Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecaga21
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
X360-al jobban járnék mint ezzel az Elitebook-al?

-
-
fecaga21
senior tag
Hp Elitebook 850 G5 i5 8250u procis laptopról mi s vèleményetek? Cad/Cam-ezni kellene Fusion 360hoz egy jó kis laptop.
-
-
válasz
mrbego
üzenetére
A keretben általában csak drót van. A DVD meghajtó ugyanúgy SATA, mint a winyó, csak a csati kisebb, ezt alakítja át a keret. Tehát nemkéne olyannak lennie, hogy a keret nem kezeli le. Fura, ha csak bizonyos meghajtó megy benne :S Inkább valami BIOS hülyeségre tippelnék, hogy a 2. SATA port valamiben korlátozva van.
-
mrbego
aktív tag
válasz
djzolee91
üzenetére
Szia,
hansonló beépítő keretet vettem anno én is a laptopmba, és a gyári 1TB-os HDD-t tettem bele, de nem mindig látta a win. Aztán valahol mintha olvastam volna olyat, hogy ezek a keretek nem képesek bármilyen nagy méretű HDD-t kezelni (pl. 1TB és a felett, amit én azóta sem értek és kétkedem).
Viszont ezért vettem csak egy 500GB-os HDD-t, azzal tökéletesen működik mai napig. -
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Egy HP Probook 450 G1-be a dvd egység helyére egy ilyen beépítő kerettel betettem egy WD vinyót, azonban sajnos többször is van, hogy ha random mappákat akarok megnyitni, akkor lassan nyitja meg és egy idő után a mellékelt képen látható dolgot írja ki, majd utána már nem látható a vinyó a fájlkezelőben és a lemezkezelőben sem, csak újraindítás után tudom elérni újból.
Mi lehet szerintetek a gond?
Előre is köszönöm!

-
Faterkam
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
A gyártó drivereire azt mondta, nem kompatibilis némelyik, ok. A HP Support Assist nem talált semmit. A hardver test-re passed mind. Az AMD oldalán az volt, hogy szedjem le a Microsoft oldaláról a legfrissebb VGA drivert. Ráment egy napom és egy fél éjszakám. Marad x86 Win10, csak neteznek és filmeznek rajta. Én mégy egyszer nem szenvedek vele ennyit

-
-
-
Faterkam
addikt
Közel vagyok a megőrüléshez. Pavilion G15 AMDs cpu, ati8330, 8gb ram. 1tb hdd. Friss Win10 x64-et tennék föl 3x. A rendszer lefrissítve minden a legfrissebb. Hivatalos win, és akadozik az egér és a szövegbevitel. Minden inputnak olyan késése van, mint állat. Feltettem próbaképp egy 32bites Win10-et. Ott minden vajsima. ez mi lehet?

-
válasz
I02S3F
üzenetére
Statisztikát nem tudok, a kernel debug üzeneteit lehet nézegetni a dmesg paranccsal. Winfowsra paff. Boot log ott is van, de még sosem néztem.
-
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Van egy HP Pavilion dv6 lapos, amiben elhalt a HDD, igy raktam bele egy 240gb os A400at. A problemam az lenne, hogy win10 telepites utan eleg gyorsan bootolt az elso 3-4 alkalomkor, ujrainditas utan is. Viszont most azt csinaljan h bootkor a windows logo utan legalabb 2perc sotetseg van, utana gond nelkul felall a rendszer es hasznalhato. Ez mitol lehet? I7-2670QM + 2x4gb ram van benne.
Koszi.
-
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Segítséget kértek tőlem, egy régebbi Pavilionra kellene friss Win10-et tenni, a Media Creation Tool-lal leszedte a legújabb Win10-et pendrive-ra. De a tulaj elakadt. Hiába nyomja az F9-et, de az USB pendrive nincs a Boot listán. Csak 2 elem, OS Boot Manager, és Boot From EFI file. HP- laptop még nem volt nekem se. Itt van valami külön trükk?
-
mrbego
aktív tag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Szia
Elméletileg nem szabad berezonálnia a háznak még a maximális fordulaton sem. Nekem a Pavilin 15-öm BIOS frissítéskor felkapcsolja a max forulatra, de akkor sincs rezonálás.
Szerintem valami gond lehet nálad a ventilátornál.A HP Coolsense ha jól tudom olyan alkalmazás, ami próbálja hűvösebben tartani a laptopot (talán azzal, hogy visszavesz a teljesítményből, de ebben nem vagyok biztos).
Én nem használom, semmi különbséget nem vettem észre a program használatakor. -
mrhitoshi
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy HP Pavilion 14-ce3009-es laptopot. Korrekt gép, tetszik, viszont van egy problémám (?) vele. (mondjuk lehet nem is probléma)
Olvastam, hogy tud hangos lenni a ventilátor, ez mondjuk önmagában még nem is gond, mert az előző laptopom se volt halk. Viszont egy bizonyos fordulatszám felet olyan hangot ad ki a ventilátor, mintha a csapágy szarrá ment volna. Szóval ilyen tipik csapágyas hangja van.
Ami számomra még nyitott kérdés, hogy azért ad ki ilyen fura morgó hangot, mert tényleg szar a ventilátor, vagy valami berezonál egy bizonyos fordulatszám felet a házban(?).
Nem annyira hangos a jelenség, csak furcsálom.Jellemző szokott lenni ezeknél a gépeknél, hogy berezonál a ház ?
Egyébként eddig egy Asus laptopom volt, és ami nagyon bejött most a HP-nál az a support látszata. Remélem nem kell supporthoz nyúlni, de jónak tűnik eddig. Az Asus-hoz képest ég és föld.
Apropó, valaki megtudja mondani, hogy ez a HP Coolsense mi a jó isten ?
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nemtom, Lenovohoz simán rendelhető mindenféle mechanika Kínából.
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem jó így. Főleg úgyis külső billentyűzetet használok. Plusz a gomb működik, csak kényelmetlen a használata, de ezért új billentyűzetet venni nem fogok.
-
-
-
JohnD
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bill csere sokba lenne, nem lehet mégis azt az egy billentyűt valahogy megpeckelni? Kontakt spray? Vagy az még rosszabb?
Amúgy kösz! -
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Live linux-al szerintem megoldható a tesztelés anélkül, hogy a háttértárhoz nyúlna.
-
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na csak nem ment végig, a Befejezés résznél egyszerően megállt
Holnap a CD meghajtó helyén tesztelem ha ott sem működik a beépítővel én akkor alaplap hibára gondolnék.
-
-
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen próbáltam úgy is ugyan úgy elkezdi olvasni a pendriverrol a Windowst és az első kép nél HP logónál ugyan úgy csak pörög.
-
-
ludla
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
-
-
ludla
őstag
Szisztok! Segítséget kérnék mert el akadtam egy HP Pavilion 17-e100sh géppel, a történet SSd re cseréltem a hdd-t, telepíteni szeretném de a HP logó alatt a kis karikák csak töltenek és nem történik semmi, van valami speciállis bios setup ami kell hozzá?
-
-
laszlo168
senior tag
Köszönöm a töltővel kapcsolatos válaszokat.
Mindkét töltő HP , a csatlakozók meg egyeznek, viszont az egyik 19,5 volt, igy nem használható a laptophoz, mert a laptopra is az van irva hogy 18,5 voltos. -
Bocsi nem tudtam, hogy már túl vagy a bontáson.
Bármilyen jó hozzá igen, nem feltétlen kell HP-snek lennie.
SLIM FHD IPS 30 PIN MATT
Pont ilyet kerestem, csak nekem H/W 1A volt, ami már 40pin edp fhd és 144HZ-es.
Én egy helyen találtam, esetleg nézd ezt meg, szerintem ez kell neked, de csekkold le:
[link] -
-
Szia. Sajnos futotottam már bele (most pont egy Asusnál), hogy több lcd-vel adták ki...így megbontom, megnézem mi van írva az lcd-re és csak utána keresek hozz lcd-t, nekem ez vált be, ez a tuti.

Ezt 2 félével adták ki:
43.9 cm (17.3 in) diagonal HD+ anti-glare LED-backlit (1600 x 900)
43.9 cm (17.3 in) diagonal FHD anti-glare LED-backlit (1920 x 1080)
neked vélhetően slim FHD(szerintem ez márIPS) 30pin, de mondom obb ha leszeded és megnézed lcd típus alapján szerintem.
-
válasz
dewill79
üzenetére
Bocsi, hogy későn válaszolok:
három legfontosabb tulajdonsága egy laptop töltőnek a kimeneti feszültség mértéke (pl. 19V), a legnagyobb kimeneti áram mennyisége (pl. 3.42A), amire képes az áramkör, valamint a tápcsatlakozó dugó típusa.
Nyilván laptop töltő áramköre rendelkezik egy kb. 5-10%-os toleranciával, de ahogy írták is ez hosszú távon azért nem jó, ha folymataosan kiaknázod. Jobb esetben, (nálad van dokkoló is ezt most ne keverjük bele, mert az picit más, dokkoló nélküli esetről beszélünk) nem biztos, hogy lesz probléma, de mint szervizzel foglalkozó láttam már ügyfelet pislogni, amiatt, hogy dehát gyári volt a töltő.... meg csak 1V volt a különbség....
Lényeg, és akkor úgy írom, hogy szvsz (is):
Az eszközhöz megfelelő értéket általában magán a készüléken vagy az akkumulátor alatt találjuk, de ha minden kötél szakad, a gyártó honlapján ott lesz. A cél az, hogy a töltő és az eszköz feszültségi értékei egyezzenek.
Manapság meg szerintem főleg, mikor már az alkatrészek minősége is romlott, de ez megint más lapra tartozik. -
Hello,
HP-ban nem vagyok otthon annyira, mint Lenovoban...
Egy 470 G4-ben kéne LCD-t cserélnem (a jobb szélső szalagkábel kezd kontaktos lenni az LCD-n).
Vagy ez? (Mennyire érdekes, hogy Dell-hez hozza? Megeheti a HP?)
Ahogy nézem, FHD, 30 pin-es, nem touch-os kell.
Köszi minden infót

-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
A töltő témához:
Bár a lehetőség adott (azonos csatlakozó) és a HP-k nem annyira érzékenyek erre a témára, nem igazán illik nagyobb feszültségű töltőt használni. Az az 1V plusz feszültség a laptop tápáramkörében a szabályzás alkatrészein hővé alakul (jobb esetben), ami a lap egészét melegíti.
Szóval tudod használni, mert a jól végzett mérnöki munka miatt működik, de hosszú távon nem ajánlott.dewill79: Nem foglalkoztam még soha dokkolókkal, de gyanítom, hogy mivel szériákhoz készült (18,5V, 19V, 19,5V laptopok) vagy a dokkolóban van egy töltőelektronika vagy a belső töltőelektronikát táplálja a SZABVÁNYOS csatlakozón keresztül, mondjuk a belső táp megkerülésével. A töltőelektronika bemenete valószínűleg ugyanakkora feszültségről működik minden adott szériás laptopban (mondjuk 15 vagy 16V), így a külső táp feszültsége azt nem annyira érinti, a töltés az akku szemszögéből nézve ugyanúgy zajlik dokkolóról és tápról.
(Ez csak a saját okoskodásom, ha egy szervizes kijavít vagy megerősít, azt megköszönöm.)
-
Wlac
Ármester
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi az infót! Végül reggel felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy majd a kiérkező kolléga eldönti, hogy benne maradjon-e. A szervizes srác azt mondta, hogy maradhat nyugodtan, nem fognak hozzá nyúlni, ebből kifolyólag csak a hardveres hibát javítják, a szoftvereset nem.
-
dewill79
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szia!
Gyári HP centerpines átalakítót használok évek óta, ezt: 762495-001.
Lehet nem a legjobb megoldás, de mégis a HP forgalmazza, szó sem volt himihumi adapterről.
Vegyünk egy konkrét példát, amit használok jelenleg is.
Hp elitebook 840G5 Ultraslim 2013 dokkolóban.
Dokkolóhoz gyárilag milyen adaptert adtak? 18.5V 90W
A dokkoló alján 18.5V-ot ír, a laptop alján 19.5V.
Lassan 3 éve gond nélkül működik, akksi sem degradálódott, semmi hibája nincs.
Könyörgöm magyarázzátok el, mert hülyén halok meg!
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
+1 neked is a kiemelés miatt is. Köszi.
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
+1 neked
nem szabad variálni a töltő feszültségével, főleg nem ilyen himihumi centerpines átalakítókkal. Jézusom, hogy jut eszébe "szakembernek", hogy ilyet használjon!!!???
EZT A MÓDSZERT NEM JAVASLOM SENKINEK SEM, AKKOR SEM HA VALAKI EZT HIRDETI!
Aki kicsit is jártas az elektronikában, az tudja, hogy a feszültséggel nem viccelünk. Van tűrés, van amit még elbírnak az áramkörök, de határon használni őket nem egészséges, sőt hosszabb távon káros lesz. Ne kockáztassátok meg ezt, mert aki itt ezt hirdeti, az nem fogja kifizetni nektek az alaplapcserét, mert elfüstölt a tápáramköre. -
válasz
dewill79
üzenetére
18,5v helyett 19,5v nem lehet. Járj utána, hogy miért nem. De a lényeg, ami a laptop alján van azt lehet rá dugni Volt esetén. Nem véletlen írják rá. Pl mikrotiken is ott van 8-20V, véletlen lenne, dell notik alján is ott van, sőt mindegyik noti alján, vagy akksi alatt. Gondolom csak szórakozásból írják rá.
részemről lezártam. -
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Hogy ne csak szóban lásd a lényeget, kérlek elemezd a csatolt gyári HP töltő adatlapját, hogy milyen gépekhez is használható pontosan. Elárulom előre lesz köztük több olyan laptop, aminek a gyári töltője 18.5V-os és a gép aljára is 18.5V van írva és mégis kompatibilis mindegyikkel. Akkor hogyis van ez? 
-
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem tudjuk pontosan milyen HP gépről van szó...
Amiket én próbáltam ezek közül mindegyik működik HP géppel:
(értelemszerűen a nagyobb teljesítményűeket próbáltam mindenhova, a kisebbeket csak a kisebb gépekbe)
vastag centerpines adapterek:
-130W - 18.5V/6.5A
-135W - 19V/7.1A
-180W - 19.5V/9.23A
-90W - 19V/4.74A
-65W - 18.5V/3.5A
Gyári HP átalakítóval (vastag center pin-vékony center pin) mind működik újabb Probook/Elitebook gépeken is. Gyári vékony centerpines adaptereket nem tudtam bedugni vastag centerpines gépekbe... -
-
Hiába szereled ki, ha a kosz a bill. sapka alatt van, azt kell szétszedned, nem kivenni a bill-t. Necces téma, könnyen eltörhet a pöcök ami fogja, utána billcsere. Tapasztalat szerint nem kosz szokta okozni, ha nem megy egy bill, legalábbis nem olyan, ami kitisztítható. Gondolkozz el egy bill. cserén.
-
csubuka
addikt
válasz
laszlo168
üzenetére
Azt hiszem talán az Elitebook 2570p-n az alját leszedve az van feltüntetve, hogy mindkettővel megy, de ez igen ritka. Alapjában véve nem volna szabad nagyobb feszültségűvel használni, de az pl. éppen egy igen speciális példa. *Ettől függetlenül ha épp ez egy 2570p volna, akkor is nézd meg, hogy azon példányon mi van az alsó fedél mögött feltüntetve...
-
laszlo168
senior tag
Sziasztok, van egy kérdésem, HP laptopomnak 18,5 voltos a töltője, használhatok e hozzá, 19,5 voltos töltőt?
-
JohnD
tag
Helló! Ha egy HP Probook G5 450 billentyűzetét kiszerelem az alábbi módon
[link]Nagy biztonsággal szétszedhetem, hogy kitisztítsam? Mire kell ügyelni?
Annyi a gond, hogy valószínűleg kosz került az egyik billentyű alá, ezért az nem működikKöszönöm!
-
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Remélem, hogy nem tévesztek nagyon topikot. Barátnőm HP Zbookjáért holnap jönne a futár, mert a touchpad megadta magát. Nem kaptunk infót arról, hogy a gépet hogyan "készítsük fel" a szervizre és nekem is csak most jutott eszembe a dolog. A doboza már nincs meg, keresnem kellene valamit, amibe becsomagolom? Illetve az SSD-vel mit csináljak? Kiszedjem, vagy elég ha csak lejelszavazom a Windowst?
Köszi előre is!
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Adott egy x360, amiben nem működik a touchpadon a jobb kattintás. Pontosabban működik, de ugyanazt csinálja mint a bal, tehát kijelöl, meg fájlkezelőben megnyit mappát, stb.
A touchpad beállításait már végignéztem, 50-50-re van állítva a két terület, de mégse akar működni. A többi funkció működik rendesen.
MI lehet a hiba? -
válasz
Messzilátó
üzenetére
Most olvastam vissza, ja hogy utángyártott az akku. Azok ilyenek is lehetnek, sok velük a probléma. Küldd vissza és vegyél másik, megbízhatóbb márkát. Az, hogy nem tölthető fel, garanciális cserére jogosít.
-
Messzilátó
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Megnéztem, de sajna nincs benne ilyen opció. A neten talált kalibrálást megcsináltam, de nem változott a helyzet. A gépen a legfrissebb 2020. júniusi bios van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- VR topik
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Phanteks Enthoo Pro
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.