- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RI/OS
addikt
Nem tudom egyébként hogy lehet komolyabb torrenrezésre ilyen transmissionöket használni. F*cking joke. Egy rendes scheduler/sorbaállitás nincs rajta.a webui torrentenkénti almappa beállitásról nem is beszélve.A másik hogy 100 torrenttől össze vissze hal az egész.persze ilyen heti 2 torrent letöltésére biztos jó.
-
RI/OS
addikt
válasz
longwild #557 üzenetére
Le kell mentened az adatokat előtte. Utána törlöd a tömböt, és létrehozod szoftveresen.
De minden adatot buksz róla.Szoftveres raidnél, ha meghal az alaplap mondjuk, akkor egy másik gépbe beteszed, felraksz egy os-t, és látja a raidet.
Hardveres raidnél ez már bajos, megvárhatod míg visszakapod a lapot gariból, ha egyáltalán ki tudják cserélni olyanra, stb.stb.stb.
Tapasztalataim alapján raid módban nem tudnak sleepelni a vinyók win alatt.
AHCI-n megy simán (de ott is csak azok a vinyók, amik nincsenek szoftveres raidben).(Favágó megoldás, hogy nem csinálsz raidet, hanem időként átmented az adatokat a másik vinyóra)
A freenas valóban tudja a sleepet raidben is, azt már kipróbáltam én is.
Nem tudom mire használnád a gépet, de ha csak NAS-nak alapvetően akkor a freenasra szavazok. Logot is tud, e-mailben. -
RI/OS
addikt
válasz
longwild #550 üzenetére
7200-as vinyók, az a baj.
Simán megeszi a 10-15w-ot.
Raid-ben nem fog menni windows alatt a sleep sehogy.
Szerintem mirror esetében egyébként felejtsd el a microserver hardveres raidjét.
A Windows szoftveressel jobban jársz, ha megfekszik alatta a vas.
Ahciba rakd át a vinyókat, és szoftveres raid. A raidben lévő vinyók így sem fognak sleepelni, viszont ami nincs raidbe rakva, azok igen. És így látod majd rendesen a smart értékeket is.
-
RI/OS
addikt
Hmm.
Ahol én néztem neten, ott
Delta Electronics EFB0412HHD 9.43 CFM
A sharkoon meg 6m3/h, ami ~3.5 CFM
De írnak a neten mindefélét.
Mondjuk amíg nem gyullad ki a táp, addig ez nagyon nem érdekes.
-
RI/OS
addikt
Aki kicserélte a tápventit sharkoonra..
Nektek nem lett melegebb a táp?
Kollégám azt mondja, kicserélte a ventit, és szinte semmi légszállítása nincs.
Ez az konkrétan:
Sharkoon 4cm cooler - Lownoise 16dB; 6 m3/h
-
RI/OS
addikt
ne vicceljetek ezzel a fogyasztással.
1ssd+4db wd green+microserver=42-45watt win7 torrentezés közben, összes vinyó aktív, tehát nem parking/sleep/stb.
Sokan használják kint 4db 3.5"+6db 2.5"+2db 2.5" + raid kontroller kombóval a cuccot.
egy green 5w-ot eszik, egy 2.5"-ös 5,4-es meg 2,5w-ot kb.
-
RI/OS
addikt
egy új telepítésű freenas látja a raidedet.
a freenas stabil, ZFS-t érdemes használni, mint filerendszer, csak kell neki a memó, amennyi csak lehet.
de a freenas elfut egy gyufásdobozon is
vinyóra felesleges felrakni. és a freenast nem rakhatod arra a vinyóra, amin adatot fogsz tárolni.
Szvsz vegyél egy 2 gigás pendriveot, azt csók.
-
RI/OS
addikt
az még lemaradt, hogy ha wd greent veszel élből menj át rajta a wdidle3-al, mert a 8mp parking ledarálja a meghajtódat
-
RI/OS
addikt
válasz
nagyonnagy #395 üzenetére
Most amellett, hogy nagyon drága az összes vinyó, sztem a 2TB WD20EARX éri meg legjobban, ha még találsz belőle 3 év garisat.
Nekem ebből van 4db a gépbe -
RI/OS
addikt
egyébként a lan led is tök felesleges, nem is értem az is minek van.
de mondjuk az nem világít annyira. -
RI/OS
addikt
-
RI/OS
addikt
valahogy ki lehet kapcsolni(kikötni?) a kék világító hp logót? feleslegesen világít, elég zavaró, és az is eszik vagy 0,5wattot
(24/7 megy a gép)
40wattra le tudtam vinni a fogyasztást 4db 2 terrás green+16gb ssd-vel..
-
RI/OS
addikt
most syncelődik windows 2008 r2 alatt egy 4x2TB szoftveres raid5 a microserverben.
kiváncsi vagyok hány nap múlva végez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest