- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #56993 üzenetére
Hinni a templomban kell.
A philips nem ment csődbe, pusztán abbahagyták bizonyos termékeik gyártását, amiket már nem éri meg nékik.
Nincs olyan, hogy piosonyphilips vonal, sonyphilips van és volt csak.
Az, hogy Te mit tapasztaltál harminc évvel ezelőtt, ma semmit sem jelent és ahogy látszik is, nagyon nincs gyakorlati tapasztalatod ezen a téren. -
Lompos48
nagyúr
válasz
simongab #56960 üzenetére
Nem néztem le senkit. A MEV-nél jártam is többször, azt is tudom mi lett vele.
Egyedül azzal nem értek egyet, hogy egy alkatrészt "in circuit" mérni lehet. Hibaelhárításra megfelel, mérésnek nem nevezhető. Specifikusan az elkók mérésébe nem megyek bele, mert az itt senkit nem érdekel, és lehurrognának. -
Lompos48
nagyúr
válasz
simongab #56955 üzenetére
Igen, én mértem, és jól. A szórásról csak annyit, hogy annak ismerni kell az okát és figyelni a nemzetközileg definiált adatlap betartására, amit elolvasni is kellett tudni. Egyébként amerikai (Solitron Devices) gyártósoron, amerikai licenc alapján folyt a dolog. Sajnos múltidőben.
De további jó munkát kívánok!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
simongab #56947 üzenetére
Azzal kb. annyira megbízható eredményeket kapsz, mint egy számítógép tápjának a szoftveres mérésével. Nagyon beteg kondenzátorokat kiszűesz vele, de mérésnek nem nevezhető. Pláne "in circuit" !
Csak rövid információnak az Agilent (volt Hewlett Packard Measurements) kis cikke.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
simongab #56892 üzenetére
Szia simongab!
Épp nemrégen kondiztam át az aktív Wharfi subom, az eredmény pedig kimagasló javulás lett, relatíve kevés idő befektetése mellett és nem csak a vérfrissítés végett... szóval határozottan igen a válaszom. Viszont ökölszabály, hogy csak príma minőségű - kimondottan audio célra gyártott - alkatrészekkel próbálkozz, pl: ELNA, Nichicon, esetleg Panasonic, mert ezek biztosan hozzák is majd a szintet a többi pedig már csak bóvli!
U.i: a Hivox tuningnak nevezett szeánszról hallottál, olvastál már esetleg hangfal tuning ügyben, ha nem akkor irány az AVX, megfelelő topikja?!
-
ontheground
tag
válasz
simongab #56755 üzenetére
Na, úgy elültettétek a bogarat a fülemben, hogy szétszedtem inkább
Egyik oldalt hiányzott a lemez leszorítójáról egy rugó, azt pótoltam egy hasonlóval, amiből annyit levágtam, hogy a rugóerő kb. ugyanaz legyen. Viszont ez nem oldotta meg. Szétkaptam jobban, tényleg a gumibakok voltak a ludasak, vagyis rugós bakok ezek, a gumi az inkább csak dísznek (esetleg minimális csillapításra) van bennük, ezek közül lehetett valamelyik kimozdulva a helyéről(függőlegesen hoztam haza a lejátszót egy hátizsákban, lehet azért volt a dolog. Itthon vettem észre amúgy a két csapot az alján, gondolom azok valók a mechanika rögzítésére). Újra összerakva a jelenség megszűnt, csendesebb, mint az éjszaka, és rezgés sincs
Egyébként 2500 volt a szerkezet, elég karcos itt-ott, de ennyit megért szerintem. Száz szónak is egy a vége, köszönöm a tanácsaitokat Kammerer és Simongab.
-
trufa12
addikt
válasz
simongab #56787 üzenetére
Ennek örülnék ha a zene számok 1 szinten lennének, mert rohadtul idegesítő mikor be van állítva minden aztán 1ik szám halk , másik meg olyat ordít még én is bexarok nem hogy a hangdoboz...
Egyébként meg ha hangfalat építesz
minél nagyobb tekercs, legyen a sugárzón, meg a hangváltón is , ugye kimérve minden, legyen benne tartalék meg az erősítőbe is
doboznál meg minél öblösebb a doboz annál szebben szól .(én így tudom ) persze lehet nagy marhaságokat írok , de majd úgyis írtok rá , aztán ha nem jól tudom , megtudom.
-
törölt tag
válasz
simongab #56787 üzenetére
Ha egy hangdobozt úgy méretezel a lehallgató helységhez, hogy az kiszolgálja nagy hangnyomás esetén is a hallgatót, akkor 5-10 watt terhelésnél az a hangdoboz nem fog "oda égni" nagy dinamika ugrásnál sem. Ezéért írtam, amit. Ez, amit írsz, kis terhelhetőségű hangdobozoknál lehet igaz, amik emellett még pl 100 Hz alatti gyengélkedésük is nagyítja a problémát (azaz mély hangok hiánya miatt loudness ON, meg bass tekernye plusszolva, meg eqvalizer is megtologatva mély hangkeresési-nagyítási pozitúrába), de ilyenkor sem a hangdobozokhoz tett sokszoros kimenő teljesítménnyel rendelkező a hibás, hanem a hangdoboz hiányossága és alacsony teljesítménye. Az erősítő nagy teljesítménye semmiképp sem hátrány, inkább erény és előny. 2*50 wattos erősítők sokkal veszélyesebbek túlterhelt állapotban, mint a nagy teljesítményű darabok (még mindig általánosan a kommersz erősítőkről beszélek).
-
törölt tag
válasz
simongab #56780 üzenetére
A lehallgató helységhez érdemes igazítani a hangdobozt teljesítmény terén, azaz olyan hangdobozt célszerű használni, ami az adott helységben túlterhelés nélkül ki tudja szolgálni a tulajdonosát. Ha ez megvalósul, akkor e mellé társul az is, hogy nem számít, hogy mennyire sokszor nagyobb teljesítményre képes az erősítő, azaz lehet 2szer 600 watt kimenő teljesítménnyel rendelkező erősítő egy 200 watt terhelhetőségű hangdoboz pár mellé, ha a lehallgató helységben 2-szer 50 wattnyi kimenő teljesítmény mellett a hangdoboz pár már maradandó fülkárosodást okozó hangnyomást produkál.
E mellé még társul egy olyan gondolat, hogy általában a kommersz erősítők nagy többsége (így a Yamaha is, amelynek egyébként bizonyos modelljeinek rajongója vagyok) jobb hangminőséget képvisel ha teljesítményükhöz arányosítva 50% alatti terhelés mellett üzemelnek. Efelett a hangminőség észre vehetően romlik.
Tehát a hangdobozokat inkább a lehallgató helységhez, és ne az erősítőhöz méretezze.
slick-adam: A Yamaha sem így működik. -
nostromo73
tag
válasz
simongab #56780 üzenetére
Szimpatikus a Yamaha, de eddig még nem találtam itthon megnézhető darabot, talán a kisebbik az 500 as lehet hogy van valamelyik boltban, talán kiindulási alapnak jó az is, A Pioneer A-70 nagyon szép darab, ámbár drágább is.....
kammererr (#56779)
de, értem a kérdésed...röviden: a dinamikát hiányoltam belőle, meg úgy éreztem mintha hamar kifogyna az ereje ...
szóval végül is nem adta meg a Rotel azt az élményt mint amire vágytam-vártam....
-
krichd1
addikt
válasz
simongab #56655 üzenetére
Ha bárki tud jobbat, kérem linkelje. Elsősorban magyar nyelvű, ingyenesen elérhető, nyilvános, digitális formátumú "hiteles" szakirodalom ami kerestetik. Ilyenre szerintem szükség lesz a jövőbeli téma összefoglalóba, ha lesz ilyen.
Blattida: Amit írtál témaösszefoglalónak, azt megkapja a topik ?
-
DDL
őstag
válasz
simongab #56649 üzenetére
5-6W-ig ClassA (innen ered a 35W nyugalmi helyzetbeni fogyasztás). Utána ClassAB. Ennél az erőlködőnél ha 4 Ohmos terhelés esetén a kimenő áram meghaladja a 2A-t (sacc/kb.), akkor a végeszközök a maradék feszültség miatt 70-80Weff-ot fűtenek el csatornánként. Az összesen kb. 150W. Azon a kis bordán. Szóval hőkompenzálás a talpán ami ezt tudja kezelni. És szép lassan megfut (vezérlés nélkül 120W fogyi).
Szóval szívesen megfésülném a tervezőt egy drótkefével...
Üdv: DDL
-
trufa12
addikt
válasz
simongab #56397 üzenetére
Nos még mindig nem kaptam választ arra
miért nem lennél nálam erősítő ...-.- mi alapján nézel szakbarbárnak esetleg mit csinálok rosszul amit én sem tudok ?? -.- mesélj
barátnőm megjegyzem tisztaságmániás így még azt sem tehetem meg hogy levágom a nadrágom 1 nap után azt ledöglök , így ragad rám is némi tisztaság igény
ez kihat az elektronikai dolgaimra főleg.
-
trufa12
addikt
válasz
simongab #56397 üzenetére
Én nem nyúlok hozzá
nem tudom miért nem lennél nálam erősítő,
normális helyen van tárolva , normálisan bele vannak kötve a kábelek vagy hogy szokás ezt mondani . -.-
rendszeresen takarítom minden elektronikai dolgom . Meg fél évente -évente át fújom kontaktsprayvel.
Ugyan ennyi időközönként csípek le kicsit a kábelek végéből .8 ohm-os hangfalak . És igen a potiknál lesz a hiba (balance valószínű) de majd a szerelő meg mondja a tutit.
-
Maximum1
őstag
válasz
simongab #56360 üzenetére
A DAC hiánya annak tudható be hogy digitális bemenete sincs, ergo akkor minek.
TV-men a jobb oldali csati van, van egy WD TV-m is, lehet ott hasznos lenne, de eddig is megoldottam egy ilyennel a hifihez kapcsolódást.
Egy ilyen optikai kábel sem olcsó, kell az nekem?!(#56361) kammerer már olvastam egy régebbi szösszenetedet a témáról, ha lehet azt mondani, most még nehezítettem a témán.
"..nem tudom, milyen módon vizsgáltad a hangzást.." vittem egy pendrájvot és beledugtam, flac-ot egyik sem ismerte fel, mappakezelés szinte ugyanaz, menü is, Sonyn két rca bemenet van, Denonon 1 + egy digitális.
Hangzásban félhangerőn a denon hangszóró már dolgozott nagyon, mig a Sony meg sem mozdult.
Egy érdekes hangú és zeneileg sem utolsó egyéntől /szerintem/ hallgattam meg rajtuk egy számot.
Még ezt a párost lenne jó meghallgatni, vajon jobb lehet a Sony-nál? -
-
törölt tag
válasz
simongab #56253 üzenetére
Tévedsz, és sokadjára. Talán direkt teszed, nem tudom. A hifistának nem a technika a lényeg. Ez csakúgy van, mint az, hogy a forrás és az erősítő nem csak nüansznyit számít, hanem hatalmasat számít, irtózatosan ordítóan nagy különbséggel szól ugyanaz a hangdoboz az egyik, vagy a másik erősítővel, forrással, HS280 pedig nem tud semmit mély hang terén, egyszerűen képtelen bármilyen mély hang kiadására, bármennyire bolgár az a hangszóró, ami benne van.
A hifista nem zene hallgató, hanem rendszer építő, és olyan naturális hangú rendszert keres, amiről képes elhinni, hogy a valódi hangot megközelítő minőségben, produktumban állítja elő a hangot az általa össze állított rendszer. S mindezt a saját hallásához igazítva teszi, ami változik. Ez nem ezotéria, nem misztikum, ez tény. Hogy ebben ki mennyire sikeres, már vitatható. Viszont a szellemisége vitathatatlan. A gondolkodásmód érdeme az a rengeteg apróság, amit a kételkedők baromságnak neveznek.
(Mindezt személytelenül írtam, ha válaszolsz, kérlek ugyan így járj el Te is. Köszönöm.). -
krichd1
addikt
válasz
simongab #56230 üzenetére
Nem értem, most mit nem értesz. Nekem ezek számítanak "ipari cuccnak", mert nem ismerem a szlenget. Egyéként AD/DA konvertereket is simán lehet használni csak DAC-ként, ha valakinek ez a gyengéje, vagy csak professzionális audio eszközökkel hajlandó zenét hallgatni. Olcsó PC-s hangkártyák is gyakorlatilag AD/DA konverterek, mégis sokan csak DAC-ként használják.
-
krichd1
addikt
válasz
simongab #56168 üzenetére
Remélem tudod hogy egy DAC nem csak egy chipből áll, még a legegyszerűbbek sem.
Ezzel a buta analógiával a stúdiós ADC konvertereket is le lehetne húzni. Sőt, igazából mindent.(#56186) slick-adam: Digitális, analóg rész ugyanolyan fontos. Audioquest tesztekkel vigyázz, sok pénze van a gyártónak marketingre.
-
slick-adam
aktív tag
válasz
simongab #56165 üzenetére
DAC szamitogeprol USB kabelen keresztul kapna a jelet, ill. majd egyeb keszulekekrol, mondjuk PS4-rol optikain es hasonlok.
ez a DAC dolog szamomra misztikus dolog. tegnap is olvastam egy komolyabbnak tuno oldalon (volt sok meres), hogy - szerzö szerint - egy jo DAC nem szinez. ha igen, az gagyi, vagy hibas. szerintem is ez kellene, hogy legyen normalis. aztan hogy gyakorlatban mi van, (meg) nem tudom. vagyis tudom, hogy az ezer eves CD jatszom nem csilingel ugy, mint a sokkal modernebb AVR-em, de az a CD jatszo tenyleg regi, betudom annak.azt is tudom, hogy maguk a DAC csippek 2 forint 50 fillerbe kerulnek, es inkabb az azt kovetö analog resz a fontos. na most ezelött megintcsak ertetlenul allok, ugyanis neztem kepeket, csodaszep es nagy aramkorok vannak a nagyobb dac-okban, de pl ott az Audioquest Dragonfly, ami egy kis ... USB Stick, nincs benne semmi, es kihozzak tesztben, hogy jobb, vagyis inkabb ugyanolyan hangot eredmenyez, mint a sokszaz dollaros asztali masinak.
-
-
válasz
simongab #56176 üzenetére
Teljesen felesleges a süket emberektől elnézést kérni, biztosan nem sértődtek meg, hiszen semmi sértés nem történt irányukban. Ízléstelen viccelődés sem történt, de még sima viccelődés sem. Sőt, még humorforrásként sem lett felhasználva ez a fogyatékosság, amit egyébként maguk az érintettek sem utasítanak el sok esetben.
Például van egy teljesen vak ismerősöm, ő maga is sok vakos-viccet ismer és mond is, az újakon is őszintén tud nevetni, ha jó. Régen volt, én meséltem el neki azt a viccet (és nagyon tetszett neki), hogy Stevie Wonder-t megkérdezi egy riporter, hogy hogy tud együtt élni a vakságával, mennyire zavarja ez a mindennapokban? Erre Wonder : - Engem nem zavar a vakság, az sokkal jobban zavarna, ha néger lennék.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
simongab #56165 üzenetére
"Nekem az a tapasztalatom, hogy a DAC ok nem rontanak és nem javítanak a hangképen. "
A legjobb dac-ok közelíthetnek az ideális állapothoz, az jön ki az analóg részen ami a forrásoldalon cd/file/stb
rögzítve van. Innen csak a negatív irányba van eltérés.
Csak egy abszolút süket ember nem hallja meg. Vagy ha a komplett lánc gyenge minőségű. -
Generalhu
tag
válasz
simongab #56105 üzenetére
Az én füleim számára kifejezetten jól szól nagyon tiszta élethű hangja van kiváló dinamikával ég és föld a logitech x-530 as pc-s szett után. Most került be a helyére egy hete,előtte édesanyáméknál a nappaliban szólt
egy Kenwood dpf-1030 as cd lejátszóval RCA-val összekötve most a saját DAC-ját használva pc-ről hajtom. Szerintem a cd játszóval az erősítő kicsit jobban muzsikál. A DAC az elég átlagos benne mondjuk ennyi pénzért nem vártam többet J river-el Wasapi módban küldöm a jelet Dac bemenetnek üres járásban kicsit magasabb az alapzaja mint a többi bemenetnek de így is kiválóan szól. A hangdobozok meglepőn tisztán testesen szólnak méretükhöz képest a nappaliban egy videoton RA 7386s típusú erősítő hajt két orion Hs511-es pár hangdobozt.Kis Monitor Audio-k magasban és annak részletezésében középtartományban bőven felettük vannak csak a basszusok legalsó regiszterében van a nagy hangdobozokhoz képest hiány,igazából elképedve hallgattam a 6kg hangdobozok ahogy felveszik a versenyt a 13kg-osokkalEgy baj van minden felvételt meg tudok különböztetni minőségi szempontból sokszor zavar a rossz minőségű forrás mp3-knál jellemzően. Az erősítő a kis pénzéért szerintem bőven túl teljesít
-
DDL
őstag
válasz
simongab #56133 üzenetére
Miből gondolod, hogy csak erősítőkben használhatták a technológiát? Meg mi az, hogy csatlakozósor?
Még mindig nem értem hogy jön ide a kábelkorbács és a csatlakozó sor. Ennek semmi köze a hideg sajtoláshoz. Nem feltétele a technológia alkalmazásának. 1db nyüves kábelt is lehet hideg sajtolással csatlakoztatni.
Az, hogy engem mi érdekel/zavar egy erősítő belvilágában az a téma szempontjából most lényegtelen.
-
DDL
őstag
válasz
simongab #56104 üzenetére
Az lényegtelen, hogy eddig hangsugárzó és az erősítő csatlakoztatásáról beszéltünk...
A hideg sajtolás nem 20-30 éves dolog. Inkább 50. Akkor ad jó elektromos kapcsolatot ha a felület és a két munkadarab megfelelő kiképzésű és anyagú. Ja és a sajtoló szerszám is jó. Ja és nem nagyon mozgatják.
Egyetlen nagy hátrány, hogy mechanikai igénybevételt vastagabb, többeres kábelek esetében nagyon nem szeretik.
Nincs új a nap alatt....
-
Destructo
senior tag
válasz
simongab #56117 üzenetére
Tettem bele CD-t . Akkor hamarabb abbamarad. Benyomom pörgeti kidobja,és ezt eljátssza párszor. Készítek róla egy videót! Egyébként ha kihúzom a hálózatból ez újrakezdődik. És ezt nem akarom,hogy mikor használom akkor ne kelljen ezzel szórakozni. Standby üzemmóbban 16,5W ot fogyaszt ,szóval csak úgy bedugva nem is fogom hagyni
-
simongab
senior tag
válasz
simongab #56059 üzenetére
Ha esetleg valaki a Szomáliában bejegyzett szabványra kiváncsi - vagy nem, akkor az ezirányú német szabvány itt található:
[link]Ez vicces de érthető:
Jelenleg EN 61305, a hifi piac helyet foglal, nincs több minőségi szerepe, mert a legtöbb regisztráló készülékek, felvétel és lejátszás eszközök messze meghaladja ezeknek a követelményeknek. Csak rádiók, úgynevezett egyszerű növények az alacsonyabb ár szegmensben a kompakt, és sok autó rádiók biztosít még ma sem Hi-Fi utánzat.
Ma várható egy jó hangrendszer, a zenét, hogy megadott adataik jelentősen meghaladja a Hi-értékeket. Ez vonatkozik a továbbítási frekvenciák, a hallhatóságot körülbelül 20 kHz-es, de a torzítás és a jel-zaj arány [2] be kell érkeznie.
Során az erősítő technológia ma vonatkozóan frekvencia, zaj, zaj, áthallás és torzítás nagyrészt uralja, hogy a hangszóró, csatlakozik a szoba akusztika, még mindig a gyenge pontja. Kis hangszóró általában van egy probléma a kombinált sugárzás, alacsony közepes frekvenciák, melyik a problémás, ha azt szeretné, hogy azokat integrálja a szoba akusztika. A beszélők a legrosszabb frekvencia és a legmagasabb teljes harmonikus torzítás minden összetevő.
Földhurok vagy a zümmögés és a digitális eszközök interferencia gyakran tagadja a jó zaj távolság értékek az egyes komponensek.
-
blattida
nagyúr
-
Mosqu!to
addikt
válasz
simongab #55856 üzenetére
Nem sarok az annyira, a fal amin van 2,6m. Azért nem került az íróasztal helyére vagy az étkezőasztalnál lévő falra, mert ezekben az esetekben valamelyik surround a nappali közepén kéne hogy lógjon, vagy jelentősen távolabb, mint a többi részegység.
Hogy lenne jobb szerintetek?
-
PuMbA
titán
válasz
simongab #55824 üzenetére
32bitet gondolom a digitális hangmanipulálás minél kisebb számolási hibái miatt csinálják
Egy 2013-as hivatalos Dolby oldalas cikkben találtam most, hogy: "Film soundtracks are generally played back at a sample rate of 48kHz a second." "Because movies are shown at 48kHz in theaters, their soundtracks generally don’t exist at a higher resolution.", tehát a mozikban is a 48kHz a standard és a fő mix is 48kHz-es, nem létezik belőlük nagyobb.
-
PuMbA
titán
válasz
simongab #55820 üzenetére
"Más: megkérdeztem, fura, de 32bit/48kHz en rakják el az archív anyagokat az örökkévalóságnak..."
33 Blu-ray lemezen van 96kHz-es audio a 11671-ból, tehát az irány teljesen jól látszik. Hiába tudunk 96kHz-et, nem nagy szükség van rá, mert így keverik a filmeket és a koncert lemezeket is. Zenéknél is kicsi a 96-os jelenlét, inkább 88.2-t használnak a 44.1-re állás miatt, de sok zene van a HDTrackson, ami 24bit/44.1kHz, tehát semennyire se erőltették meg magukat
Emlékszem, amikor IMAX-ben voltam és egy film hátterében egy akusztikus gitár szólt jobb elől, egyből arra gondoltam, hogy kell a fenének a 96kHz, ez valami brutál keményen szól, sose hallottam még ilyen jó minőséget. Gondolom, hogy azért nem váltanak 96kHz-re, mert ugyanígy elégedettek a hangmérnökök a munkájukkal a mixelő teremben. Vagy netán 96kHz-ben keverik, de csak 48-at használnak belőle mindenhol, mert minek?
-
slick-adam
aktív tag
válasz
simongab #55715 üzenetére
ugy erzem lehet kicsit felrteertettel. az asztalra helyeznem dolog nem azt jelenti, hogy asztal mellöl hallgatnam. kanapen ulnek, 2 meterre, stereo haromszogben.
egyik hangfal az asztalon lenne, a masik pedig egy ugyanolyan magas butordarabon (nem polc). mindkettö fa.
-
dabadab
titán
válasz
simongab #55702 üzenetére
Az 1029-et olyan tíz éve nem gyártják, a mostani kínálatban a 8030 felel meg neki (aminek inkább 1000 euró párja). És mondjuk ezek near-field monitorok, nem azok a tipikus polchangszórók, bár ahogy itt olvasom az igényeket, lehet, hogy inkább erre lenne szükség (és a Genelecekhez alapból jár az asztalra való talp).
-
PuMbA
titán
válasz
simongab #55671 üzenetére
Hát igen, vannak itt érdekességek
Bob Ludwig szerint a vinyl egy ritka rossz dolog volt anno, csak a szívás volt vele
De mindjárt jönnek a vinyl védők és kinyírnak, ha ilyeneket írok, mert az összes Grammy és TEC díjas hangmérnök nem ért semmihez, szóval elhúzom a csíkot
-
Dorian
félisten
válasz
simongab #55667 üzenetére
Sercegés engem is zavar, sokszor hallgathatatlanná teszi a vinylkedést. Ugyanakkor hallottam már sokszor sercegésmentes lemezlejátszást, gondolom megoldható, ha jó minőségű eszközökkel nem agyonhasznált lemezeket hallgatunk. De én nem értek a lemezkedéshez, a digitális kor gyermeke vagyok, ezért csak az esetleg erről készült ripek jöhetnek szóba, vinyllel csak padlóburkolat formájában vagyok kapcsolatban.
-
PuMbA
titán
válasz
simongab #55661 üzenetére
Vinylt nagyon sokszor meg kell vágni
1968-ban Bob Ludwig Grammy díjas hangmérnök mondta, hogy a Music From Big Pink albumnál, minél többet meg akart őrizni a szám mély frekvenciáiból, de meglepődött mikor meghallotta a végleges LP kiadást szinte teljesen eltűntek az extrém mélyek (30Hz). Aztán megkapta az analóg szalagokat és nézte, hogy a vágó mérnök, hagyott egy megjegyzést, hogy muszáj volt levágnia a zene alját, különben egyéb problémák léptek volna fel. A Clearmoutainnél meg a Columbia Records esetében volt olyan, hogy többször újra kellett mixelni egy LP kiadást, mert volt, hogy az egyik oldalon történő erős mélyhang esetén kiugrott a tű és néha a nagyon sziszegő "s" hangoknál is. A lényeg a lényeg, nagyon kevés vinyl esetén van meg a 40kHz-es felső határ is, nemhogy a kompromisszummentes magas hang visszaadás, az is csak akkor, ha az első generációs analóg szalagról lett készítve az LP, ami ritka számba ment akkoriban. Profik szerint
-
mp54
senior tag
válasz
simongab #55643 üzenetére
hangmérnök kollégákat.
Adhatnál egy kicsit többet magadra.
Valszeg ezt nem úgy értetted, ahogy én:
Ha a hangmérnökök kollégáid akkor valszeg te is az vagy.
Ha meg valaki "mérnök", akkor legyen már neki egy elfogadható szintű társalgási/érvelési kultúrája...
A szakmai dolgokról lehet vitázni, de ahogy te teszed, úgy nem érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest