- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
Szerintem ez már üzletpolitika. Ha a mostani generációt is alul lehetne feszelni, akkor az Intel nem tudná eladni az alacsony fogyasztású procijait (Core i4/i5/i7 U széria), hanem sokan a "normális" procikat feszelnék alul (akinek ez szükséges). Én ezt látom a dolog mögött...
Látom, hogy T430-nál már eléggé sajnálják a rezet a hűtésből... T440-nél már csak alumínium lesz?
Aztán meg csodálkoznak, hogy terhelés alatt kapnak throttlestop-ot... -
-
-
Borote
addikt
Őszinte leszek, engem konkrétan zavar a touchpad, mert néha hozzáérek, és az picit összekuszálja a dolgokat... Biztos annyira rossz a trackpoint, hogy asztali gépen is mazochizmusból használom
Munkára nekem kellemesebb használni még az egérnél is, mert állandóan kéznél van, nem kell máshoz kotorászni
"és még arra is figyelni kell, hogy a billentyűkhöz ne érjünk hozzá." - erre a legkevésbé sem kell figyelni. A kezeid pont hogy pihenhetnek a billentyűkön, így azonnal neki lehet állni gépelni is.
Az viszont biztos, hogy megszokást igényel, az első néhány órában szokatlan volt. Pár nap után viszont egy rossz szavam nem volt rá. Hacsak az nem, hogy a hülye Windows nem képes a középső gomb lenyomását egyaránt középső gombnak, és trackpointos scrollozásnak is érzékelni. Bezzeg Linux alatt ez gyönyörűen megy...
-
Tikakukac
titán
Havi 4 gép van nálam, mind touchpaddal. A buszon megdöglesz 1 ujj ide, 1 ujj oda, bár lehet ezek a távolsági buszok ennyire spéciek, hogy nem fér el a kezem, de egyébként szopó. Ágyban szétfetrengve dettó szivacs.
Arról most szó nem volt, hogy mekkora állati touchpadek vannak, az x200-akból nem hiányzik, nagyon nem.
-
franc0
őstag
Touchpadot 10 éve használsz, 10 éves rutin van benne.
Nyilván ha valaki most kezd trackpointozni, kibaszott béna lesz.
Én is az voltam.De a biciklizést, úszást sem adtam fel első nap.
Nekem 1 hónap kellett hogy elérjem a master of trackpoint levelt, onnantól max a csajomat simogatom.
-
-
Cold5
senior tag
Esetleg segítenél...
Ezt találtam az .ini fileban:MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level=60 0 // Level=140 0
Level=65 1 // Level=150 1
Level=75 3 // Level=165 3
Level=80 7 // Level=175 7
Level=90 64 // Level=195 64Gondolom itt csak átírom a 60-as értéket mondjuk 50re? A Fahrenheit értékeket is át kell írni?
Vagy mik legyenek az értékek? -
Chaser
legenda
Hogy látszódjon mennyit bír a hűtés. Meg mert idle közt nem lenne olyan nagy különbség, én nem szeretem ha folyamatosan ugrál az órajel.
Ha 0.875-ön járattam úgy lazán passzív youtube nélküli net alatt 40 fok körüli cpu mag értékelkkel 1600mhz-en.
A terv már megvan mi lesz a csere, de nem kiabálom el.Francia91: Így-így. Ráadásul most nincs ssd-m se, kell oda a fix xpu erő.
-
-
metal01
őstag
Nekem is ATI-s a T400, csak kb. egyszer váltottam át Intelről. Nem használom. De ha jól emlékszem átváltás után az ATi-s GPU 45-50 fok között volt, a többi érték ua. mint amikor az integrált videó üzemel.
A GPU szenzor csak akkor van a listában, ha át van váltva OS alatt az ATI-s videóra. Tiltsd le a TPFC-ban a GPU-t, ha nem akarod, hogy amiatt pörögjön a venti.
-
Chaser
legenda
Nem tudom nála van-e cpu alulfesz, nálam semmi. Pasztázás gyári. Majd ha odajutok meglesz minden
Mindenesetre net alatt 45 fok körül volt legtöbbször passzívan. És nem mindegy a külső hő, itt nagyon meleg van, nem győzök szellőztetni
Nekem is kiírja az ati hőt, ha be van kapcsolva, egyébként nem.
Intel vs ati hűtő miatt lehetnek különbségek. De mindkettő nagyon jó, talán majd most este játszok kicsit a cpu-val. -
tototos
addikt
Az én olvasatomba ez az egyszálas alkalmazásoknál segítség, amikor az egyik mag idle módban van akkor a másik órajelét meg tudja emelni. Én is kikapcsoltam, most az eddigi beállítások tesztje folyik. Kicsit sajnálom, hogy a processzorom nem nagyon szereti az undervoltingot.
-
hito
nagyúr
Sajnos nem így, de megoldódott. Feltelepítettem a hotkey szoftvert, de az Fn+F5-re még mindig semmit nem reagál. Ellenben a mikrofont szépen némítja, ikonnak ki is rakja a képernyőre. Ugyanúgy tudtam megoldani, mint anak idején: ahova kibontja a szoftver exe-jét, az ott lévő könyvtárakon (c:\DRIVERS\HOTKEY\OSD\) belül van egy F5 nevű könyvtár. Abban manuálisan el kell indítani TpFnF5.exe fájl és megjelenik aminek az Fn+F5-re kéne elindulnia. Nem tudom miért nem rendeli hozzá
Csak így működik sajnos.
-
lapa
veterán
gondolom az aes az valami titkolás, feltételezem bitlockert vagy ilyesmit használsz.
az aswtdi az az avast vírusirtó. ilyeneket eleve jó lepattintani a gépről és úgy tesztelni.
de nyilvánvalóan nagyon sok az a 10%, először kikapcsolnám fullra a vírusirtót. esetleg nod32, annak (régen) semmilyen erőforrás-igénye nem volt (350mhz-es gépen sem lehetett látni feladatkezelőben se).
@hito: abban igazi minipci-e van, azaz minipci-e foglalatú msata ssd-t nem tudsz bele rakni. meg eleve fejvakarós, mert a spec külön említi, hogy ez wlan / wwan slot, azaz jó eséllyel nem fog elindulni semmi más benne, hacsak nem találsz whitelist-mentes biost. de nekem még akkor se minden ment hasonló helyzetben...
-
-
-
-
lacus83
senior tag
Köszi ezzel már működik a dolog.Konkrétan nem zavar ha pörög is csak azt nem értettem miért ha én beállítom neki h ne dolgozzon.
Eddig is elvoltam vele,ha 3000ret is pörög akkor se hangos.
TPFC 6.2 találtam,ez jó ide (T500) vagy van újabb is?
Olyan beállítás vagy verzió létezik e amit el lehet rakni a tálcára vagy az értesítési ikon sávra?
Itt az asztal szélén kicsit zavaró az ablak. -
Gondwana
addikt
Az tényleg nem tűnt fel még màsnak, vagy csak a velem szembejövő TP hűtőventik voltak mind görgőscsapàgyasak? Igaz, hogy a tengely csùszik/elforog benne, de itt szerintem a zsìr inkàbb kotyogàsmentesìt (az utòlagos beletaknyolàs - a vegyszeres mosàs viszont a maradék kenést is kimossa ahonnan nem kellene).
-
-
Francia91
veterán
Akkor ezért a két típus
Én meg itt elkezdtem gondolkozni, hogy WTF
Akkor ez az ATI-s
Lehet, hogy száraz a kis tengelye. grafitos zsírral megkenegeted finoman, és elvileg jó lesz. Legalábbis T60-asoknál rendszeresen ezt csináltam, bevált. -
-
-
-
-
-
metal01
őstag
Valóban elég szubjektív a dolog. Az SuperLFM, és az IDA mennyire érdekes dolog? Én nem állítottam be egyiket sem. Az IDA-hoz ha jól tudom valamiféle BIOS mókolás is kell, hogy működjön. Meg alapból ha nincs beállítva minimális az órajelveszteség is a max-hoz képest. Lehet, hogy nem így van, de valami ilyesmit olvastam anno...
-
tototos
addikt
Ilyen értékekre nekem a p8600 sajnos kékhalállal vagy fagyással meghal
Ez a leírás jó a t400-ra? -
-
-
-
Chaser
legenda
Nem csak mondja hanem tudja
kilo számra feszeltem már alul cpu-t..evvan'
Mindig adott példánytól függ mennyire bírja. Nem ritkán a "gyári" ulv csodák kevésbé alulfeszelhetők mint a normálok...akár mobil, akár asztaliról van is szó. Nyilván minél magasabb órajelű a cpu max órajelhez annál több feszültség is kell neki.
Francia91: Sokan vannak ezzel így
ütött-kopottat max műhelybe érdemes vinni, oda mindegy. De aki TP fan az úgyis a szépet akarja
-
metal01
őstag
Saját tapasztalatom az, hogy gyorsabb lett sokkal. T9900-al szemeztem még, az minimálisan a p9700-nál is gyorsabb, de nekem fontos volt az a szempont is hogy ne melegedjen, és ne fogyasszon a proci sokat. 35/28 TDP nem mindegy. A T-s procikat meg nem lehet annyira alulfeszelni sem. Ebben a kategóriában mindenképp a p9700 a jó választás.
-
metal01
őstag
Az SSD-k egyszer úgyis meghalnak.
Kíváncsi leszek, hogy milyen formában. Egyik napról a másikra, vagy rohamosan kezdi majd magát összeszarni. Nálam kb. 1,8 terra most az írás jelenleg. Eddig minden OK. Persze SLC jobb lenne biztos élettartamot tekintve, de franc se tudja. A TLC-hez és az SLC-khez képest a 830-as MLC-vel épp aranyközépúton vagyok
-
-
tototos
addikt
--------[ Érzékelő ]----------------------------------------------------------------------------------------------------
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ThinkPad EC (ACPI)Hőmérsékletek:
CPU 43 °C (109 °F)
1. CPU / 1. mag 43 °C (109 °F)
1. CPU / 2. mag 42 °C (108 °F)
GMCH1 41 °C (106 °F)
1. hőmérséklet 37 °C (99 °F)
2. hőmérséklet 37 °C (99 °F)
4. hőmérséklet 28 °C (82 °F)
6. hőmérséklet 27 °C (81 °F)
8. hőmérséklet 42 °C (108 °F)
9. hőmérséklet 42 °C (108 °F)
HITACHI HTS723216L9SA60 [ TRIAL VERSION ]Hűtőventilátorok:
CPU 2678 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 1.175 V
Akkumulátor 12.510 VFogyasztási értékek:
Akkumulátor töltés mértéke Váltóáram -
-
ielektros
senior tag
me jobb
a lenyeg az volt, hogy huzza ujra inkabb. a GPT az mar majdnem csak elvi kerdes. mivel tobb sort ittam mint amennyit a boot sectoraim (mbr) letudnak kuzdeni igy nem fejtem ki az elmeletem. holnap meg majd ha beleolvasok a forumba akkor lehet majd inkabb nem mondok semmit
de akko is GPT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged