- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54946 üzenetére
Az egyik 8 GB ram gyengébb procival és grafikával egy tizessel drágább a másik 8GB ram Win nélkül hetvenezerrel több.
A régi gép svéd billentűzetes volt tíz évig használtam matrica nélkül, vezeték nélküli billentűzettel. Ezt is túlélem valahogy, ha minden kötél szakad felmatricázom. -
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54942 üzenetére
Tulajdon kép igazad van ha figyelembe veszem hogy szórakoztat az eszköz amit veszek. De abban az időben tényleg úgy volt, hogy két év múlva negyedéért jó ha el tudtam adni azt a gépet amit közben fejlesztettem is. Az utóbbi 8-10 évben már csak felületesen követtem a fejlődést ezért is kértem tanácsot de sajnos csak véleményt kaptam az meg mint tudjuk.....
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54938 üzenetére
Bárki aki írt nekem annyit írt hogy gyenge váz, anyaghasználat, meg olcsó kijelző.
de hogy ez mit jelent senki n em írta.
Pl : ha azt írta volna nem kevlárból hanem újrahasznosított tejfölös kupából van a váz ezzel szemben az X cég Y terméke nagyjából ennyi pénzért azért jobb mert...az már valami.
Nem mindenki akar (nálam ez hiányzott) vagy tud fél millát kiadni egy laptopra.
Nekem egy barátom mér a kilencvenes évek elején azt mondta csak akkor vegyek számítógépet ha tudomásul veszem azt a pénzt kidobtam az ablakon és ez nagyjából igaz is. -
-
Roland861010
veterán
-
Roland861010
veterán
-
-
válasz
Pyttawrx #54823 üzenetére
Mobilos Chrome javít
(helytelenül
)
Ha autó lenne akkor azt mondanám ,hogy márkaszerviz
, de pl a Fixdirect is javít mindenféle márkának szinte... Szóval szerintem két lépcsőfogok van:
1. Ha valaki nagyon óvatos, akkor megnézi a HP oldalán, hogy ki a hivatalos szervizük, oda viszi be, vagy küldi be...
2. Választ egy országosan több helyen is elérhetőt, mint pl a Notebook.hu. Magam az utóbbi választottam. 5K-ból megvolt, számlával együtt a RAM bővítés.A mindenféle kis számítástechnikai boltokat mellőzném, mert azokba tényleg beleköthetnek.
-
-
-
bb71
őstag
válasz
Pyttawrx #54768 üzenetére
igazad volt, még nincs összerakva, mert ragasztani kellett törött műanyagokat:
a zöld keretnél még finoman meg is van emelve a műanyag... csak 1mm-es thermal pad-et vettem, azt nem tenném be, mert feszülni fog a hátlap, illetve mivel fémezve van a műanyag, így valamennyire az egész egy nagy hűtőborda.
-
bb71
őstag
válasz
Pyttawrx #54763 üzenetére
egy fórumból:
"I received this info from Samsung Support when I qqueried my high temps:
A high drive temperature does not necessarily mean that the drive is faulty, especially if it is within the recommended temperature when used.
Please note that Samsung does not manufacture nor recommend the use of a third-party radiator or heatsink on its SSDs, since it is not necessary.
This is because the 970 EVO Plus has advanced thermal control solutions that enhance performance with reduced heat risk. Dynamic Thermal Guard (DTG) technology proactively prevents overheating, and a heat spreader with an integrated thin copper film dissipates heat more efficiently. Additionally, a nickel coating on the Phoenix controller also helps to dissipate heat faster during heavy workload use in order to ensure the high levels of quality and reliability.
You, therefore, do not need a radiator specifically for your SSD 970 EVO Plus.
Please be informed as well that using a heatsink on your SSD will require the peeling of the label on the drive. Removing the label on your drive will automatically void the drive’s warranty and warranty service will no longer be possible."+ a termékoldalról:
"Unparalleled reliability
Achieve a new level of drive confidence. Samsung’s advanced nickel-coated controller and heat spreader on the 970 EVO Plus enable superior heat dissipation. The Dynamic Thermal Guard automatically monitors and maintains optimal operating temperatures to minimize performance drops." -
bb71
őstag
válasz
Pyttawrx #54731 üzenetére
" 3.0 bőven sok oda. Főleg ha nincs kihasználva, akkor még egy SATA3 SSD közt sincs érzékelhető különbség."
erre a válaszodra visszatérnék, mivel nem találtam azóta sem egyértelmű infót az alaplapról, hogy mi a max. sebességű nvme, amit tud. Most is NVME-s ssd van benne, csak nagyobbat tennék bele, te tudsz szerezni pontos infót, hogy mi a max, amit tud: GEN3, netán csak GEN2?
-
kisbarack
aktív tag
válasz
Pyttawrx #54754 üzenetére
Köszönöm szépen.
Az is meg lett próbálva és még nagyon sok dolog, de ma szervízbe vitte a leány és egy újntöltő oldotta meg a problémát.
Viszont sajnos a fényerő probléma nem oldódott meg sehogy, és a HP saját oldaláról letöltött vga drivereket sem envedte telepíteni, mondván hogy az oprendszer nem támogatott🤣
Ez nekem felfoghatatlan -
keszegduda
őstag
-
-
lui001
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54710 üzenetére
Szia, köszi!
Az akku nélküli bios frissítés csak biztonsági szempont miatt (pl áramszünet) nem ajánlott, vagy van valami fontos szerepe?
Esetleg nem tudod, az elemhez csak full szétszedett állapotban lehet hozzá férni?
Ha Bios író kell, akkor az szervízt jelent, ugye?
Közben megnéztem, te a 'szülőfalumban laksz, esetleg ha valaki olvassa és Bp-n ilyesmikkel foglalkozik az nyugodtan írjon akár privátban is. -
Joe Swanson
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pyttawrx #54616 üzenetére
Köszi.
Az az igazság, hogy tuti nem fog 2 évet menni megbontás nélkül.
3 szőrgyártó puhatappancsos van a lakásban.
Meg a velük járó, (nem létező) macskaszőr... (amióta itt vannak, nem kell porszívóznom...)
Szal a fél évenkénti szétszedés, portalanítás (nem szőrtelenítés, mert az ugyebár nincs) az borítékolva van...
Egyébként a lapi itthon csakis és kizárólag egy Dyras GS-LC2082B Gaming laptophűtőn van használva. [link] Próbáltam hogy jelent-e valamit ha mennek benne a ventik, de igazából nem tudtam mérni a különbséget. Tehát ventik nélkül használom a cuccot. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pyttawrx #54254 üzenetére
Annó volt egy kérdésem lapi hűtéssel kapcsolatban. #54249Sándor -P20-
Akkor azt ígéretet tettem, ha lesz valami fejlemény jelentkezem.
Tehát most eljött a jelentkezés ideje...
Az idén végre megrendeltem a gap padot az alirúúú. [link]
A héten megkaptam a cuccot...[kép]
Ma délelőtt volt időm bele is rakni a gépbe.
Realtemp teszt a berakás előttről. Itt még az MX4 dolgozott a gépben.
Ugyanaz a teszt, de most már a kinai gap pad van a procin.
A gap paddal böngészés közben gyakorlatilag nem megy a hűtőventilátor.
Kb 10 fokkal alacsonyabb lett a max hőmérséklet.
Ezeket a képeket a szétszedés után lőttem a gépről, tehát nem lehet azt mondani, hogy a "ganyé" miatt melegedett. [kép] [kép] [kép]
Ugyanez a tisztítás után. Gyakorlatilag csak a ventit, és a bordát küldtem meg sűrített levegővel. [kép] [kép]
Gap pad a procin: [kép]
A cuccos összerakva: [kép]
Tehát szerintem nyugodtan lehet használni ezeket a "noname" kínai gap padokat. -
partymaci
aktív tag
válasz
Pyttawrx #54601 üzenetére
Igen a ProBook 430 G3-ast vettem kéz alól 45E-t össz-vissz. 240SSD +8gb ram +i5 .. szép állapotban ráadásul. Az látszott, hogy a billentyűzet keretéből egy pici darab ki volt törve a Caps Lock mellett (itt volt kipattanva a helyéről picit a bill.), de ezen kívül patika.
Szóval ezért nem szántam volna ár huszonx ezret újra, de viszont így utólag a nem világítós billentyűzetet szívesen cserélném világítósra ha lehet.Igen működik, kivettem az akkut, a billentyűzetet meg próbáltam kiszedni akkor vettem észre hogy egy helyen nincs bepattanva, visszapattintottam és működik minden.
-
-
válasz
Pyttawrx #54544 üzenetére
+1
egész más már az akkutechnológia, mint mondjuk 5 éve volt
tvamos: ha nagyon melegszik az akksi, tökmindegy, mennyire van feltöltve, akkor is jobban öregszik. Az öregedés eleve kémiai folyamat, a hőterhelés pedig fizikai (nyilván vannak kémiai hatásai is, de nem ez az elsődleges). A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nézd meg, a géped melyik része meleg terheléskor. Garantálom, hogy nem a palmrest touchapd melletti része lesz az, pedig ott van az akkumulátor az egyik oldalon.
-
AMD Power
titán
válasz
Pyttawrx #54527 üzenetére
Meg lett a csere. Minden rendben lett vele. Ez kellett bele.
919700-850. Laptop akkumulátor 2400 mAh 14.8V -
AMD Power
titán
válasz
Pyttawrx #54522 üzenetére
Irt az ügyfélszolgálat,hogy valóban nem jó amitt vettem aksit. Rosszat rendeltem szerintük. Pedig a listában benne van a gépem.
Elkérték fényképen a pontos tipust. Ők most ajánlottak egyet. Kicsit drágább,de remélem jó lesz. De a biztonság kedvéért elviszem magammal a regi aksit is.
-
ktommy91
addikt
válasz
Pyttawrx #54510 üzenetére
Már eléggé szétbarmoltam. A másik öt ugyanazzal a bittel gyönyörűen kijött, ebbe valahogy egyik sem illett a készletből. Nem tudom, hogy ezzel szopatják a népet vagy selejtes volt a csavar alapból. Közben gugliztam még, remélem hogy találok holnap dremel-es embert helyben, ha a pillanatragasztós művelet nem jön össze. Vagy rohad el... Újratelepítem aztán kész. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5 + 2 év GARANCIA
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest