- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
Mivel vagy 2-3 napja van fenn NHC, mondhatom, hogy ja
Gondoltam arra, hogy valami driver hiányozhat, de milyen?
Amúgy most 2-3 óra tömör játék után a proci hőmérséklet 48 fokon van, játék közben 5x volt. A ventillátor viszont hangosan nem zugott fel egyszer sem, gondolom nem volt még rá szüksége. lehet már 60 felett nyomta volna.
-
ther
aktív tag
A CPU speednél az Enable custom dynamic switching és az alatta lévő négyzet inaktív, Voltagenál semmire nem reagál, ACPI az megy, ismeri is, ezen kívül még a Graphic fül az full inaktív, de az mindegy is.
Az xps vistás dolgot énis olvastam, de azt hittem egyedi eset, de ezekszerint mégse. Lehet majd idővel rápróbálok egy lepucolt vistát, mindenféle HP szemét nélkül.
A hőmérséklettel kapcsolatba pedig nem voltam pontos, 50fokot pár óra játék után ér el, amúgy 40en stagnál. Majd azért ezt bevizslatom még, kis dvd írás, rippelés vagy valami más megterhelő dologgal.
-
chilli_
csendes tag
ugyerzem felesleges emiatt felraknom egy everestet...
ha a procim kepes lenne 0 fokra lehulni huszonix fokos szobaban, akkor legalabb mindig keznel lenne egy jegkockacsinalo. 100 fokot meg ereznem hogy forrobb a szokasosnal.
Szoval marhasag amit mutat, gondoltam nyilvanvalo. Mas gond van. Bugfix verziorol csak olyanrol tudok, amit dell gepekhez irtak, ez egy hp. -
-
zedii
aktív tag
A séma vissza lett állítva, az NHC-t leszedtem ,de nemigazán vagyok szaki, majd megpróbálok belemélyedni, mire érdemes odafigyelnem?
elindítottam egy hardwer monitorozást, ott az látszik egyértelműen, h a cpu clock átlagosan 700körüli, de igen sokszor felugrik 2000-re majd hírtelen vissza 700ra. ez az ugrás teljesen normális?
A battery check azt írja a Health-ra, hogy Invalid - bár ez adódhat abból is ,h nekem nem az a típusom van, mint neked [Hp 6715b]. gondolom. -
zedii
aktív tag
hát igen. ez most már szinte biztos. ugyanis csináltam mégegy full lemerítést+csökkentett üzem módos full lemerítést és feltöltést egészen addig ,h aledek már nem jeleztek semmit. az eredmény negatív. ugyanazt a másf élórát hozza, full megvilágításban wlannal 36 futó alkamazással [xp - feladatkezelője]. gyakorlatilag egy böngészőt használok.
biztos ott lehetett a bibi ,h az elején bíztam abban ,h akkor tölthetek rá amikor akarok stb.. a gépet zsír újjonan vettem 2007augusztusában, nem renew nem asis. Viszont akkor nemigen foglalkoztam a telep kérdéssel, csak amióta citerázik meg fosul teljesít... Persze az is lehet ,h simán szar aksit fogtam ki, mert a többi adathoz képest nevetségesen kevéske a másfél óra. 6 cellás lítiumionos akkumulátor (55 Wh). -
#TOTTI
őstag
Igen ugy volt.. de még az is probléma volt.. hogy.. nem akarta semmi letöltést elinditani a gépem.. aztán az otthonin már lejött minden...
Már a második napomat teszi ki hellyel közzel.. a driver telepitgetés.. sose használtam laptopot.. de ez a 6820s nagyon megtetszett.. 4 giga rammal csak 137e Ft volt... ami nagyon jo egy 17es HPért..
-
Maxiri
tag
Szép teljesítmény! Sikerült felcsigáznod engem is.
Szerintem ez a kalibrálás azt csinálta, hogy a gépet (biosban lévő adatokat) kalibrálta át az akkuhoz képest és nem az akku elektronikáját(van benne ilyen egyáltalán?) a géphez képest. Ha XP-n megcsináltad, akkor szerintem jó lesz Vistán is ezen az alapon. Mindenesetre sikert könyvelhetsz el, grat!
-
Maxiri
tag
Na, ez jó hír
. Szerintem csináld végig a bekapcsolt állapotban lévő kalibrálást is. A honlap szerint 52 Wh-s az akksi? Az enyém 47 Wh-s és ez is 6 cellás. Aztán próbáld ki azt is, hogy mennyi ideig tudod így használni és hogy reálisan méri-e a visszamaradó időt. Reméljük nem hardveriális a probléma.
-
ABE
őstag
Hoppá! Megcsináltam a linken lévő utasítás szerinti kalibrálást (a csökkentett módosat választottam), és most 48Wh a kapacitás a 44Wh helyett!
Habár ez is elmarad az 55Wh-s (honlap szerint 52Wh-s értéktől), de haladás! Érdekes, hogy amíg merült le az akksi, figyelgettem néha a HP Battery Check-et. 5%-nál nagyon sokáig állt, majd mikor túllépett rajta, akkor az addigi 84%-os kondíció hirtelen 91%-ra ugrott. Szépen meg is nézem, hogy most mennyit bír ki a gépem.
Egyébként nem tudom, lenne-e értelme még egy ilyen procedúrát végigcsinálni, hátha tudok még egy kicsit nyerni...
-
Maxiri
tag
Igen, a zöld-jelzés kialszik. Állítólag amikor már világít, akkor már fel van töltve és lehúzható, de Én inkább megvárom még azt a ~fél órát, amíg kialszik, akkor már biztos nem tölt
. A kalibrálást mindenesetre csináld meg, legalább jól fogja számolni a visszamaradó időt. Egyébként csinált olyat a géped, hogy 0%-on még ment? Ha igen, akkor kb mennyit?
-
Maxiri
tag
Amikor tölt a gépem, akkor narancssárga színnel világít. Amikor nemtudom milyenállapotban van, akkor zölden világít(Azt tippelem, hogy a gyorstöltésnek vége és innentől csepptölt), és egy idő után kialszik a zöld fény. Én ekkor szoktam lehúzni töltőről. Ezen a cikken megmég átnyálazom a monitort
MOD: Megnéztem. Ez a kalibrálás csak annyi, hogy teljes feltöltés után a "mindig bekapcsolva" energiagazdálkodási sémára állítva a gépet úgy kell hagyni, hogy lemerüljön tökig, amíg ki nem kapcsol. Ezzel véleményem szerint nem az akksit kalibrálja az ember, hanem a gépet az akksihoz.
-
Maxiri
tag
Hát, szurkolunk, hogy garis legyen. Számlával és/vagy garilevéllel együtt szerintem cserélnek
Megnéztem, az enyém 12,1 V-on megy, jelenleg feltöltve. Miközben merül képes lemenni ~11 V körüli állapotba. Egyébként V-értékek alapján nézi a gép, hogy hány %-on van az akksi. Az akksidban szerintem valamelyik párhuzamos kötés szállt el. Ha jól tudom, akkor 6 cellás az akksid. Ez úgy oszlik meg, hogy 3 sorba van kötve és ez a két soros kötés párhuzamosan van kötve: (O-cella; \|/- kötések)
OOOOOO
.\.|./...\.|./
....\...../
......\./Gügye ábra, de így látványosabb.
-
Maxiri
tag
Persze értelek Én, hogy az idő a fontos. A számadatokat nem támasztja alá a túl rövid idő, mert már annyira túl rövid, hogy vakok a programok. Mivel renew a gép, ezért jogosan gondolható az, hogy az akksi, mondjuk visszacsomagolás előtti minőségellenőrzéskor leesett vagy hasonló. A normális tárolásról meg annyit, hogy ahol pénz van ott senki és semmi sem normális
és a renew gépekkel(és ASIS társaival) nem bánnak kesztyűs kézzel, mert úgy vannak vele, hogy "egyszóccse ezenaz áron". Valószínű, hogy ha nem is a graffitanód törött le, de valami engedett abban az akksiban és csereérett. Mivel nem garis és aranyárban, bocsánat olajárban
mérik az akkukat verheted a fejed a falba
, ha újat akarsz.
-
Maxiri
tag
Nem azt írtad, hogy 2 hónapos a géped? Akkor, hogy a ...ba lehet, hogy 2006.10 havi az akku? Ez talány számomra... A cella-nemműködést okozhatja, hogy letört(ek) a graffit-anódok a cellá(ko)n belül és nem érintkezik, ergo nem működik a cella, mert az ionok hiába vetették rá magukat a graffitra, ha az nem zárja az áramkört
. Leesett már az akksi vagy a gép?
-
Maxiri
tag
Így már érthető a felháborodásod
, Én csak a lehetőségeket írtam fel. Mivel magasabb a feszültség, ezért a kisebb kapacitás is érthető, mivel: P=U*I , ergo I=P/U.
../ \
./ P\
/U | I\Mondjuk ennyit nem szoktak szépíteni a gyártók. Frissítettél BIOS-t? Lehet, hogy van(nak) olyan alkatrész(ek), amelyek fölött nem bír "úrrá lenni" az alaplap és nem tudja kikapcsolni vagy nem is próbálja. Lehet, hogy valami nem jó benne. Nemtudom. Ezt a HP-nál kellett volna kitalálniuk.
Spyduck: Még akkor sem hozná az 5 órát, mert nincs benne annyi tartalék. Max úgy tudná hozni, hogy le van csukva a monitor (nekem úgy 5 és felet hoz a 6720s). +1 memóriamodul 2-3W-ot ehet meg, ami nem dob egy órát. Még talán az erősebb proci lehet, de akkor elméletileg külön tesztet kellett volna futtatniuk és a honlapon felcsillagozni az 5 órát ezerrel.
-
spyduck
nagyúr
-
ABE
őstag
Meghoztam a gépet. Akksit nem cseréltek, Notebookstore-os srácok szerint is kicsit többet kéne bírnia az akksinak, de emiatt tuti nem cserél a HP. A képernyőt majd nyáron kicserélik, nem részletezem, de meglesz a csere. A kis rohadék gép pedig természetesen akkor sem csinálta a sípolást, mikor ott voltam, pedig teszteltem 15 percen át én is. Egyelőre itthon se csinálja, majd meglátjuk mi lesz. Azt mondták, ha megint előjön a hiba, akkor hibernáljam le a gépet, és fussak be vele.
Egyébként továbbra is normálisan álltak hozzá a dologhoz, szóval korábbi ajánlásom nem vonom vissza.
Balázs_a_laz
Maga a gép (mármint a konstrukció) jó, azzal nincs bajom. Igaz, elgondolkodtam a CAD miatt egy 14"-es cserén, de kicsit bizonytalan vagyok. Ha nem gyötör tovább a gép, akkor megtartom.
-
szgombos
csendes tag
Köszike, csak nem látom...
Nálam ezt írja ki:
Microsoft Windows XP
Professional
Version 2002
Service Pack 276487-OEM-0011903-00101
HP
Intel(R) Core(TM) Duo CPU
T8100 @ 2.1 ghz
2.09 ghz, 0.99 gb of RAM
Physical Adress Extensionhozzáteszem, még nem volt szerencsém 64 biteshez, akkor ez most 32-es?
-
Maxiri
tag
Bocsi, hogy korábban nem írtam, de nem volt egy másodpercem szabadon... Az everestnek nem kell hinni akksiügyben. Nekem valamikor ~43Wh-t ír ki teljes kapacitásnak, újraindítás után meg ~46Wh-t. Alapból 47Wh-s lenne az akksi, de most kit érdekel, hogy mit tud... Az a lényeg, hogy ne szenvedjek hiányt akkuról való üzemeltetés közben az időben. Egyébként ha észreveszed, akkor hiába írja ki, hogy mennyi a kapacitása, úgyis ugyanannyi ideig fogja bírni
-
Omni
aktív tag
Ez az érték szerintem teljesen normális (sőt korához képest még jó is), ugyanis az akksi öregszik. Az 52000mWh a névleges érték, tehát amikor legyártják, ezt az értéket teljesítenie kell.
Az akkud már 1.5 éves, ha használod, ha nem, akkor is öregszik. Figyeld meg, hogy az idő mulásával az Everest is egyre kisebb értéket ad meg... (legalábbis nálam
)
-
Messzilátó
csendes tag
1. Legfrissebb drivereket használok. Az energiagazdálkodásnál pedig be van kapcsolva a hibrid mód. Ez okozhat gondot?
2. A hang olyan, mintha egy venti menne. De a szellőzőnél oldalt, nem érzem, hogy fújna ilyenkor levegőt. És amikor az "igazi" venti leáll, az olyan, mintha az tényleg kikapcsolt volna és nem pedig, mintha nagyon alapon menne.
3. A biosból a legújabb van fent. Az energiagazdálkodásnál már lejjebb vettem a cpu terhelést, de így is elég sokszor beindul. És ráadásul ha a gép valamiért újra kell, hogy indítsa magát, akkor a venti úgymond bekapcsol és már ki sem kapcsol. Ekkor csak az segít, ha leáálítom a gépet, várok vele pár órát, majd utána kapcsolom be ismét. Ez nem hiszem, hogy normális. -
Maxiri
tag
Hátt, nemtudom. A vinyót ki szabad venni garivesztés nélkül? Ha igen, akkor közük nincs az egészhez és azt csinálsz vele amit akarsz. Ha meg garivesztéssel jár, akkor meg rakd vissza az eredeti vinyót és tökmind1, hogy mi van rajta(lehetőleg semmi, de nemeredeti windows semmiképp
). Milyen gépet szeretnél visszaküldeni és miért?
-
-
spyduck
nagyúr
XP SP2 kompatibilitás módot!
Basszus, ilyen létezik?Daemontools, alcohol120% (minden dolgom tükörfájlban volt és nem bírtam telepíteni, megézni!), Bsplayer folyamatosan hibákat küldött, kodekek, kaptam jó pár kékhalált stb...
De nekem Home Basic-om volt, ez hátrány esetleg?mod: Én válaszoltam is rá! Mekkora a natív felbontásod?
-
Balázs_a_laz
aktív tag
inverter már nincs az újabb gépekben,mert led háttérvilágításúak. tehát ezt ki lehet csukni.
ma volt a kezemben egy ugynaolyan 6510b ami nekem van. szomorúan tapasztaltam, hogy ugyanolyan halk morajlás jön belőle mikor eláll a venti, mint az enyémből. itt is volt sípolás, amit bizony nem tudok megfejteni, hogy mi okozza. nem alaplap, ez biztos, mert nekem ugyanilyet a tápom ad ki, mikor sokat van fennt hálózatrtól a noti és felmelegszik.
előszőr hangkártyára gondoltam, de nem az lesz... csak azt gerjeszti valami, szerintem a mikrofon közelében( nálam jobb felső sarok)
szerintem valamilyen tekercs lehet,ami egyszerűen egy bizonyos idő használata után így jár.az akkut mostmár én is megnézem everestel.
-
sss
őstag
Figy, ezzel a sípolással kapcsolatban mondtak neked valamit szervízben, hogy mi okozza? Mert visszaolvasva vmi alaplapi tekercset emlegetnek, meg az inverter tekercsét. Namármost ha esetleg az inverterrel van gond, akkor talán el lehet kerülni az alaplapcserét. Vagy nem? Ötlet?
-
Boxer001
veterán
Nagyon szép mondhatom.
Az én problémám max úgy oldódik meg (talán), hogy ismét pénzt nyomok ebbe a jó kis gépbe.Vagy hagyom így, de akkor szívok is, mert alvóra pl nem tehetem (mától
), illetve ha újra kell rakni a wint...na akkor mi lesz? Mert így marha szívás bármit is rátelepíteni...egy win felrakásánál azért egy párszor újra kell indítani.
Buktam ezt az egészet, ez már egyértemű. Mindjárt repülünk ki és van egy xar gépünk.Én meg ahelyett, hogy már csak teljesen a kimenetelre koncentrálnék...áh nem, inkább idegeskedhetek minden nap.
-
sss
őstag
Hmm. Szép jövőkép...Végső soron én is gondoltam hp szervízre, de gondolom alaplapcsere nem olcsó dolog, meg engem speciel annyira nem zavar. (Meg ha alaplapcsere után újra előjön
)Persze majd ha idővel tényleg hangosabb lesz...Meg használtam vettem, de van még rá cseregar, de őszíntén szólva ilyesmi miatt nem akarom visszavinni.
-
Boxer001
veterán
Bazzeg én is szívok és már úgy néz ki, hogy nálam alaplaphiba van.
Most jelenleg ott tartok, hogy dönthetem el, viszem-e szervízbe gyorsan, és talán tudnak vele mit kezdeni jövő hét végéig, de akár új alaplapot is vehetek 45-ért.
Jah és egy nyomi Office telepítés közben 81 fokos a proci...agyam eldobom.
Mondjak még? Mondok...ma újabb jelenség: ha ledobom alvóra a gépet, majd visszanyomom, akkor szintén behal úgy a a gép, mint újraindításnál.Szóval most már alvóra se rakhatom.
2 szaki is mondott rá dolgokat, Dryman ph-s kolléga ezt írta nagyon határozottan: Noti esetében pedig egy ki és bekapcsolási komparátorköri hiba, lehet az átmeneti állapot a ki és bekapcsolásnál annyira bizonytalan , hogy meghülyül az Alaplapi ACPI vezérlő
Király, pont ez hiányzott az életemből...sajnos én már többet nem veszek HP-t, semmiképp. Ha nem lettem volna ennyire gyökér és nem kapkodom el a vételt...áh, simán lehetne már pl egy IBM R61, vagy egy Dell Insp. 6400.
Aki tud gyorsan és jó áron dolgozó biztos kezű szervizest mondjuk Pesten, írjon! -
Maxiri
tag
Ami azt illeti Én így már 3szor is raktam fel XP-t, aminek kékhalál lett a vége. Már mindenféle tutorialt megnéztem és elolvastam, de nem akart összejönni sehogy. Úgyhogy ez a hozzárendelősdi nem egy egyszerű dolog és nem érzem magam hülyének a témához
. Az integrálás mindenképp egy alternatív megoldás, ha nem menne sehogysenem
. Mindenesetre érdemes az elsővel kezdeni, ha van ideje az illetőnek.
Jaa, és a telepítés közbeni beintegráláshoz annyit, hogy akinek a laptopján nincs floppy(mamár gyakran), az vehet hibrid pendrive-ot, amit a gép floppynak is érzékelhet(van az oldalán egy kapcsoló
).
-
zolocz
csendes tag
Szia!
Megcsináltam a telepítő lemezt, pontosan úgy ahogy leírtad, a chipsetre figyeltem(megnéztem a gyártó oldalán és annak megfelelő mappát jelöltem ki), ennek ellenére a windows installkor nem talált HDD-t.
Akkor kikapcsoltam a native módot és úgy simán feltelepült.
Ezután feltelepítettem a chipset drivert, a sata drivert, meg mindent, kivéve az intell matrix storage drivert, mert erre azt írta ki, hogy a hardware nem megfelelő, ezért a telepítő leáll.
Gyanús a dolog mert a driver amit beágyaztam a telepítőbe szintén ebből származik, pedig ezt a HP honlapjáról szedtem le...
Lehet, hogy nem megfelelő a Hp oldalán lévő driver???Köszi és üdv Z!
-
Boxer001
veterán
Mást úgy se tudok csinálni vele, ilyenkre nincs pénzem, hogy új lapot vegyek.
Van egyébként egy fő gondja a gépnek, mint utólag kiderült. Ki lett már tárgyalva az Azonnali...topicban, hogy bios-gond, de még nem vittem el megcsináltatni, lehet már nem is lesz rá időm.
Leírom azért ide is, hátha valaki tud valami okosat rá.
Szóval az a gondja, hogy ha a gépet újraindítom, vagy kikapcsolom, és egyből vissza, akkor beindul a gép, de ennyi, nem megy tovább. (Vagy kiírja, hogy Insert smart card into reader). De ha várok kb 5 percet és újra benyomom, akkor feláll a win, mintha semmi gond nem lenne, és gépezés közben sincs semmi gyíkja.
Azt mondták, hogy bios-problem, állítólag egy szaki szerint sima ügy...csak még nem jutottam el hozzá. Igazából jó lenne, ha én is meg tudnám csinálni.
Esetleg egy bios-frissítésen is gondolkodtam, de nem igazán merek belevágni.
kiskiru
Benyomtam a BT-t, elkussolt, aztán egy idő múlva már úgy is sípolt.Ezt tényleg ma kezdte egyébként.
Na mindegy, van most annyi más problémám is, hogy nem tudok ezzel foglalkozni, amúgy is 90%-ban szerintem a jövőben hálózatról fog menni.
-
spyduck
nagyúr
Hú te...... Én biztos visszavinném a pi..be!
tipikus hiba--> Ja persze akkor cseréljék ki az alaplapot, kötelességük!
A zsanért borító kis műanyag, illetve a környéke már kezdettől fogva nyikorog, és a mai napon az egyik kis bepattanó fül le is törött, bal oldalon most eláll a borítás, stb...........--> Ez meg anyaghiba, ha ügyes vagy és talpraesett akkor még a vázat is kicserélik!
Vidd vissza, egyértelmű, ha elsőre nem csinálják meg akkor másodjára tuti (szvsz)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest