Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimy73
csendes tag
válasz
SeniorTilla #49122 üzenetére
Szia.
Eredeti windows 10 Mindkét vga telepítve van.
-
tng
tag
válasz
SeniorTilla #49110 üzenetére
Köszi!
A legegyszerűbbre nem gondoltam pont.Na de mivel ma egész nap drivereket kerestem és telepítettem, így felraktam egy olyat ami teljesen lelőtte a wifim. Most szerintem az előző kékhalálozósat állíthatta vissza és mégeggyel visszább már nem lehet állítani. Meglátom lesz e kékhalál, remélem nem. Ha igen, na akkor mi van?
-
Chili7
őstag
válasz
SeniorTilla #49091 üzenetére
Ebben a Pavilion 15-bc410nq [link] gépben van egy integrált Intel és egy dedikált Nvidia videokártya, ami azt jelenti, hogy alapból csak az integrált kártya aktív és csak a játékoknál kapcsol be a nagyobb teljesítményű kártya?
Ebben a gépben van hely egy SSD-nek és egy HDD-nek is?
köszi
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #49086 üzenetére
Nem volt fent, én telepítettem fel rá. (eredetit)
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #49082 üzenetére
Ilyen a billentyűzet [kép]
-
grafnet
veterán
válasz
SeniorTilla #49058 üzenetére
De, azt még nem találtam meg. Helyileg hol van?
-
grafnet
veterán
válasz
SeniorTilla #49056 üzenetére
3 kábel van:
Power, touchpad és a billentyűzet.
Úgy gondolom nem. -
grafnet
veterán
válasz
SeniorTilla #49052 üzenetére
Köszi, de ez nem az a gép.
Ez a gép az: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04493931Ebben benne van az antennák helye (kijelző mellett fent). Ott végképp nem matattam semmit.
A gépet annyira nem szedtem szét, csak, amennyire a forgó résznél muszáj volt.
Ott lehet a kábelekben kárt tenni? Csak térerő gond van, nem ON/OFF gond... -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49048 üzenetére
Köszi, hasonlóra gondoltam, de nem voltam biztos benne.
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #49037 üzenetére
erre reagáltam
Mert nyilván csak ezt a mondatot olvastad el sem előtte nem nézted meg a képet sem a linket nem nyitottad meg.
Tehát akkor csak ez volt számodra a lényeg? Magyaros na....
de volt már olyan ,amelyikben SATA 256-os volt. Én is csodálkoztam ,de volt.
Típus?
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #49035 üzenetére
Na melyiket szerelik 2,5"-os SSD-vel? a 430 G5-ök közül?
Ha megnézed a képet, akkor értelmezd, nem azt írtam, hogy nincs SSD, hanem gondolkozz ne kötözködj logikusan nincs hivatalosan 2,5"-os SSD-vel csak NVMe szabványú M.2-vel.Azért elég egyértelmű a link is, meg a kép is szerintem. Vagy szerinted nem?
-
válasz
SeniorTilla #48991 üzenetére
ügyes vagy!
-
aakosch
tag
válasz
SeniorTilla #48991 üzenetére
A full sizet úgy értettem, hogy nincs kiemelve, hogy 7mm-es
De igen már néztem, hogy pl. PCX-en írnak dimenziókat és tényleg 7mm általában.
Köszönöm!
A beépítőkeretet meg kell vásárolni külön? Vagy az alapból benne van akkor is, ha gyárilag nincs ott sem ssd sem hdd?
-
válasz
SeniorTilla #48983 üzenetére
Hagyjuk, mindketten másképp csináljuk, ez többször kiderült. Jól van ez így, kinek ez jön be kinek az.
Köszönöm -
válasz
SeniorTilla #48980 üzenetére
Nyilván azért írtam ,mert az odd helyére értelmetlen ssd-t tenni, fordítva van értelme. És persze ne dobáljuk a laptopot.
-
f_you
tag
válasz
SeniorTilla #48935 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, hétfőn hívtam őket, délután elküldtem nekik a doksikat, tegnap leellenőrizték, le OK-zták, ma jött a gépért a futár. Elvileg ha nem találnak semmi nem rendeltetésszerű használatra utaló jelet, akkor cserélik gariba.
Happy end, köszönöm a segítséget! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48957 üzenetére
Azért meg kell hagyni rettentõen gyenge eresztés az a VA panel. Olyan mint egy olcsóbb TN. Nekem a TV-ém VA paneles és majdnem olyan mint egy IPS...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48957 üzenetére
Aha. Kösz, akkor lemondok róla.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
SeniorTilla #48925 üzenetére
Igen, használtan magánszemélytől. A HP warranty check oldal és a Support Assistant szerint is garanciális a gép.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
SeniorTilla #48916 üzenetére
Hát igen, a 8570w-hez képest elég gagyi megoldás lenne.
Viszont már a szerelés elején megakadtam: a service manualban írtak ellenére csillag helyett torx fejű csavarok rögzítik az alját. Amit találtam az vagy kicsi vagy nagy, mekkora méretű csavarhúzó kell ehhez?
-
zsoltip
őstag
válasz
SeniorTilla #48857 üzenetére
Megjött a HP válasza:
Ezen a modellen található USB-C port töltésre és adatátvitelre használható, multimédiás jel kiküldésére sajnos nem. Bemásolom a linket, amelyen elérheti azt a dokumentumot, amely tartalmazza ezeket az információkat.
http://www8.hp.com/h20195/v2/getpdf.aspx/c04801000.pdf?ver=8 -
dioka7
senior tag
válasz
SeniorTilla #48909 üzenetére
Teljesen igazad van, este kómás voltam és azt hittem, hogy ez általános loptop topik. Reggel, vettem észre, hogy nem jó helyre írtam. De végülis nem tipus specifikus volt a jelenség, úgyhogy talán másnak is jól jöhet! Azért bocs az off-ért.
-
Tulku
veterán
válasz
SeniorTilla #48854 üzenetére
Egy kérdést tettem fel amire kaptam egy olyan választ, ahol megvizsgálom a lehetőségeket...
Nyilván nem vásároltam meg, csak lehetőségként értelmeztem amit írtam...de a válaszaidból arra következtetek, hogy valamilyen érdekeltséged van e fronton így természetesen abba is hagytam a további érdeklődést, nyilván nem üzletrontásból tettem fel a kérdést... -
Tulku
veterán
válasz
SeniorTilla #48851 üzenetére
És ha épp a tulaj hagyja el a számlát?
De a garjegy megvan?
Én úgy tudom, EU-n belül nem köteles az ügyfél számlát benyújtani amennyiben az érvényes, kitöltött, lepecsételt garancia jegy megvan... -
válasz
SeniorTilla #48851 üzenetére
Jogos.
-
Tulku
veterán
válasz
SeniorTilla #48849 üzenetére
Már megbocsáss....ha egy authorized dealer lepecsételt garancia papírral elad egy gépet, az mitől lenne lopott?
-
Tulku
veterán
válasz
SeniorTilla #48844 üzenetére
Nem teljesen értem a gondolatmenetet...
Van pl egy Dell latitude laptopom...felhívom a Dell szervizt, bediktálom a hátlapon található számot és jönnek javítani, ha garanciális időn belül van a gép...
Miért kell EU-ban garjegy mellé számla? Gondolom hivatalos viszonteladó ad garjegyet, egyébként nem foglalkoznak vele, max felhívják, hogy valóban ők állították-e ki...
-
Tulku
veterán
válasz
SeniorTilla #48836 üzenetére
Az furcsa lenne, ha lepecsételt, kitöltött magyar gar jegyet nem fogadnak el egy szervizben, persze bármi elképzelhető....
Ilyen refubrished gar van rá, ami 1 év... -
Camembert
csendes tag
válasz
SeniorTilla #48767 üzenetére
Köszönöm a választ. Esetleg nem lehet, hogy valamilyen beállítási problémák vannak?
Most este Benchmark teszteket futtattam, szerencsére nem produkálta a fenti jelenséget.
Még tesztelem más játékokkal is. -
Mr_no_Name
tag
válasz
SeniorTilla #48757 üzenetére
Köszönöm! Hogyha ez kizárólag esztétikai dolog akkor nem túlzottan érdekel.
-
Mr_no_Name
tag
válasz
SeniorTilla #48754 üzenetére
No rendben, de vajon mi a fenétől állhat így?
#48755: köszi, hogy megnézted!
Most már csak az a kérdés, hogy tényleg jelentéktelen ez a dolog vagy ez még okozhat későbbi hibákat is.
-
válasz
SeniorTilla #48676 üzenetére
Akkor oké, köszönöm! És ezek közül mindegyik kell?
-
Head88
addikt
válasz
SeniorTilla #48597 üzenetére
Nincs gond a 230as hálózatommal. Egy APC back-ups ES 550l vagy egy APC PM5U-GR-ről üzemel amikor töltőn van. A tápegység pedig hibátlan. Ki lett mérve multiméterrel.
A garanciám lejárt, de az utolsó alaplapcserénél kaptam +6 hónapot.
(#48598) SZIGMA
Igen. Tudom, hogy mit jelent a hibakód. Volt időm utánajárni. -
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48565 üzenetére
Nem fogadsz örökbe?
Nekem elég 1060-al is.
-
Tannen
tag
válasz
SeniorTilla #48549 üzenetére
A külföldi gép azt jelenti, hogy a garanciát nehezen fogom tudni érvényesíteni, ezért kerülendő?
Mert amúgy mindenben megfelelne az igényeimnek, meg is venném. -
Jhonny06
veterán
válasz
SeniorTilla #48527 üzenetére
Mármint milyen átalakító?
Mert 2 csatlakozó van rajta, csak nem működnek egyszerre, ahogy olvasom, ezért kellene valami replikátor.
-
erer1000
őstag
válasz
SeniorTilla #48523 üzenetére
módosítom, "az állapotához képest tökéletesen"
-
erer1000
őstag
válasz
SeniorTilla #48517 üzenetére
nálunk volt egy laptop amirea pohár alján levő maradék pár cent narancs levet burította rá direktbe működés közben az ovis rokon
instant kékhalál, akku ki, felfordítottuk, billentyűzet kipattint, és vártunk egy két napot.
laptop most lesz 21 éves, az eset meg 10 éve volt kb
tökéletesen működik a mai napig, azt leszámítva hogy egyik PCMCIA slot nem működik rendesen, illetve RAM-oknál csak a ram egyik odlalát látja, két oldalú ramból így fele kapacitást lát, de 24/7 üzemeket meg stabilan bírja ha úgy van
szóval remélhetőleg túléli a laptop
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #48517 üzenetére
Jogos, én is úgy gondoltam, csak kifelejtettem a sorból.
(Valószínűleg a kontaktspray-s ötlet okozta sokk miatt.)
-
Godimodi
tag
válasz
SeniorTilla #48512 üzenetére
Közben beszéltem a tulajjal, nincs más garanciapapírja, csak a blokk a Curry's-ből. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot és leírom, mi a helyzet. Egyébként, ha itthon nem érvényesíthető, de a gép megkímélt, mennyi pénzt szabad adni ilyenért (ajánlott egyáltalán?), illetve ha itthon érvényesíthető a garancia mennyit érhet egy ilyen használt gép?
200 körül láttam vegyes felhozatalt GTX1050-es gépekből az aprón több-kevesebb garanciával körítve mindenféle márkából. -
Godimodi
tag
válasz
SeniorTilla #48510 üzenetére
Az eladója egy blokkot küldött, a Currys-ben vette a gépet.
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48439 üzenetére
Boldog Karácsonyt, minden fórumtagnak!
---------------
Lehetséges, hogy így jártam, már nem vásárolunk semmit Magyarországon.
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48437 üzenetére
Azért kellett várni a német probook alaplap rá 7 hetet várni 2 alkalommal? Vagy fáradjak el a német hphoz. Tuti véletlen volt. Nem kötelező. Maradjunk ennyiben. Nekem nem egyszer közel két hónapot kellett várnom mert nem volt alkatrész. Rosszul tudod.
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48434 üzenetére
Tehát ha Svájcban veszem meg akkor van garim? Nem kell, hogy kellene már. Vannak olyan modellek amik csak Angliában árulták, szerinted azonnal javítják otthon. Persze... De olyan modellek is vannak amik csak a német piacra szántak, nem nem javítanak csak úgy. Ha vársz heteket az alkatrész beszerzésre ami akár 7 - 8 hét is lehet akkor igen javíthatják is. De út nem szeretik megvárni az emberek...
-
wopi
aktív tag
válasz
SeniorTilla #48406 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat! Ebben az esetben a Dell D3100-ra esik a választásom, mivel ezen van 2 db HDMI (többet között), illetve épp egy jó akció keretében sikerült megvenni.
Gondolom az a tény, hogy Dell, nem okoz problémát... Már ami a működést illeti.
Köszönöm a tanácsokat.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #48395 üzenetére
Értem én
A HP 830 G5-nek tényleg nincs SD vagy microSD portja? -
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #48382 üzenetére
HP Envy (nem x360) esetében létezik egyáltalán EU/UK/DE kiosztású bill.? Mindenhol csak US vagy francia van.
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48382 üzenetére
Az egyik üzletnél ki van írva egy ilyen: 650G1I54310M8G128GSFHDW8P, ez lenne a PN szám (product number, gondolom)?
Ha jól értem, akkor: 650G1 (típus) I5 (képátló talán) 4310M (cpu) 8G (ram) 128GS (ssd) FHD (fullHD) W8P (talán a Wifi?)Ebben csak pont az nem egyértelmű számomra, amit keresek, a többi specifikációt nagyjából felismerem
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48380 üzenetére
Köszi az infót, de azt honnan tudom megnézni, pontosan melyik típus ilyen? A support.hp.com oldalt nézem, ott fel van sorolva az összes specifikáció, és az UWVA (mint "Viewing angle") minden fullHD kijelzőhöz oda van írva, de az "LCD mode" ettől függetlenül különböző, van ahol "TN", van ahol "IPS/FFS/VA". Ráadásul típusszámokat sem találtam egyenlőre.
-
válasz
SeniorTilla #48356 üzenetére
Értem. Köszi.😀
-
válasz
SeniorTilla #48354 üzenetére
Próbáld ki és meglátod, én ezt tapasztaltam. Nekem egy 500-as sshd volt a második winyo, aztán lecseréltem egy 256gb samsung ssd-re és összességében is gyorsabb volt, de mikor arról dolgoztam, akkor főleg látszik különbség. Ugye HDD forgó alkatrész..... SSD memória alapú forgó alkatrész nélkül. De mondom próbáld ki. Sajnos sok hdd 5400rpm-vel működik nincs is miről beszélni.
-
dni
őstag
válasz
SeniorTilla #48335 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
SeniorTilla #48343 üzenetére
Ez jelen esetben az összespórolt pénz megduplázását jelenti. Értem én hogy van aki egy hétvége alatt többet költ szórakozásra, de nekem évekbe telt összehozni. Nem tudok csak úgy mellényzsebből hozzádobni 90k-t.
Az új se lesz sokkal jobb
?? A magyar bill. kiosztás, a 3 év garancia, a HDMI kimenet, a fHD kijelző, a több órás akkumulátoros üzemidő, korszerű alkatrészekből összerakva, az én olvasatomban jobb, mint a jelenlegi röghöz kötött svéd kiosztású Dell D630 (használt üzleti laptopot vettem, és ez se húzta tovább 3 évnél)Abban egyetértünk, hogy vannak korlátai, nagyjából tisztában is vagyok velük. Tudom, spóroljak tovább
-
SzilagyiTibi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #48338 üzenetére
Értem, köszönöm! Esetleg abban tudnál segíteni, hogy garanciában kicserélhetik-e a svéd/norvég kiosztású billentyűzetet magyarra? (még nyáron tőled vettem ezt a laptopot csak a világítás miatt nem működőképes a matrica, a zsúfoltság miatt a gravírozás sem nagyon)
-
SzilagyiTibi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #48336 üzenetére
Jobban meghallgatva igen, lehet, de csak a bal oldala.
-
SidCorky
őstag
válasz
SeniorTilla #48317 üzenetére
Szerk: Nem válasz akart lenni.
Heello!
Megkérdezem itt, hátha van köztetek tulaj.
HP Oment használok elsődleges gépként, 2017-es, 15,6 hüvelykes. Nincs semmi extrém körülménynek kitéve, otthon monitorra kötve használom, a noti az asztalon a monitor mellett figyel kinyitva, ha megyek barátnőmhöz vagy dolgozni, összecsukom, be a táskába, aztán kinyitom, és ez körbe-körbe. Most tűnt fel, mert pont úgy sikerült kinyitnom hogy direktbe rá világított a láma, hogy a billentyűzet gombjai elég csúnya nyomot hagytak, főleg a gombok sarkai, kb lyukas a matt bevonat a kijelzőn.
Más is tapasztalt ilyet? Vajon gariba kezdenek vele valamit, vagy rávágják hogy szarul használtam két hét bevizsgálás után és visszadobják? Engem különösebben nem zavar, de ha komolyabb galibát is tud okozni később, vagy esetleg el szeretném adni, akkor jó lenne ha nem lenne.
-
Tannen
tag
válasz
SeniorTilla #48293 üzenetére
Ha csupán a gyári garancia érvényesítését nézzük, akkor melyik gyártónak a legkorrektebb a hozzáállása ma jelenleg itthon? (egy átlagos user laptop meghibásodása esetén)
Hp? Dell? -
ddmb
aktív tag
válasz
SeniorTilla #48294 üzenetére
Basszus idaig mindig csak inteles geppel volt dolgom... akkor AMDnek valoszinuleg nem kell hozza kulon driver
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48289 üzenetére
Én nem látom feketén ezt, hanem én még akkor indultam amikor a Mistral kezdett növekedni a Bluefish meg sem volt az Aqua-ának még csak egy boltja volt, és a mai női bugyit fúró gépet, meg teleszkópos agancs fogó kompresszoros fűnyírót áruló cégeknek híre hamva sem volt. Tudod amikor még a piac reklámját a Budapesti piac jelentette, azokban az időkben indult, meg a Royal Hardware-el, a Querty-vel meg a Mistrallal az Alien-el R&M, Acomp és a többivel.
Csak egy kérdés, ma ez miben változott?
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48278 üzenetére
Ha gyári garival adta a kereskedő, akkor nem lesz gond.
És a HP is tud róla, akkor rendben lesz igen.
Ha sajáttal, az is teljesen legális és törvényes garancia.
Na ja, ezt ne erőltessük, hogy a kereskedő bármire saját bevallása szerint ad valamit, amiről Ő úgy gondolja, hogy garancia. Majd fél év múlva bezár a User meg mehet a sunyiba a kereskedő semmit nem érő szavával, mert ugye a kereskedő A-ról B-re nevezte az éppen aktuális piros pöttyös talicska Bt-t, de a User még kék pöttyös talicska Bt-vel át jogviszonyba, majd az igazán becsületes, és igazán hihető szavának majd Piros üttyös talicska Bt-ben is vállalja a jótállás betartását igaz? Te ezt komolyan is gondolod, vagy csak szórakozol? A magyar kereskedő elég sok mindenről híres, arról pont nem, ha gigszer van, akkor dalolva és önkéntelenül majd sajét sebére javítja amit beígért.
Igen annyiban igazad van, hogy legális és törvényes is, meg bízzon ebben akinek két anyja, meg 12 nagyanyja volt.Ez amúgy fogyasztóvédelmi ügy ha ügy, a navnak semmi köze hozzá, nem tudom honnan vetted ezt, vagy csak szófordulat volt?
Ha elég "tehetséges" vagy, mint kereskedő, akkor eljuthatsz ide, amikor már nem a fogyasztó kergető megy hozzád, hanem a NAV: Ehhez teljesíteni is kell, mert a kereskedők a fogyasztóvédelmet pont leszarják, mert pontosan tudja, hogy semmit nem tudnak vele csinálni, a user meg nem fogja beperelni, mert nem éri meg az egész.
Ami visszatartja az az, hogy ma már ott a csúnya internet, és könnyen 1 csillagot kap ha nem viselkedik rendesen.
Na de én még emlékszem 1996 - 1997-re amikor a Budapest Piac-ban hirdettek. Azóta sem változott ott semmi, csak ma már le lehet pontozni, ha nem tartják be a játék szabályokat.Félre ne értsd a vásárlók sem jobbak, nyilván a kereskedők nem véletlenül vannak így ezzel. De ez nem jelenti azt automatikusan, hogy majd lesz valami.
Ebben az esetben ha a kolléga a HP-t megkérdezi a saját seggét védi. Nem mellesleg Ő is és a Kereskedő is jól jár. Mert a felelősség onnantól kezdve a HP-é.
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #48285 üzenetére
Rendben. Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #48282 üzenetére
Köszi! Garancia kérdését illetően nem okoz gondot ?
-
Hínár929
tag
válasz
SeniorTilla #48281 üzenetére
köszi
-
Hínár929
tag
válasz
SeniorTilla #48276 üzenetére
Van számla, garipapír, a HP oldalán is ellenőriztem és van rá gari de csak egy évet írnak elvileg meg 1+2 év lenne.
Ezért gondoltam, hogy regisztrálni kel a +2 év garanciáért mint például fényképezőgép objektíveknél, ahol a kötelező 1 évre adnak pár év pluszt egy ha regisztrál valaki.A garanciapapíron egyébként feltüntették ezt: 1 év általános (jogszabály szerint) + 2 év gyártó által biztosított.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #48264 üzenetére
1.
Nem kell ezt erőltetni. NEM biztos. Pl. céges laptopot X év után megkapok/megvehetek/'selejtezi' nekem a külföldi cég, ahol dolgozom, akkor loptam? Ugyanez baráti viszonylatban: 10-12 ember kap 1-2 éves laptopokat, business kategória, fényképezőgépeket, megveszem tőlük, utána lopottakat adok el? Írok adásvételit, amit kér a vásárló, de számla nincs, X év után a multi nem fogja kiásni/átadni nekem. -
Tannen
tag
válasz
SeniorTilla #48264 üzenetére
Ok rendben, elkerülöm!
Az volt a mondás, hogy "nyeremény laptop". Illetve az, hogy a gari a sorozatszámmal érvényesíthető. -
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48256 üzenetére
Köszi!
Javasoltam ezt én is, illetve azt hogy egy penről indítható rendszerrel is tesztelje. Még nem jelzett vissza. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #48248 üzenetére
Szervíz lesz belőle. A laptop már sajna nem garanciális. Ha valami tápegységi / feszültség-áram szabályozó / akármi kütyü megadta magát, vélhetően hol lesz a számla végösszeg? Sok helyről hallom, hogy a bevizsgálás még ingyenes, de gyanítom, hogy a javítás már kevésbé lesz az.
-
_Smooth
senior tag
válasz
SeniorTilla #48235 üzenetére
Tudom, viszonyítási pontot szerettem volna nyújtani. Ha netezés közben 1 óra alatt teljesen lemerül, akkor az abszolút nem üzemszerű ennél a típusnál, mert nekem kb ugyanennyi idő alatt fele ennyit ment le.
(#48234) embe
De. Realtek volt benne, leszedtem, fel is ment, rendbe is jött. (bár Intel HD Audio driver hiányt írt)
Köszi -
middleaged
tag
válasz
SeniorTilla #48202 üzenetére
Azt meg már ledolgozta. Köszi a választ, elfogadom akkor így.
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48195 üzenetére
Nem volt gép amivel me tudtam volna csinálni....
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #48197 üzenetére
Hatalmas +1
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #48178 üzenetére
Ha az audio nincs, akkor meg azt tapasztaltam, hogy a némítás gomb nem vált narancssárgára.
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48172 üzenetére
Erre még nem volt időm, de ma megpróbálom...
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48166 üzenetére
A cserét csináltatnám szervízzel ha nem 240 km-re lenne....
Egyébként benéztem a
Hp gyártói oldalon lévő fórumba.
Itt adtak pár ötletet. Nem az ssd a gond, ha nem a bios van ökör módra megcsinálva.
Saját gépben szinte lehetetlen alapból még a gyári szűz Hp ssdre feltelepíteni.
Lemezképet kell felrakni az ssdre és azt berakni...
Ezt a Hp support írta. -
pubos
tag
válasz
SeniorTilla #48167 üzenetére
Rendben köszönöm.
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48160 üzenetére
Beszéltem velük (HP support) és fogalma sem volt a srácnak....
Átirányított az Entegro Kft.-hez.
Na ott aztán telefonon semmi segítséget nem adtak/adnak!
Vigyem be és adnak árajánlatot...
Basszus nem gondoltam, hogy 1 SSD csere és Win10 telepítés ennyire gáz a HP-nál.A DELL support ki..alta a hátsómat és addig nem hagytak békén amíg a probléma meg nem lett oldva!
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48156 üzenetére
Ezt találtam meg én is...
A TPM nem kavarhat be? -
pubos
tag
válasz
SeniorTilla #48139 üzenetére
HP 15-da0033nh media markt
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48140 üzenetére
A régivel megy. Az ügyfélszolgálattal beszéltem, de semmit nem tudtak mondani, csak annyit hogy vigyem be a entergo-hoz...
Megáll a tudomány, megáll az ész....!!!! -
pubos
tag
válasz
SeniorTilla #48135 üzenetére
nem tudom azért kérdem.Csak fura hogy mindenhol máshol bárhol néztem 3év itt meg 1.Ennyi.
-
sirály69
őstag
válasz
SeniorTilla #48136 üzenetére
Sajnos semmi változás....
Minden esetben ugyan az az eredmény. -
korpicschess
veterán
válasz
SeniorTilla #48129 üzenetére
Köszi, néztem már, de nem találtam meg benne. Arra tippelek, hogy az egész kijelzőt zsanérostól ki kéne szedni, és akkor valahogy talán közben lejön, de lehet akkor már jobb nem basztatni. (Kicsit) azért zavar.
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #48123 üzenetére
Persze. Azt is írja, hogy megfelelően működik. Eszközkezelövel feltettem a legújabb drivert, azt értem el vele sajnos csak, hogy legalabb ha lehúzom az ujjamat az érzékelőn, akkor érzékeli azt és kiiírja hogy "Nem ismerte fel az eszköz. Tiszta az érzékelő"? Természeten tiszta, de nem tudom működésre bírni..
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #48121 üzenetére
Ez így is ment már lassan másfél éve, de ma nem tudtam vele feloldani a gépet. Megpróbáltam új ujjlenyomatot hozzáadni, és ott sem érzékelte sajnos.
-
mis69
tag
válasz
SeniorTilla #48040 üzenetére
Az is rendben van 50-60 C°. Még 50%-os proci használatnál is 60-65°.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47998 üzenetére
@nandow: A csíkozás eltűntik, ha be van kapcsolva az UEFI+SecureBoot, Legacy-ban nálam is ezt csinálja. BIOS-ban nem lehet a ventilátor sebességét állítani.
Bocsi SeniorTilla, nem Neked akartam válaszolni.
-
nandow
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47993 üzenetére
Köszönöm ismét.
Biosban tegnap néztem, de nem találtam, hol lehet ezt állítani. Majd ma délután jobban átnézem.
Igazából azért kérdezek ennyit erről, hogy maradjak-e ennél a típusnál. Mert ha orvosolható a venti, maradnék, egyébként szimpatikus a gép. -
ddmb
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47992 üzenetére
köszi, ez új volt (mármint a lemerítési különbség i3 és i5 között)... mindegy, most már meg van rendelve
-
nandow
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47988 üzenetére
Köszönöm a választ.
Amikor nem volt megnyitva semmi, néztem feladatkezelőben, a proci kihasználtsága 5% volt. Ellenben a venti pörgött rendesen.
Ma reggel indexet görgettem végig chrome-ban (semmi más nem futott, ugye tegnapi friss win telepítés, 1 db programot nem tettem még fel), akkor is beindult a venti. Megnéztem egy videót, szintén. Ezekben az esetekben a proci kb 30%-on volt a feladatkezelő szerint.
Nah mindegy, csak fura, a régi Dell Inspiron N5040 sima böngészés alatt ehhez képest halk, nem erre számítottam.(#47989) bb71
Azt hol tudnám megtenni?
Fájlkezelőben nem látom magát a hdd-t. -
ddmb
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47985 üzenetére
Milyen esetben kell i5, ahova nem elég az i3? Csak kíváncsiságból kérdezem... Nyomtam egy keresést az arukereso-n, de nem nagyon találtam olcsóbbat i5-tel. Filterek: 8GB RAM, dedikált VGA, SSD. 200 ezernél kezdődnek, a 15-da0037nh modell meg 180 ezerért kapható
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47983 üzenetére
Akkor elnézést, a pontos modell nélkül csak a Spectre X360-ra kerestem rá és az első szembejövő youtube videó és service manual alapján nekem nem tűnt bonyolult feladatnak.
(Ott 8 db csavar kivétele után lejön az alsó fedél és ott vigyorog a wifi kártya a zsanérnál. Mindössze annyi nehézséget láttam, hogy kétféle méretű csavar van, azokat nem szerencsés összekeverni, de logikusan a hosszabbak a zsanérhoz mennek, a többi meg a többi.) -
nandow
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47984 üzenetére
Az lesz, visszaviszem. Csak tartok a garanciáztatástól: mi a baja, mennyire lesz jó/nem jó. Legszívesebben elállnék a vásárlástól, és kérnék egy teljesen új másikat. De felraktam rá egy eredeti windows-t...
Szerk.
Erre a típusra mennyire jellemző a hangos venti? i5-8520u proci van a gépben.
(#47981) bb71
2. telepítésnél formáztam a vinyót, de nem segített.
-
bayay
csendes tag
válasz
SeniorTilla #47970 üzenetére
Próbáltam frissíteni igen. Jelenleg ez van rajta:
Realtek 6.0.1.8393 - 2018.03.07.
Az enyémre van egy újabb is, de azt a Pavilionhoz nem találom.
Hangouts-al próbáltuk, mintha egy hajszálnyival jobb lett volna, de ugyan úgy zajos maradt.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47973 üzenetére
Élőben még nem volt hozzá szerencsém, de pár csavar kicsavarása és az alsó fedél levétele nem okozhat gondot az átlag Ph! olvasónak. Ott meg már látható, cserélhető a wifi-kártya.
Ha van saját tapasztalatod, hogy mire ügyeljen,akkor oszd meg vele, nehogy pórul járjon.
-
kusztax
tag
válasz
SeniorTilla #47953 üzenetére
Tudsz mondani nagyban hasonló színűt, dedikált kártyásat?
Amúgy érdemes egy MX150-es kártyásat választani? Csak mert úgy tudom, hogy az Intel grafikus processzorok a gép saját RAM-járt használja VRAM-nak is (aztán lehet hülyeség amit írok). Ebben az esetben ha egy 16 GB RAM van a gépben, akkor elég magas a VRAM, nem? Míg egy dedikált kártya ennél sokkal kevesebbel működik.
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #47886 üzenetére
Lehet ilyen beállítása, de az alap miről indul a program az 80%.
De sajna az eredeti felvetésen nem változtat.... vagyis hogy a HP-nak nincs. -
atomanti19
aktív tag
válasz
SeniorTilla #47840 üzenetére
Saját drivert nem találtam, sp66562.exe-t próbáltam feltenni ami elvileg orvosolná a problémát. 850 G1-é elméletileg. Több fórum szerint működik.
Telepítés végén kiírja, hogy .NET keretrendszer 3.5 nincs telepítve. Naprakész Win10 Pro.... -
kiske13
tag
válasz
SeniorTilla #47834 üzenetére
Végül megvettem ezt, elirta az eladó, 8Gb ram-ja van.
HP 15-bs1xx i5 8250U, Ram 8Gb, Ssd 256
Nagyon jól mozog amire nekem kell, de elég vérszegény műanyagból van.
Most már értem miért jobb a ProBook. -
válasz
SeniorTilla #47815 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást, ezt nem tudtam. Reméljük, neki kicserélik gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest