- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewill79
tag
válasz
Darth_Revan #46615 üzenetére
Hidd el kelleni fog valamilyen papír is, maga csak a gép nem lesz elég.
-
válasz
Darth_Revan #46605 üzenetére
És ha lopott gépet visznek be, azt is javítsák garanciában? Nálad személyinek kell lenni, a gépnek pedig a vásárlást igazoló dokumentumnak. Nem tudom mit kell ezen gondolkodni...
-
dewill79
tag
válasz
Darth_Revan #46605 üzenetére
Így van, egy darab papíron múlik a dolog. Igazolnod kell honnan származik, hiába van érvényes garid serial alapján.
Nem akartam beleszólni a beszélgetésbe, személyes tapasztalat alapján írom. -
válasz
Darth_Revan #30851 üzenetére
A HP olala szerint:
Lapkakészlet
AMD A70M FCHSztem töltsd a a HPsupportassistant-ot. Az feltesz minden szükséges drivert.
-
fkenny
senior tag
válasz
Darth_Revan #19731 üzenetére
1:Hát a kijelző fénye és képe szép, csak olyan mint a tükör...
2icit igen, de nem vészes.
3:aAzt nem tudom, de többnyire Seagate,Toshiba és WD vinyó van bennük, de nem szokott baj lenni velük.
4:hát ez inkább multimédiás gép, probook, elitebook az ami tényleg nyúzásra van kitalálva
5:LG vagy SamsungHa érdekel, van eladó HP probook 4525s gépem, jó masszív, fém fedlappal....
-
chilli_
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4206 üzenetére
2 eve hasznalom az nhc-t, nem volt vele eddig gondom. Nem tudok mast elkepzelni, minthogy az sp3-mal veszett ossze. :/
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #4087 üzenetére
Ugyanaz, mint a 6325, csak Intel platformon. A 6120 utódmodellje volt, 15" belépő üzleti modell pöcökegér és néhány egyéb felsőkategóriás sallang nélkül. Ha már hasonló korú hazsnált gép, akkor inkább nc6220/6230 a jó vétel, azokban benne van minden, ami ebből kimaradt, csak 14", és csak 2,2kg.
Ja, az idejében természetesen j, nem ly, toldalékban utóbbit soha nem használjuk.
p
-
Boreas86
csendes tag
válasz
Darth_Revan #715 üzenetére
Üdv!
A te nx6325-ösödben milyen proci van (jelzés, Ghz)? Megvan-e még a gép, ha igen, hogy működik? Volt-e vele valami gond? Mennyit bír az aksi normál használat (nem játék) mellett?
Ilyen noti vásárlásán gondolkodom, azért kérdezlek.
Válaszodat előre is nagyon köszönöm!
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #1799 üzenetére
158 darab aktív HP notebook hirdetés van az aprók között. Ha mindenki csak egy linket tesz be a sajátjára, azzal már sikerült használhatatlanná tenni ezt a topikot. Nem is beszélve az utóbbi 1-2 évben feltett, azóta már lejárt sokszáz hirdetésről. Úgyhogy szúrhatsz be akármilyen mérges arcocskát a hozzászólásba, a szabály a szakmai topikok védelmében született, és be is fogjuk tartatni.
p
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #1797 üzenetére
azért szúrtam be csak linket
-
BluEyes
őstag
válasz
Darth_Revan #1422 üzenetére
Ez így normális. A két mag előnye ilyen szimpla egy szálas alkalmazásokban nem jön (jöhet) ki, hisz csak az egyik magot használja a progi, az meg esetenként akár gyengébb is lehet, mint az egymagos Semproné.
A tesztben nem pont, hanem másodperc szerepel, a kisebb a jobb érték, hamarabb végzett a számolással az a proci. -
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #1420 üzenetére
Gyakorlatban én ezt nem teszteltem, de itt egy link:[L] http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html[/L]
-
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #1418 üzenetére
szerintem lekezeli azt is.
-
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #1416 üzenetére
Bocs, itt a kiegészítés:
AMD Mobile Turion 64 TL-50 X2 - 1.60GHz
AMD Mobile Turion 64 TL-52 X2 - 1.60GHz
AMD Mobile Turion 64 TL-56 X2 - 1.80GHz
AMD Mobile Turion 64 TL-60 X2 - 2.00GHz
Természetesen mindegyik S1-es fogalalatú.
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #1414 üzenetére
AMD Turion 64 ML-60 (2.00-GHz)
AMD Turion 64 ML-56 (1.80-GHz)
AMD Turion 64 ML-52 (1.60-GHz)
AMD Turion 64 ML-50 (1.60-GHz)
Mobile AMD Sempron 3500+ (1.80-GHz)
Mobile AMD Sempron 3400+ (1.80-GHz)
Mobile AMD Sempron 3200+ (1.60-GHz) -
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #1361 üzenetére
feltettem egy vista enterpriset....ott unknown modellt ír ki, de attól minden funkciója megy, minden adatot kiír...
-
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #1349 üzenetére
nem tom mi lehet
xp alatt minden driver fenn van? cpu driver is? az amd-s?
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #1345 üzenetére
nem, alapból home van fenn, de feltettem a saját XP pro-m...
-
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #1332 üzenetére
én ezt szedtem le: [link]
-
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #1329 üzenetére
kösz, megnyugodtam...má azt hittem valami balf@sz sorozatot fogtam ki és szedhetem szét
-
horvathd
aktív tag
válasz
Darth_Revan #1209 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #1197 üzenetére
Feltettem magyar tárhelyre is: [link]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #1197 üzenetére
Jah és a grafika bugok amiket még látni lehet,javítás alatt vannak.
-
horvathd
aktív tag
válasz
Darth_Revan #1153 üzenetére
Itt megtalálod a nx6325 használati utasitásait: [link]
Keresd a Szerviz és karbantartási információknál a HP Compaq nx6315, nx6325 Notebook PC - Maintenance and Service Guide pdf-et.
A 119-ik oldalon megtalálod hogyan kell hozzáférni a belső memóriamodulhoz. -
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #1148 üzenetére
bill alatt.
-
lúzer
veterán
válasz
Darth_Revan #1084 üzenetére
Valszeg a megosztott memória miatt - logikus lenne.
Mellesleg van értelme húzni egy ilyen vga-t? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #1083 üzenetére
hmm,PowerStrip felismerte,viszont csak a Motor órajelet engedi állítani,a mamória órajelet nem. (fel se ismerte,azt írja,hogy n/a) Ezt a shared memory miatt nem lehetséges,vagy pedig csak a program nem ismerte fel ?
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #1072 üzenetére
pont arrol beszelek, hogy egyelore nem igazan lehetseges a tuning.. a vga-t szerintem siman lehet huzni powerstrip-el, vagy atitool-al..
-
RexpecT
addikt
válasz
Darth_Revan #972 üzenetére
Én ha találok valami uj drivert akkor mindig ujrarakom az Xp-t is.
-
Adrián29
aktív tag
válasz
Darth_Revan #972 üzenetére
Fura,de nekem elösször Vista volt fent,de ott bizony nekem gondjim voltak.Párszor a kép elhomályosodott olyan volt mintha áramütés érte volna.
Felraktam a XP-t és minden jól működik. -
frizso
senior tag
válasz
Darth_Revan #971 üzenetére
Videókarit simán, COOLBITS.reg + Riva Tuner, bár a riva nem is kellene, mert a Coolbits.reg regisztrálás után az Nvidia panelen feldobja az órajelek tuningolási lehetőségét! Van olyan funkció, hogy optimál órajel beállítás észlelése, ott nekem 490/460-at állított be, de a GPU még sokkal tovább bírta a tuningot, a memómak 460 a vége!
e felett már szemetel
Proci tunig még nem jött össze
Próbálkoztam a Clockgen progival, de ebben sajna nincs beleintegrálva az én alaplapi chipsetem beállítása, és így a tuning elején rossz memória címzéseket ad meg. Pár másodperc és fagyi!Biosból sajna nem lehet tuningolni!
-
Adrián29
aktív tag
válasz
Darth_Revan #971 üzenetére
Ugyanerre vagyok én is kiváncsi.Gondolom ha valami gond lesz igy akkor ugrott a garancia...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #969 üzenetére
Nah ennyit erről,visszatettem a régi eredeti drivert,ennek köszönhetően már nincs a korábban tapasztalt grafikai bug a HL2-ben,viszont(!) megjelent egy újabb bug,ami még a másik 2nél is idegesítőbb...nemtom,de amint hozzányúlok a VGA driverhez,csak rosszabb lesz...
Lehet inkább ledúrom az egész XP-t és megnézem Vista hogy megy rajta...
-
RexpecT
addikt
válasz
Darth_Revan #967 üzenetére
Végülis eddig egész jó ( leszámítva a Control Centeres cuccot és az eseménynaplós cuccot) majd ha lesz idöm meg kedvem felrakom a Wow-ot megnézem azzal mi a helyzet.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #944 üzenetére
up (az 1. pontban kérdezettnek
)
-
cucka
addikt
válasz
Darth_Revan #949 üzenetére
hát ha a szabad memória mennyiségét nézed, akkor nem. nálam most 2 gigából 17 mega szabad, ~1.5giga pedig cache. ez, akármennyire hihetetlen, de jó dolog, ugyanis a rengeteg kihasználatlan memóriától nem lesz gyorsabb a gép, ha viszont igyekszünk minél hatékonyabban cache-elni a vinyó tartalmát, akkor meg igen. a vista pontosan ezt csinálja, ha meg éppen valamelyik programnak memóriára van szüksége, akkor a cache-elt cuccokat úgyis azonnal kidobálja.
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #949 üzenetére
igen, jobb.. kb. 3x annyi memoriat leszivna
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #947 üzenetére
ilyen a windows xp.. becache-eli maganak..
-
RexpecT
addikt
válasz
Darth_Revan #945 üzenetére
Reméljük 7.8 -as driver megoldja a problémát.
A kijelző nekem ugyanolyan sőt talán még szebb is lett mint az alap driverrel. -
törölt tag
válasz
Darth_Revan #769 üzenetére
512 memóriával menne simán a Vista rajta vajon? Kissebb gépigényü játékokkal együtt pl. Warcraft 3
?
[Szerkesztve] -
Krissz22
senior tag
válasz
Darth_Revan #742 üzenetére
Ezek között nagy különbség lehet? Vagy a 256MB amit megeszik az integrált vga az elírás
NX6325 (EY343EA) 128 MB ATI X1150 shared
NX6325 (EY352EA) 256 MB ATI Radeon 1150
Neked melyikkel van szerelve? Hány MB-ot vesz el az alap memóriából? -
tothm
őstag
válasz
HP nx6325!Akkor szerinted ez egy jó gép?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #730 üzenetére
Half Life 2-vel megnéztem,4:3-ra állítva a szélekhez igazította,gondolom a többi játéknál is így van.
-
Damage
senior tag
válasz
Akkor, ha jól értelmezem legalább ilyen jól el fognak futni ezek a játékok egy mobil X1270-esen (X1250, ki hogy ismeri). Ez nem is olyan rossz teljesítmény, ennél gyengébbre számítottam.
Még nem játszottam a gépemmel, de azért lenne egy kérdésem. A 4:3-as képarányú játékoknál a képet a kijező széleihez igazítja széles kijelzőn? Vagy a széleken fekete csíkot hagy -
törölt tag
válasz
Köszi a kimerítő választ asszem ha vennék én is megdobnám még memóval
-
Krissz22
senior tag
válasz
Köszönjük a kimerítő választ!
-
canniball
nagyúr
válasz
Darth_Revan #678 üzenetére
Akkor én is megpróbálkozom vele.
yash!
''Én két adag DVD-t kiirtam igy vele (a biztonság kedvéért, de felesleges volt).''
Miért kellett mindjárt kettő a recovery managerrel? Ha a kiírt recovery DVD-ről készítek másolatot, az már nem lesz jó?
polip!
[link] -
canniball
nagyúr
válasz
Darth_Revan #672 üzenetére
Az Everest-tel nincs gondod? Valaki korábban azt írta, hogy a progi miatt gyakori kék halál uralkodott el a gépen (ezért eddig fel sem mertem rakni).
-
Jester
aktív tag
válasz
Darth_Revan #672 üzenetére
No, megpróbálnék egy kicsit tisztább vizet önteni a pohárba:
Az NX6325-ben legjobb tudomásom szerint mindegyikben Radeon xpress 1150 van. Az xpress 1100 az teljesen megegyezik felépítésében az xpress 1150-nel, annyi különbséggel, hogy nem 400 MHz a max frekvenciája hanem 300. A driverek pedig azért keverik össze a radeon xpress 200m-mel, mert a kettő gyakorlatilag ugyanaz, (az 300 MHz-en megy) csak a device ID-ben különböznek. (Kivéve az x1150 emelt órajelét.)
A radeon xpress 200m pedig egy lefelezett radeon x300-ból származik. (4 helyett 2 pipeline-nal.)
NX6125: radeon xpress 200m
NX6325: radeon xpress 1150
Ha pontosan be akarjátok határolni a kártyát, akoor a Device ID-t nézzétek meg. Az enyémen pl. 0x5975 a kártya azonosítója. Egy NX6325-ről van szó. Az garantáltan megbízható információ.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #670 üzenetére
abban is 3500+ volt, viszont csak 512mb ram.. a te gepednel milyen videokartyat ir a driver?
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #644 üzenetére
tehat.. eloszor is: a nevem westlake, nem pedig Westlake
masodsorban kideritettem, hogy fizikailag az nx6325-os alaplapok mindegyiken xpress 1150-es chip talalhato.. most nem tudok tobb gepet megnezni, de biztos, hogy vannak olcsobb nx6325-os gepek, ahol csak xpress 200-asnak van beallitva.. igazabol ezt ti is ki tudjatok deriteni.. itt [link] ez a progi, aminek az also harom tesztejet lefuttatva valamifele kepet kaphatunk a gep 3d-s teljesitmenyerol.. teermeszetesen tesztelni csak bedugott ac tappal kellene, mivel ellenkezo esetben nem megy fullon a cpu.. en a legujabb, 7.7-es [link] drivert hasznaltam.. egy (szerintem) xpress 1150-es gep ezt az osszpontszamot adta: 13842
azert nem lehet kideriteni, hogy a gep milyennek ismeri fel a gpu-t, mert a progik valszeg xpress szeriat fognak kiirni... esetleg a regebbi ati driverek meg nem series-t irnak, hanem konkret tipust.. kivancsi vagyok, hogy van-e olyan szemely, akinek xpress 200-at ir a gep -
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #652 üzenetére
benne, szét kell bontani a házat hozzá..
-
Tippcsi10
tag
válasz
Darth_Revan #653 üzenetére
hy
lefutattam én is: 431.5 lett , igaz ez core 2 duo-n -
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #653 üzenetére
tyű! megnéztem az enyém is. elég durva lett.
enyém is core2duo, de cpumark: 1151.0
[Szerkesztve] -
werman
tag
válasz
A Billentyüzet alatt kell neki lenni. Nézd meg az útmutatót hogy hogyan kell szétszedni.
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
válasz
a billentyűzet alatt van a másik.
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #587 üzenetére
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem az a helyzet, hogy mivel csak 512MB rendszermemóriád van, ezért csak 64-et foglal le belőle. Ha 1GB-od lenne, szerintem akkor foglalna 128MB-ot. Állítani a lefoglalt memória méretét biztosan nem tudod.
p -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #607 üzenetére
sorry, de pont nem akadt a kezeim koze nx6325 lap.. remelhetoleg hetfon meg tudom majd nezni tuzetesebben a dogot.. szamomra csak az furcsa, hogy tenyleg csak egyfajta alaplap letezik ehhez a notihoz.. mondjuk egy otletem van, de annak hitelesseget meg meg kell vizsgalnom
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Darth_Revan #606 üzenetére
Váááá, ez az Intel vga-k driverében van, én is használom (gma950), pár százalékot hoz a konyhára.
[Szerkesztve] -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #591 üzenetére
megnéztem HP oldalát is,ott ezt írják: ''ATI Radeon Xpress 1150 with up to 128-MB shared system memory. Microsoft DirectX 9 capable''
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #589 üzenetére
nehany dolgot azert jobb tudni... ha megnezed everestel, hogy milyen a videokartya, erdekes modon nem egy konkret tipust fog irni, hanem ezt: xpress 200m/ xpress 1100/ xpress 1150..
ha a windows kezelojeben nezed meg, akkor mar konkret tipust fogsz latni (remelhetoleg). ezzel az egesszel csak egy problema van.. megpedig az, hogy az nx6325-os gepekhez, csak egyfele lap letezik, magyarul az osszes nx6325-osben ugyanolyan integralt vga van! valoszinuleg itt is azt a vicces dolgot jatszottak meg a kedvesek tervezok, hogy egyszeruen egyes tipusoknak atirkaltak a vga bios-at, igy mas vga latszik..
mod: nem vagyok benne biztos, de ezen a lapon nincsenek integralt memoria modulok.. esetleg a gpu-ban lennemindenesetre holnap kicsit jobban utananezek a dolognak..
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #587 üzenetére
szvsz sehogy...
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #573 üzenetére
Elsősorban energiatakarékossági és rendszermonitoring funkciókat lát el.
p -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #563 üzenetére
ilyen szeriahiba nincs.. legalabbis nalam meg nem jart olyan 6325-os, ami tulmelegedett volna.. egy gepujraindulasanak tobb oka is lehet.. aztan ott az a teny is, hogy egy noti uzem i homerseklete siman lehet olyan merteku, amire az ember egyol azt hiszi, hogy az nem is normalis.. pedig de.. lehet, hogy memoria hibas.. esetleg alaplaphibas es nem tudja megfeleloen ''kezelni'' a cpu homersekletet, ezert inkabb lekapcsolja/ditja a gepet.. az ilyen hibaka inkabb meg kell vizsgalni, mint teves kovetkezteteseket levonni
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Darth_Revan #573 üzenetére
a 2.0 pre 6-ost indítsd és menni fog, de csak laptopban!!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Én újrapasztáztam és 7-8C-vel lett hűvösebb!
1mm vastag pasztát nyomnak alá ami inkább szigetel semmint hőt elvezet!
Másik látezik a Notebook Hardver Controll 2.0 érdemes feltenni és azzal játszani!
A legtöbb mobil (nem celeron) procit alul lehet feszelni vele amivel szintén akár 10C is nyerhetünk! -
Darth_Revan
veterán
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest