- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Az előhb én is mértem,szintén két multiva .Átlag 234,de voltak 242 V os csú sok is.Semmi zúgás.Lehet nálad más gebasz is van.
Itthon laksz?mert lehet tévedek,de 1993 ban 20 év türelmi idő volt megadva az átérésre,a 240V os hálózati feszültségre.Tehát már bőven a 240V a normális.Ehhez járul a +- 10%.Persze lehet tévedek,akkor majd kijavítanak.
-
Ha hasogatjuk a szőrszálat, akkor +-10% a hálózat maximális tűrése, azaz 253V is lehet, ekkor a szekunder 13,2V, a nyers terheleltlen pufferfeszülség levonva a graetzet, 17,2V. Ez már nagyon minimális terhelésre is leesik 16voltra. Ha meg a 245V az alap akkor 15V környékén lesz.
Kolléga ha 1 voltot leteker a toroidból akkor mindennek meg fog felelni.
Valamint kénytelen voltam kb. 20 percet autózni egy feszültségszabályzó hibás személygépkocsival, a beépített digitális voltmérő 18volton állt és semmi nem murdelt meg.
Nem üzemállapot de kibírta a Clarion fejegység és a sub végfok is. -
Lomas
tag
Köszönöm szépen a válaszod, oly tökéletesen fogalmaztad meg, hogy még én is képes voltam megérteni...
Szóval 5v 2A-es trafó elegendő? Nem lenne jobb megoldás egy 3A-es? Már csak azért is mert létezik olyan verzió, amelyiknek a kimeneti oldalán 2 db usb aljzat van, így másik 5v-os eszköz is tölthető. Fordom van, annál a biztosítéktábla amúgy is a kesztyűtartó mögött van - ide lenne beszerelve a trafó is, az abból kijövő USB aljzatok kb. 20 centis vezeték végén vannak - így a kesztyűtartóban lehetne alkalomadtán más eszközt is tölteni.
Ha a fix áram (állandó 12v a biztosítéktáblán) és közbeiktatott kapcsoló megoldást választom - szintén egy láma kérdés - akkor a trafó előtt a 12v feszültségű, vagy a test vezetéket "illik" a kapcsolóval megszakítani?
Az az aksi szerintem is arra elegendő, hogy készenléti állapotban tartja a kamerát oszt' ha valamit érzékel a kamera, arra indul el a felvétel. 500mah szerintem is kb ennyire elegendő. Az aksit amúgy nem vágja haza ez a folyamatos töltés? De gondolom a gyártó sem úgy gondolta, hogy bedugom, feltölt, kíhúzom, lemerülés előtt csipog a kamera, visszadugom, stb. Még is csak a XXI. század, vagy mifene... -
darvinya
titán
Rendben, de 5-ös 20cm-en szerinted mennyire lágy?
Szerintem nagyon merev ekkora méretben, de képeken könnyen behajlítva marad, ami kizárja ekkora keresztmetszetet.
Már 2.5-ös mtk 20cm-est sem könnyű behajlítva maradásra bírni, hát még 5-öst.(#67819) moha21
Tűz kábel szigetelés kizárt, hogy ráraknának, mert a szigetelés 2-4x többe kerülne, mint maga a vezető.
-
darvinya
titán
-
zsolti_20
senior tag
Én szerintem ő arra gondolt, hogy 3.7 v-os cella töltése (pl telefon akkumulátor) közvetlen töltése a sima pl samsung telefon töltővel.
Az érdekelte volna, hogy a telefonban van-e valamiféle elektronika amíg eljut a szufla az aksihoz.
Én építettem régebben ilyet és nem iktattam be semmit közé. Közvetlenül telefon töltővel töltöttem egy akkumulátort, mert a telefon csatlakozója megadta magát.Kicsit tovább tart neki biztosan feltölteni egy iylen aksi pakkot, de megbirkozik vele
-
Teasüti
nagyúr
Erre nincs logikus magyarázatom.
A másikban csak egy meghajtó van. Lehet vmi áthallás a kettő közt? De eleve dupla meghajtó, ha a két csatorna közt nem gond, akkor több ic közt mégis gond lehet?
(#67188) tordaitibi
Megfordult a fejemben, de ezt sose fogjuk megtudni. Ezért érdekel mi lehet a probléma forrása.
Pl. nincs magyarázatom rá miért nem tudom megmérni a zavart, mert ahogy hozzáérek a szkóppal megszűnik a jelenség.Ez korábbi tapasztalataim alapján mindig vmi föld probléma volt.
-
Teasüti
nagyúr
Szabályos PWM jelnek látszik, nincsenek tüskék, vagy harmónikusok az éleken. Legalábbis amit az 50 nS-os felbontással látni képes a szkóp. Az az érdekes, hogy a Vdd és GND lába égett meg a chip-en. Mintha túláram végzett volna vele. És ami még furább, hogy a mellette lévő chip-nek semmi baja, pedig abban a pillanatban mind a 4 csatorna (2/chip) vibrált mint állat. És ami még jobb, hogy miután kivettem a szétnyílt chip-et, a másikon megszűntek a zavarok.
Most lekapcsol rendesen a meghajtó, ha nullás pwm jelet kap. Viszont egy alig látható vibrálás még mindig van üzem közben. Ezt viszont nem tudom megmérni, mert amint hozzáérek a szkóppal, megszűnik vibrálni.
Pedig a szkóp egy elemes kis vacak, szóval még eltérő földpotenciálon sincs.
Tuti vmi föld probléma, de nem értem miért. -
Teasüti
nagyúr
Az elvileg elhagyható, bár elsőre valóban ez tűnik egy nyilvánvaló gyenge pontnak. Viszont ugyanilyen bekötéssel már fél éve üzemel nálam egy hasonló projekt, csak ott 555 adja a jelet. Ott sincs gate ellenállás se a kimeneten, se a bemeneten. És azt se mondanám, hogy kevésbé van hajtva, mert ott 4-160 khz-es a jelet állít elő az időzítő (kitöltési tényezőtől függően), míg a Nano pwm frekvenciája csak 1 khz. És az nem is vibrál. Igaz, ott egy panelen van minden alkatrész és jármű akkuról van hajtva. Nem tudom az ATX tápnál lehetnek-e föld problémák.
Azt nem értem miért oszcillál, mikor a pwm portra elvileg nullát írok ki, vagyis le kéne húzni gnd-re. Ha a jumperrel húzom le gnd-re, akkor az gnd-n van. Van egy kis kínai diy szkópom, e szerint jók a feszültségszintek.
A Vin_hi 2V felett van, a Vin_low meg 1V alatt. -
gordonfreemN
addikt
Meg ez is arról szól, hogy a dióda csak a kondit védi:
Voltage Drop - Now that we have the current, we can work out the required capacitance. Keeping the RMS voltage across the capacitor below 1V would seem like a reasonable figure, and I'd suggest that the maximum current of interest is around ¼ of the full load current - about 500mA. We can do this with power amps, because they don't draw full power continuously. For preamps or Class-A power amps, the current does not vary, so the capacitance must be sufficient to support the full mains current in normal operation.
If the 25% 'rule' is applied, this means that capacitive reactance must be 2 Ohms or less. Remember that we can use Ohm's law to make these calculations - at least up to this point. Calculating the capacitance needed means that we use the capacitive reactance formula, suitably rearranged ...That's a fairly large capacitance, and can only be economically realised using an electrolytic capacitor. This raises a new quandary - electrolytic caps can operate for many years without a polarising voltage, but only at very low voltages. This means that the maximum voltage across the cap(s) must be limited, or they will fail. To be sensible, it will be necessary to use a pair of electrolytic capacitors, wired in 'anti-parallel'. A normal series connection with the two negative (or positive) terminals joined will also work, but reduces the available capacitance and maximises ripple current through both caps. Nonetheless, this may be preferable (see conclusion). The traditional way to limit the voltage is to use a number of high current diodes in parallel with the caps.
-
gordonfreemN
addikt
Szia,
nem is értem, mert a diódák nem a DC miatt kellenek, hanem hogy ne terheljük túl a kondenzátorokat.
A kondiról ezt írja:
Use a Capacitor
Logically, using a series capacitor will block any DC. Capacitors cannot pass DC, so the waveform will re-centre itself to ensure that there is no offset. This happens regardless of how the DC offset was created, and is insensitive to waveform distortion. It's only when we do a few calculations that the real problem shows itself. Naturally, we want the lowest possible voltage to appear across the capacitor. We also want to ensure that a series resonant effect is not created where the capacitance and transformer primary inductance create a tuned circuit at (or near) the mains frequency. Such a circuit will appear as an extremely low impedance across the mains, and can generate voltages sufficient to destroy any capacitor (explosively!) and perhaps even the transformer winding insulation. Then the fuse or circuit breaker will blow, but the damage is done.és itt ír arról, amit említek:
The circuit shown above satisfies all criteria. There is more than enough capacitance, and the diodes specified have a continuous current rating of 3A and a peak current rating of 200A (non-repetitive). After this circuit is included, the no-load current falls back to 16mA, and the visible signs of asymmetrical saturation are gone. As transformer load increases, the diodes will take over from the caps, preventing the peak voltage across either capacitor from exceeding 1.3V - even during the inrush current period. -
terapeuta007
aktív tag
-
Attix70
aktív tag
Rosszul gondolod. Vitázni nem akarok mert ha nincsenek alapok akkor nincs mire építkezni. Az "akár villamosmérnök dumát" kicsit erősnek tartom. Számomra az szomorú, hogy az adott tanácsok egy része nem fedi a valóságot és tévútra vezet. Részemről ezt a témát befejeztem, de ezentúl minden hibára jelezni fogok.
-
atus72
őstag
Erre gondoltam én is de csak jobb lenne ha minden szervo az ugyanolyan feszültséget kapna mivel a nyomatékgörbéje és a működési karakterisztikája az üzemi feszültség függvénye és ha a külön ágon lévő szervók eltérő terheléssel mennek akkor nem tudom garantálni az ugyanolyan működést. Például a sebbesség is "erősen" függ a tényleges feszültségtől.
Stall torque : 1.8kg / 42.3oz(4.8 V) ; 2.2kg / 56.4oz (6.0V)
Operating speed (4.8V no load) : 0.1sec / 60degrees
Operating speed (6V no load) : 0.08sec / 60degrees -
Attix70
aktív tag
Autótrafó fázisban visszafelé. Megoldható. Nekem is ha sok a fesz (a régi erősítők 220v ma pedig minimum 230V van) rendszeresen használom. Mondjuk a csengőtrafót csak azért nem ajánlom erre a célra mert elég rossz minőségű trafó (a rövidzárat is kell sokáig bírni). Másik trafót nyugodtan használhatsz, feltéve a z áram igényére való tekintettel. Pl. ha 230W kell akkor olyant kell használni aminek a szekunder köre bírja az 1 Ampert.
(#66534) gyenesmartin
Ne tedd, nem jó neki!
-
gyenesmartin
őstag
A primer és a szekunder egymástól elég jól el van választva. Egyedül toroidnál lehetne kérdéses ez. Annyi baj lesz, hogy itt nincs leválasztás. 230 meg 222 akkor lenne csak probléma, ha a szekunder áthúzna a primer tekercsre. De akkor meg a primer is alapesetben áthúzna a szekunderre.
-
mezis
félisten
Csak úgy a 230V-ot a 8V-os tekercs csak igen rövid ideig fogja bírni. Ha szerencséd van, akkor leold az automata kismegszakítód ! (Lehet, hogy a primer, 230V-os tekercs szigetelése meg nem fogja kibírni azt a kb 50000V-ot amire feltranszformálódik a 230V !
Gondolom olyan esetre gondolsz, amikor egy relével (vagy fix bekötéssel) még "hozzáadják" (vagy "kivonják") a szekunderen kijövő 8V-ot a hálózati 220 - 230V-hoz feszültség emelés (csökkentés) céljából. Max 100W terhelhetőségig.
-
kbhuinfo
tag
Méretileg mekkora 50x40x35, mekkora áramot bírjon 5,2VA, esetleg a mostani milyen típusú custom, nem találtam a típust neten?
Miben volt eddig rezgő adagoló, mi célt szolgált, lineáris vagy kapcsolós nemtom, de mivel régi, ezért szerintem lineáris?
Bocs a laikus kérdésfeltételért és előre is köszi a választ!
-
terapeuta007
aktív tag
-
-
-
Teasüti
nagyúr
Dehogynem elég, minden gpio bemeneten fesz. osztó van.
ESP32 lesz az áldozat, ami 2,5V-tól felfelé értelmezi a logikai magas szintet, így úgy kalkuláltam, hogy a csúcsfeszültség férjen be 3,3V-ba, így ahol kell még az akkufesz. is 2,5V felett legyen.
Egyedül a jármű szenzor adatai igényelnek külön megfontolást, pl. a tachogenerátor is 16V-ig képes elmenni amire egyáltalán nem számítottam.Annyi kérdésem volna még, hogy kell-e figyelnem a jármű szenzorainak olvasásánál az impedanciára?
A szkóp szondája 1M/20pF, ez nem okozott semmilyen zavart a műszeregység működésében.
Viszont ha a jeleket rákötöm egy 43k/11k fesz. osztóra... Erről gondolom meg kéne győződni, hogy működőképes-e, ugye? -
draco31
veterán
Ez egy valami s478-as foglalathoz volt azt hiszem pont egy ilyen.
Azért tartok csak tőle, mert egyszer ment 2 percig, és akkor mint ha láttam volna kis füst szerű dolgot, de akkor nem volt nálam a hőmérő, csak gyorsan kihúztam a konnektorból.Ezt akkor lehet úgy, hogy fogok egy szabvány PC áramkábelt, a földet a bordára kötöm, a másik két szálat pedig a LED érintkezőire? És persze földelt konnektorba.
-
Ezen én is elgondolkoztam, egyenesen 15 Ampert írtak rá. Ennek a pici hengeres háznak elég húzós lehet a 15*0.46=7W, ez pont annyi, mint a kínai ebayes cuccok szintje 10A-nél.
Viszont az ilyen hosszúlábú kivitelezést tudnám könnyen beszerelni. Vagy kell valami házikó, amibe bele tudok tenni egy TO-220-as tokocskát.
-
A bypass (normális esetben) már a panelek csatlakozódobozkájába van építve, és 1-2000V körüli feszre van hitelesítve (legalábbis gondolom innen jöhet, a szám, hogy "1000V-os rendszerfeszültséget bír a panel". Ha ezt + az értelmes kábelméret melletti áramerősséget elérték akkor kell egy vezérlő és lehet továbbépíteni a telepet.
A blokkolót is a rendszerfeszültségre kell méretezni, egy 1000V-os Schottky 1$-ba kerül
Köszi a linket, ennek annyira nem alacsony a feszültségesése (0.8-9V), ez szimpatikusabb, kb feleakkora veszteséggel.
-
Nincs nagyobb feszultsegu tabla. 28-31v koruliek, uresjarasba se megy 40 fole. Jellemzo meg a 17-20v uzemi feszultseg tablankent ( un. mobil panelek, hajo kemping stb).
A nagyobb teljesitmenyu panel is 31voltos csak nem 8,3/hanem 9,8A a max. arama.
Kiveve a CIGS rendszereket (Solyndra) ezek 70v uzemi es 100v uresjarasi, nem sok helyen talakozol veluk.) -
Pontosan, mivel ez a fővonal, a déli órákban ezen megy a 6-8-10stb Amper, amíg csak dől a napfény - mondjuk 3-4órán keresztül. Azért 6-8W műanyagba húzva nulla hőleadó felülettel sztem tud melegedni, pláne ha a környezet se egy árnyas jégszekrény... Hasonlatképpen a telefonok procijai kevesebbet esznek+jó nagy a hőleadó felület (műanyagcsőhöz képest), mégse tudod megfogni a telót ha nyáron 1-2 órát navigál a szélvédő mögött a napon.
Mivel ezek kínai vackok, teszt vagy hasonló nemigen van róluk...
"Ezt vajon hogy oldjak meg tényleg nagyobb feszültségű tábláknál."
100%, hogy nem ilyen gumibahúzott cuccokkal, hanem pl hőbordás Schottky-val. Amúgy nagyobb áramerősségre már a kínaiak is lépnek egy normálisabb tokozással: -
Hivatalosan megkerülőnek használják, nem blokkolásra. Én meg párhuzamos felállásban szeretném, hogyha az egyik panel "alszik", mert pl árnyék ment rá, akkor a másik csoport ne kezdje oda átpumpálni az áramot. Mivel a panelek feszültsége elég nagy (vagy 2 nagy panel lesz 30V feletti feszkóval vagy több kicsi, sorban), így ezesetben kijöhet a 30V feletti kóboráram:
-
-
-
-
-
Kernel
nagyúr
Van benne műterhelés, vagyis ellenállás, illetve a BT168-D önmagában is terhel, mivel van benne egyszerű konverter, ami az elem feszültségét feljebb nyomja, hogy egyáltalán működni tudjon a kijelző:
http://ka7oei.blogspot.hu/2014/04/making-cheap-chinese-battery-tester.html
De én is csak netről ismerem, azt nem is tudtam, hogy lassú. Meg így a felsoroltakkal nagyjából ki is merülnek a lehetőségek, még ha lehet is kapni más, hasonlókat.
Multiméterrel elvileg úgy lenne érdemes, hogy valamennyi műterhelés is legyen, mert az üresjárási feszültség néha átverős tud lenni.
-
szabifotos
senior tag
Hoppá, tényleg elkerülte a figyelmem, hogy 5V-os. Valószínűleg azért, mert a leírásban nem említették, így nem gondoltam.
Szóval ilyen kellene csak valami nagyobb teljesítményű, mert tényleg szépen kiszűrte a zajt.
Tehát hogyan tudnék független 12V-ot csinálni az autóban?
Egy ilyennel teszek egy próbát. LINK -
Lompos48
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Nem kell ahhoz olyan sok fogyasztó. Esténként elég könnyen befigyel egy bojler, egy mosogatógép, ne adj isten mosógép vagy bármi amiben fűtőszál van (kávéfőző, átfolyós vízmelegítő, stb), ehhez kapcsol még egy szivattyú, megy a szórakoztató elektronika, egy PC és máris ott vagyunk, hogy kell az a PSU a számítógéphez.
És ha nem figyel erre külön oda az ember, akkor ez elég életszerű példa (esti vacsi után sorban elmegy mindenki fürdeni, kis tévé nézéssel meg játékkal egybe kötve és hupsz, sötétbe borul a ház). -
Janos250
őstag
Nem mindegy!
Nálam az álványos flex - ha nem pörgetem meg induláskor eléggé - lecsapja a 20-ast!
Az egész (családi) házba 2.5-ös vezetéket húztam be, kivétel a garázs, ahova 3 fázis bikaerős vezetéken megy földkábellel.
A terv, ha sikerül áttérnem 1x32-re:
- óránál 32 A, DÉMÁSZ által plombálva
- utána elsőként fi relé
- villámvédelmi (mi a neve, nem tudom, mert Kínából rendeltem)
- garázsba 32 A, de szétosztva helyben, hogy legyen 32 A-es és kisebbek is. Mindig azt használva, ami még éppen szükséges
- a ház többi részébe szétosztva az órától külön-külön 2.5-ös vezetékek mennek most is. Lámpákhoz vékony vezeték. Már be vannak húzva, nem akarom átalakítani.
- konnektoroknál, vagy inkább fenn a dobozoknál supresszor dióda, vagy valami hasonló. Már van néhány féle szintén Kínából, még bekötésre várnak. Mostanában rendeltem őket, miután a nyáron egy villám itt Pesten mindenféléket agyoncsapott a mi lakásunkban is, és a társasház számos más lakásában is.Van még egy bojlerhez szánt óra is, de az most nincs bekapcsolva, mert amikor bekötötték, még nem volt kész a bojler.Tudja valaki, hogy oda milyen erős áramot lehet kérni?
A fi relé és a vilámvédelmi akármicsoda egymáshoz viszonyított sorrendje milyen legyen? Még csak a fi relé van bekötve.
-
-
Upo
addikt
Nem megy egyszerre a sütő a mosogató, meg a proszívó.
Nem is, mert a sütő, mosogató, páraelszívó, kilowattos robotgép, közben még a mikró, és persze mosni és szárítani is kell közben.Teljesen szokványos hétvége.
Ja, és valóban közben a gyerek még elkezd magánál porszívózni.
-
Ez így oké, de maga az elmélet már nem.
Ha már így van behozva a 3 fázis, akkor ezekkel illik külön fogyasztókat táplálni, a 6A mehet a csillárok, világítás, a nagyobbak meg a konnektorok.
1x32 amperhoz sem kell végigkábelezni a lakást 4-es madzaggal, a köröket külön kell biztosítani,
pl. konnektorok elosztva 3-4 körre, körönként 10-16A kismegszakítók, a világítás 6A, és így tovább.
A konyha a kritikus, én mindig minimum 2 külön körre teszem, ha van mosogatógép, kisbojler, akkor 3-4 kör, egy kávéfőző és egy nagyobb mikró és már bőven túllépte a 16ampert.
Mosógép teljesen külön, némelyik 2-2,5kw-al fűt.
Ahova frankón kell a 32A, azaz a 7,3kW (bár én családi házba ilyet életembe nem láttam...) oda arra az 1 helyre berántja a vastag drótot és kész. Nem hinném hogy használ valaki egy 7 kilowattos hordozható fogyasztót.Nálam 1x25A a bejövő, tele vagyunk nagyfogyasztókkal, pl. elektromos a sütőm is, ráadásul a bojlerem is nappalin megy és soha nem akart kigyulladni a vezetékrendszer. Szépen el van osztva külön körökre.
Arra kell figyelni, ha fűt a bojler, és megy a mosógép, akkor nem sütünk és nem mosogatógépezünk.Szerk, Tamy megelőzött, kb. ugyanezt mondta.
-
Teasüti
nagyúr
Na jó, de nem csak egy fogyasztó van egy háztartásban. Egy 4A-es ággal nem sok mindent lehet kezdeni, az még 1 KW sincs.
Nálunk a 25A-es órát csapkodják a közönséges háztartási berendezések ha minden egyszerre megy.
Ezek mellé még egy-egy ipari berendezés a műhelybe... Esélytelen. -
dqdb
nagyúr
Lehet hülye kérdés, de ha dobozlva van, minek rá kapcsoló?
A dobozok teteje könnyen levehető, a kisebbik elosztót tartalmazó doboz olyan helyen lesz elhelyezve, hogy igény esetén ki lehessen húzni a komód alól. Az egyik aljzatba fixen csatlakoztatva lesz egy USB töltő, a másikba egy 5 voltos adapter (az ezekre kötött eszközök csak akkor mennének, amikor a dobozt kihúznám és akkor sem mindig, ezért kell, hogy külön kapcsolhatóak legyenek), a harmadikba menne a laptop, valamint még egy tévé felé menő HDMI és egy fejhallgató erősítő felé menő koax SPDIF kábel lenne a dobozba bekötve. Ha nincsen rá szükség, akkor a doboz komód alatt elfér, nem porosodnak a kábelek, porszívózni is könnyű mellette, ha szükség van rá, akkor egy kézmozdulattal minden ott van, ami kellhet.A másik elosztóra azért kell a kapcsoló, mert a kedves Sony még 2 évvel a tévé piacra dobása után sem volt képes olyan firmware-t írni, hogy 1-2 havonta ne fagyjon le a tévé kikapcsolt állapotban, amin csak az áramtalanítás segít.
Elég sok boltban kapsz festéket ha nem tetszik a kábel színe. Mintsem szín alapján elosztót venni.
Igen, lehet festeni, zsugorfóliázni, fekete szigetelőszalaggal a kritikus részt betekerni, azonban ha van eleve megfelelő, akkor nem bonyolítanám a dolgot. -
darvinya
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged