- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Huh. Köszönöm a segítséget!
Igaz hogy már rg megoldódott egy IUVCR nevű program segítségével, de azért köszike. :B
Üdv: Balu -
Damage
senior tag
Nah igen, ehhez már lövésem sincs, tegnap kötöttem össze a VGA kártyámat a TV-vel először. A legelső próbálkozásaim TV-ről felvenni számgépre is tegnap történtek. Semmilyen tapasztalatom nincs ezirányban. Shol nem találtam semmilyen jó topicot ezzel kapcsolatban (magyar nyelvűt), ahol érthetőn leírnák, hogy milyen progival, milyen beállításokkal stb kellene felvenni. Melyik topicban írtad le ezeket a dolgokat? Engem érdekelne, de sajnos nem találtam meg! Az ASUS VCR-en kívül nem használtam még más progit, totál laikus vagyok a témában. A segítséged megköszönném, legalább tundám, hogy melyik irányban induljak el (progi név, felbontás, minőség stb). Írhatsz ide vagy mailba is. Előre is köszönöm!
-
And
veterán
Én nem is szeretném deinterlace-elni a képet. A tunerkártyával sem tettem, ha felvettem valamit és mondjuk mpeg2-be átkódoltam utána, az is interlaced formátumban maradt. Szvsz DVD-re kódolva a műsort, TV-n nézve ez a legjobb megoldás. Az nVidia video-in képén viszont akkor is csúsznak a sorok (nem a szomszédos sorok, hanem ritkábban), ha nincs mozgás, így szerintem nem lehet deinterlace probléma.
-
And
veterán
Ha már a tapasztalatoknál tartunk: ATI-król hallottunk, de a Ti4200 Video-in (Inno3d) ölég rossznak tűnik, egy egyszerű BT878-as alapú tunerkártya után. Egyszerűen bizonyos sorok elcsúsznak oldalra kb. 1-1 pixellel, nagyjából szabályos távolságra egymástól. A ferde vonalak ettől kissé darabosan néznek ki, a kép vízszintes irányban ''blokkosodik''. Kontraszt, színtelítettség, élesség meg zaj amúgy rendben volna. Más is észrevett már hasonlót, vagy csak nekem furcsa?
-
szasza_xp
senior tag
Szia!
Fix, hogy a kártyád azt hisz, hogy az államokban van!
A kártyát ugye nem a Mistral -ban vetted, mert Ők hangoztatták a weblapjukon, hogy az általuk forgalmazott Xy típusú ATI-k BIOS-a NTSC szabványra van állítva.
Azt ajánlják frissíts BIOST, vagy vidd be nekik és megcsinálják :) -
Skica
őstag
9600 Pro VIVO / 9600 Pro AIW kártyákkal próbáltam (és készítem) a házi videókat DVD minőségben. A kártyák és hozzá adott programokkal (MMC 8/Pinnacle Studio 8) minden tekintetben tökéletes minőséget produkál.A MMC8-as DivX-es felvételekre kiválló, DVD-t Pinnacle Studióval készítem ,vágom feliratozom.Nagyon sok eszközt próbáltam már de az ATI volt eddig a leg kezelhetőbb.A barátom is vett már AIW-ert ,és nagyon élvezi a tudását.
-
-
perempe
veterán
Híresen jó a Radeon VIVO a dvdrhelp.com szerint, megközelíti a Canopus ADVC-50 termékét! Csak negatív tapasztalatok vannak?
-
DcsabaS
senior tag
Gyerekek!
Keressetek rá, mert itt a fórumon már legalább 10-szer leírtam töviről-hegyire, hogy hogyan kell eljárni, ha valaki szép videókat szeretne csinálni, de nincs türelmem újra leírni.
Kedves Bazsesz!
Damage már leírta, hogy NTSC-re van állítva a kártyád, azért olyan beteges a kép! (Az ATi kanadai cég, ott az a szabvány, ezért az a default.) Ne keress jumpert az átállításhoz, mert szoftveresen lehet átállítani! Pl. miután aktiváltad a ''Video In'' funkciót, hívod (a jobb egér klikkel) a lokális menüt, setup, video, stb..
Kedves Damage!
Te se 640x480-at erőltesd (hacsak nem NTSC-ben vagy), mert RONDA lesz a kapott kép. A kártyád IGENIS tudja a teljes PAL felbontást, csak megfelelő programot kell használni, és jól beállítva. -
Damage
senior tag
Nálam akkor adott ilyen képet (ASUS Radeon 9600XT catalyst 4.1) amikor NTSC-re volt állítva PAL-B helyett. Állítsd át! A másik, nálam az is gond volt, ha S Video-n keresztül volt összekötve (csak fekete-fehérbe ment), vettem Scart-composite kábelt, át van állítva PAL-B -re azóta tökéletes (lenne), ha tudnék felvenni legalább 640*480ban jó minőségben, akadásmentesen (1,7es cerka 384 DDR), de sajnos nem tudok. Néha kifagy nálam az ASUS digital VCR is.
-
Bazsesz
őstag
Akkor én most dobok egy UP!-ot, hogy péntekig legyenek jó ötletek, és csinálhassam tovább Rudinak a minitesztet! :))
ÁP!!! -
Bazsesz
őstag
Valaki? NAGYON fontos lenne!!!!!
Valaki segítsen nekem! -
Bazsesz
őstag
W!
Visszajöttem. Szóval nem megy, akármi van fennt. Ugynaolyan szar a kép. Dzsonitól kaptam egy MMC7.0-át, és azt kaptam, hogy csak a Video-Int jelöljem ki a listából. De nincs olyan. Olyan, mintha a kari nem is ViVo-s lenne, de az, mert vettem fel vele, meg ott fityeg a Rage Theater chip. WDM fennt van.
A kártya olyan, mintha szét lenne folyva rajta valami. A memóriák meg egy kicsit ragadnak. Mi lehet a baja? Idegileg ki vagyok miatta, mert pénteken meg szombaton gépezhetek, és az egész időm erre ment el, semmi másra.
Könyörgöm segítsen nekem valaki valamivel, mert kész vagyok totál.
w: Balu -
Bazsesz
őstag
Nah, utánnanéztem egy kicsit egy másik fórumon, hogy mi okosságot írnak. Asszem a baja a DirectX 9.0b lesz, amihez van egy Pathc, de sajna NT alapú Winekhez. Nekem meg ME-m van. Szal most uninstallálom.
w: Balu -
And
veterán
Ha nekem vivo-s Ati-m lenne.. Milyen progival csinálod a kepcsört? Valami kártyához adott saját csodával vagy valami közismertebbel, WinDVR, iuVcr, stb.? Kapásból sajna nem fogom megmondani, de a capture/eszközbeállítások tulajdonságok között kellene szétnézni az adott programban...
-
Fr4G
aktív tag
Hm, nekem meg egy regebbi ati aiw 7000s kartyaval volt csomo gondom... (pl. hangot nem csatolt a videohoz, meg egyebek:) ).
-
Bazsesz
őstag
Ide is beleírom a problémám.
Szóval van egy ATi Radeon 9200 ViVo videókártyám. Szép a játékokban, szép a TVo, de irtórasnya képet ad Video-Innél, mikor felvenni akarok.
[L]http://kep.tar.hu/bazsesz/index.phtml?aid=27620850&pid=4204251[/L]
Ilyent. Kábelek jók, de ilyen a kép.
Köszi! -
Bandit21
addikt
Hály mindenkinek kicsit már kivagyok borulva...
Gondolkodtam 1 digit kártyán amivel lehet családi videót (VHS nem kell szuper minőség, van is róla topicom csak halódik) föltenni gépre aztán eszembe jutott h a ''másikgépemben'' bennevan a BBA RADEON VIVO-m (2000. évj) 64MB DDR-rel. Ezzel is megoldható a probláma. CSAK!!!
A gyári CD-n vmi 1.0-ás Cataclyst van kb. van hozzá Multimedia Center ahol lehet fölvenni (Video in) lejátszani (fileplayer) meg ilyenek DE a kártya szinte használhatatlan vele (nincs AA AF ami a kisebbik baj de szinte 1 gém se indul el rajta) Bár digitalizálni tud AVI MPEG 1, 2 be. de a max minőség az 640*567 8M/sec ami jó azért de szerettem vna 720*576-ban. Úgy h a kártya másra is használható.
MEGOLDÁS (gondoltam én... ) Ati honlap vmi ''újabb cucc'' le is töltöttem a 3.0-ás Cataclyst Driver-t C.P-t WDM-drivert és Multimed Centert 7.7.7.0.-ás. Ebben már lehet AA-t ANISO-t kapcsolgatni megy vele ''minden'' NFSHP2 stb.
A VIDEO in progija azonban:
Tud DVD minőségben fölvenni. 1 perc kb 40 mega, nem baj majd ráeresztek vmi DivX-et. DE! max 1x hajlandó elindulni. ha fölveszek vele, utána már le se játsza. Ha amit fölvettem máshol játszom le (File player stb) akkor ott lemegy, de ha utána újra el akarom indítani a fölvevős cuccot, vagy BÁRMIT ami az ATI-ho kötődik, VAGY el se indul VAGY befagy VAGY magától resetel.
Erre varjatok gombot. MI A FRÁSZ LEHET VELE?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest