- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
Gabe123 #40904 üzenetére
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Tegnap meghozta a postás nekem is az Erste bankkártya csere levelet.
Egy bibi van, amikor én nyitottam, nem az ingyenes kártyát választottam, hanem egy "drágább" kártyát.
Telefonon ma beszéltem az ÜFSZ-al, ahol azt a választ kaptam, hogy az applikációban írjak reklamációt.Fejleményekről majd beszámolok.
-
merqree
őstag
Ma kipróbáltam Erste bankautomata pénzbefizetést:
- ha telefonnal lépek be, akkor nem jelenik meg a befizetés menü
- ha a fizikai kártyát érintem, akkor megjelenik a befizetés menü#erstebank #befizetés #atm
-
merqree
őstag
Unicredit Parner Aktív Zéró
Mint korábban írtam/jeleztem a tapasztalataimat (2025-02-24 illetve 2025-04-23), ma bementem személyesen egy bankfiókba.
Furcsán néztek rám, mivel sem az applikációban, sem postai úton szerintük nem kaptam arról tájékoztatást, hogy a Partner Aktív Zéró csomagból átraknának. És erről a saját szabályzatuk szerint 30 nappal korábban értesítenek.
Nézegették a rám érvényes kondíciós listát (Partner Aktív Zéró csomagról van szó tehát továbbra is), és találtak benne egy olyan passzust, hogy a kedvezményes időszak valóban 2025.04.30-igy tart, de a bank döntHET úgy, hogy nem változtatja meg a csomag típusát.
Így "dolgavégezetlenül" jöttem el a fiókból. A fióki ügyintéző azt mondta, ameddig a banktól nem kapok semmilyen értesítést a csomag váltásról, addig nyugodtan élvezzem a csomag adta lehetőségeket. -
merqree
őstag
válasz
zsola400 #39953 üzenetére
Azonosított hívás során azt mondták nekem, hogy a Partner Aktív Plusz csomagba kerülök át április 30 után automatikusan, mivel nekem akkor jár le a 3 év.
Így, ha bemegyek egy fiókba, akkor a Mobil Aktív Plusz csomagot kell kérnem, annak van havi 300 forint havi díja, minden más ugyanaz, mint a Partner Aktív Zéró.Az applikáció mutatja milyen számlacsomagban van az illető, nézd majd meg, mert a most hallottak alapján biztos átrakták.
Év elején, még nekem is ezt mondták, hogy marad minden a régiben, de most már mást mondtak.
-
merqree
őstag
válasz
kapasz #39912 üzenetére
Mint írtam korábban Csepelen kettő helyen nem tudtam befizetni.
Szombaton a szigetszentmiklósi ósanban lévő fiók ATMnél sem tudtam befizetni.
Minden alkalommal a mobiltelefonnal "jelentkeztem" be.
Felhívtam az ÜFSZ-t, és nem tudtak hibáról, javasolták, hogy legközelebb a fizikai kártyával próbálkozzak. -
merqree
őstag
válasz
kopeter1982 #39902 üzenetére
Ezek szerint, ha jól értelek, ha befizetek, akkor azokat a címleteket ki is adja?
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Nem találtam arra utaló üzenetet az Erstétől, hogy nem lehet befizetni ATMben. Tegnap kettő ATMet is próbáltam a XXI kerületben, de egyikben sem lehetett befizetni.
Mennyire lehet(ett) ez központi hiba? -
merqree
őstag
Gondoltam, jó lesz nekem az Ikon Plusz, mert a jóváírást tudom teljesíteni, de így nem éri meg.
Pedig jó lenne maradni az Unicreditnél. Így lehet, hogy a Mobil Aktív Plusz lesz majd a megoldás, feltéve, hogy meglévő ügyfélként átrakhatnak oda. A visszatérítés/"ajándék pénz" nem érdekelne, csak ne kelljen mindenért fizetni. Elfogadnám a havi díjat és a kártya éves díjat is... -
merqree
őstag
Sziasztok,
Nézegetem az Unicredit csomagjait, és a következő ütötte meg a szemem:
Az Ikon Plusz esetében megjelent a könyvelési tételdíj, ami emlékeim szerint eddig nem volt.
Rosszul emlékszem, azaz korábban is volt, vagy ez már valami "újdonság"? -
merqree
őstag
válasz
pietrrr #38342 üzenetére
A gyorsítósáv hasznos tud lenni, ha nagy a sor. Az arany kártya csak neked biztosít ingyenes gyorsítósávot (míg a platinum +1 kísérőnek is, továbbá a gyerekeidnek).
Néztem, nyáron három gyerekkel repülünk (4,4,8 évesek), a Gold kártya semmire sem jó.
Szóval semmi előnyét nem látom a kártyának. Utas biztosítást meg különböző csomagokból tud választani magának az ember, ha utazik. -
merqree
őstag
2020 augusztus 11-én nyitottam BM CIB ECO számlát.
Majd egy nagy lendülettel 2020 szeptember 1-én meg is szüntettem. Természetesen mindent kifizettem.Vajh, nyithatok BM CIB ECO PLUS vagy sem?
-
merqree
őstag
CIB ECO PLUS június 30ig lesz biztosan.
Utána kérdés.Direkt tőmondatokat írtam, ennyit kaptam én is válaszként.
-
merqree
őstag
válasz
sarkanyolo2 #37797 üzenetére
Mi a Raiffeisen Gold2.0-t AVDH-s PDF-ben mondtuk fel.
-
merqree
őstag
válasz
Handball94 #37716 üzenetére
Szigetszentmiklósi Raiffeisen automata is érintéses befizetés kompatibilis.
-
merqree
őstag
Eleve automatánál akartam befizetni, de akkor még nem volt fizikai kártya a kezemben, a telefonba rögzített kártyával akartam befizetni. Ez anno a Raiffeisennél működött, ezert kellett bemennem a fiókba. Eszembe nem jutott volna befizetni a pénztárban, de nem is akartam kp-t magammal cipelni.
A pénztáros azt is mondta, hogy automatás befizetéshez fizikailag kell a kártya, nem elég az érintés. -
merqree
őstag
A kondíciós lista alapján fizetős ezt a telefonos ügyfélszolgálattól tudom.
Maga a díj, 89 forint (a befizetett összeg x%-a, nem fix összeg, és maximalizálva sincs).
Az elv nekem is felbacta az agyamat, de ennél lényegesen többet vagyok képes sokkal haszontalanabb dolgokra elkölteni. Az idegesít, hogy direkt megnézettem a pénztárossal, hogy fizetős-e vagy sem. -
merqree
őstag
válasz
merqree #37704 üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot.
Van/volt némi kavarodás az applikációban reggel.
Akkor jó.Másik: nem figyeltem, és fizettem be pénztárban a számlára (BM Erste Privilégium 2.0), és hát díjköteles. A pénztáros hölgy a helyszínen megesküdött arra, hogy nem. Nem baj, most már tudom.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Ez mekkora egy FOS az Erstebanknál.....
Tegnap este kaptam 50.000 forint azonnali utalást, ma reggel azt mutatja zölddel a George app, hogy 15.449 forint van a számlán, alatt szürkével 34.299 forint.
Valaki tanítson, mert ez gy nekem matematikailag kurva magas. -
merqree
őstag
Az lehetséges, hogy ma bank szüneti nap volt?
-
merqree
őstag
válasz
I02S3F #37522 üzenetére
Nem is értem. Céges telefonszámot magán célra használni...
Irasd át a saját telefonszámodra. Ma már, az eSIM korában pedig egy telefonba akár 10 eSIM is lehet, iga, egyszerre csak kettő SIM lehet aktív.Az más kérdés, hogy én is korlátlanul használhatom a céges SIMet, de sehol sem adom meg, ami hozzám köthető, és az én magánügyem.
-
merqree
őstag
válasz
janes1976 #37483 üzenetére
Az mekkora flash lenne, ha 1 év múlva kijön a K&H egy nagyon menő számlával, és a feltétele az lesz, hogy az utóbbi 1-2 évben nem volt ott számla, csak akkor vehető igénybe
Én ezért nem nyitok rapid bankszámlákat kizárólag a jóváírás végett, de teljesen érthető, hogy mit és miért csináltok! -
merqree
őstag
válasz
lokalisalj #37398 üzenetére
Feleségem emailt kapott és egy telefonhívást, már nem emlékszem mikor.
A BankMonitor oldalát és a topicot is folyamatosan figyelve, illetve azt, hogy fedezetlen hitel felvételnél "buktató" lehet a közös számlánk volt, így fedezetlen hitel esetén nem fogadják el, hiába megállapítható, hogy melyik az én bérem, felmondtuk "önként és dalolva" a Gold2.0-t, és mind a ketten nyitottunk külön-külön BankMonitoros Erste számlát.
Így mindketten kapunk 30.000 forintot (amire a telefonos ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy az 40.000), és mind a ketten tudunk élni a 150.000 forintos kp felvétellel, bár ez utóbbira sosem volt szükségünk.
A BankMonitortól elhangzott egy olyan fél mondat, hogy lehetséges, hogy januártól már nem lesz az Erste-s csomag, ami 3 évig teljesen díjmentes. Illetve a javasolt bankkártya díjmentes, mi inkább dombornyomott MasterCard-ot kértünk, amiért fizetni kell.
Ha letelik a 3 év, akkor megint megnézzük milyen ajánlatok vannak.
Ha szélfordulat IS lenne és megszűntetik a különböző sarcokat, akkor jobban kinyílhatnak a lehetőségek, de ezt a v/fonalat még nem érzem elég erősnek. -
merqree
őstag
Sziasztok,
"Jogtudós" segítséget kérek. Ebben sosem voltam jó.
Ma megjött a Raiffeisentől a felmondásunkra a válasz, és abban az szerepel, hogy a bankszámla megszűnésének napja: 2025.01.07.
Ez azt jelenti, hogy 2025.01.07 már nem működik vagy még működik?Köszönöm a válaszotokat.
-
merqree
őstag
válasz
Kukipapa_rr #37337 üzenetére
A hirdetmény konkrét linkje: https://gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId=%7B07E89E45-09C2-4373-A34A-6F52249BA79E%7D
-
merqree
őstag
válasz
Kukipapa_rr #37337 üzenetére
Indítsd el a folyamatot, és meg kapsz minden szükséges hirdetményt.
Én a kötés napján megkaptam.
Ha abban olyat találsz, ami nem felel meg, akkor 14 napon belül elállhatsz. -
merqree
őstag
válasz
Kukipapa_rr #37335 üzenetére
Az összefogalalót olvastad?
Ott van benne: https://bankmonitor.hu/bankszamla/erste-ingyenes-bankszamla-nyitas/ -
merqree
őstag
Raiifeisen 2025 február 17-től "a tevékenységéhez kapcsolható közteher változása miatt 2025. február 17. napi hatályba lépéssel egyes díjtételek tekintetében egyoldalú módosítást (díjemelést) hajt végre."
-
-
merqree
őstag
Magamalácsinálok mindjárt
Vasárnap emailben felmondtuk a Gold2.0-t (AVDH-s PDF-et elfogadnak), amire egy RB Szolgáltató Kft-től kaptunk választ, hogy továbbították a felmondást a bank felé. WTF ?!?!
De, ami még szebb, ma reggel valamelyik bankkártyánk éves díját visszatérítették....
Online és az applikációban már nem is látszódnak a bankkártyák. -
merqree
őstag
Hétvégén nyitottam én is, feleségem is BM Erste számlát.
Furcsa, vagy szokatlan, hogy a zárolt tételek külön "gyűlnek" és nem közvetlenül láthatóak. -
merqree
őstag
válasz
confuser #37129 üzenetére
".... akkor 3 év múlva megint kell keresni valamit, ha majd még lesz ingyen utalós számla..."
Úgy látom, hogy erre kell berendezkedni, hogy 2-3 évente bankot vált az ember.
A vicc egyébként az, hogy minden sarkon azt hangoztatja a
propagandamédia, hogy legyél tudatos, és figyeld a banki költségeidet. De bakker, nem én és nem a bank találtam ki a különböző sarcokat, ők "csak" tovább hárítják... -
merqree
őstag
Eddig panaszokat láttam a BM Erste számlára.
Pedig gondolkozom rajta, akár Gold2.0 helyett, akár BM Unicredit (2025 márciusban lejár) miatt.A BM Erste csomag esetén lehet kérni társkártyát, illetve második webbank és mobilbank azonosítót?
-
merqree
őstag
Akinek van KH ajánljó linkje, kérem nekem NE küldjön.
-
merqree
őstag
válasz
peetie1 #36751 üzenetére
Hááát ezt nem igazán értem hogyan kivitelezhető.
SMS telefonra érkezik, akár rá van dugva a telefon, akár nem. (Nekem nem csak telefonra érkezik, hanem az iPadra is, de ez mellékes)
Ilyen esethez, ami történt kell pár dolog: kártya adatok, és telefonszám. Simán lehet, hogy valamelyik webshopból szivárgott ki.Ami védelmi lehetőséget látok, és nem a kártya limittel való játszadozás, az az, hogy pl 100ezer forintosával lekötök betéteket. Nem kamatozik, de nem is látszódik felhasználható egyenlegként. Ha nagy összeget akarok kártyával kifizetni, akkor a szükséges mennyiséget "feltöröm", és kész.
-
merqree
őstag
Unicredit app ma reggel értesítést mutatott a kimenő állandó utalásokról. Eddig ilyet nem tapasztaltam.
Az értesítés nem tartalmazott érdemi információt, csak az utalás tényét közölte. -
merqree
őstag
Köszönöm RR-13
Érdekes, mert a szerződésemben linkelve van a hirdetmény, mely szerint:
A Bank a díjmentességet akciósan biztosítja. Az akció a 2021.04.21 előtt nyílt bankszámlák esetében 2022.04.30-ig, a 2021.04.21-től nyílt bankszámlák esetében
pedig 2024.10.31-ig érvényes. Normál díj: 0,309%, min. 199 Ft, max. 6 850 Ft
Ez a rész igaz, az alkalmazásból indított díjmentes utalásra vonatkozik.
A "Mobil Aktív Plusz" bőven megfelelne, hiszen havi 300 forintért még mindig megéri.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Elkezdtem olvasni a 2022 februárjában kötött BM Partner Aktív ZÉRÓ csomag szerződésemet, és sehol sem találom, mi történik a harmadik év letelte után. De azt sem találom, hogy 3 évig díjmentes.
Hol van/lehet eldugva a keresett rész?
Vagy én gondolom rosszul?
A szerződésben nincs írva, hogy meddig érvényes. -
merqree
őstag
-
merqree
őstag
Zseniális dolog történt
Hívott egy automata a GránitBankból, hogy ne frissítsem az applikációt, és erről a netbankban is küldtek nekem levelet.
A dolog zsenialitása az, hogy nincs évek óta GránitBankos számlám.Óóóóóóóhhhhhh de szíííííííííííííííííp
-
merqree
őstag
válasz
werszomjas #35959 üzenetére
Legrosszabb esetben a hivatalos papíron történő felmondástól számít a 60 nap, nem az emailtől
-
merqree
őstag
válasz
TrollBalint #35919 üzenetére
Fontos megérteni: max 150.000 forint VAGY kettő alkalom az ingyenes. A legtöbben ezt a feltételt nem értelmezik.
Ezt kell neki elmagyarázni, hogy hiába vett fel csak 2x10.000 forintot, a harmadik felvétel már eléggé zsebbe nyúlós. -
merqree
őstag
Sziasztok,
Ha van már BMes Unicredites számlám, de nyitnék egy nem BMes Unicredites számlát (Mobil aktív plusz számla, havi párszáz forintért bőven megfelelne, és a kártya díjat leszámítva ingyenes), az nem fogja “anullalni” a BMes számlámat?
Jó kérdés?
(Fel szeretnék készülni a gold2.0 felmondása, és nekem nagy jó lenne egy ilyen kombo.) -
merqree
őstag
Csak semmi finomkodás...
2024 májustól 237 forint a kártyaINFO havidíja, és szintén 237 forint a számlaINFÓ havidíja, amiért korlátlan SMS jár (Raiffeisen Gold2.0).
Nah most, feleségemmel mindkettő be van/volt kapcsoltatva, ami havonta 948 HUF.
Május előtt ezek 202 forintok voltak, de volt, amikor csak 177 HUF volt (2023. január).Az új díjszabással ha jól számolom cca 11500 HUFot fizetek ki.
Sok kicsi sokra megy.
A hülye saját kárán, az okos más kárán tanul -
merqree
őstag
-
-
merqree
őstag
"Ha már hívtak, megkérdeztem, hogyan kell értelmezni a Premium feltételeit, miszerint a jövedelem nem lépheti túl a Premium Plus határát. Elvileg lehet Premium-ot kötni magasabb jövedelem esetén is, de figyelik a beérkező havi összegeket egy csúszóablakban, és ha ezen belül rendszeres a túllépés, nem eseti, akkor kötelezően átszerződtetnek a Plus számlára."
Nem neked szól a kérdés, de ehhez kapcsolódik.
Tegyük fel, a hozzájárulásom nélkül áttesznek egy magasabb csomagba, de pl rajtam kívül álló ok miatt, pl munkahely elvesztése, vagy tartós betegállomány esetén nem teljesítem a plus feltételeit, de a simának megfelelnék. Akkor automatikusan a kisebb csomagba kerülök?
Ez az átsorolás hol található egyébként? Nem találom a kondíciós listában. -
merqree
őstag
válasz
hodostamas #35121 üzenetére
Gyűlöltem a RaiPay-t, amíg Androidon voltam. sosem működött, többször kellett újra digitalizálni a kártyát, egy fos. Nincs rá jobb szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest