- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chinymie #19686 üzenetére
Ha a töltő teljesítménye nagyobb, abból nem lehet baj. Max. marad elég tartalék. A gond a kisebbel van. Ha a gépedhez eredetileg 90-es volt, akkor azzal használd. Géptípus és teljesítményfüggő a gyári töltő teljesítménye. Pl. a dv6 és dv7-esek általában 90-es töltővel vannak, de a négymagos i7-es procival szereltek 120-assal.
Én nem értem, miért adtak töltőt egy akksihoz
hiszen az a géphez jár. Nekem még sosem volt töltő az akksikhoz mellékelve a gyári HP dobozban...
-
válasz
chinymie #19675 üzenetére
Ne használd a 65w-os töltővel. Az akksikat meghatározott módon tölti az elektronika, aminek a betartásához szüksége van egy alapteljesítményre. Ha ez nincs meg, a töltés nem lesz megfelelő, és károsodhat az akksid. Persze ez hosszabb távon igaz, nem 1-2 alkalom után.
Formázni ma is kell minden akksit. Nem a cellák miatt (a régebbi akksiknál a cellán belül túlnövekedtek a kristályok, és kiszúrták a szigetelést - cellazárlat, ha nem formáztad/töltötted rendesen). A formázás - többek között -a szabályozó és töltésérzékelő elektronika jelszintjei miatt fontos. Ha nem formázod, és nem meríted le soha, akkor elmásznak a szintek, és hibásan jelzi, mekkora a töltöttsége.
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Annyi különbség össz-vissz, hogy lassabban tölt, semmi egyéb hátránya nincs. Egyedül még az talán, hogy a 65W-osról nem lehet működtetni a gépet, csak akku töltésre használható, ergo továbbra is a 90W-ost érdemest hurcolászni mindenhez.
Formázni pedig ahogy én tudom a mai akkukat már nem kell.
Az a ~7 órás üzemidő feles fényerővel egyébként nagyon baba, szeressem -
Z86
őstag
válasz
Elvileg nem árt neki. Gond akkor lehetne, ha max terhelésen megy a gép, és nem tud a táp leadni annyi teljesítményt, amennyire szükség lenne.
Belegondolva (a sajátomból kiindulva) a T9400 proci TDP-je 35 W, az fx770m VGA pedig úgy emlékszem max. 30 W-ot fogyaszt. Erre jön még a kijelző, a HDD stb, és az már több, mint 65 W. Vagyis ehhez a géphez a 65 W-os töltő kevésnek tűnik.
A lassabb töltődés alatt azt értem, hogy a töltő teljesítményének egy része a gép működtetésére megy el, a maradék meg töltésre. Ha nagyobb teljesítményű a töltő, akkor nagyobb hányad marad a töltésre, így azt hamarabb tudja elvégezni. -
Z86
őstag
válasz
chinymie #19673 üzenetére
Nem árt neki, ajánlott is, szóval szerintem csináld meg. Úgyis jön az este, hagyd töltőn reggelig, de inkább 10-12 óráig.
A 65 W-os töltő lópikula, ehhez a géphez alapból 120 W-os jár. Inkább a 90-est használd, gyorsabban feltölti.
Amúgy esetleg tennél majd fel róla egy képet, hogy mennyire lóg ki a gépből az akku? Nekem is notim van, és kíváncsi vagyok rá -
SeatZola
őstag
válasz
chinymie #10119 üzenetére
Szia! Nem kell félned sem a pécsi Notebookstore-tól, sem az ASIS től. Én már 5 db gépet vettem tőlük, most 2 hónapja pl egy 8730w-t. Ez is ASIS-nak volt titulálva, de a HP rendszerben a gépre 32 hónap (3 év -4 hónap) hivatalos gar van. Eddig egyetlen Renew és ASIS géppel sem volt problémám. Egyébként a Renew gépekhez is "csak" a helyszínen nyomtatott számla volt, semmilyen más garpapír nem. A HP egyébként - utánaérdeklődtem- sorozatszám alapján végzi a garos javítást. Nekem még eredeti magyar XP-t és Vistát is küldtek ingyen a HP-tól a Notebookstore-ban vásárolt géphez.
-
adm
őstag
-
adm
őstag
válasz
eddig sokan használtunk renew modelleket. a program szűkítésével egyre többen asis-t is. igazából 1 asis notival volt szervizes probléma, de azt nem az nbs franchise-ban adták el.
a hp politikája - azokban a európai országokban ahonnan a gépek származnak - az, hogy a nagy értékű, munkára kifejlesztett eszközöket nagyon hamar javítják. egy részükre helyszíni garancia vonatkozik, ezeknél sok esetben a tulaj bemondására egyből cserélik a komplett notit. ebben az is benne van, hogy csak user/szoftver hiba, meg az is, hogy egy "elátkozott" noti és folyton volt vele probléma. itthon a drágább monitorokra vonatkozik alapból helyszíni garancia, egyből viszik a cseredarabot.
ha belegondolsz szervizekben is cserélnek fő egységeket. ott is tesztelik a beépített alkatrészeket és azok is tudnak hibamentesen működni évekig utána. ha csak annyi a tesztelés az már elég. tudomásunk szerint a hp nem javít alkatrészeket, hanem cseréli. tehát agyon gányolt, forrasztgatott alaplapot biztos nem találsz benne.
az eladás menete viszont akkor is aggályos. amikor - elvileg a tulajdonságai ismeretében - azt mondod az eladónak, hogy kéred/lefoglalod a gépet, akkor lényegében előszerződést köttök. ha elhallgatott dolgokat (azt hogy asis), vagy megtévesztő tájékoztatást adott az egyértelműen hiba.
amikor kifizeted a vételárat, és átveszed notit akkor teljesül a szerződés. ha a számlán jelölve van az asis kategória, akkor ezzel nem követtek el hibát, ha nincs jelölve, akkor igen.
először ellenőrizd a garanciáját. nagy %-ban fordul elő, hogy asis-ként is megmarad a gyári 3 év gari jelentős része.
ha közel 3 év gyári garancia vonatkozik a gépre szvsz jól jártál. ha nem, akkor idézd fel az elhangzottakat, nézd meg a számlát mi szerepel rajta! ha a tájékoztatással ellentétes, akkor mindenképp érdemes visszamenni. -
kacsyx
aktív tag
válasz
Szia!
Először is nézd meg a HP honlapján, a garancia ellenőrzésnél, hogy a notihoz még jár-e hivatalos HP garancia. Ha igen, akkor gyakorlatilag a bolti garival nem is kell foglalkoznod, ha nem akkor sem kell igazából félned, jók a tapasztalatok ezekkel a gépekkel kapcsolatban még asisként is. Ezek ugyanis elvileg kifogástalan gépek, egyedül a külseje lehet sérült karcos, elvileg az akksi is teljesen új. Azért írom, hogy elvileg, mert az ember kiismerhetetlen és nem elképzelhetetlen, hogy van ahol trükköznek, de rendszeresen szoktam nézni a weboldalukat ahol vetted (mivel én is egy 8530w-re vadászok) és ha mondjuk Szegedről elvisznek egy 8530p-t, azt én nem szoktam ott újra látni, azaz valószínűleg nem hozzák vissza, mivel jó. Persze ez a gondolatmenet nem biztos hogy így valós is, de nem is lehetetlen.
Szóval lényegében én a helyedben nem aggódnék, inkább csinálnék vele gyorsan jópár tesztet és a HP garit megnézném.
Egyébként grat hozzá, az egyik legjobb gép!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged