- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
andorra #42464 üzenetére
Értem, köszönöm. Mivel "csak" centernek használnám, ezért inkább vállalnám a más paraméterek kárát, csak legyen inkább ne annyira dobozos.
Pontosan mik ezek a más paraméterek?#42463:
Tamoo: Canton-ról van ugyan szó, de nem az FR1-ekről.
Azt nem hallom dobozhangúnak, viszont amit centernek használok, annak egyértelműen dobozhangja van. (Szintén zárt.)
-
Speeedfire
félisten
válasz
andorra #42444 üzenetére
Idővel csak el lehet őket passzolni, még ha nyomott árban is.
Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki megvesz egy rendszert és úgy marad neki az idők végezetéig.
kammerer:
A kábelteszteknek is van abszolút érvényük, de azért körülbelül a kábelekre érvényes leginkább, hogy rendszerfüggő a hangjuk.
De ezek inkább csak az apróbb részletek nem? Vagy a teljes dinamikatartományra érvényes változások?
Gondolok itt arra, hogy xyz rendszerben tisztábbak lesznek a magas hangok, míg a másikban laposabb a mély.
bajnokpityu: Az számomra sok, ahhoz már ismét új komponensek kellenének, hogy ennyit áldozzak rá. -
Speeedfire
félisten
válasz
andorra #42440 üzenetére
Azért vannak, hogy annak alpján egy egzakt sorrendet lehessen felállítani. Azután nincs más teendőd, minthogy megnézd, az adott összegért melyik kábelt érdemes választanod.
De pont erről van szó nálam is jelenleg. Adott egy összeghatár, amiből a legtöbbet szeretném kihozni.
Tegnap felsoroltam 3 kábelt, amiből 3 szavazat jött a vdh kábelre, 2 ellenszavazat, meg 1 ajánlás egy japán kábelre ebben az árban.
Hogy tetszeni fog-e nekem a hangja? Nem tudom. Hogy a legideálisabb lesz-e a rendszerhez? Ezt sem tudom.
Viszont úgy néz ki, hogy ezt érdemes megvenni és kipróbálni.
Ha nem jön be, még mindig tudok kábelt cserélni. -
Speeedfire
félisten
válasz
andorra #42429 üzenetére
Milyen módszerrel választod ki azt a maximum 10%-ot, a napok óta a te kábelezésedről folyó tanácsadási dömping szereplői közül akik csak megközelítőleg hasonló ízléssel építenek rendszert, mint Te?
Randomszám generátorral...
Ha a többség szerint egy kábel jobb, mint xyz akkor azt csak meg lehet próbálni nem? Utána már nekem is lesz róla véleményem.
Nekem nincs tapasztalatom több tucat kábellel, hogy véleményt nyilvánítsak velük kapcsolatban. Emiatt jövök a fórumra, hogy információt kérjek.Szerk.: Ha ennyire máshogy tud szólni egy kábel más-más rendszerben, akkor miért vannak kábel tesztek?
-
gorbep
senior tag
válasz
andorra #42311 üzenetére
Azért én nem látok akkora választékot hallgatható állványokból, mint hangdobozokból..... meg a használt piacuk is lassabban pörög.... valamint az árak elég horrorisztikusak, így mindenképpen a használt piac marad számomra.....
Valamint ahová eljutottam eddig hallgatózni, nem voltak "komoly" állványok, inkább csak DIY.
A kiállításokon pedig nem tudom szétválasztani a hangból az állvány hatását...
-
AMDFan
addikt
válasz
andorra #42271 üzenetére
Én meg úgy gondolom, hogy az általad felvázolt B kategória az aminek a stúdió monitorok eleget tesznek.
Akkor leírom, hogy szerintem miért kiváló választás a stúdió monitor otthoni körülmények közé.
A hifi hangfalak nagy része háklis az elhelyezésre, nehéz megteremteni nekik a megfelelő akusztikai körülményeket, így az előre mért frekimenetük aminél alapból nem volt elsődleges szempont a linearitás (ezáltal a hanghűség is csorbát szenved) még inkább "hullámos" lesz egy rossz szobában. A stúdió monitoroknál törekednek a linearitásra (persze kivétel itt is van), a semleges hangzásra (ez fontos ahhoz, hogy zeneileg "stílusfüggetlen" legyen), a lehető legjobb térábrázolásra, fázishelyességre!! és arra hogy mostoha akusztikai körülmények között is jól teljesítsenek. Példának említhetném, hogy az előző igencsak belépő szintű hangfalam a Mackie MR5, térábrázolásban semmivel sem teljesített rosszabbul mint a Klipsch RF82-esem, ami azért mégiscsak egy 1.000 euros hangfalpár, álló hangfalhoz képest meglepően jó térrel. Persze összességében a Mackie elmaradt a Klipschtől, a térábrázolás csak egy példa volt. -
törölt tag
válasz
andorra #42253 üzenetére
Hadd dödögjek egyet.
"Tehát mielőtt egymással vitatkoztok, mérjétek fel a kérdező igényét..." Persze, naná, de a felszólíttatás "nem az én ingem", mert ha összeadnánk minden olyan esetet, amikor én notóriusan visszakérdeztem a tanácskérő felé, hogy az értelmes tanácsadás érdekében írja már le legyenszíves, hogy mit, miért, milyen célok és körülmények (paraméterek) mentén akar, akkor az esetek száma kétszer elérne a holdig meg vissza. Állandóan visszatérő, ezerszer elkoptatott szövegfordulat Kammerer részéről, például hogy "ez így nem kérdés..." a kérdező írja már meg azokat a "paramétereket", ami alapján értelmes tanácsot lehet adni neki, már régóta én magam röhögöm ki saját magamat, amikor nekiállok ezt megírni. (Igen, a témaösszefoglaló ezt is megcélozza természetesen.)A kategóriák eléggé igazak, lehetne leíró megnevezést is adni nekik.
-
Giot
addikt
válasz
andorra #42073 üzenetére
Azért tegnap óta nem hagy valami nyugodni ezzel a kérdéskőrrel kapcsolatban.
A hangfal dolga az hogy reprodukálja a zenét. nem az állványé. És nem a szekrényé, franciaágyé, más kérdés hogy óhatatlanul megteszik.
A hangdoboz tervezés egyik alaptézise, hogy minél jobban ki kell merevíteni a dobozt, hogy a hangszóró szóljon, a doboz pedig a lehető legkevésbé rezonáljon. Ami negatív hatással lenne a hangdoboz hangjára
Az más kérdés hogy a doboz térfogattal, reflex rendszerű doboz esetében a cső hosszal és keresztmetszettel, lehet hangolni a komplett hangdoboz hangját.
De az hogy egy hangfalállvány pozitív értelemben hozzá tudjon tenni egy hangdoboz hangjához nekem kicsit furcsa. -
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #42105 üzenetére
- Minek pszichológus, ha van ideológus?
- Minek munkás?
A marketing igazgató dolga, hogy ne a termékekből profitáljon a cég, hanem a filozófiából.
- Minek pénztáros, ha a teljes összeg úgyis az én érdemem?
Az én pénzemet ne számúgassa ám senki!
A név az gyühet, az egész jó, aztán húzzatok! -
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #42099 üzenetére
Amikor mikrofonokkal foglalkozom, minden hangszerré válik. Semmi elmélet. Öntapadós pickuppal tapizva a szoba berendezéseit olyan benyomás ér, hogy az egész helység muzsikál, bedolgozik a szobaakusztikába. Az állvány is. Sok orát töltöttem egy qtc1-es mikrofon másik végén. Bedugva mindenhová, ahol valamit naturban érdekesnek hallottam. A tv mögé, polcra, fiókba...kutyaólba..
Kíváncsi voltam, milyen hangocskákból épül fel az a hangválasz, amit szobaakusztikának szoktunk mondani.Soha nem szólnék hozzá okoskodva olyan okfejtésbe, ami egy kábel fizikáját tárgyalja, mert csak kapisgálom a néha itt tárgyalt szinvonalú hozzászólásokat. Elektronikához sem értek, csak igyekszem megérteni, ami az átlagos hangmesteri elvárás felett tárgyalt. Hangszert sem készítek. Viszont zongorát hangolok, egyetlen hangvillával, mindenféle hangológép, szarság nelkül, ajándékba. Lehet ez bátorít túlságosan...
A "szerintem" az én esetemben is a személyes véleményt jelenti, a tévedés lehetőségével.Az általad feltett kérdés (a rés és a tüske) számomra egy tapasztalat, nem ezotéria. Kábé az a kérdéskör, hogy a hegedűben a lélek egy-két mm-el odébbtéve milyen brutális változásokat okoz bizonyos hangfekvések, játékmódok esetén. Csak itt a forrásrezonátor nem négy húr, hanem a zenebirodalom.
Modellezessel sem lehet jobb eredmenyt elérni, mint intuitíve, kísérletezéssel, mivel a hangzásban a "nemlinearitás szorozva van a káoszelmélettel", amikor a pici részleteket a maguk összetettségében emeljük a hangzáskép modelljébe.
Nem kívántam férebeszélni. Téged hülyíteni, okoskodni. Ami hallhatóan változást okoz a hangképben, annak oka van. Ebben az esetben szerintem simán rezonancia, ami akár mérhető is. Ezért bátorkodtam.
Az ízlés egyfajta összegzése a tapasztalatoknak és a gyakorlatiasságnak, személyiségnek. Esszenciális. Benne van a kimunkálásának minden fáradsága, élménye. Igyekszem használni, alázattal. -
Auratech
őstag
válasz
andorra #42094 üzenetére
Az üregrezonancia két sík felület között is fellép magasabb frekvencián..
Nem jó, de tényleg más többet számít. A kérdésed az volt, miért más a hang a filccel. Szerintem ezért. Ez ennyi. A rugalmas rezgő rendszerek minden eleme képez parciális rezgéseket, ahogy a hangszereknél, sugárzó membránoknál... látjuk. A dobozoknál az a különbség, hogy nagyon tág a megszólalás spektruma. Ezért nem lehet általánosan optimálissá tenni a megszólaláshoz, ahogy egy orgonasípot adott frekvencián.
Emiatt művészet a rendszereink hangolgatása. Hogy ne tökéletességet hazudjanak, hanem egyedi, szerethető karakterük legyen a maguk elfogadott korlátaival. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #42094 üzenetére
Az oda-vissza verődő hanghullámok elméletileg nem jók (károsnak én azért nem nevezném, mivel igen alacsony szinten történik), gyakorlatilag viszont nincs különösebb jelentőségük, mivel annyi más akusztikát sokkal jobban befolyásoló tényező szerepel ebben a sokváltozós egyenletben...
-
Giot
addikt
válasz
andorra #42073 üzenetére
Legyen úgy ahogy mondod.
Ha valami hajlamos a rezonálásra, márpedig a fém igen, akkor ezt meg is teszi, ezzel beleszólva a hangdoboz hangjába. Onnantól nem csak a doboz hangját, hanem az állványt is hallod. Ami nem arra készült hogy szóljon, hanem hogy a kis dobozokat fülmagasságba lehessen helyezni, úgy hogy a lehető legkevésbé vegye át az állvány és azon keresztül a padló a rezgéseket.
Nekem ezt diktálja a logika, igaz a HiFi-ben sok minden nem a logikáról szól. Így lehetséges ez sem. -
Auratech
őstag
válasz
andorra #42077 üzenetére
..Tüskéken áll..
Az állvány, vagy a sugárzó az állvány 5mm-es fémlapján?
A filc a tüske alá kerül, vagy bárhová.. az 5mm-es fémlap és a sugárzó közé, mellé..?
A kérdésed úgy jött le, hogy függetlenül az állvány fémlapja és a (sugárzó alatti) tüske helyétől bárhova , akár szabadon odahelyezett filcdarab hatással van a hangra ahogy a mellétett kabát is..Hogy épül fel a rezgési rendszer? (én hangszertestként gondolok miden rezgésben résztvevő elemre)
I. - Tehát Padló-állvány kapcsolat (lábak, lapos, tüske, kombi, ?) padló anyaga...? szőnyeg..?
II. - Állvány- 50 kiló. Merev, anyaga, töltés..Saját hang?, rezgési karakter?
III. Állvány sugárzó kapcsolata, megoldása? A súlyarányt mondtad, az jó.Az ideális esetben a sugárzó - állvány állótömege a mozgó elemek által keltett erőkhöz képest nagyságrendekkel nagyobb és magas belső csillapítású.
Másrészről a padló felől érkező rezgések csillapítása.
- A hangszóró tetejére tett csészében nem fodrozódik a víz, ha ugrálsz a doboz előttakkor már jó..
(szinte lehetetlen)
A probléma ott kezd izgalmas lenni, hogy a jó sugárzók doboza hangszertest, aminek úgy kellene tömeget "kapnia" az állványtól, hogy a doboz kimunkált szép rezgési karaktere ráerőltetett csillapítás nélkül érvényesüljön.
Mivel ez csak kompromisszummal lehet megoldani, eldöntendő kérdés, mi legyen a fontos.Fonendoszkóppal, vagy akusztikus hangszerpickuppal "szoktam" meghallgatni, mi jön le a dobozból a földig. ..Mondjuk szinte minden... mint a csontvezetés....
Abban a helyzetben, amikor az állványon a sugárzókra tett fémtüskék alá filc kerül annyi történik, hogy az állvány tömegének impulzusválaszt javító hatását csökkented a filc rugalmasságával, viszont javítod a doboz saját hangjának érvényesülését, ami minőségi darab esetében nem lényegtelen.
Nem erőlteted rá, hogy az állvány tömegével együtt rezegjen a doboz, csak csillapítva.
A megoldás mindig egyedi és kompromisszumos, kreatív.Nagyon tanulságos beszélgetni egy csellistával, milyen hatású, érzésű a kőpadlón, fapadlón, linóleumon játszania a tüskén álló hangszeren. Ezt napi szinten megélik és elég lényeges szempont a játék során. Szinte az akusztikával egyenrangú. A problematika pont az, mint egy tüskéken álló sugárzóé. Nincs egyetlen üdvös megoldás.
-
Patice
nagyúr
válasz
andorra #42086 üzenetére
Egy fém állványban a homok inkább a súly és ezáltal az állvány tehetetlenségének növelésére szolgál inkább, mintsem a rezonanciák elnyelésére. Valamint hangolni is lehet vele az állványt, hogy hol segítsen rá a monitor doboz mélytartományára, mivel az állvány átveszi a doboz és a hangszóró rezgéseit.
Szerintem.
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #42073 üzenetére
Mit csinál az állvány és miért más a hang, ha nincs vagy rossz az állvány? Az én magyarázatom:
A sugárzók előre-hátra irányba rángatják a dobozt. Emiatt a membrán gyorsulása sérül.
Nem mindig lassul, hiszen lehet, hogy éppen a rezgés irányvektora hozzáadódik a membrán gyorsulásához. Ez egyfajta fésüszűrő effektként hat pld. a középsugárzóra a mély sugárzó lökései hatására.
Legjobban felfüggesztett könnyű sugárzókkal lehet kimérni ezt harmonikus jelekkel a mély sugárzóra és rózsazajjal a közép-magas sugárzóra.
Bizonyos frekvenciákat épp megtol a lengés, amitől akár teltebbnek is tűnik a mély hangok adott tartománya.
Az erősítő trehány tranziens viselkedését képes elfedni az állvány hiánya. Ezért néha nem javul a hang, hanem máshogy gyenge.
A jó állvány hozzáadódik a doboz tömegéhez, képletesen akár sokszoros virtuális tömeggel. -
slick-adam
aktív tag
válasz
andorra #41976 üzenetére
teljesen igazad van. hajlanek az only-stereo fele, de ettol meg nem lenne ra nagyobb keret. ha eladnam a hazimozi erositot, max. 130 eurot kapnek erte, akkor meg inkabb mar megtartom. ugy gondoltam, hogy nyilvan a stereo lenne a fontosabb (mivel 80%-ban zenere hasznalom a hangrendszert), es ugyanaz a hangfal par menne a hazimozi erositohoz is, mikor epp filmet akarok nezni. a hangfallal nem lenne gond. az mar fix, biztos, hogy azt valasztom. 670 euro a par, ettol nekem nem kell magasabb kategoria. tesztek/velemenyek meggyoztek. persze a puding probaja az eves, ezert eloszor kiprobalnam (nubert-nel 4 hetig lehet, ha nem jon be, siman visszakuldhetem). cel: a legjobbat kihozni ebbol a parbol es egyszerubb sztereo erositovel (kerdes, hogy melyikkel). tudom, hogy mindig van feljebb, de nagyjabol latszik, mi a plafon nalam.
foleg azert lenne jo, ha megmaradna a hazimozi is, mert ugye az hdmi switch-kent is mukodik. filmhez / videojatekhoz jo lenne tovabbra is. -
nebulo5
senior tag
válasz
andorra #41948 üzenetére
A szomszédomnak én egyedül is, sok vagyokCsak azért javasoltam a Kácsa féle antennát, mert ha nálam (60 - 70 cm-es fő falak) rendes vételre alkalmas az általuk készített antenna, akkor egy panel lakás vékonyabb falai, hasonló ha nem jobb vételt engedhetnek... igaz, abban több a vasbeton szerkezet általi leárnyékoltság, de egy próbát szerintem, mindenképp megérne.
-
törölt tag
válasz
andorra #41860 üzenetére
Azt nem versben írtam, hanem prózában,
Mint Jourdain, Az úrhatnám polgárban.
Mától lettem én a kifordított Jourdain,
Eddig prózában szóltam, mostantól versben.Az összefoglalóra még picinkét várni kell,
Az okát most ok miatt nem mondom el.
Mert ha elmondanám a visszatartás okát,
A topik, lehet, feloszlatná magát.(Mellesleg szívesen lennék a Magdolna rúzsa!)
(A hifi topik irodalmi versenyének döntőbírájául felkérjük Ear kollégát.)
-
xtremetuning
addikt
válasz
andorra #41719 üzenetére
Gondoltam, hogy valaki félre fogja érteni...
Lehet jó zenét csinálni xlr nélkül is. DE egy bizonyos szint felett a továbblépéshez nélkülözhetetlen.
A post a szimmetrikus kapcsolás előnyeiről szólt. Azt gondolom a többség érteni fogja.
De amennyiben szeretnéd, adok szőrszálat hasogatni.... -
törölt tag
válasz
andorra #41686 üzenetére
Én meg álmot láttam múlt éjszakán, és fent láttam az első hozzászólást a négy legnagyobb vár fokán. Képzelheted, az ég elborult, és árván maradt sok leány.
(#41681) vodkaboy22 Jelen esetben Ear se (és más se) a tápra gondolt kapcsolóüzeműként, hanem magára az erősítésre, amire mondod is, hogy nem neveznéd kapcsolóüzeműnek, ellenben szokás a D osztályú erősítőt kapcsolóüzemű erősítőnek nevezni, ami végül is nem inkorrekt szakmailag.
-
gorbep
senior tag
válasz
andorra #41310 üzenetére
Bár a pontos technikai részleteket nem ismerem, csak tippelek: Szerintem a DC szervó szabályozás sebességét változtatja, amivel a megfogottság és a dinamika javítható, viszont ez emeli az alsó határfrekvenciát..... valamint tényleg használnak különböző LP karakterisztikát és futási idő korrekciót is, pl Mozi üzemben kikapcsolják teljesen a szűrést (LFE)
Bocs hogy ilyen későn válaszolok, de ki voltam vonva a forgalomból egy időre.... de most már ha minden jól megy olvasgatom a fórumot...
OZZY: Gyakran DSP-vel korrigálják igen durván az alsó határfrekit a zárt szuboknál, de ez nem egy egyszerű mélykiemelő szűrő, hanem nagyon komoly futási idő korrekciót is kell csinálni, mert különben felborul a térérzet, emiatt csak a drága szubokban van ilyen.... van ahol ezt még kombinálják a membrán kitérés amplitúdó és pontos pozíció kontrolljával.... szép szabályozástechnikaui feladatok....
-
BBéci
legenda
válasz
andorra #41469 üzenetére
Nem vagyok híve a PC-alapú lejátszásnak, inkább a megrögzött CD-párti jelző illik rám. Ennek ellenére elismerem a PC-alapú minőségét és létjogosultságát is.
Szerinted az adott cég képviselője nem akarja megmutatni, mit tud valójában az a 200-300000 eurós lánc, ami elé MacBook-ot kötött? Direkt rossz (vagy nem a legjobb) hangminőségű forrást választ? -
eclipse006
őstag
válasz
andorra #41453 üzenetére
Akkor ezennel benyújtom a 2014. évi látogatási pályázatra a jelentkezésem. A feltételek adottak, szerintem alkalmas vagyok a leggyengébb hifi rendszer díj bezsebelésére, plusz még szeretném megnyerni a legelőnytelenebb helységhasználat díját is.(ha lehetséges).
Kammerer-el tudtommal sajnos nem állok rokonságban, de alapos családfa elemzés elteltével szeretnék végleges választ adni. -
xtremetuning
addikt
válasz
andorra #41356 üzenetére
Tölcsért csinálok a kezemből :
"Egyébként itt lép be a képbe, a kultúrális igényeket most jobb ha nem firtatva, az a demonstrációs hifi, ütős hifi, ami oly sokakat ámulatba ejt és amire sokan törekszenek (tisztelet a kivételeknek akiket most névszerint kelle sorolnom"
Pusztán eme szösszenetekre reagáltam....kultúrálisan igénytelen hifisták, hiszen jobb ha nem firtatjuk Őket, majd számszerűsíted is, mivel név szerint el tudod őket sorolni.....(ami vagy nagyon jó memóriára utal, vagy.....) .
Sőt még meg is említed Gorbepet személyesen, mint kellemes csalódást. Khmmm a többiek helyében (akiknél jártál), azért én vetnék haragos pillantásokat....Arra most ki sem térnék, miért kéne Neked sorolni neveket.....lett egy fogadott zsűrink, megmondóemberünk ? És mi garantálja azt, hogy a Te véleményed mérvadó ???
Szóval ezek alapján a gondolatok alapján mertem szembemenni a magas lóval....
Egyébként, ha ismernél (személyesen), tudnád, hogy nem vagyok az a magamra vevős típus.
-
xtremetuning
addikt
-
törölt tag
válasz
andorra #41344 üzenetére
A demonstrációs hifire legeslegjobb a három hangszeres, esetleg énekhanggal is megspékelt kamarajazz.
Esküszöm, ma befejezem a beszámolót, oszt megosztom. A kis Stradivarin és Amatin túlesve már a Bösendorfer gyereknél tartok...
(#41343) Patice "Panelsugárzókhoz nem szub kell, hanem egy normális MÉLYsugárzó. Kicsit más tartomány a kettő." Ezt nem értem.
(#41341) Lompos48 Ez az örök hifi probléma: elmélet és gyakorlat... Kammerer valahányadik törvénye: A hifiben sincs ingyenleves. De beszélgethetünk róla, ha már megpróbáltál különféle készülékeken összehasonlító meghallgatásos teszteket végezni elektromos és optikai digitális interfészek között, - és aszerint hogy hallottál-e vagy nem hallottál szignifikáns, jellemző különbségeket, másképp beszélünk a problémáról. (A zenehallgatók ugyebár hallani szoktak szignifikáns különbségeket.)
-
Patice
nagyúr
válasz
andorra #41305 üzenetére
"A házimozihoz a terjengő basszust, míg hifihez a megfogott basszust tartják jónak."
Azért van még mit tanulnod/tapasztalnod neked is.
Mindkét esetben a megfogott basszus a jó, amit legkönnyebben zárt ládával lehet elérni. Ezért alkalmaznak zenéhez is legtöbbször zárt ládákat.
(#41334) kammerer :
Khmm.. Panelsugárzókhoz nem szub kell, hanem egy normális MÉLYsugárzó. Kicsit más tartomány a kettő. Szerintem.
"Grande Utópia mellé biztos, hogy nem vennék szubot..."
Maga baja. Én vennék, ha telne rá.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
andorra #41296 üzenetére
Nem sokkal ezelőtt még az volt az álláspont, hogy polcsugárzóval nincs igényes hifi, pláne nem sub-bal...most akkor egy kb 80 ezret érő HM szetthez vegyen 200.000 Ft-ért mélyládát?
Értem én a jó szándékot, mindenkit az Audio Kánaánba vezettek, de sajnos a fránya anyagiak miatt nem mindig jöhet ez össze.
-
xtremetuning
addikt
válasz
andorra #41296 üzenetére
"Itt is tudunk, csak az a különbség, hogy házimozihoz gyengébb szubok is jók lehetnek, igényes szteróhoz sokkal kevésbé" - ez nagyon lenéző lett a mozira nézve.....
Kifelejtettél egy szót : 'igénytelen' házimozihoz gyengébb szubok is jók lehetnek.
Mozihoz ugyanúgy kötelező a jó(zárt) szub. Abból is kettő. -
-
Gabor970
addikt
válasz
andorra #41251 üzenetére
az tuti nem az lesz a történet, hogy idővel 300B csöves + egy utas sonido. Amilyen olcsók a CD lejátszók, azt még tudnék venni neki, ahogy nézem 15e-ből már pioneer 802s is kifogható, de akkor oda FLAC-ből lennének irva az audio CD-k. Valahogy a PC line outját nekem mindenesetre fájna használni, azzal valamiért ellenérzéseim vannak, akkor inkább az a roland eszköz, az mehet első körben DAC gyanánt.
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #41183 üzenetére
I.
Pár centis szivacsból vágsz egy tv-front méretű/profilú lapot. Az élét körberagasztod egy szivacsperemmel, hogy rácuppanjon a tv kávájára legalább fenn és oldalt. Ha szövettel beborítod, még szarul sem néz ki.
A felső peremhez széltében szalagot teszel, ami a tv hátfalára simulva megtartja a borítást, akkor sem pottyan pofára, ha nem szorul nagyon.II
A szövetre, ami felül áthajlik a káván, tépőzárat (cipőkellékes, rövidáru bolt) ragasztasz.
A tépőzár ellendarabját a tv hátfalára ragasztod, ott nem látszik..
Aztán a takarót ráteszed, a tépőzár megfogja.III.
A szövetet felül hosszabbra hagyod és visszahajtva összevarrod, egy hosszú zsebet képezve, amit a tv felső kávájára ráhúzol.IV. kombinálod az első hármat+..
V. ....Kidobod végre a tvt
-
LW
őstag
válasz
andorra #41126 üzenetére
A kérdésem lényege, hogy érdemes-e minél jobbra törekedni vagy onnantól kezdve, hogy rossz a DA konverzió szinte lényegtelen milyen erősítőt használok.
Ahhoz a szoba is kicsi és az elrendezés sem lesz optimális, hogy nagyon audiofilkodni lehessen benne, de minél jobbat akarok kihozni belőle. Gerjedés, erős alapzümm előfordulhat?
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #41076 üzenetére
(az egyik győri szervizben komplett futómű csere és x munkaóra...nem is firtattam, miért mennyi..)
Találtam szervizleírást. Úgy tűnik, nem lehetetlen a dolog. Mivel a CD játszón van coax digit kimenet, azt van szándékom felhasználni, bemenetként. (Az optikai megmarad kimenetnek) A futóműből szabvány sztereó pcm 16bit stream jön ki. A-B, mint a pc hangchip alaplapi digitális kimenetnél, vagy a cd romok hátulján lévő tüske digit kimeneténél. 5v/0v
Nincs szándékom már CD lemezeket hallgatni. A Marantz futóműve nem akkora plusz a jelkonzisztencia szempontjából. Ami ebben a szerkezetben (nekem) érték, az a korrektül megépített analóg fokozat és az elég igényes konverter...
Aztán lehet, hogy nem sikerül.....nem központi megélhetési kérdés... -
törölt tag
válasz
andorra #41074 üzenetére
Enyémben eleve ilyen CD-ROM van, gyárilag így tervezték. (Sajnos.) Illetve, mint tudjuk, az utóbbi tízegynéhány évben jónéhány, főleg közép- és felsőkategóriás CD-játszóba CD-ROM-ot tettek futóműként (sajnos), persze átalakítva. Az enyémben még átalakítva sincs, egyszerűen bele van téve a boltban annak idején 5ezer Ft körül kapható számítógépes CD-ROM. (Sajnos.) A Dunaudio (HiVox) annak idején átállt arra, hogy ilyen CD-ROM-okkal szerelte a CD-játszóit (sajnos), a High-End Show-kon is ezekkel demonstrálta a DAC-jait, mutatván, hogy ezek a CD-ROM-ok milyen jó és olcsó futóművek. Annyi előnye persze valóban van, hogy az ár-érték aránya nem volt rossz, mint futóműnek. (Van hozzá távirányító is, lehet vele lejátszást elindítani és megállítani, egyet előrelépni a számok között, - annak idején eleve úgy hirdették a CDJ One-t, hogy az vegye, akinek nem a kényelmi szolgáltatás a fontos, hanem a hangminőség. De én jobban szeretem a "hagyományos" CD-futóműveket, lemezleszorítós mechanikával, pufferelés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest