a skin, sysbe kell szintén írni az elérési útvonalat, nekem pl. ezt:
[bluetooth]
btappl="\ResidentFlash2\App\BT\phonelink.exe"A skinbe meg külső-re kell állítani a bt-t, és akkor a képernyőn megjelenik a bt ikon, ami müxik is.
-
kockazatos
tag
A készülék mio moov 360. a skin GJA dafunk v2.22 XL Carbon Day-Night XL INTL . TEHÁT AKKOR EZZEL A SKIN-NEL NEM IS LESZ BLUETOOTH-OM? A zenéket és képeket nem lehet megcsinálni úgy hogy külön mappát csinálok nekik és abba rakom őket? Miért ktalálja sokára? Arra nincs megoldás hogy megtalálja azonnal?
-
plajos
aktív tag
Ha nem megy kártya nélkül annak általában az az oka hogy a license mappa tele van pakolva mindenféle licensszel, olyannal is amelyikre nincs szükség. Általában a kamionos licenszek kérik az SD-kártyát, azaz sd-kártya nélkül hibásan működnek A megoldás a licence mappa kitakarítása és csak a szükséges licenszek megtartása.
-
M1Bali
tag
Nekem sem megy kártya nélkül. Térkép cserénél újra kellene indulnia, de csak kilép és a készülék is kikapcsol. Azaz nem indul újra. Ha én ismét elindítom azt írja, hogy változott a map de a tartalom maradt. Ha teszek bele egy akár üres kártyát is , akkor újra indul, és ugyanez a jelenség a skin cserénél is. Hiába van ott az újraindítás ikon csak kilép és kikapcsol a készülék. De kártyával tökéletesen működik.
-
snowdog
veterán
válasz
Lilith1 #3367 üzenetére
Megnéztem a géped adatait.
BluePanther Jade - Atlas V - 533 MHz GPS PNA (Bluetooth, FM transzmitter)
Technikai adatok
Processzor: SiRF Atlas V, 32 bit RISC
Processzor sebesség: 533 MHz
DSP: 16 bit, 264 MHz
Operációs rendszer: Microsoft Windows CE 6.0
Kijelzõ: 7" TFT, 800 x 480, 262000 szín
ROM: 2 GB NAND Flash, 128 MB DDR2 RAM
Memória bõvítés: microSD/microSDHC
Kapcsolat: USB 2.0 (slave)
GPS: SiRF GRF3i+ 64 csatornás GPS vevõ
TMC: külsõ (opcionális)
Bluetooth: Bluetooth V2.0
FM transzmitter 87,5MHz-108MHz
Hang: beépített hangszóró, 2,5 mm kimenet
Akkumulátor: 1200 mAh, Li-Ion
Méretek: 174 x 112 x 14 mm
Súly: kb. 240 grammVagyis valóban egy 800x480-as data zip-re van szükséged, de gondolom ezen már túl vagy. Segítség képpen még annyit tennék hozzá, ha skint is szeretnél használni, akkor természetesen annak is tudnia kell ezt a felbontást. A jó hír számodra, hogy létezik ilyen Gurjon skin. Talán ebbe a topikba is betették már, de ha nem találod, akkor szólj, és PM-ben lerendezzük.
-
snowdog
veterán
válasz
Lilith1 #3365 üzenetére
Kedves Lilith1
Rendben van, akkor elmagyarázom hogy értsd, de ettől még nem fog működni (bár ha jól látom TRob1 fórumtársunk ebben már segítségedre volt).
Mivel ehhez a programhoz eredetileg, vagy más szóval legálisan nincs ilyen felbontás (az eredeti data.zip-ben csak 480x272 van, mert azokhoz a gépekhez készült), ezért minden ezzel kapcsolatos anyag illegális, más szóval warez, aminek az itteni terjesztése tilos. Tehát ez volt a bevezetés.
Ettől persze még beszélhetünk róla. Tehát a data.zip tartalmazza a Primo futásához szükséges legfontosabb programrészeket. Ezek közül mi most csak a felbontással kapcsolatos részre fogunk koncentrálni. A data.zip-ben a felbontásnak megfelelő mappának benne kell lenni, ez az esetedben 800x480 (ha jól értettem, mert a gépedet nem ismerem). Ugyanis ekkora a géped képernyőjének a felbontása pixelben. Ebben a mappában találhatók a felbontásnak megfelelő ikonok, képek, hátterek, vagyis az összes megjelenő képanyag. Ha ezek mérete nem felel meg a géped képernyő felbontásának, akkor nyilván más méretben jelenik meg.
Ha a jelenlegi data, amit használsz nem tudja a 800x480-at, akkor a data.zip-ben található felbontásnak megfelelő méretű kép jelenik meg a gép képernyőjén (persze ez is csak trükökkel, mert különben a gép hibaüzenettel kilép a programból). Erre írtad, ez a bal felső sarokban látható negyed képernyőnyi képméret. Ha belenézel a data.zip-be, akkor látni fogod, hogy a benne található felbontásnak mekkora a mérete, ugyanis az lesz az egyik mappa neve.
Remélem segítettem a probléma megértésében.
Üdv, SwD
-
Lilith1
csendes tag
Kedves snowdog!
Van egy mio-ra készült verzióm, abban van egy sys800x480.txt, de ez nem a data.zip, ez csak úgy van még hozzá. Abban, ami nekem a gépen van, abban nincs ilyen. Átnéztem azt a sys.txt-t, de a beállítások holt mások, mint az, amivel megy, kivéve ezt a 2 adatot. Most érzem azt, hogy hülye vagyok hozzá. Nem értem, és én érteni szeretném. Azt tudom, hogy ez a BluePanther gép újabb, mint ez a szoftver, és ezért cserélni kell hozzá a data.zip file-t. Azt nem értem, hogy minek kell lennie abban a data.zip-ben ahhoz, hogy az nekem jó legyen? Olyan vagyok, mint az Indiana Jones 4-ben a nő, érteni akarom! A munkám könyvelő, a programok frissítéséhez, telepítéséhez azért fogtam hozzá, mert a rendszergazdánk olyan, amilyen, ezért itthon bármikor újra húzom a Windows-t, bármit, de ezt nem értem. Segíts, légy szíves. Előre is köszönöm!
Üdv: Lilith -
plajos
aktív tag
válasz
kockazatos #3355 üzenetére
A bluetooth ikon készülék és skinfüggő. Ha ezeket megírod tudunk rá válaszolni.
Zenét bárhova tehetsz a zenelejátszó bárhol megtalálja. (igaz sok időbe telik) -
bybay
csendes tag
Sziasztok, adott egy PNA készülék 2GB belső,2GB SD memória. Hogyan érdemes feltelepíteni az IGO Primot? Lehet külön rakni a programot és külön a térkép,épületek,3d-t?
-
Lilith1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy BluePanther Jade GPS gépünk, 7 colos kijelzővel. Feltettem rá az IGO Primo 1.1-et, belőttem a műholdakat, átállítottam a képernyő felbontást 800x480-ra, gyönyörűen működik. Egy apócska problémája van csak, a monitor bal felső sarkában, a negyed képernyőn. Abba a falba ütköztem, hogy ha azt szeretném, hogy az IGO a teljes képernyőn fusson, akkor a data.zip file-t kell cserélnem. Na, itt állok, és toporgok. Honnan, milyet, egyáltalán mit keressek hozzá? Tettem már fel PDA-ra, laptopra több IGO verziót is, mindig szépen sikerült, most meg nem. A progikat én telepítem, de a férjem a kamionos. Nem látja ekkorában az utakat. Előre is köszönöm, ha valaki segítséget tud adni.
Üdv: Lilith
-
rolmillion
csendes tag
Köszi.
Esetleg a minden egy panelen látszik (jobb alsó sarok, hátralévő idő, érk idő, hátralevő táv) azokat lehetne átállítani. Vagy hogy úgy működjön, hogy ha a 3 paraméter ki van nyitva (egymás felett a három adat) amelyikre rákattintok az legyen a legnagyobb és a másik kettő pedig a kicsi egy gombon?
Most alapesetben a hátralevő táv a legnagyobb, és az érk idő és hátralevő idő van a gombon kicsiben. És csak ez a 3 adat jelenyíthető meg, bármi is van beállítva nekem a kinyitás alkalmával (egymás felett 3 adat)Remélem nem vagyok túl kínai a fogalmazásban.
-
kockazatos
tag
Én egy olyat szeretnék kérdezni hogy igo primo-t használok. Csak a bluetooth ikon nem csinál semmit sem. Meg azt akarom még kérdezni hogy ha képeket és zenéket tennék föl mp3 ban azt hová tegyem? milyen mappát csináljak nekik? Köszönöm a segítséget.
-
TRob1
veterán
válasz
rolmillion #3351 üzenetére
A rendőrös ikon az csak egy kis véletlen malőr miatt olyan. Javítása:
pl. toal commanderrel belemész a zip fájlba (nappaliba és éjszakaiba is külön-külön), ui_igo9/common-ba, és ott az ico_speedcams.spr - t szerkeszted (f4), és a 68-at átírod 60-ra, mentés, és kész is.szerk: 2.23-ban javítva lesz.
-
Surplus
tag
Segítsetek, ha tudtok, én már beleőszültem, kihullott a hajam stb. Egy x950 ResidentFlashára tettem fel a legújabb Gurjon skint. A térképcserélő nem megy. Minden az Utility könyvtárban lévő ini-t átírtam ResidentFlash/Primo/... -ra.A skinben bekapcsoltam a Térképcserélő megjelenítését, akkor nem jelent meg, csak ha bekapcsoltam a Bluetooth és Térképcserélő megjelenítést is. Ekkor a főmenűben lehetett indítani a térképcserélőt, de a kilépés után maradt minden az eredetiben. Nem cserélt. Most itt állok megfürödve. Biztos valami banális hibát követtem el. Bocs, hogy hosszú voltam.
-
rolmillion
csendes tag
Köszi Lajos!
Végre király a madártávlat mód, jól belátom a környéket, mint az IGO8-ban anno.
Esetleg a második következő manőver nyila kicsit kilóg, és a trafipax és vasúti átkelő távolsága is kilóg a rublikából. (Lásd a 3333-as hozzászólást, ott jól lehet látni a rendőrbácsi ikon távolság kilógását.) Az is ilyen egyszerű behangolni x-y koordinátákkal, vagy a grafikai belenyúlás nehezebb?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple TV eladó
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest