- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Sziasztok, egy érdekes beállítási lehetőségre lettem figyelmes a 850 G1 bios-ában (advanced - device configuration): "video memory size" 32-512 MB-ig lehet állítani, nekem 32 van beállítva. Integrált HD4400 gpu van benne, ennek tudtommal alapból 1 GB a (megosztott) video memóriája. Mit jelent akkor ez a "video memory size"?
-
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48479 üzenetére
A router kezelőfelületében valahol le van írva a wifi jelszó? Egyébként ilyen UPC router-em van: Technicolor TC7200-U. Amúgy a wifi egyáltalán nem működik, egy régi WinXP laptop van itthon, az sem tudott soha csatlakozni, de ott azt hittem, a hardver a hibás (végül az kábeles lett, mert amúgy is helyhez kötött, mert az akkuja sem jó).
-
Memora
senior tag
-
Memora
senior tag
Még egy(-két) utolsó kérdésem lenne a laptop bekapcsolása és a Win 10 telepítése előtt:
Jól gondolom, hogy úgy kell először bekapcsolni, hogy csatlakoztatva van a hálózatra (ha minden igaz, kb: 1 hete, legalább pár percre már be volt kapcsolva a boltban)?
A Windows 10 telepítőt tartalmazó pendrive-ot is tudtommal rá kell dugnom indítás előtt, de remélem magától elindul majd a telepítő (mivel üres az SSD), nem kell a bios-ban keresgélni, hogy melyik eszközről akarom boot-olni.
Az mindegy, hogy melyik USB port-ra dugom rá, vagy van valami elsődleges "master" port is (összesen 4 db van, az egyik mellett van egy kis villám jel is, gondolom az az erőforrás igényes külső 2.5 HDD-khez van)? -
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48469 üzenetére
Köszi, mindenképpen megpróbálom, legrosszabb esetben aktiválatlan marad, akkor még mindig utána nézhetek, hogy szerezhetek egyetemi hallgatói ingyenes licence-t.
Egyébként azt is olvastam több helyen is, hogy Windows 7/8.1 licence-el lehet feltenni, a sima 8 csak véletlenül maradhatott ki a felsorolásból?
-
Memora
senior tag
válasz
Peter Kiss #48467 üzenetére
2. végig tapogattam az alját (főleg ott, ahol a video szerint az akku van), valóban hűvös kissé, úgyhogy várok még a bekapcsolással.
3. értem, akkor gondolom a licence hardverhez kötött.
+ 4. bekapcsoláskor rá legyen dugva a hálózatra? Nem tudom, töltve van e az akku, ha minden igaz bekapcsolták a boltban is pár napja (pl: pixelhiba teszt erejéig).
-
Memora
senior tag
válasz
tamas.nick #48464 üzenetére
Köszi, már megvan, tényleg ez volt a probléma
-
Memora
senior tag
válasz
Peter Kiss #48462 üzenetére
1. Huppsz...tényleg...fordítva fogtam
Egy régebbi laptop-on pont ilyen volt a két rögzítő pöcök, az zavarhatott meg2. az akku hőmérsékletét hogy tudom megnézni? Remélem nem kell levennem a hátlapját, hogy megtapogathassam?
3. Akkor ezek szerint nyugodtan csinálhatok hozzá elsőre is Win 10 telepítő pendrive-ot? Most arra próbálok rájönni, hol találom a Windows serial-t (vagy hogy kell e egyáltalán?).
-
Memora
senior tag
Végre megjött nekem is a rendelt laptopom, egy Elitebook 850 G1, és lenne (egyenlőre csak) pár kérdésem!
3. Első és legfontosabb: Hogy kell felnyitni?
Van két oldalt elöl két pöcökszerűség, azokat most be kell nyomni, vagy le, vagy hogy? Enyhe nyomásra nem enged semerre sem, úgyhogy előbb inkább utána járok, minthogy erőltessem. Videót eddig sajnos még nem nagyon találtam, ahol ez látható, se HP manual-t, amiben szerepel.
2. Mivel sajnos elég hideg volt, amikor kibontottam (az adapter pl: szinte deres volt, bár az nem volt pufis fóliába csomagolva), így mennyi időt érdemes várni a bekapcsolás előtt?
3. Ehhez elvileg Windows 8 serial van, lehet rá telepíteni amúgy Windows 10-et? Elfogadja még a Win 10 a Win 7/8 serial-t? Gondolom USB telepítőt kell csinálni hozzá.
-
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48398 üzenetére
Már én is kezdem így látni. Minél többet foglalkozok az egyes típusokkal, annál több problémára derül fény (mindegyiknél). Nincs tökéletes választás, és már így is másfélszeresére emeltem a budget-et, úgyhogy most már csak meg akarom venni az egyik kinézettet, és végre használni
-
-
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48384 üzenetére
Ez a pontos típus és a product number: HP ProBook 650 G1 H5G80EA, de még mindig nem nagyon sikerült beazonosítani a panel típusát, a HP oldalán fogalmam sincs, hogy lehetne összepárosítani az egyes típusokat pl: itt a display specifications oldalon: [link]
A [link] se hoz ki semmit a product number-re, csak a Probook 650 G1-re úgy általánosságban. -
Memora
senior tag
válasz
Pyttawrx #48384 üzenetére
Köszi, a videó alapján már nagyjából értem, kértem egy PN számot az üzlettől, de valószínűleg a szériaszámot küldték, mert a HP oldala csak a garancia infókat hozza le, amúgy csak annyit ír, hogy: "HP EliteBook 850 G1 noteszgép, alapmodell", ilyen meg kb: 15 féle van az oldalon...
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48382 üzenetére
Az egyik üzletnél ki van írva egy ilyen: 650G1I54310M8G128GSFHDW8P, ez lenne a PN szám (product number, gondolom)?
Ha jól értem, akkor: 650G1 (típus) I5 (képátló talán) 4310M (cpu) 8G (ram) 128GS (ssd) FHD (fullHD) W8P (talán a Wifi?)Ebben csak pont az nem egyértelmű számomra, amit keresek, a többi specifikációt nagyjából felismerem
-
Memora
senior tag
válasz
SeniorTilla #48380 üzenetére
Köszi az infót, de azt honnan tudom megnézni, pontosan melyik típus ilyen? A support.hp.com oldalt nézem, ott fel van sorolva az összes specifikáció, és az UWVA (mint "Viewing angle") minden fullHD kijelzőhöz oda van írva, de az "LCD mode" ettől függetlenül különböző, van ahol "TN", van ahol "IPS/FFS/VA". Ráadásul típusszámokat sem találtam egyenlőre.
-
Memora
senior tag
Sziasztok, egy HP ProBook 650 G1 (1920x1080) vásárlásán gondolkodok, esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Leginkább a kijelző és az anyagminőség érdekelne. Az előbbi most akkor IPS vagy nem, vagy ugyanaz a minőség? Látószög, tükröződés, színek, kontraszt, stb milyenek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged