- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
aktív tag
Dev. számláról (EUR) is lehúzós a vásárlás?
Ezt a bank dokumentumaiból tudod meg hogy milyen árfolyamot alkalmaznak a EUR számlás tranzakciók esetén. Ha €-ben vásárolsz értelemszerűen nincs semmi konverzió. Más pénznemek esetén sok bank a Mastercard/Visa árfolyamokat használja atváltásra.
Az Erste bankot nem ismerem, a Gránit € Mastercard a MC árfolyamon vált €-ra, ennek utánanéztem (nekem ez van). -
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis #40369 üzenetére
Az eurótól eltérő pénznem esetén lehet jelentősége a kártyatársaság által alkalmazott árfolyamnak.
Tehát pl mondjuk RSD vagy MKD valutaban történt tranzakció esetén a MC vagy Visa átváltja EUR-ra és utána (Ft számla esetén) a magyar bank a saját (általában 1-3 %al rosszabb) árfolyamán Ft-re.
De a MC és a Visa árfolyamai fundamentálisan nem különböznek annyira. -
pdr755
aktív tag
válasz
lokalisalj #40281 üzenetére
Igen. Legalábbis tavaly én mindkettőt megkaptam.
-
pdr755
aktív tag
válasz
zsola400 #40202 üzenetére
De az nem úgy van hogy annak kell indítani a fizetési kérelmet aki szeretné hogy beérkezzen a számlájára a pénz?
Például: Jani tartozik Tibinek 7 millióval.
Akkor Tibinek kell küldenie egy FK-t Jani számlájára 7 millióról és Janinak kell jóváhagynia.
Vagy nem így van? (Én eddig csak a saját szamlaim között csináltam a FK-t) -
pdr755
aktív tag
válasz
anonymus89 #40132 üzenetére
Posta is lehet. Amerre én lakok a posta elhagyott (az elmúlt 2 évben) nekem egy bankkártyát és egy EP kártyát, a családban másnak egy Erste bankos kártyát.
-
pdr755
aktív tag
válasz
Cs.Tibor #40110 üzenetére
Így igaz, ha az alternatíva egy rövid lejáratú DKJ.
Azzal kb semmi nem versenyezhet ha néhány hónapig nem kell a pénz.
Az említett megoldások (LY, trading212 stb) akkor jöhetnek szóba ha a látra szóló betét hozzáférhetőségéhez közeli kell és mégis annál magasabb kamattal.#40111: a 20000 eurós befektetővédelmi korlát alatti összegről volt szó a kommentben amire válaszoltam (LY-t illetően), ebben az esetben a T212 sem rosszabb semmivel. Ennél nagyobb összeget én sem ajánlok rajta tartani.
-
pdr755
aktív tag
válasz
Toobee #40105 üzenetére
Az 5% az az adó után értendő?
Mert a trading212 bruttó 7%ot ad forintra.
Az adóbevallás készítése meg nehezen nevezhető macerának (kb 20 perc volt nekem) főleg azt tekintve hogy vannak akik a használhatatlan Curve "szolgáltatással" töltenek el jóval több időt jóval kevesebb CB-ért cserébe mint amennyi kamatról itt beszélünk. -
pdr755
aktív tag
Mint most utána néztem 2008-11 között volt UC számlám a mostani előtt és emlékszem erre a megoldásra. Bár hasonlóan a több pénz nemű online számlákhoz (R, Wise etc) amennyiben a kért pénznemben nem volt elég egyenleg, automatikusan átváltott a másik pénznemben lévőből (ráadásul elég kedvezőtlen árfolyamon)
-
pdr755
aktív tag
Gránit bankot használ itt vki?
Van 3 tranzakcióm 04.16.-n ami a tranzakció listában nem jelenik meg. Az egyenleg helyes és az üzenetek (amit ők "iSMS"-nek neveznek) között van róla értesítés. Ma csináltam még 1et és az a függők között megjelent.
Általános hiba van náluk vagy csak nekem sz*rt be? -
pdr755
aktív tag
válasz
sifarr #39818 üzenetére
Mo-n nem létezik olyan betéti kártya (hazai kibocsátó által tuti nem) amihez tartozik visszatérítés, Európában máshol pár akad. (Nem sok) Jellemzően ügyfélszerzési céllal (akció keretében) vagy egy kereskedelmi partnerrel közösen (pl áruházlánc) kiadott kártyákról van szó.
-
pdr755
aktív tag
-
pdr755
aktív tag
Az Unicredit valahogy értesít külön hogy az ingyenesség pontosan mikor jár le?
Elvileg nekem jövő április 30 lesz de azért valahol jó lenne egy konkrét értesítés is majd, jelenleg a partner aktív zéró (ha jól emlékszem) díjcsomag hirdetményéből következtettem ki a lehetséges lejáratot.
Minden esetre azonnal megy a kukába a számla ahogy 10500 forintos kártyadíjat kell fizetni... -
pdr755
aktív tag
Mivel a vállalkozásomnak is van számlája a K&H-nál, nekem adtak az eredeti 3 hónap mellé plusz 12 hónap ingyenes számlavezetést.
Ha jól értelmezem, addig amíg a 2. évi bankkártya díjat nem fogják terhelni (2025. november) nekem ingyenes a számla. Ergo ráérek akkor/előtte hónapban megszüntetni.
Ezzel gondolom ezt a 6 hónapos akármit amiről itt írtok ki tudom kerülni nem? (Elvben május 29-n járna le a 6 hónap) -
pdr755
aktív tag
Data point:
K&H black friday-s számlanyitáshoz kapcsolódóan nekem tegnap megjött az ajánlási bónusz is. -
pdr755
aktív tag
Jó lehet hogy én értettem rosszul, a személyi igazolvány érvényességi idejét, változásait, ill a DÁP-t biráltad (fogalmazzunk így) és a következő mondatban szerepelt a kötelező QR kódos boltlátogatás.
Ez utóbbi viszont Mo-n soha, semmikor nem volt tudtommal. Kínában volt a covid pandemia alatt.
Ezzel én lezartam talán te is látod hogy nem a legszerencsésebb volt a megfogalmazás. -
pdr755
aktív tag
Nem szoktam ilyenekre reagálni de hol melyik magyar boltba lehet vagy lehetett csak államilag kiadott QR kóddal belépni?
Ha nem tudod akkor ne állíts valótlanságot!
A DÁP regisztráció nem kötelező, még az ügyfélkapu további használatához is elegendő a ketfaktoros azonosítás beállítása.
Ismételten miért kell kelteni a hangulatot?
Mert más célja a hsz-ednek nem tudom hogy mi volt. -
pdr755
aktív tag
válasz
dptrsk #37405 üzenetére
Kíváncsi vagyok h engem hívnak e. Be vagyok jegyezve egy 25+ éve létező céges K&H számlánál, ahol éppen ősszel voltam ilyen adategyeztetésen, remélem ezzel meg is úsztam. (Akkor is azt mondta az ügyintéző h szúrópróba szerűen, amikor a gép kidobja h X ügyfélnél kell megcsinálniuk akkor hívják fel őket).
-
-
-
pdr755
aktív tag
Nekem volt mind2. Gránitnál érdemes megnézni milyen promóció van, amikor én kötöttem (tavasz) akkor a kártya 2 évre ingyenes volt. Most lehet h más promóció van.
Ahogy írták a Gránitnál van középárfolyamos váltás.
Ez szubjektív, de nekem a Raiffeisen e-bankja és mobilbankja kifejezetten primitívnek tűnt (Gránitot lehet h upgradelték, mert a 2010es végén volt még számlám náluk és akkor az e-bank röhejesen elavult volt)
Parkoltatásra lehet hogy érdemes az átváltás után olyan lehetőséget megnézni mint pl. a Lightyear ahol kamatot is kapsz rá. (Van itt topicja a fórumon). -
pdr755
aktív tag
-
pdr755
aktív tag
Ha valakinek kell még kód nálam még van...
-
pdr755
aktív tag
Jó akkor én is tudok küldeni, ha vkinek nincs még.
-
pdr755
aktív tag
válasz
Peterhappy #36928 üzenetére
Két kérdésem lenne:
- a 150.000 az összesen értendő vagy havonta?
- a marketing célú megkereséseknél lehetett választani hogy milyen csatornán. én a telefonon-t kiszedtem, a többi nem izgat túlzottan de a telefonos nem akarom ha nem muszáj. Ez így jó, vagy csak akkor számít teljesítettnek ha mindegyikhez hozzájárulok?
Mert ha utóbbi akkor valahol gondolom még vissza tudom kapcsolni... -
pdr755
aktív tag
K&H promócióhoz:
Az ajánlókódot hol kell megadni? Vagy azon a linken keresztül kell kezdeni a számlanyitást amit az ajánlókód generátor kiköpött? -
pdr755
aktív tag
válasz
petike2014 #36734 üzenetére
Ilyen volt már másik banknál is tömeges formában? Mármint itthon?
Most nincs kedvem végigolvasni a topicot.
Mert én eddig csak revolutról hallottam ilyet ott meg betudtam annak hogy hagyományos startup mentalitásuk+kalapsz*r supportjuk van ezért fordulhat elő és ezért szrják le az ügyfelet utána.
De ezek szerint máshol is jellemző?
Van bármilyen közös jellemző azoknál az eseteknél amikor ilyen történik?
És lehet e egyáltalán bármit tenni ellene? (azon túlmenően hogy folyamatosan freeze elve van a bankkártya ami egy napi használatú bk-nál nem túl életszerű) -
pdr755
aktív tag
Üdv!
A K&H mobil app-ban a "mobil token azonosítás" másnak sem működik?
"Technikai hiba történt kérjük próbálja később" hibaüzenet érkezik ha megnyitom (nem is kell ráirányítani a QR kódra). Minden más oké. Megpróbáltam újratelepíteni az appot, nem segített.
Verzió: 2.15.1-R3 (dec. 15-i), Motorola G8+, Android 10-vel.
A google play értékelések szerint nem vagyok egyedül vele....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest