Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ez egyén függő. Engem sokszor zavar színhelyességet nem igénylő munkáknál is, hogy nincs egyetlen szög sem, ahonnan a komplett 14"-os kijelző megfelelő színű lenne. Vagy a közepe oké, vagy az alja vagy a teteje, vagy a széle. A fényerőkülönbségről nem is beszélve.
Bár az asztali IPS-em PWM-es, ami eléggé fárasztja a szemem, mégis sokkal nagyobb élmény rajta bármit csinálni, és akkor még nem is kerültek szóba képek...
Bát az IPS-nek nincs olyan funkciója, hogyha alulról nézem, az árnyékok jók, ha felülről, akkor meg a kiégett részeket "javítja" automatikusan, de ott nincs is rá szükség, bárhonnan nézve vannak rendesen árnyékok pl. a kép szélén és alján is, és középen is egyidőben.
Persze, azóta pár nap alatt már megbarátkoztam a nagyfelbontású Samu panellel, de hát hogy mondjam, bár dolgozni teljesen oké, és a szemem se fárasztja, de nem csal mosolyt az arcomra a képminőségével. -
Tikakukac
titán
Haha, na jó, itt keményen felröhögtem
Qrvajó, ja
Azért már elnézést de annak a khm.-nak állíthatsz bármit, attól még az éppen nézhetőn nem lép át. A színhűsége még a plexizett Toshiba kijelzőhöz képest is nudli volt, pedig az volt a leggyengébb láncszem a tablet kijelzőktől.
-
-
-
skiny83
aktív tag
Hozzánk jött egyszer egy twist szétlapított dobozban, (valószínűleg átment rajta egy targonca) a gép is iszonyat durván nézett ki (egész pontosan így) de gond nélkül bekapcsolt, egy előadáson direkte erről tartottak prezentációt.. ..szóval nem minden edge szar sőt. Nincs akkora különbség már, el is dobták az edge nevet. Hozzáteszem a különbség csökkenésében benne van a classicok romlása is..
-
-
Tikakukac
titán
Azért nem ezt látod, mert 2 különböző oldalon nézed őket, más metódossal stb stb.
Én leraktam mindkettőt csont ugyanúgy, ez halál pontos volt.fgordon: Film alatt tuti nem lehet zavaró. És szvsz játékban sem. A Dellemre 40-et adtak meg, mégis szutyokra verte a nálam járt 20-asnak írt benq-t.
-
-
-
btudos
nagyúr
Nyilván a személyes tapasztalat a döntő tényező, én is sajnos a saját káromon tapasztaltam sok mindent.
Ha már magamnak veszek gépet, akkor a megfelelő szintet elvárom, ahhoz mérek minden gépet. Minden más csak kompromisszum. Minél kevesebb a kompromisszum, annál jobb a szememben a gép. Amiből kiesnek csavarok, meg letörik a billentyűzet csak mert használják a gépet, azt messziről kerülöm, még a rokonait is.
-
btudos
nagyúr
Néztél E531-et? S430-at? Az E531 átlag consumer szint (anyaghasználat, touchpad, billentyűzet összességében semmivel nem jobb, mint a többi belépő Lenovo-é), előbb vennék egy Fujitsu A502-t, mint azt, az S430-ból meg konkrétan sorra estek ki a csavarok, meg a billentyűk szakadtak le, pedig asztaltól asztalig cipelték csak, semmi extra igénybevétel nem volt. Ezekről tudok közelebbről nyilatkozni (S430-at még használtam is átmenetileg a T430 érkezése előtt 2 hétig, akkor még rendben volt, de az idő...) után én nehezen hiszem el, hogy egy akármilyen Edge tud igazán jó minőségű lenni, de persze az csak jó, ha a kisebbekkel nincs ilyen gond.
-
Tikakukac
titán
Igen, 3 hétig volt Edge-em és ilyen szart én még nem pipáltam Asus konzumer szinten sem, pedig az is disznó. Akkor neked volt valami nagyon spéci cuccod, a mostani Edge olyan, mint egy jó vicc. De annak rossz.
E531-es volt nálam, mellesleg. De volt már kezemben régebbi kisebb koppintás is, tulaj imádta a fényes kijelzőjétBiztosan, ott a baj, hogy mindig van referenciagépem és cuccom. Tehát magában ez sem lett volna rossz. Csak volt egy Lati, 2 rendes TP, meg egy elég durci monitor. És ezek mellett minden részlete ennek is olyan volt, hogy tényleg felráncoltam a szemöldökömet, miért ér ez ennyit.
-
-
HSM
félisten
-
cadeyrn
aktív tag
Az egy ideális gép, ha soha nem akarod szerelni: bár könnyű hozzáférni, beszerezhetetlen az alkatrész (kínából aranyáron lehet ssd-t rendelni bele, mert máshogy nincs), egy pár példányból kifelejtették a wwan kábelt, amit nem lehet beszerelni utólag ( ragasztott szar kijelző ), szóval addig jó, amíg úgy kell, ahogy van.
Nagyon nem a helyi TP buherátorok gépe.
-
-
lapa
veterán
-
Tikakukac
titán
Összehasonlíthatatlan ebből a szempontból. Ez egy kb. alig létező E5540 még kiskerben, 15"-os, 3 év NBD garival. Ha behal a lapod, ami nálam az elméletileg lehetetlen x200-ban is bejött, akkor a gépedbe az értékének a felét fogod ellőni. Ára még nincs, ennek nem is nagyon lesz, mert nem feltétlen lesz így forgalomban, ezt csak kaptam
Elárulom: már ez a kisebbik is veregeti a mostani TP-ket anyagban és masszivitásban, sőt. Ez van, én ha gépet cserélek az esélyesen Dell lesz, és kivárom a mostani generációt. Brutális erők, hihetetlen nem fogyasztással, és van 12"-osuk is. Ennyi az élet. -
Tikakukac
titán
Értsd jól amit mondani akartam, igen tudom, hogy nem hülye a biztosító. A leendő vásárló sem. Egy sok éves használt gépbe venni egy bay akksit 26 ropiért nettó tökönszúrás. Legalábbis próbáld meg majd árában eladni. Nem fogod. Pont azért, mert egy régi gépbe venni saját árában egy kiegészítő akksit... a gép mindig elmegy a sok kramanc marad. Ez ilyen.
Ez meg az én "szakmám".
Ha tényleg megvárod, míg teljesen rádmarad a gép, akkor nem szóltam. De ez ritka, nagyon. És akkor esés a vége az ilyeneknek, lásd az x201 csomag, amit darabolva sem bírnak eladni, mert erre igény nincs. Vagyis pénz.
-
Tikakukac
titán
Hát figyelj. Ha neked a gép értéke vagy 2/3-a körül vett bay akksi jó ár, szíved rajta. Magához képest lehet jó ár, de ezt hívják úgy a biztosítási szektorban, hogy avultatás. Ezért nem fizet a bizti törésre és avulásra új árat. Épp ezért nem fognak ennyi pénzt adni sehol sem.
-
Tim82
félisten
Na jó, de kellene lennie, ha nem leselejtezett corporate gépek lennének, ahol hajlamosak a vinyót a kerettel együtt kivenni a gépből.
Amúgy enélkül nem olyan egyszerű kiszedni a microSATA vinyót/SSD-t. Az én ház nélküli Toshibámat még könnyű, de beletettem egy rossz (?) Intel X18-M G1 SSD-t, amit a BIOS lát, a Windows és Linux telepítő is, csak elakad a telepítés - gondoltam, hátha az X301-ben fel tudom támasztani, de nem jött össze. Majd a sikertelen kísérlet után alig tudtam kiszedni, anélkül a "fül" nélkül nehéz ugyanis.
Valami ilyesmit ír a HMM is.
kraftxld: csak 2 x 4 GB, a 8 GB-os modulokat felejtsd el. Amúgy a T61-nél szerintem gyengébb procierőben az X301.
-
Magnat
veterán
Ráadásul 256 gigás ssd-vel
Jópofa szerkentyű, bár hozzátartozik az igazsághoz, h mióta megvan, elég sokat tabletezek, így ez egy picit háttérbe szorult... egyébként elégedett vagyok vele, a kijelző betekintési szöge lehetne nagyobb, dehát nem ips, mit várjunk tőle
Sajnos az akksiról nem tudok nyilatkozni, nagyon ritkán használom csak arról, de olyankor meg sosem figyeltem, h mennyit bírt ki, de annyit mondhatok, h ebben azért nem világbajnok. Amikor megvettem, tettem bele 8 giga ramot, így azzal meg ssd-vel teljesen elég mindenre, ahova nem kell egy i architektúra ereje. -
-
xcds
őstag
Ez nem jó bele, ha még megvan?
(#59253) metal01: Olyan gondom is volt a lan-al, hogy felkiáltójeles lett amgától és azt írta rá, hogy nem indítható el, Most meg jó, uh nem babrálom egyenlőre ink. ha megint elkezd szarakodni, akkor megcsinálom.
-
cadeyrn
aktív tag
>> Ez esetben viszont a 14napos indoklás nélküli visszaküldési lehetőséget kockáztatnám. Melyiket szeressem a két rossz közül?
Felejtsd el a 14 napot, és élj az ebay adta lehetőségekkel, azért van. Az, hogy ő elfogadja a visszaküldést, nem jelenti, hogy nem csinálhatod ebay-en keresztül, ahogy kell.
Védd be a hátuljad, ahogy csak tudod. -
PNP
őstag
Azt csináld, amit cadeyrn írt. Már éltem párszor így panasszal, minden esetben visszakaptam a pénzem, sőt mivel kisebb értékű cuccokról volt szó, aminél a postaköltség aránytalanul magas a vételárhoz képest, vissza se kellett küldenem. Nálad nyilván nem ez a helyzet, de mindenképp ebayen keresztül intézz mindent, ne kommunikáljatok emailben. A végén pedig nyugodtan mehet a negatív.
És nem akartam előítéletes lenni, de nekem is a török bevándorló volt az első gondolatom
-
Fifi
őstag
Nekem is volt már olyan történetem, hogy nem kaptam meg az árut, sőt addigra az e-bay-en is törölték a felhasználót. Paypal-on reklamáltam 45 napon belül, mivel 15 nap alatt nem válaszolt az eladó, így visszakaptam a pénzt. Még nyertem is rajta, mert addig gyengült a forint, így több forintot írtak jóvá.
A terméket semmikép ne küldd vissza, amíg nem kapod meg a pénzt!
-
cadeyrn
aktív tag
ok, ez esetben ebay "feljelentés": ( csak angolul tudom, de a németnek ugyanígy kell működnie ):
http://resolutioncentre.ebay.co.uk/
válaszd a I bought an item. / I received an item that does not match the seller's description. -et
ContinueKiválasztod a vásárolt cuccot
A többinek mennie kell magától
Leírod, mi van, és hogy full refundot szeretnél.Ha nem válaszol egy hónapon ( vagy vmi hasonló belül ) olyan megoldással, amit elfogadsz, megy az ebay "feljebbviteli" osztályára, ott még nem jártam; általában megoldódnak a dolgok ha eléggé kalapálod.
Szerk: ne küldd vissza ilyen nélkül semmiképpen, így marad nyoma és így tud az ebay segíteni, ha kell.
-
cadeyrn
aktív tag
Ha "csak" a bios password a baj van arc aki 6k pénzért leszedi neked. Voltam nála én is, szintén hülyegyerek ebay miatt ( mondjuk for parts or not working volt, csak lehellgetni kellett ). PM a részletekért.
Amúgy az ebay pont azért jó, mert segítenek is neked, ha nagyon nem megy, de ha jó áron vetted, inkább szedesd le a jelszót és add el Magyarországon.
-
-
-
cadeyrn
aktív tag
let me Google wireless usb for you...
vezeték nélküli USB hub kártya, kell hozzá egy antenna, amit még sosem láttam beépítve egy gépben sem és mint ilyen, vezeték nélküli USB eszközökkel tud beszélgetni.
-
-
-
Colonel993
senior tag
Egy modul... ami USB-csatoló porton kommunikál az alaplappal...
a modul mint láthattad a képen... nah ezt a csatlakozó lekapásával és az összetevőinek némi helyzetbeli variálásával rá integrálták az alaplapra...Amiatt tudod pl fizikális kapcsolóval kilőni mert egyben lerántja róla a Delejt (usb GND)
ennél a gépnél pont olyat szereltek be ahol ennek a Chip szett összetevői még tartalmazzák a gyári USB PCI-E csatoló adatait és a rendszer is így érzékeli... csak persze ezt nem tudod USB-n lehúzni/bedugni stb... de így talán már érted...
Olyan mikor régen az Asus Eee PC-ben felnyaltak egy "Pendriveot" az alaplapra és ráfogták hogy SSD... -
Colonel993
senior tag
A csincsik is elnevezték Universal Serial Bus-nak a csatlakozófelületet a rendszerben... csak hülyék voltak és nem gondoltak az olyan logikusan gondolkodó emberekre mint MI, hogy lehet megnézzük Everest-el az összetevőket és nem fogjuk vágni mi a retek az...
Lévén bele tudsz rakni mindent amit TUDSZ
[link] < Lévén egy ilyet épített rá a nyáklemezre csak nem külön modul hanem egyben az alaplapra és a chipsetjében rögzített FirmWare ezt adja neki névnek
Sok beszállító alkatrésze kutyulódik minden notiban... -
-
..szegény, sajnálom. Lehet, h valami török vendégmunkástól vásároltál. Én is így jártam nem is oly rég. Kerékpáromhoz vásároltam két kereket, osztrák aprón kinéztem egy szettet, majd amikor lebeszéltük, h személyesen szeretném átvenni (1000 EUR-ós gurigákról volt szó), kiderült Szlovákiában lakik az ürge és oda kell mennem. Mindez csak azért mert asz osztrák-német vonal olyan túlmisztifikált. Itt a példa, h nem mindig van ez így.
-
-
Francia91
veterán
Én telefon és noti alkatrészeket rendszeresen Németországból rendelek E-Bayről, eddig mind pozitív tapasztalattal bír. Posta röhejes árú, és 2-3 nap alatt megérkezik kintről
Legutóbb egy ASUS K50IJ notihoz rendeltem tápcsatlakozót, pár nappal előtte meg a Nokia N82-esemhez billentyűzetpanelt (billentyű + elektronikai panel + mikrofon), mindkettő tökéletes. De még sorolhatnám... -
btudos
nagyúr
Persze.
Gyönyörű, hogy hónapok óta létező hibás drivert képtelen a Lenovo lecserélni.
Nekem 30-35 %-os processzorterhelésem van folyamatosan, ennyire nem tesztelik a drivereket kiadás előtt? Bármelyik figyelmesebb ember észreveszi, hogy valami nincs rendben
-
Tikakukac
titán
Attól, hogy német az oldal még nem lesz német. Én akárhányszor voltam eddig dojcslandban mindig meglepődve tapasztalom, hogy Pest sem semmi, de ott aztán tényleg keresni kell az odavaló embereket. Annyi török mellett simán kifér, hogy egyszerű kufár az ipse, aztán tojik rá. Nem első eset lenne.
-
Tikakukac
titán
A gép volt Szegeden
Én is mindig igyekszem hozni amit ígérek, néha mondjuk kb. lehetetlen összehozni az egészet, de ha 1 nap akkor 1 nap. Vaterás, aki nem küldi a pénzt 3 napon belül azt negatívozom írás ami még bejön. Na ők küldték el a gépet 2 hónap után úgy, hogy a másikat meg közben eladták. Na ennyit erről
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Napelem
- Építő/felújító topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BMW topik
- Swarovski kristályok a fagyos Motorolán
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest