Új hozzászólás Aktív témák
-
DaneeL
csendes tag
válasz
nagyonnagy #395 üzenetére
Nekem Samsung HD204UI van benne. Arban nem sokkal a WD felett volt, de 3 ev garit adtak ra. Ahogy nezem WD20EARX-be 2x anny cache van, ha esetleg ez szamit Neked...
-
RI/OS
addikt
válasz
nagyonnagy #395 üzenetére
Most amellett, hogy nagyon drága az összes vinyó, sztem a 2TB WD20EARX éri meg legjobban, ha még találsz belőle 3 év garisat.
Nekem ebből van 4db a gépbe -
nagyonnagy
csendes tag
A MicroServerbe milyen merevlemezt ajánlotok adattárolásra (van egy külön az op. rendszer részérére):
- WD ... EARX
- WD ... EARS
- esetleg valami más ajánlat.Az ár/érték arány számít... inkább az ár. Nem számítok Blue Caviar-t, vagy Raid Edition-t vásárolni
-
RI/OS
addikt
egyébként a lan led is tök felesleges, nem is értem az is minek van.
de mondjuk az nem világít annyira. -
RI/OS
addikt
-
RI/OS
addikt
valahogy ki lehet kapcsolni(kikötni?) a kék világító hp logót? feleslegesen világít, elég zavaró, és az is eszik vagy 0,5wattot
(24/7 megy a gép)
40wattra le tudtam vinni a fogyasztást 4db 2 terrás green+16gb ssd-vel..
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy belülre elfér a normál méretű pendrive? Elég, ha egy 4 GB-osat veszek? Freenas v OMV lesz rajta és amelyik jobban tetszik azt fogom használni.
Köszi a választ! -
teleguru
csendes tag
Igen. UNITY felület alatt jelentkezett... Most hogy XBMC live van felhúzva X-re egy ubuntu64bit serverre semmi probléma. Jelenleg film lejátszás közben is max 40%ig kúszik fel a proci. A többit a vkártya elintézi. Proci max40C VPU max 70C volt eddig.Lejátszásnál tudja a 60fps-t is, de láttam már egyik filmnél 90fps-t ne kérdezzétek miért. A kép javítás be van kapcsolva XBMC alatt.
Képet hamarosan dobok a kártya moddingról. Semmi kül amúgy a legalsó lamella sort kell levágni + van egy távrtartó sor középen. Azokat szépen először apró hajlításokkal kitöröd majd flex-xel óvatosan kitisztázod.Egyébként ha szeretnétek szívesen .iso -ban felteszem vhova a 8gb os pendrive tartalmát ami az eddigi szenvedésem eredményeként működik most a micro serveren. Így egy 8gb os tetszőleges pendrivera kitömörítve elvileg elindul. Konkrétan:
Ubuntu 64bit server
Xbmc live HDMI-n TV-re indulás után kiteszi a képét 5perc után elalszik, ekkor az XBMC elalszik TOP lekérdezésnél serverből 2% erőforrást és pár MB memót foglal. 03.25.-i kiadás.
Transmission 2.50 :9091en hallgat, minden ip-ről fogad. /mnt/disk2/download-ba tesz
PureFTPd
SambaNem tudom, hogy feszt csökkent-e a VPU-ban de az tuti hogy nagyon hűvösen működik mióta az NVIDIA drivert kernel szinten beépítettem. Ha jól emlékszem a legújabb driver van jelenleg fent 295. ...... Opciók nem nagyon voltak az install-nál de ha folyamatosan fullon menne a mag szerintem olyan 80-90C körül lenne a proci hőmérséklet, tehát van benne skálázás. Nem??? Eddig nagyon meg vagyok elégedve amit ki tudtam hozni a gépből. Ha megy a torrent letöltés akkor is 2% alatt van a terhelés. A CPU 25-30C, VPU meg 30-40C fok körül.
UNITY alatt felrakott driver 295. .... mutatta grafikusan hogy a magot alacsonyabb frekvenciára rakta mikor nem volt terhelés alatt. 250Mhz re emlékszem. -
PrinczA
őstag
válasz
teleguru #300 üzenetére
"Valamilyen driver hibája viszont volt az oprendszernek mert azonos időnként akadt a kép. Direkt néztem h proci mennyire volt leterhelve de 50-70% nál nem volt több. Ezért kizárnám a teljesítmény hiányt!"
Rájöttél, hol van a gond?"Az alsó sor lamellákat le kell vágni ill középen van egy távtartó rész is, azt is."
Van egy fényképed erről? -
lovi27
addikt
Olvasgatva az OMV fórumát - itt - nem megnyugtató a pendrive használata. Van akinek már egy éve is fut hibátlanul, de többen panaszkodtak, hogy néhány hónap múlva elszállt a pendrive. Valami mást kell találni.
Az ajánlott microdrive lehet egy olcsó megoldás. Az hogy nem túl gyors a pendrive, meg ez sem, nem érdekes, csak a rendszerprogram fut onnan. A Seagate 300 ezer szoftveres és 20 ezer hardver újraindítást ad meg. Az bőven elég, ha nincs jobb.
-
DaneeL
csendes tag
Sziasztok!
Probalt mar esetleg valaki Ubuntu servert telepiteni usbrol? A 12.04 beta1-et probalom feltolni, de elakad rogton a telepites eljen azzal, hogy nem talalja a CDt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsolt501 #371 üzenetére
Szerény véleményem szerint egy kisebb SSD sokkal jobban megéri, mint ilyen pendrive vagy microdrive cucc.
Pendrive-al az a baj, hogy oprendszer alatt viszonylag hamar tönkremegy (kivéve a read-only oprendszererek), mert nincs benne TRIM vagy wear-level algoritmus (így a gyakran használt cellák meghibásodnak).Az én szerómba két darab Intel X-25E 32GB SSD megy majd tükrözve.
-
Billu
aktív tag
Ilyen megoldásokkal nem próbálkozott még senki?
Microdrive + CF Compact Flash Type I/II to Serial SATA Adapter
Microdrive + USB 2.0 CF Card Reader
Ugye mivel ez egy merevlemez, az írásra sem volna érzékeny.
-
aicon
senior tag
Nekem pendrive-ról megy már jó ideje gond nélkül az OMV. Nem olyan forró ez a dolog, még egy fórumon se írta senki, hogy emiatt szállt el a rendszere.
Viszont ssd-re már panaszkodtak, rengeteg fos van a piacon.
Elég megnézni a vásárlók visszajelzését a newegg.com - on.Ha valakinek volt ilyen gondja ossza meg velünk, hogy idejében felkészüljünk rá.
Viszont azt jó ha tudod, hogy pendrive-on minden op rendszer egy kicsit lassabb, de egy NAS-hoz nem is kell villám sebesség, ha felállt onnan teszi a dolgát rendesen.
szerk
Nálam is 2 GB-n fut. -
lovi27
addikt
Sikerült feltelepíteni.
Nincs baj az ISO-val, én voltam a hunyó,
Ha nincs CD drive, akkor 2 pendrive kell: az egyiken van az ISO, a másikra megy a rendszer. Persze, ha nem csak a CD-ért kiabált volna, hanem azt mondja nincs hova telepíteni a rendszert, akkor hamarább rájön az ember, hogy mi a gond. Köszönöm a segítséged.
Pendriveról mehet a rendszer, vagy halott dolog, mert állandóan írkál rá és akkor hamar hazavágja?
-
lovi27
addikt
Sziasztok!
Vettem egy HP ProLiant Microservert (N40L) és az OMV-t (v0.2.5) szeretném telepíteni USB stickről, de a nyelv beállítása után állandóan a nem létező CD olvasót hiányolja, és nem lehet továbbmenni. Mit rontok el? -
Tangerine
senior tag
zért kellene kiiktatni ezt a lépést vagy áthidalni automatikus bejelentkezéssel hibernálásból való ébredés után.
Ezt nem tudom hogyan kellene megoldani!Hát akkor hajrá, most írtam le, hogy hogyan kell.
2 dolgot kell beállítani:1. autologin-t a "control userpasswords2" parancsra előjövő ablakban
2. hibernálás után ne kérjen jelszót, ezt pedig a vezérlőpult energiaelleátás beállításban
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- VoIP telefonálás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged