-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thgergo
tag
Akváriumban lettek mérve azok is. Bocs ha nem voltam egyártelmű
21W a cpu, 11.5W a GPU. A furcsa nekem az volt itt hogy nálad tudott a gpu 14.5W-is enni. 1 napra volt az enyémben egy 2960XM cpu, annak a gpuja meg 17W-ot is produkált tán a GPU részre ugyanezen 1300Mhz-en. Emiatt gondolom hogy szórhatnak ezek az értékek. -
thgergo
tag
Ugyanabban lettek mérve mint amit neked is leírt. Feltételek elvileg hasonlóak, maximális terhelés esete.
Pontosabban turbostat parancs, amik hadnemondjammeg milyen MSR regiszterek, ami nálad az a 3 db grafikon ott fenn.3D alkalmazás nem hiszem hogy lenne, max Minecraft vagy Supertuxkart... Esetleg Half life 2 ha még elindul. Gyári win7-et se pótoltam még.
Nálam meg csak ez a webgl aquarium volt tesztnek, mivel 3d dolgot mostanság egyáltalán nem használok. Másom nincs, chrome-nak ugyanannak kéne lennie winen és linuxon is. Bár olyat is hallottam hogy a HD3000-nak lassan jobb a drivere linuxra. Nálam kb a cpu-t és gpu-t is kiterhelte, de a biztonság kedvéért még a cpu-ra volt külön terhelés is, hogy maximum legyen, soha ne parkoljon a c0123 statek egyikében a CPU.
-
thgergo
tag
Nem tudom mennyire hitelesek az IA/GT Cores Power, és a Package Power értékek. Van egy sanda gyanúm hogy hogy nem teljesen.
- Az én i5-2520M-em GPU-ra max 11.5W-ot tudott felvenni, 1300Mhz-en. Az alap 650Mhz-en pedig 3-4W... Üresjáratban meg 0.2-0.3W szerinte.
- Nálad látom max turbóval 14.5W is van.
- Nálam a magok 21W -ot esznek maximális 3Ghz-es terhelésen.Nálam ha max turbóra kapcsolom, a GPU tartja a maximális 1300Mhz-et, mind a két mag is a maximálisan megengedett 3Ghz-et. Ellenben egy idő után 87 fokon gondolom thermal thottlingol 2.9Ghz-re majd egy idő után vissza 3ghz-re. Igaz dokkolón van, nincs olyan túl nagy légjárás, de Mx4 pasztázás kipucolás megvolt rajta. Az egész lapkára ír ki nálam (Package Power)35W-ot 3Ghz-es 100% cpu és 1.3Ghz-es Gpu terhelés mellett.
webgl aquarium
Chrome-al 32-46fps ingadozik 4000 hallall 1280x1024 mellett.A 17W-os CPU eléggé lecsökkenti kihasználható keretet. De elég sok belefér, nálam 2Ghz-es cpu, 1Ghz-es gpu eszik 17W-ot (Package Power). Ebből 5W gpu 9W cpu többit nem tudni. 19-28 fps körül ingadozik így a fent elmített teszt, kb fele fogyasztással.
-
barnam_
nagyúr
Az MSATA-val akár igazad is lehet
A hűtés hangja nem vészes a T410-en sem, nem hallani átlagos használat közben. A T400 halkabb volt (ott a külső 2.5" HDD-t halltottam), de egyszerűen az a gép túl halk.Igen, de a 2467M is tud turbózni... mindegy, valószínűleg komoly játékra egyik sem alkalmas.
(#75723): Win8-hoz tudsz power manager programot, amivel ezt be lehet állítani? Az áruházból leszedtem a Lenovo Settings nevű appot, működik is, de nem lehet beállítani meddig töltse. Sanyo 9 cellás akksim van, most 40%-os elhasználódással.
-
barnam_
nagyúr
Leginkább otthon használom dokkban, filmnézéshez meg TV-re kötve.
Nem szerkesztek videót, vagy ilyesmi, játék is konzolon megy. Szóval teljesítmény szempontjából felesleges, viszont olyan apróságok, mint msata, halkabb hűtés, stb. számítanak.Azt nem tudom milyen kijelzőm van (1440x900), de itt aprón jellemzően 1366x768-as modellek vannak most.
PC-s játékot nagyon rég nem játszok, csak a Skyrim-et próbáltam ki a T400, T410-en, s mindegyiket akadt low beállítással 1280-as felbontásban
Azt próbáltam a céges laptopon is Samsung NP900 i5-2467M / HD3000, azzal is akadt.
-
Kube
senior tag
Hát hangosabb a gépnél akármilyen messzire teszem csak úgy ömlik belőle a sercegés. Először azt hittem a monitorom, mondom mi a fene, vagy az egér csinál valamit, vagy csak nincs jól árnyékolva valami. De mondom ott a hangkártya is meg minden, eddig nem volt gond az asztalinál. Na akkor felfedeztem, hogy az adapter a bűnös. Ez nem lenne baj, csak engem már nagyon zavar, legalább lenne folyamatos vagy halkabb. Némi zenével tudom elnyomni a sercegést egyedül.
-
Uzi74
senior tag
Audigy2Nx-et használok fejhallhatóerősítőnek, ezeknél a régi creative cuccoknák szerintem a driverek nincsenek már a helyzet magaslatán, ami (ugyan nem sok)kék halálom volt eddig ott mindig be dugva az usb portba a hangkártya kábele, szerintem ő a bűnös.
Ha minőségi zene kell, inkább a HRT microstreamer-t dugom rá, ott driver sem kell (USB audio szabvány miatt), telefon is meghajtja külső dac-ként.
-
Kube
senior tag
Megnéztem a javasolt beállításokkal, hát nekem mind2 módban ugyanúgy sárga részlegben mozog a latency, a probléma még mindig fennáll. Érdekes, hogy mikor az adott játékban történik a latency ugrás, akkor a program nem mutatott semmi kiugrást, maradt sárgában de azt atom stabilan hozza. Ezt AMT + WiFi mérésnél néztem. Szóval most már tényleg nem értem mi a gond
USB WiFi-vel is ugyanabban a részlegben mozog az egész. Csak azzal nincsenek latency ugrások magában az adott játékban amivel próbálom. Érdekes...
-
hogy mit rejt el, azt nem tudom, egyelőre semmi nem hiányzik. ha nekiállok meghallgatni a zenéimet sokkal komolyabb rendszeren, annak két folytatása lehet: vagy megállapítom, hogy ez de szarul szól, vagy megállapítom, hogy ez mennyivel jobban szól, mint otthon. előbbi szimplán szomorú dolog, utóbbi sok-sok pénz elköltésével jár, és akkor meg azért szomorú. szóval sehogy se lesz jó vége
-
-
egyelőre marad minden. vagyis az asztaliból és a t510-ből lesz egy w520 meg egy dokkoló, aztán ha a soundsticksszel rosszul szól, jön mellé egy dac is.
nekem is kellene billentyűt takarítanom, amióta megvan, azóta van kóla a t510 jobb felső sarkában, aztán néha aktiválja magát, de mindig halogatom a szétszedést, félek hogy eltörök benne valamit
-
-
-
-
abban a boldog állapotban vagyok, hogy nincs bajom egy jobb mp3-mal, és otthon szeretem az alaplapra dugott hk soundsticks hangját. néha elgondolkozom, hogy kellene valami komolyabb, de mindig rájövök, hogy amíg tudom élvezni a meglevőt, addig nem szabad, mert nagyon hamar nagyon sokba fog kerülni, sajnos hajlamos vagyok az ilyenre
fülesből meg xiaomi piston 2 van, amivel nagyjából elvagyok (bár mély talán lehetne kevesebb. összességében az előd brainwavz r1 jobban tetszett, de arra meg az istennek nem bírtam fülembe passzoló gumiharangot találni), és igyekszem nem trenírozni magamat a jobb dolgok felé, jobb ez így
-
-
Kube
senior tag
Jó lenne, ha lenne erre valami megoldás mert én még ilyet nem láttam... usb wifi este kipróbálom, azzal biztosan jó lesz szerintem. A notival két dolgot csinálhatok, másik BIOS + wifi modul, vagy csak másik BIOS. Jó lenne, ha ezek nélkül oldódna meg. Nincs valami megoldás erre?
-
tothjozsi96
addikt
Na szóval.
Megnéztem, csináltam egy mérést.Az a hatalmas kiugrás akkor keletkezett amikor mindig berecseg a hang, tehát bemegyek az eszközkezelőbe és rányomok hogy "Hardverváltozások keresés", na viszont csak akkor ugrik így ki a latency ha a hálózati eszközöknél keresek hardverváltozást, tehát valószínűleg vagy a wifi driver a gond vagy a LAN driver.
A mérés alatt YouTube-oztam amúgy.
-
Kube
senior tag
Két helyen próbáltam, mind2 helyen eddig stabil volt, más nem használja. Más eszközzel jó stb. Ezeken én már túl vagyok, ezért mondtam, hogy a modul a bűnös. Már csak az a kérdés, van rá megoldás, vagy másikat kéne venni bele...
Mivel már voice chaten is voltak problémák, így megnéztem néhány multiplayer játékban is, ott is gyönyörűen produkálja. Kábelen persze semmi. Más eszköz jó a wifin, mind2 helyen, ugyanúgy.
-
Kube
senior tag
Ránéztem neten is, a probléma valós. Egy régebbi drivert (17.1.0) javasolnak, sajnos az sem segített. Nem tudom még mit írhatnék, nem stabil a wifi kapcsolat, amiért egyértelműen a modul a felelős. Én se tudok többet, de ha megmondod mit írjak még le, állok rendelkezésedre.
-
már majdnem beírtam, hogy az asztalimban egészen rendben van a realtek hang, aztán megnéztem, hogy mi van benne: VIA VT1708S
a dobozhang is csak egy dolog, nálam a legalja egy albacomp feliratú mitac gép volt, ott a zajon kívül a rendszer minden rezdülése hallható volt a hangkimeneten, egérmozgástól a vinyóműködésig
-
Tim82
félisten
Ami a Linuxot illeti, gondolom, azért ott is fontos jól belőni a master frekvenciát.
Őszintén szólva, EQ-ba sem nyúltam bele (Clementine-t szoktam használni). Már-már szívfájdítóan részletesen szól, a fejhallgatónak kicsit hangsúlyosak a mélyei, de nem eltúlzottan. Ennyi nekem elég ahhoz, hogy tényleg élvezzem, nem érzem a szükségét a belepiszkálásnak.
Sajnos nem tudsz zenét hallgatni rendszer nélkül.
Ezek szerint nem ismered a mondást, amire utaltam: "A zeneszerető zenét hallgat a rendszerén, az audiofil meg azt hallgatja, hogyan szól a rendszere a zenével." (Azt hiszem, egyik, hi-fi topik táján előforduló fórumtársnak is ez az aláírása angolul.)
"Rendszerem" persze van, de az belépőszintnek számít: SoundBlaster X-Fi HD + KCE-205 + Presenter fejhallgatóerősítő (2., javított változat) + Maxell Retro DJ.
-
Kube
senior tag
Mikor megláttam az újakat hányingerem lett. Az teszik tönkre ami pont hogy jó ezekben a gépekben. Bár én még T440-et nem fogtam a kezeim között, de ahogy hallom nem csak a szigetes billentyűzettel sikerült szétgányolni, hanem egyúttal hozzányúltak a trackpoint gombokhoz is. Az újban már visszarakták úgy tudom, ha így haladunk pár éven belül talán visszajutunk a rendes minőséghez.
-
Kube
senior tag
Én 1 hete vagyok Thinkpad tulaj, szabályosan úgy érzem törődik velem a cég, a brand. Halom opció, modularitás, BIOS-ban is mindent belehet állítani amit nem szégyellek. Jó anyaghasználat, jó support. De, hogy még a hangszórója is jól szóljon a többihez képest, ez már több a soknál
-
Tim82
félisten
Ami kell, ha értékelni szeretnél jobb hangcuccokat:
-kellő minőségű forrás (preferált a veszteségmentes FLAC egy igényesen elkészített CD forrásról, maximalistáknak DTS-HD MA [link])Zenét lehetőleg flac-ben vagy legalábbis 320kbps mp3-ban hallgatok - igazság szerint ezek között én nem érzek már minőségbeli különbséget. Efölött kénytelen vagyok már abban hinni, hogy - ha csak nem olyan, jó pár havi-évi nettó fizetésembe belekerülő rendszerről van szó - nem fogom meghallani a minőségbeli ugrást. (Amúgy nem tudom, zenehallgatáshoz mennyire vág ide a DTS-HD MA, nem a DSD-vel kevered inkább?)
-megfelelő szoftver-réteg, egyfelől a lejátszó (pl. Foobar2000), másfelől kivinni a hangot a gépből (preferált kikerülni a windóz mixert, pl. ASIO-val, és megfelelő frekvenciára tenni a kimenetet)
Mivel az X201-et használom Linuxszal, mint daily drivert, nem érintenek a Windows-os audioproblémák (persze fognak, mihelyt megjön az akkum az X220-hoz és rendesen belakom, de akkor sem fogok visszaállni kizárólagosan Windows-ra).
-jóminőségű fejhallgató, ami értékeli a meghajtást (külső erősítő+hangfalnál nagyon mélyen zsebbenyúlós a kellő szint)
A Retro DJ egy árkategóriájához képest kimagaslóan jól szóló fejes (nem véletlenül ajánlják a vonatkozó topikban), persze nem ér fel pl. egy Beyerdynamic DT770-nel, de annyit nem fogok rászánni egy fejhallgatóra. Egy Beyerdynamic DTX 710 lesz még valamikor, esetleg egy Takstar Pro 80, de afölé nem mennék.
Köszönöm azért az oktatást
, de félreértettél: arra céloztam, hogy annyira nem vagyok "audiofil" alkat, hogy ár/érték arányban nem feltétlenül arányos minőségnövekedésre költsek számomra feleslegesen. Röviden: nem tekintem annyira fontosnak az "audiofil élményt", még mindig zenét hallgatok, nem rendszert. Persze, törekszem a jobb minőségre, de csak egy bizonyos pontig és kis lépésekben...
Hozzáteszem, én eleve csak a jó öreg Wolfson DAC-os SGS-en tudtam értékelni valamennyire a zenehallgatást mobilról, amúgy nem nagyon szoktam, ilyen célra van a Cowon D2.
-
Ezeket már mind tudjuk, szerintem nem azért vettünk korrekt kártyát, hogy 128-as empéhármat hallgassunk tescós fejhallgatón.
És ja, USB hubot. Bár most még elég a laptopéival együtt.Franci: de azzal nem tudsz wifit törni.
Volt amúgy két N8 a családban, a kamerája tetszett, amúgy nem jött be. Viszont az 5800-nál jobban megoldották benne a rendszer vezérlését.
-
-
Francia91
veterán
Én ha zenéről van szó, akkor Musiland Monitor alá nem adom. Ezért vettem a 02 US Dragont
Igen, 38 k volt, de egyszer kell megvenni, és simán lemossa az X-Fi HD meg Xonar kártyákat, még akkor is, ha USB-s. Mellé van egy normálisnak mondható hangfalpárom. A Musilandról megy a T500-ason keresztül a cucc, nagyon baba
Mondjuk ennek már akkor van értelme, aki komolyabban foglakozik zenehallgatással, mint pl én, természetesen a szokásos dolgokra, általánois zenehallgatásra, ha olyan a hangszórópár is, elég a pár ezer Ft-os EC-s vagy USB hangkártya isEgy kis kitérő volt, picit kapcsolódva a témához...
-
Hát a Realtek tényleg elég okádék szokott lenni mondjuk. Deszkán nekem is volt anno.
A W500 hangja fejhallgatón sokkal jobb, mint pl a T61p-é volt, abban nem tudom, mi van, de elég harmatos.
Viszont az X-Fi HD mellett a W500 is is fájdalom a fülnek..
Ha külső hangkártya nélkül kéne erősítőre kötnöm, akkor a dokkolón lévő S/PDIF lehetne a megoldás.Létezik vajon normális hangú Expresscard hangkártya? Ami legalább az alsó-közép DAC-ekkel felveszi a versenyt?
-
thgergo
tag
Videó statisztika szerint nálam 1080p-vel 1Ghz-en nincs framedrop, 800Mhz-en már nem bírja akad is, ezzel tesztelve.
Mérőt szerintem a speedstep bolondítja meg, nem mindegy hogy a 2Ghz vagy 1Ghz-en 50%, tesztkor a frekvenciákat lefixáltam. A hyperthreading miatt meg csak fel kell szorozni 2-vel oszt kész szerintem. -
thgergo
tag
FF-al a max flash verzió 11.2, miközben Chrome-ra van 17-es is.
Nálam ezzel megy a Chrome-os flash is firefoxxal, de leginkább Chromiumot és Chromeot használok.
Nálam 1280*1024 monitoron 720p flash vagy HTML5 videót lejátsza ~40% cpu a használat, 2Ghz-es CPU-val, ahol 100% a két mag ereje. 1 Ghz-en 80%, 3Ghz-en 30%, i5-2520M-el. -
thgergo
tag
At én T420-am mindíg visszatér a suspendről, Ubuntu Linux alatt, meg mindíg be is megy.
Az ezelőtti Dell D630-ammal jött elő ez a befagy a suspend-be dolog, legfőképp a bugos Nvidia driver miatt.
Miután áttettem az SSD-t a T420-ba minden megjavult, utóbbi 1-2 hónapban csak a kernel update-k után volt csak újraindítva, sosem fagyott be pedig minden nap 2-3 szor elmegy aludni legalábbÉs még bónuszba a HD3000 kb 2X gyorsabb is mint az előző quadro135M tapasztalataim szerint.
Talán a T420-nak kicsit gyengébb a zsanérja a D630-hoz képest, de ellenben könnyebbnek is tűnik a kijelzőrész. Persze így nincs is védve annyira. Akkuidő ~6+ óra 95%-os 6 cellással nagy fényerővel. Billentyűzete sajnos nem olyan finom mint a régi D630 billentyűzete, vagy a T61/T60/T400 billentyűzetek amiket láttam. Tapipad, trackpoint, egérgombok ellenben 100X ergonómikusabb.
Ami bajaim vannak vele:
- Ha a dokkolóra működés közben teszem rá 50% esélye van hogy a dokkolón levő USB portok nem működnek. Vagyis működnek, de minden második egérkattintást, egérklikket stb eldob. Bios problémára gyanakszok. Dokkolóról indítva nincs gond.
- Nem dokkolón suspendelve, de azon indítva a becsukott kijelzőt használná. Ilyenkor laptop kinyit/becsuk oldja meg a problémát hogy a külső monitort is használja. -
Francia91
veterán
-
bérelek colormunkit (rájöttem, hogy olcsóbb néha kibérelni, és lenyomni vele az eszközöket, mint mással megcsináltatni, és olcsóbb a legfapadosabb eszköznél is
), aztán ha a többi eszközt lenyomom vele, akkor legyen meg ez is. persze amihez látnom kell, azt én is otthon a nagy dellen csinálom, de ez nekem durván kékes alapból, nem is értem.
viszont megtaláltam a t60 profilját, az se egyszerű...
de a reporton is látszik, hogy nem egy sikertörténet, főleg az 46 cd/m² csúnya, de a grey balance sem egy világcsúcs, rá is mondta, hogy nem felelt meg.
-
nem a gammával van a baj, hanem a színnel, nagyon magas színhőmérsékletre van állítva alapból. de majd a héten nekiugrok valami hardveres cuccal, szemre úgyse lesz pontos
a t60-ammal átlagolva pont jó lenne, az alapból nagyon sárga (öreg ips...), azt ha rendesen profilozod, akkor fényerő nem marad
-
-
-
-
-
soldi3r
veterán
Melegedni bizotsan nem melegedett rendellenesen.
(#75110) dying_star, Emlekeztem valami hasonlora, meg XP-rol, de 7-en nem talaltam sehol. Nem is gondoltam volna, hogy az msconfigban lesz. Koszonom. Ez egyebkent nem csak a BOOT-ra vonatkozik?
(#75113) babicsbalu, Itt mar csak a felirat van meg a ThinkPadbol. Igaz, csak X240 volt nalam, de azt 4 perc nyomkodas utan visszacsomagoltam a dobozaba. Annak legalabb a kijelzoje szep volt.
-
Tim82
félisten
Elképzelhető, de nem általános, minden esetre igaz jelenség. Ettől függetlenül persze jó, hogy felhívtátok rá a figyelmet.
2*4 GB-ról van szó természetesen az én esetemben, nem 2 GB-os modulokról. Viszont 1333-as modulok, nem 1600-asok, Kingston valami, utánakerestem a privátjaim között az eladóval váltott üzeneteknek (HA-s vétel volt), ennyi infó van. Egy évet mentek nálunk hibátlanul T500-ban.
-
Chaser
legenda
1600-osok általában simán mennek benne, csak 1066-on kezeli a chipset. Ha nem tévedek nagyot nekem is 1600-asok vannak az x200-ban. Az oldalankénti 4 chipes ram kezelése meg próba függő. Volt nálam ami ment, van olyan is ami 510-ben sem megy, sandys gépben már igen...
szerk: Tim82 Sztem a chipkiosztás miatt. Azt elég sűrűn nem díjazzák 4 gigás modulnál c2d chipsetek. Eddigi saját tapasztalatok alapján.
-
-
-
Chaser
legenda
Teljesen más infókat ír, nem sanyo/sony/lg/pana, hanem valami mást ír cellagyártónak. Tegyél az akkuba pár ciklust, majd akkor írja a helyes értéket. Elég sok pár ciklusos több éves akku járt már nálam, nem feltétlen használják sokan akkuról a gépet, pl lehetett céges benti gép.
-
Chaser
legenda
Eddig ami ugy. akkut láttam, bármilyen volt kívül, elektronikánál bebukott. Nyilván gépben néztem pm-ben, kívülről nem látszik. Mivel szökő évtizedente veszek bayről akkut így 99%-ban csak gyárival van tapasztalatom, de innen-onnan esett be pár ugy. akku. Bayről is szerencsére eredetit fogtam ki x200-ba.
-
Kube
senior tag
köszönöm
X220-nál a cuki kis dokkoló tetszik a legjobban (ultrabase series 3), meg persze ott a súly meg a méret. De ha használni kellene akkor kisülne a szemem. Szóval vagy cipelek magammal monitor ami kicsit kivitelezhetetlen
vagy veszek egy nagyobbat. Na de most már csak a megfelelő T420-at kell elhoznom
-
Kube
senior tag
Igen ebben igazad van, élőben néztem egyszer és nekem is kicsit durvának tűnt, de ez legyen a legkisebb gond. Annak örülök, hogy találtam 1600*900-ast, jól jön a nagy felbontás. Kicsit tartok attól, hogy 14 colon nagyon apróak lesznek a dolgok. Bár nekem elsősorban monitorra lesz kötve, a kiterjesztett képernyő viszont jól fog jönni az biztos. Nekem a gondom az volt ezidáig a gyenge gépem mellett, ha hazamentem egy hétvégére akkor bizony az asztalit nem tudtam magammal vinni
-
Uzi74
senior tag
-
Tikakukac
titán
Legkisebb cerkás vacak is 8 gigával jön, saját gépem nem nagyon van szóval a memória mizéria engem nem zavar, szerintem 4 gigás gép nem is nagyon volt már nálam 1 ideje
Mulderpapa: Attól függ mivel. Aida alatt baj. AVX-es Linx és Furmark párossal nem. Azzal bármit el lehet füstöltetni.
-
Tikakukac
titán
-
barnam_
nagyúr
Hol lehet kikapcsolni a turbót?
BIOS-ban a Thermal management-et átállítottam Max. performance-ra, így már nálam is 4500 rpm-el forog. Bár a lényegen nem változtat, ugyanúgy 90-95°C teljes terhelésen.Kíváncsiságképpen mindjárt megnézem a T400-t mennyire melegszik a T9400 procival.
-
-
Tikakukac
titán
Mint a komoly motorosruha: kívülről tök szépen megmarad az ember, csak belül szakad le mindene. Ha valami nagyot esik az széthullik, foghatja meg parkolhatja maga Jézus is. Anyám főnöke imádja elejteni a gépet és hiába elitebook minden védelemmel a vinyó konkrétan szétesik belül.
-
Tim82
félisten
Majdnem beírtam az előző hozzászólásba is, de akkor és ott inkább kihagytam: kicsit túl szokták misztifikálni azt a védelmet, amit két vékonyka kis gumibak tud nyújtani valóban komolyabb ütődés esetén. Arra persze király, hogy szorosan tartsa a helyén a vinyót.
Én annak idején T40-et (az első Thinkpad-emet) ejtettem le kőre másfél méterről, ott még nem volt gumibak (ami azt illeti, APS sem), mégis volt olyan jó maga a laptop háza, illetve a caddy, hogy semmi baja nem lett a vinyónak. Nyilván szerencsém is volt, de nem a gumibakok hiányán vagy meglétén múlt igazából.
-
Tikakukac
titán
Dehogy látszik világosan. Ültess le 10 embert az utcáról és kérdezd meg tőlük mit látnak és ebből mit vonnak le
Én tudom, te tudod, anyám nem tudja, tesóm nem tudja és a VIK-en még tudok szerintem 20 sec alatt 20 embert aki szintén nem tudná, pedig feltételezed róluk, hogy nem hülyék.Nincs bajom az egésszel, csak ez így szopó a hirdetőnek ha nem szakmabeli akarja megvenni. Tudom, mert nem 1 akksit adtam el, főleg nem 1-et mértem és nem egyszer kérdezik meg új gépeknél sem, hogy mit tud. Én felmondom a leckét és kész, ott a táblázat azért gyártom hozzá.
-
Tikakukac
titán
Jha, bocs. El lehet érni. Akkor nincs gond, innentől kezdve minden gépet úgy adok el majd ha bejönnek az ajtón akkor bebújtatom a mondatokba, hogy "lehet" és akkor minden gép 10 óra felett fog futni, van ami 20 óra felett
Átverés nincs, csak ennek semmi értelme és totál baromság kiírni, ha valaki aprón akar nyelvtanórásat játszani tegye meg, de akkor 20-al több privát fog érkezni, mert úgyis a rendes merítésre kíváncsi mindenki, nem arra, ki tud nagyobb trükkökkel kerekebb számokat beírni. Mert így gépet senki sem használ, totál nullás fényerőn vagy képernyőt kikapcsolva. Ha valakinek ilyen kell akkor Raspberry PI és mehet.
-
Tikakukac
titán
Ha leírunk valamit akkor specifikálnuk, hogyan mértük. Kivétel ha tényleg 10 perces az akksi mert akkor kész, kikapcs. Ezért is mondom el mindig amit én mérek hogyan mértem. Hogy az az ügyfélnél mennyi lesz, nem vállalok garanciát, amit én mondok reprodukálható és ismételhető metódus. Ő meg azt csinál amit akar.
-
tothjozsi96
addikt
Ez a totál lemerítik dolog ez az hogy ki is kapcsol az egész gép?
Most kikapcsoltam a hibernációt tehát elvileg nem szabad hogy leálljon.
Nincs fent semmilyen Lenovo cucc ami szabályozná.
Van valami értelmesebb program amivel mérjem vagy teljesen jó az AIDA?
Úgy érdekelne hogy most mennyit is bír akkor ez az akksi .. -
MrSealRD
veterán
Közben találtam a t410/510 VGA váltással kapcsolatban egy ilyet.: [link]
De lehet már csak nagyon fáradt vagyok, viszont ez úgy adja le a történetet, hogy vagy Switchable vagy Optimus de ott a váltás lehetősége. Csak az egyik kézzel míg a másik "automatikusa" megy végbe. Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 2042
- Trollok komolyan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest