- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Van egy illyen, kínából régebben vásárolt, 10w-os napelemem, melette a hozzá kapott szivargyújtós töltő csatlakozó
A napelem 18V-os üzemi feszültségű, az gépjármű akku meg rendszerint 12V.
Gondoltam, akkor a csatlakozó nagy házában biztosan egy kis kapcsoló üzemű tápegység van, aminek a kimenője mondjuk 14.4V-os, ha már V-os akku töltésére lenne szánva.
Szétszedtem, csallódtam.
Összesen egy áram visszafolyást gátló dióda, illetve egy üzemet jelző LED van benne az előtét ellenállásával együtt!
Az akkunakk ugyan így sem lesz semmi baja, de éelmezésem szerint így a napelemnek nagy lesz a vesztesége, mert annyira csökken a teljesítménye, ammekkorára beálll az aku-napelem páros feszültsége.
Tehát 12V esetében, a napelem 0.55A-es üzemi áramával számolva, 6,6w lesz a teljesítmény, vagyis 2/3!
De, ha 00,6A-es zárllati árammal számolok, sem sokkall jobb.
A kis kínaiak már kispórolták belőle a tápot.Üdv..
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- Dell Alienware AW3423DWF Oled 165HZ Gamer Monitor (garis)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest