- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10354 üzenetére
Csak két ilyen szenzorról tudok (a hőmérsékletet figyelő szenzorokon kívül), ami a fényérzékelő, és ez a gyorsulásmérő. Mivel protection szenzort kérdeztél, így csak egy maradhat
szerk.: 8530-ról van szó? Mert akkor nézd át a Service Manual-t
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10303 üzenetére
Azt hol lehet rendelni? Én is kerestem csak nem találtam
Van vajon W7-hez is ez a lehetőség? Nekem elég lenne ha csak a drivereket kiküldik
szerk.: egy fontos dolog: nem működik a 3D drive guard... Telepítse után kékhalál, csak recovery hozza rendbe a gépet. Mi a baj? Ez már a rendes W7 driver.
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10275 üzenetére
Teljesen feltöltöttem az akksit, és ezek az eredmények fogadtak:
Teljesítmény-centrikus : 2 óra 41 perc
Kiegyensúlyozott: 3 óra 41 perc (amíg 100%-on volt az akksi nem 98-on, egy időre felugrott 4 óra 8 percre is)A Everest akku tesztje 3%-kos elhasználódottságot ír. Nem hiszem, hogy a workstation vga ennyivel többet fogyasztana. És persze az megint más kérdés, hogy ezek az eredmények a gyakorlatban mennyire alakulnak hasonlóképpen
-
jorden06
senior tag
-
válasz
spyduck #10209 üzenetére
A Pavilion szériához sincs köze. Te mégis előrébb soroltad a múltkor a probookot, mint a paviliont, ezért írtam, amit. Jó lenne, ha az igazi tapasztalataid alapján rangsorolnál, amikor lehúzod, és utolsó helyre teszed a HP Pavilion gépeit a rangsorban. Én 6 éve dolgozok napi szinten, ezért zavar, hogy ennyire negatívan beszéltek róluk.
-
válasz
spyduck #10206 üzenetére
(#10182) rekid - írta
Én sem az üzlet miatt írogatom be ide, amiket írok. Ettől nem lesz jobb az üzlet.
Az zavar, hogy a business-őrület miatt sok, egyébként tájékozatlan embert félrevezetnek a ferdítések, vagy hamis állítások. Egyszer már végigzongoráztuk ezt a magnézium merevítéssel kapcsolatban. A business modellek munkára valók, ezt én is tudom, a Pavilionok pedig a szórakoztató, entertainment oldalt képviselik. Ez komoly különbség közöttük, megjelenésben, funkcióban egyaránt. Az viszont, amit itt többen hangoztatnak, hogy a Pavilionok szarok, hangosak, melegednek, eltörnek, nem látni a kijelzőt, mittudomén-még-milyen-hülyeségek, nem igaz. Ugyanolyan jó gépek, mint a businessek, de nem a napsütésben való álldogálás közbeni exceltáblázat-kezelésre készültek, viszont cserébe szépek, jó képük és hangjuk van, jó ár/teljesítmény arányban.
A különbség közöttünk szerintem az, hogy én SOHA nem beszéltem le senkit, ha business gépet akart venni, sőt ,adtam is el, ha jó áron tudtam. Nem akarom meggyőzni őket a saját véleményem helyességéről, vegyenek olyat, ha az tetszik. Ezzel ellentétben itt a fórumon többen is folyamatosan próbálnak mindenkit a business széria felé terelni, akkor is, ha egyáltalán nem az kell neki, mert pl. csak filmnézésre és netezésre használná a notit, nem napi 16 órás adatbázis-kezelésre, stb.
-
-
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #10187 üzenetére
Most körülbelül 3 órája megy az ölemből / ágyról (égeti is egyébként az alja már rendesen a lábam) és a hűtő a középső fokozaton jár kb. Az lehet, hogy ezek az értékek teljesen normálisak, viszont az a hang amit ez kiad max fordulaton, biztos, hogy nem az.
Én egyébként hiszek a szakértelmednek, olvastam már a cikkeid meg a hsz-eid, viszont ha majd ott leszel dec-jan. környékén, hogy veszel egy 8530P/W gépet, lehet Te sem tudsz majd ellenállni a gyönyörű 1650*1050-es kijelzőnek, ami ugye nincs benne a kisebb szériában. A játékok (amiket visz egyáltalán) nem vészesek natívtól eltérő felbontáson, a HD filmek viszont gyönyörűek. A wifi modul - ami meg szerintem a legforróbb eszköz a gépen idle alatt is - ugyanolyan mindegyikben. Most még próbálkozok egy RightMark CPU Utility-val, ha ez sem jön be, akkor áldozok 8K-t egy Zalman notihűtőért, ami szabályozható és talán kikapcsolásra ösztönzi a beépített ventit.
-
-
válasz
spyduck #9794 üzenetére
Ez egy ember véleménye, azaz a tiéd. A Pavilonok is nagyon jó gépek, az üzleti modellek nem jobbak, nem rosszabbak. Nem akarok megint vitát indítani, de nem bírom nézni az ilyen minősítgetéseket, mint ez is.
Olvass vissza, hány 1 éves pavilion akksija romlott el (hányan írtak be ide a fórumra), és hány business modellé. Ha valaki a tényeknek nem hisz, akkor a véleménye sem ér sokat.
Akkor már csak azt nem értem, miért óvtak ennyire a HP-tól...
valszeg a kereskedő olyan terméket akart neked eladni, ami raktáron állt neki, vagy más érdeke fűződött hozzá... látta, hogy bizonytalan vagy, tehát megpróbált rábeszélni a neki kedvezőbb gépre. Ez érthető is, csak nem így kellett volna, mert butaságot mondott. -
válasz
spyduck #9758 üzenetére
Erre ott van a HP Battery Check progi, az is megmondja. A 65w töltő kevés, 90-es kell ma minden közepes vagy nagyobb géphez, a kis dv2-esekhez és netbookokhoz van 65w-os.
Ha csak 99% az akksi töltöttsége, az gáz. 100%-nak kell lennie teljesen feltöltve, és akkor ki kell írnia a gépnek, hogy hálózati tápellátásról üzemel. A pavilionoknál legalábbis így van
. Nem is tudtam, hogy egy überkirály business gép akksija elromolhat
-
RoadRunnerNG
tag
válasz
spyduck #9777 üzenetére
Jah, azért nekiesek majd a hétvégén egy alapos géptiszítássnak. Meg lehet ha bejön egy emberibb fizu, akkor akku csere, ez megmarad, mert ha épp nem vezeteékes neten van a gépem, akkor kell az akku a gépre, kül letiltja a WWAN-t.
Jah, épp most bogarásztam bele a logout írásodba. Hm, érdekes, hogy a kis látószöget mondod hátránynak
Bezzeg a Régi fusim... ahoz képest, ez körpanorámát ad, nem véletlen került rá egy privacy filter.
-
tommyone
csendes tag
válasz
spyduck #9774 üzenetére
igen sata,vista volt azt is szeretnék csak ultimat-et,v win 7 et csak nem tudom mennyire jo ennek a gépnek??szerinted?de ez 1 enlöre semeiket nem akarja,igen ugy probáltam hogy eggy másik gépen rátettem a winyojáraa 7 est de mikor visszatettem és bootra került a sor megint kék halál,mindig ugyanaz a jelenség sajna
-
-
RoadRunnerNG
tag
válasz
spyduck #9766 üzenetére
Ez egyre jobb... ez egy nem normális 6910p :S Az akkura már biztos, hogy nincs gari, arra csak 1 év jár, a gépre még van.
Nálad milyen értékeket ír ki? Csak, h kb legyen viszonytási alapom.
Visszatérve a töltőhöz, nekem azt szokta kiírni, hogy a nagyobb teljesítmény érdekében használjak nagyobb teljesítményű tápegységet.
-
RoadRunnerNG
tag
válasz
spyduck #9758 üzenetére
Hm, ez érdekes az Everest nem tudja megállípítani
Tejles akku élettartam: Imeretlen, Hátralévő akku élettartam Ismeretlen
5.02-es verzió Viszaon a HP Battery Check gyenge élettartamot írt rá ki, javasolja, hogy vegyek újat... Ami igaz is mert 29500 mWh-t kapok kapacitásra, bármivel is nézem, szóval úgy néz ki, hogy behalt legalább egy cella...
Valóban 100-95% között ingadozik a töltéskijelző, csak eddig még így nem tapasztaltam, régebbi gépemen, az satbilan írta, hogy 100% és nem eresztett belőle...
Csak picit jobban melegszik... hm.. olyan 50-60 fok özé írja az Everest, ezt legalább kiírja
-
válasz
spyduck #9700 üzenetére
A DV6000 más konstrukció volt, a most futó szériák sokkal jobbak. Egyébként zsanérhibája a business gépeknek is van, itt a fórumon még fénykép is került be egyről nemrégen. Annak a műanyag burkolata is eltört. Igen, műanyag. Az olcsóbb és középkategóriás businessek semmivel nem jobbak a pavilionoknál. Ne a csúcs businesst hasonlítsuk egy 150 ezres pavilionhoz. Vannak csúcs pavik is. A legkomolyabb zsanérszerkezet pont egy ilyenen van, amit eddig életemben láttam. Ezen írom az emailt is. A Sárkány
A tükröződést szerintem bőven ellensúlyozza, hogy sokkal szebb a képe egy olcsóbb pavinak, mint egy drága businessnek. Ez kompromisszum kérdése: fényes kijelző szép képpel, vagy matt kijelző gyenge képpel. A pavik teljes fényerővel is mennek 2 órát, a dv7-esek 2,5-et is. Ha leveszed a fényerőt, akkor is bőven használható (nekem is le van véve most is).
Ha Elitebookot hozol fel példának, akkor hasonlítsuk össze egy HDX-szel, a HDX még árban olcsóbb is. A maszat csak a fekete lakkozott felületen látszik meg, az ezüstön nem annyira.
Igen, vannak melegedős pavik, biztos vannak melegedős businessek is. Ismét saját példám, a sárkány 3-4 óra Crysis után sem meleg, és nem fűti be a szobát sem, mint az asztali gépem tette. Az ezüst dv7-esek nagyon csendesek voltak, és egyáltalán nem melegedtek jobban, mint bármelyik notebook.
Az egész gép alu-acél és műanyag együttese, ez igaz a pavikra is. Ha belegondolsz, nem lehet csak műanyagból notit gyártani, mert nem bírná el magát a gép, főleg ilyen vékony kivitelben.
Egyszer szívesen megmutatnám egy dv7-es (az ezüst), vagy a sárkányom hangját. Vagy a régebbi zd7xxx és zd8xxx sorozatét. Évekig hallgattam zenét ilyen gépeken az irodában, és nem azért, mert nem volt 2.1-es hangszóróm...
-
-
muskatb
csendes tag
válasz
spyduck #9684 üzenetére
Értem én, hogy nincs konkrét válasz, illetve összehasonlítási alap, és azt is tudom, hogy nem kell csodát várni ebben az árkategóriában. Csak szeretnék egy minimum olyan pörgésű gépet, mint az előző, a HP-ban lévő többlettel, és gondoltam ti, akik több gépet láttatok már esetleg, tudtok valamit mondani... Köszi!
-
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #9496 üzenetére
megvan a 8530P és végül a nagyobb felbontásút és erősebb procisat választottam. egyelőre nem tudom, hogy ez előny vagy hátrány, mert most nagyon szokatlan a HD+ és a weboldalak többsége elég kicsi (betűméret szempontjából). a gép nekem viszonylag hangos idle alatt is, ez a T9400 miatt van
a többi benyomás eddig mind pozitív
-
cigam
titán
válasz
spyduck #9502 üzenetére
Jó, hát azért mondtam, hogy attól függ milyen progikat futtat az ember. Sima böngészésnél, vagy office alkalmazásokban (kivéve esetleg adatbázis, vagy ritka bonyi táblázat) tényleg nemnagyon jön ki. De egy médiakonvertálásnál már (AAC, H.264) már bőven előjöhet a difi.
-
válasz
spyduck #9515 üzenetére
Igen, tudom, hogy mesterségesen magas a hardverigénye. Pont ezért említettem meg, mert a kemény hardveres játékoknál jönnek ki legjobban a különbségek. Sokat nyomom a COD4-et és COD5-öt is, a legjobban sikerült szerintem a COD4. Gíönyörűen fut kisebb teljesítményű gépeken is.
Az eredeti problémára visszatérve:
Tapasztalatom szerint ugynaazon modellből a nagyobb felbontású gépet hamarabb és könnyebben el lehet adni, talán mert különlegesebb a normálnál. Ez majd a következő gépcserekor jól jöhet...Hosszabb használatkor (office alkalmazások) a nagyfelbontás viszont hátrány lehet, mert jobban fárasztja az ember szemét.
-
-
-
-
-
-
kacsyx
aktív tag
válasz
spyduck #9450 üzenetére
Köszi a választ! Itt a fórumon olvastam olyat, hogy ez a HP gari amit ír, ez nem működik már, mivel valami hibát ír ki ha használnád ezt az opciót. Szerinted mi ezzel a helyzet? Tényleg érvényes az a gari? Mert ha igen akkor talán még garibővítést is lehetne hozzá venni, ami hatalmas mák lenne egy újhoz képest durván fele annyiba kerülő notinál.
-
-
-
-
-
válasz
spyduck #9393 üzenetére
én 6 éve forgalmazom a Pavilionokat, és nekem is jók a tapasztalataim az újraértékesített gépekkel. A szervizzel sincs semmi probléma, spyduck hozzászólását meg tudom erősíteni, kaptam már vissza én is jobb alaplapot, vagy HDD nélkül kiküldött gépet HDD-vel gyári win-nel.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest