- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Épp futtatom, de chipset drivert nem is találok vagy az egyben van a vga driverral? Mondjuk ha igen akkor se talált frissebbet és sztem ha vmelyik driver akkor chipset driver csinálhatja ezt a jelenséget, meg a kékhalált, nem? Próbálkoztam rendszer pucolókkal, de hát nemtom hogy milyen eredménnyel lesz. Nem nagyon lenne kedvem winfos re-installhoz
-
TheProb
veterán
HD Sentinel alap nálam, mindent okénak ír, még tesztet is futtattam az se írt semmi hibát. Teljesen friss win7 van rajta, legfrissebb driverekkel (elvileg), szal nem értem. vga drivert még újra is pakoltam de az sem segített. Ismertek olyan programot ami tényleg jó, valós és megbízhatóan ellenörzi és tölti le a legfrissebb drivereket?
-
brd
nagyúr
A Full HD-t csak olyan codec-kel tudja lejátszani, ami több magot tud terhelni, mert egy magon ezt már nem bírja. A T7200-assal (kicsit több cache, kicsit nagyobb órajel, kb. 10-20%-kal gyorsabb) szerelt T60-am 65-70%-os CPU terheléssel játszik le egy x264 kódolású, 12 GB-os, 1920x1080-as felbontású, 23.976 FPS-es video-t.
-
metal01
őstag
Hmm.. Azért eléggé elfogultak voltak a srácok a teszt írásánál. Én egy 400 és egy 410-es közül a 400-as választottam. Nem bántam meg. A 410-ek a teszttel ellentétben melegednek rendesen, és zajosak. A tető anyaga sem az ami a 400-asé volt, és ha jól tudom a rollcage is hiányzik a tető alatt, nem kapcsolható a vga, és még lehet sorolni a "kellemetlen" változásokat.
OK, vannak jó dolgok is az új szériában, pl. a 6 cellás akksi már nem lóg ki, a palmrest rész erősebb (egyben van), jobb proci, jobb vga...
Hát nem tudom, szerintem nem érdemes váltani. A 400-ból nekem talán a Display port hiányzik egyedül, de szerintem masszívabb, halkabb, mint a 410.
Azért köszi a tesztet!
-
rankesz
veterán
Hogy könnyebb legyen megtalálni...
tényleg durván nyomja! Már volt vele üzletem, korrekt is!
-
Gondwana
addikt
Ezt (kicsit megbonyolítva) már más is tanácsolta...
-
^Clown
addikt
Nos, akkor 99% bizonyossággal kijelenthetem, hogy alaplapos lett a drágám:
[link]
[link]SSD nélkül futtattam le a memtest-et.
Már csak azt kell végiggondolnom, hogy megéri-e 17K-ért alaplapot cseréltetnem, vagy dobjam fel a vaterára így ahogy van, ssd-stül-second skinestül. Jelen pillanatban az utóbbi felé hajlok...
-
lapa
veterán
hát ha tényleg te törted le a műanyagot, akkor lehet inkább valami erősebb konstrukció (pl egy darab öntöttvas) után kéne nézned. ha ennyire ütve-verve van nem csodálom, ha megunja akár az alaplap.
viccelek ám, ne vedd magadra. csak belegondoltam mennyire durván feszegettem én már sok ilyen műanyagot, de még 1 se tört így el. nem lehet, hogy már eleve olyan volt?
vagy már bántod?
-
Gondwana
addikt
Egyszer régen NF2 lapon làttam olyant, hogy az LPT össze-vissza irq-kat dobàlt. Biosban Lpt letiltva, ma is ez a gép a csalàdi fileszerver. Mondjuk, ha a hdd is nyűglődik, előbb mondanám rà, hogy déli hìd - a Qway folyón..
(ezzel nem vagy kisegítve, de biosban tilts le minden perifériát, amit csak lehet, és úgy nézd meg, meddig bìrja a memtest) -
ans
aktív tag
-
lapa
veterán
azt írják az "unexpected interrupt"-ot valami olyan okozza, ami rá van dugva. jó, hogy vagyok?
mindenesetre az Ubuntu CD el kell induljon szerintem ssd nélkül is, csak a BIOS sipákol majd. és akkor megnézném az ssd-t másik gépen, második vinyóként.
vagy ha nincs másik gép, akkor ha jól értem az Ubi CD feláll live módban az SSD-vel a gépben. abban is van pár alap dolog, amivel meg lehet próbálkozni. elméletileg kéne lennie start --> administration --> partition editor porgramnak. ha nincs (és van internet elérése a gépnek), akkor megnyitod a terminált (az is ott van a start menü --> accesories-ben) és 'sudo apt-get install gparted'. utána lennie kéne annak, amit fentebb írtam.
ez milyen ssd? nincs valami CD-s szervízprogramja?
-
modeller
aktív tag
Esetleg próbáld meg lehúzott ssd-vel úgyhagyni memtest-et megint éjszakára. Abban eléggé biztos vagyok, hogy ha a memtest kifagy egy gépen az súlyos hardverhiba. Nálam volt egy ilyen PC javitásra, win is fagyogatott mindenféle ok nélkül, és memtest is ilyen hibával fagyott meg, már mindent kicseréltem, mire eljutottam a processzorig és az megoldotta. Azóta is a polcomon ül a szemmel láthatólag hibátlan proci, 3 ghz-es prescott
-
SNor
tag
Nekem szállt el memóriahiba miatt windows, és bár nem emlékszem rá, de mintha windows telepítővel nem lehetett a vinyóba lelket lehelni (Telepítéskor "megvizsgálja" a merevlemezt, és közben elfagyott). Csak kismeghajtó, DOS, fdisk segített. Emlékeim szerint. Szóval szerintem sima szoftverhiba. Nem tudom, de egy linux liveCD-vel is lehetne próbálkozni. Vagy végső esetben, talán, bár nem szívesen ajánlanám, de low level format? Egyáltalán SSD-nél van ilyen?
Üdv:S! -
lapa
veterán
látom, hogy kiír valami error számot, de nem kéne ilyenkor nagy piros csíkokba szedve kilistáznia alul, melyik címek rosszak? nekem eddig mindig úgy nézett ki. egyébként a megmagyarázhatatlan köcsög hibák 99,99%-át ram okozza. természetesen nem szabad hibáznia memtest alatt, ecc ide vagy oda.
mindenesetre ha a régi rammal is hal olyan dolog, amit újonnan, az ssd-től függetlenül csinálsz (pl. telepítés cdől vagy stickről), akkor sanszos az ssd. valami linuxos live cd-n esetleg van ssd-nézegető progi, amivel ki lehet olvasni a lemez parmétereit.
ha rossz rammal telepítetted, akkor attól is hasalhat így meg, és akkor már mindegy, hogy visszaraktad-e a jót most, mert a lemezre szarul írta fel a telepítéskor a dolgokat.
nem tudom ezekkel a gondolatokkal beljebb vagy-e.
-
modeller
aktív tag
Ez 99%, hogy hardverhiba, felesleges a wint telepiteni/javitani, ha már a telepitő elhal, akkor ott súlyos gond van. Azt a modult simán vidd vissza és be ne dőlj olyasminek, hogy normális, ha hibákat dob a memtest. (és reménykedj, nehogy az legyen, hogy a hibás modul hazavágta a memóriavezérlőt az alaplapon)
-
evone
őstag
Egyébként sajnos valami baja van a modulnak, több hibát is dobott a memtest, egész éjjel futott.
Azért kérdezem egyébként, mert a srác, akitől vettem, azt mondta, hogyha memtest-tel nekiállok gyepálni a memóriát, akkor ne lepődjek meg rajta, ha talál majd hibát, ez amiatt van, hogy non-ECC a memória. Fogalmam sincs, hogy ez mennyire fedi a valóságot.
-
Tim82
félisten
Gondolkodtam azon is, még mielőtt a T43p-t megvettem volna, de nem volt 4:3, SXGA+, 14" méretű T60 (T61-ből pedig ilyet valóban szinte lehetetlen felhajtani). Azóta marcy feltett egyet, a többi, ami a Hardveraprón van, XGA, amire nem állnék vissza. A 15" S/UXGA+ T60 pedig, bármennyire is csodálom az IPS kijelzős Thinkpad-eket, nekem éppen túl van a "hordozható" kategórián. Akkor inkább veszek egy külső PVA/IPS TFT-t, a kisebb méretű, régebbi modellek úgyis szarér'-hugyér' vannak a bolhán.
lapa: 2*256 MB PC100 SO-DIMM SDRAM a maximum, amit bele tudsz rakni, ráadásul szeret válogatni. A Kingston modulok, illetve azok, amelyek HP-Compaq gépekből kerültek ki, biztosan mennek a T21-ben, ennyit tudok biztosan.
A T21 alapesetben még a dokkoló kimenetén keresztül sem fog DVI-t támogatni, sajnos. Nem tudom, hogy ez mókolással áthidalható-e, de nem tartom valószínűnek.
-
Tim82
félisten
Nekem nem BGA-hiba volt, teljesen random módra fagyott a gép, nem függött mozgatástól a dolog. Ráadásul semmi csíkozás vagy hasonló nem volt, egyszerűen csak egy idő egyáltalán nem volt hajlandó elindulni a gép. Elsőre a BT modul hibájára gyanakodtam, mert XP alatt akkor fagyott, amikor azt használtam, de Ubuntu/BT off alatt is csinálta, tehát azon kívül, hogy az alaplap megadhatta magát a hajszálrepedéseknek, nem volt más ötletem. Az alaplapcsere meg valszeg drágábbnak bizonyult volna, mint a T43p-re váltás.
Az alkatrészek elég nagy részét meg még meg se hirdettem... Eddig a RAM-ok és a CPU kelt el, meg a nekem felesleges 3 db pótakkut hirdetem. A ház többi része (mínusz kijelző), új állapotú palmrest+touchpad, egy billentyűzet, hűtő, Atheros wlan modul, Bluetooth II modul még megvannak.
A T43p-hez meg most fog pár napon belül érkezni az új hűtő, egy, a Tiedhez hasonló second skin, meg egy UB2K SATA HDD caddy. Ja meg 2 db vinyó Khaal fórumtárstól. Meg akarom végre csinálni a dokkoló köré kiépített rendszert, amit már régen terveztem, de soha nem vittem végig teljesen: egy T4x és egy X3x Thinkpad, amelyek tetszés szerint rátehetőek a dokkolóra, amiben van nagy vinyó, hangkártya, rá lehet kötni hangfalat, külső monitort (igaz, utóbbit csak D-Sub-on tudja az X30/X31/X32 kezelni).
Igaz, ennyi ráköltendő pénzért már majdnem T400-at vehetnék, de egyrészt ezeket apránként szerzem be (gyakorlatilag az X32 kellene, meg egy újabb monitor), másrészt továbbra sem vagyok odáig a widescreen notikijelzőkért, harmadrészt pedig előnyben részesítem a Thinkpad-ek patinásabb, "klasszikus" korszakából származó darabjait. Ez kicsit ahhoz hasonló, mint amikor Walt Kowalsky (akarom mondani Clint Eastwood) hobbiból tökéletes műszaki és esztétikai állapotban őriz meg egy 1972-es Gran Torinót.
-
-
lapa
veterán
mostanára úgy tűnik kiturkáltam. ha minden igaz "Socket M" a foglalat típusa, legalábbis ennek az enyémnek (Merom).
találtam is egy jól hangzó 1.33 ghz-es 10w-os c2d u7700 jószágot, ami ball-ról lett pinesre áthekkelve. most már csak azon izgulok, hogy vajon az alaplap meg a bios megbírkózik-e ilyen alacsony fesszel. bár elméletileg igen, ha 0.7v-ig vissza tudtam venni a T7100-at is.
azért a 35w helyett 10w TDP csak hozna 2-3 idle wattot a házhoz, ami egy szervernél nem jönne rosszul. amire a 2 x 1.33 ghz nem elég, azt nem is akarom kiszámolni otthon.
sehogyse jó ez még. néztem egy használt x300/301-et, de azon a csatlakozók totál máshol vannak, mint ami nálam szóba jöhet. nem beszélve arról, hogy az ssd-t nem tudnám belerakni. ha jól értettem ebben épp 4200 rpm vinyó volt, az meg tényleg halál. meg gondolom azt se lehet 12v-ról hajtani, mert nehogymá lehessen.
aztán néztem a macbookokat. minden király, nem kell dock (csak a dvi + spdif miatt, az arcom kaparom), baloldalt a csatik szépen sorban, ráadásul sikerült a lehetetlen és egy sima kábellel (adapter nélkül) megy 12v-ról. persze nem lehet kapni lv / ulv procival (és forrasztva van), mint a macbook airt, szóval ott előbb-utóbb a proci alsó limitjébe ütköznék, pont mint most a T61-gyel.
ennek megfelelően visszatértem a T61-hez, amin egy procicserével meg valami alaplapra 12v kábel forrasztással (fingom sincs hogyan) meglenne az ultimate szerver. még a szutyok venti is csendesebb lenne (amit egyébként bezsíroztam a minap és most a család nyugodtan alszik.
-
Vhunter
tag
Hasonló kérdésem lenne: Én csak nagyon minimálisat használom akksiról a gépet. Szóval általában annyit megy akksiról, amíg néha véletlen kihúzza szobatársam az elosztót, vagy ilyesmi. Ilyenkor milyen feltöltöttségi szinten érdemes tárolni? Mert szokták mondnai, h. ha sokáig elrakom, akkor 40%, és akkor ez erre is igaz? Állítsam be mondjuk, h. 30-50 között töltsön, aztán kész? Vagy inkább töltse fel teljesen, és várja meg amíg lemerül? Vagy tökmind1.
Köszi. -
Tim82
félisten
This product has a special bid three year limited warranty. This product is entitled to parts, labor and on-site repair service (9x5 next business day) in approved locations. (kiemelések tőlem - ezek alapján nem gondoltam, hogy világgaranciás)
Ha ez világgaranciát is jelent, akkor világgaris, de nekem erősen korlátozottnak tűnik, sehol sincs feltüntetve ráadásul, hogy pontosan mik az "approved locations". Ha igazad van, akkor Te pedig ezt a listát találtad meg.
Ami mindenesetre tuti, hogy ez nem a helyszíni, hanem a "szervízbe bevivős" garancia.
Mellesleg ezt a "nagyok dolga" szabadkozást hagyjad. Lehet, hogy neked van igazad, csak Lenovóék nem szeretnek egyértelműen fogalmazni.
-
törölt tag
nem, ő egy nagypofájú fikagép blogger a kommentkommon, és ha egy rossz szót mersz szólni róla, akkor többet nem kommentelhetetetel.
pedig én nem is voltam akkora bunkó, mint szoktam. sőt, finom voltam és nőies.
szerintem annál nagyobb képmutatás nincs, mint ha valaki k...nak állt, de kikéri magának, ha megba...ák.
a techblogba még elment volna szódával, de kábé tudták, h moderatúrát kellene oda vezényelni a kommentek miatt. így gondolom kihagyták. létszámot leépítettek, gyk. alig maradt már értelmes ember, aki újságíró is egyben az indexen. korrektorra már szinte sehol sem fussa náluk. kopipészt tükörfordításokban utaznak, jobbára. -
szerintem a slot1es memoriamodul a cserélhető, a slot2 a fix alaplapi memoria.
nekem a slot1re a cpui 1024megát ir. ezt én raktam bele.
szerintem nálad is hasonló a helyzet. az 512-est tudod cserélni. de le is csekkolhatod.csupán 3 pici csavart kell kitekerned a gép alján.
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest