-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
andorra #55232 üzenetére
A hálózati kábellel kapcsolatban vetették fel egy másik fórumon, hogy vajon tényleg csak az utolsó méter számít-e. Hiszen a falban valószínüleg sokkal rosszabb kábeleken megy az áram, nem beszélve arról, hogy a szomszédban elindított porszívó, egy csavarhúzóval játszó kisgyerek, vagy akár egy kapcsoló üzemü tápegység milyen jeleket (zajokat) képes a hálózatba juttatni.
Meg lehet javítani azt a sok szörnyűséget, ami az áram jelalakját torzítja egy nagyon drága kábellel? Vagy csak arról van szó, hogy legalább az utolsó méter ne rontsa már tovább az egyébként is rosszat? Utóbbi esetben felmerül, hogy magára adó hifi-s miért hajlandó egyáltalán a hálózati áramot használni, és miért nem egy böszme nagy akkumulátorról táplálja az összes, egyébként is stabil egyenáramról működő eszközét? Százezreket spórolhatna tápegységen és tápkábelen, és a villámoktól sem kellene tartania.
-
EQMontoya
veterán
válasz
andorra #55163 üzenetére
Az utolsó soron felröhögtem.
Szerintem egyébként elég sok mérnök szereti a zenét, sőt.
Bár nyilván nem rendelkezem reprezentatív mintákkal, de az az érzésem, hogy a hifire többet költők között arányban több mérnök van, mint a társadalomban egyébként. Nyilván ebből nem következik korreláció az anyagi javak egyenlőtlen eloszlása okán, de elképzelhető, hogy van.Az pedig szerintem kifejezetten hasznos, ha az ember értelmezni tudja, hogy mit az az impedancia, meg feszültség, érzékenység, stb. Nyilván nem ennyiből áll, de kell hozzá.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
andorra #55163 üzenetére
...a hifi témaköréhez elektromérnöki (fél)szemmel közelít és mindent a korábbi tanulmányai alapján szeretne értelmezni...
PRIMitív a megközelítés, ahogy PRIMérnek számítanak a tanulmányaim is. Ez nekem a szakmám. Nagyon hosszú ideje. Kétszemű és alap.
Azért olvasgatom az itteni gyöngyszemeket, mert meditációnál jobban lazítanak. Ha mégis felborzolódik valamitől a hátamon a szőr, előre ismerve a reakciókat beleszólok. Ez nekem így jó, ráadásul örök optimistaként remélem hátha kerül egy-egy gyöngyhalász, aki megnézi a halakat is merülés közben. Nekem ez így becsületes. Ha nem is javítok vele a világon, rontani nem rontok, bálványokat (?) nem rombolok. Nem én avanzsáltam magam szakértőnek, meghívtak és megtisztelőnek éreztem. És még a zenét is szeretem. -
törölt tag
válasz
andorra #55042 üzenetére
A próba darabra momentán várni kell, elég lestrapált lett az utolsó használat során, de hallgatózni mindenkit szívesen várnak. Cím: USA, Ikertornyok emlékműve előtt második lámpánál jobbra. Kiborg film hangstúdió, és kelléktár. Vidd magaddal a zsebrádiód és a nejed is, így könnyebben tudsz majd dönteni a haza úthoz a társaságod össze állításának kérdésében. Jó hallgatódzást
-
EQMontoya
veterán
válasz
andorra #55014 üzenetére
Milyen antennával fogod használni? A forrás nagyon fontos.
Mindenképp szánd rá azt a 34 ezret a titánium-csatlakozós antennára, sokkal jobb lesz tőle!
Illetve nagyon fontos a pozicionálás is, az antenna 34 (és fél!) fokot zárjon be a nap-Uránusz tengellyel, hajnal 2:30-kor. -
törölt tag
válasz
andorra #54905 üzenetére
Az igazi megoldást azt jelentené, ha azok, akik ide jönnek, nem vinnék le a személyeskedés szintjére a fórum színvonalát, hanem megértenék, hogy ez a szintű szakmaiság, amit páran itt képviseltek, és amit Talán Darvas emlékére topiknak is nevezhetnénk, nem arról szól, hogy bárki ellen itt megvetést, haragot, rokonszenvet, vagy bármilyen személyes sértő, vagy elutasító szándékot mutasson az ellen, aki ide jön, beszélgetni akar HIFI-ről, hanem pusztán a HIFI-vel kapcsolatban tett szemlélete, gondolatai ellen, mellett tesz itt nyilatkozatot. De sajnos személyeskedésig fajul ennek meg nem értése, és egyáltalán az Ő meggyőződése ellen tett nyilatkozat. Holott ez kb az a rész, hogy egy vegetáriánusok fórumban mennyire elfogadható a húsevés, és mennyire elnézhető, ha valaki sertéshúst nem eszik, csak halat. Ennek a fórumnak meg kéne ott maradnia, hogy mivel vegetáriánus fórum, így segíthet húsmentes receptekben, de nem tud segíteni és elfogadni húst tartalmazó ételt, mert ez fórum és téma idegen.
kammerer: -
lajthabalazs
senior tag
-
L4D1K
őstag
válasz
andorra #54654 üzenetére
Nagyon magasan húzzátok meg sokan a standardot.
Remek írások és segítségek születtek már tőletek
, de úgy érzem néha nagyon türelmetlenek és talán picit lenézőek is vagytok olyanokkal szemben akiknek mások az igényeik mint nektek.
Lehet, hogy velem együtt nagyon sokan félreértjük ennek a fórumnak a lényegét.
Ha tényleg a HiFi a cél, magyarán a megfelelő valós hangszer és térábrázolás, jelenérezet magas minőségű elérésére való törekvés, akkor szerintem ebbők kiindulva lehet akár még egy mini hifi is jó választás. Ha anyagi, otthoni és élhetési körélmények alapján más alternatíva nem jöhet szóba!
-
válasz
andorra #54649 üzenetére
Képzeld nem zavar
Nem kellett ajánlani veszem ami tetszik. Szerintem a yamaha elfogatható márka, jobbat meg nem találtam ami bejönne. Vagyis volt! De mivel többször is említettem: Nem fogok hirtelen kiadni 100+100k-t egy olyan dologért amit lehet megunok 2nap múlva.
Ez tetszett ezt veszem és, ha beválik marad, ha nem megy tovább.
Meg amúgy is lehetetlen lett volna mert Debrecenbe van a cucc én meg Pesten. Annyit meg nem ér, hogy lefurikázzak."Hi-Fi-ről általánosságban" ---) Yamaha mini Hi-Fi Torony
Ami nem tetszik azt úgysem fogom megvenni, és mivel senki nem mondott jobbat vagy szebbet így maradt ez.
-
L4D1K
őstag
válasz
andorra #54649 üzenetére
Számára ez nem fontos. Ellenben beleszeretett egy toronyba, büszkén fogja mutogatni, Fülig érő szájjal fog leülni elé, és elégedetten fogja használni. És igen, lehet hogy ez nem kimondottan hifi kategória, bár ki tudja, gondolom te sem hallottad még, vagyis előfordulhat hogy éppenséggel a hangja is rendben van.
Hagyjátok már abba ezt az ócsárolást. Örülnétek annak, hogy egyre több ember ruház be sztereó rendszerbe, hogy nem csak anyagi megfontolás miatt keresik a használt elektronikákat és legfőképpen hogy érdeklődnének és tájékozódnának a témában. Tudom, hogy nektek baromi unalmas ezredjére is ugyanazt elmondani és elmagyarázni az alapokat, de a fenébe is... mindenkinek el kell kezdenie valahol.
-
törölt tag
válasz
andorra #54634 üzenetére
Egyesíteném a rendszeredre és az ízlésre vonatkozó két megállapításodat. Szerintem a rendszered popzenére is ugyanolyan jó, mint klasszikusra, csak ezt a popzenefogyasztók többsége nem így értékelné. Ezt ugye azért jegyeztem meg, hogy a vitakérdésben általánosíthassak: ami komolyzenére jó, az popzenére is ugyanolyan jó, csak ezt a popzenefogyasztók többsége nem így ítéli meg, mert a popzenefogyasztók jelentős része nem a hang minőségére bazíroz, hanem a hang egyéb tulajdonságaira.
-
válasz
andorra #54584 üzenetére
Igen, ez egy rettenetesen sokismeretlenes, borzasztóan szubjektív kérdés, terület.
Az én véleményem az, hogy pontosan nem szabadna, hogy itt csak a nagyon szűk rétegek igényeiről legyen szó -- amint a topic indításánál ez kifejezetten célkitűzés is volt!
Az esetek döntő többségében (bár szerintem gyakorlatilag mindig) kompromisszumokról van szó, még egy speciálisan, nulláról tervezett stúdió esetén sincs minden igény szerint tökéletes megoldás. Egy meglevő tér, egy lakott helyiség esetén pedig durva kompromisszumokra lehet szükség -- és itt szerintem nem lehet más a cél, mint az adott helyzetben legjobb megoldás megtalálása. Persze mindig fel lehet vetni annak a lehetőségét, hogy lehetne engedni a másik oldalon, de az ugye már egy másik téma.
És bizony (megint csak szerintem) a zenehallgatás szeretete és a hangminőség javítására való törekvés nem különíthető el, de legalábbis ennek a topicnak a szintjén semmiképpen. Az egy kizárólag műszaki téma lenne, nagyon szűk kör részére, ellentétesen ezen lista szellemiségével.
Üdv: MaCS
-
Dexar007
veterán
válasz
andorra #54422 üzenetére
kammerer.: Ragaszkodom is hozza. 1 heten belul lezarom az egeszet,es eldontom,hogy melyik legyen,aztan minimum 10 evig nem fogtok latni,mert annyira nem erdekel a tema.
Az is lehet,hogy kiprobalok egy hasznalt 5.0-t lehet boven megfelelne.Igaz a vezetekekkel nincs kedvem szorakozni a nappaliban,ezert is hajlok inkabb a sztereo fele.
-
Dexar007
veterán
válasz
andorra #54311 üzenetére
,,A sztereóhangzás lényege az, hogy a két hangfal két valamennyire különböző hangsávot játszik le nekünk, a fülünk pedig érzékeli a különbségeket és hasonlóságokat, ezáltal leképez nekünk egy "színpadot". Már egy belépőszintű 2.0 hangszórón is hallhatjuk azt, hogy az énekhangok inkább a két hangfal között szólnak, míg az egyéb hangszerek akár a jobb, akár a bal oldali hangszóróból.
Egy komoly sztereórendszeren már nemcsak azt halljuk, hogy az énekes középről szól, hanem minden hangszert el tudunk helyezni a térben, lesz a színpadnak szélessége, mélysége és magassága is.Hallani fogjuk, hogy a zenészek nem egy vonalban helyezkednek el, hanem a dobos az énekes mögött van, a szaxofonos pedig az énekes mellett lesz és nem a hangfalból fogjuk hallani. Egy dobszólónál rá tudunk mutatni az egyes dobokra."
Mondjuk en leszarom,hol ül Sanyika a dobos. Ugyhogy eddig szuper,de lehetne mar kedd,hogy lehessen osszehasonlitasi alapom.
-
törölt tag
válasz
andorra #54297 üzenetére
Csakhogy én napkollektorral fűtöm az űszőmedansziémet, a Furutech árát a közmunkásaim munkabérén takarítom meg. Azon a titkos helyen pedig én mindig 10mm kedvezményekben részesülök, mert stratégiai partneremként elengedem nekik az unortodox védelmipénzbegyűjtésitermékdíjkiterjesztés-nemkülönadónemmegszorításszabadságharcnemleszünkgyarmat öt százalékát, és egyébként is kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűvé minősíttetem a vásárlásaimat. Tudom én azt hogy kell okosan hifizni!
-
törölt tag
válasz
andorra #54263 üzenetére
Ma még beadom majd a Negyedik Dimenzió utolsó előtti részét, hogy most már végére érjünk, mint témaösszefoglaló-feltételnek.
Csak nehogy összetévessze valaki a feng shuival - vagy legalábbis a feng shui babonaságrészeivel.. Veszélyben vannak a kínai feng shui mesterek -
válasz
andorra #54193 üzenetére
Persze, mindezzel én is tisztában vagyok, ez most szerencsére nem is az én problémám*.
Azért valami vélemény, útmutatás csak akad...
Máshogyan fogalmazva: polc tetejére milyen hangdobozt ajánlanátok? (Tudom, semmilyet, de mi az, amit a legkevésbé nem. Nincsenek kifinomult extra igények, lényeg, hogy a hang töltse ki a teret, szóljon tisztán. A zene vegyes, a tér olyan 30-40 nm között lehet, az erősítő valószínűleg egy Yamaha RN301.A tipikus, nem audiofil, de a minihifiknél azért komolyabb igényű zenehallgatóról van szó.
Köszönettel: MaCS
*Amúgy van folytatás: A "Feng-Shui-mester" már két másik lakásból is "kitiltotta" az álló hangdobozokat, mert azok "nagyon károsak". Az egyik feleség eljátszotta a nagyon meg/egyetértő partnert, pedig ott aztán ő a vájt fülű, aki egyébként zenekari zenész. Na, neki elsírta a lakberendező, hogy ezek a hifik kizárólag a pasik macsó játékszerei, és ő utánaolvasott, hogy 50e forintért pontosan olyan hangminőséget kapunk, mint 500e-ért, csak az olcsóbbak nem foglalják annyira a helyet (egy 20×20×20 centis kocka már mindenre jó), és nem bontják meg annyira az élettér harmóniáját. Fekete eszközt egyébként nem szabad venni, csakis inoxot, de lehetőleg azt is zárt szekrényben kell tartani, mert már a látványa is káros. Persze a tévé elé is valami paravánt kell húzni, valami szép, harmonikus képpel.
-
törölt tag
válasz
andorra #54166 üzenetére
Azért az idézett kritikai kitételek relatívan, "ahhoz képest" értékelendőek - mármint az adott hangdoboz bostonsága és erős középkategóriássága fényében. Még a HFM-ből is emlékezhetsz, de azóta is jellemző, hogy ezek a Bostonok afféle átmeneti karaktert szoktak képezni az amerikai "west coast" és az angol iskola hangzása között. Szerintem általában elég jól megválasztott az átmenet, bőven van ezeknek - és az adott típusnak - létjogosultsága hangszeres zenére, komolyzenére. Nyilván mi (mármint te vagy én) analitikusabb, színezetlenebb karakterűt vennénk, de abból esetleg egy-két dolgot hiányolnánk, ami a Bostonban megvan, és nem baj hogy megvan.
Hozzáteszi egy kicsit a magáét, de zenei az élmény, hifi eszközként értékelve sokszor zeneibb, mint a mindenáron a hangfelvételt kiszolgáló típusoké. Ez ugyebár az örök dilemma, hogy mire kell törekednie a hifinek, a lehető legnagyobb hűségre, vagy mivel ez még megközelítőleg sem lehetséges, hozzon létre a hifi eszköz sajátlagos, általa megvalósítható zenei vagy "zenei" élményt. A Bostonok - közte a konkrét típus - amolyan arany középutat próbálnak megtalálni, nem jogalap nélkül - mivel a hifi eszközök hangja amúgy is csak halvány mása lehet az eredeti koncerttermi hangnak, még ha a panelsugárzóké nem is annyira nagyon halvány.
Bőven számításba vehető ez a doboz high-fidelity eszközként - bár valószínűleg nem ezt választom, ha választani kell, hanem "élethűsebbet". -
BBéci
legenda
-
fehér_ember
addikt
válasz
andorra #54096 üzenetére
Pedig sokan azért jönnek ide (és kérdeznek, illetve "figyelnek") hogy az avatottabb fülű és már többféle hangfallal találkozott fórumtársaktól jó tippeket halljanak. A hatalmas kínálat miatt teljesen el lennénk veszve nélkülük, úgyhogy igenis örülünk a tapasztalatokon alapuló tippeknek, még ha nem is személyre szabottak.
Ha a te állításodat vesszük alapul, akkor ez valami olyat jelentene, mintha azt állítanánk: Mindegy milyen márkát, milyen típust veszünk, pl. erősítőből vagy hangfalból, mert meghallgatás nélkül ugyanolyan eséllyel nyúlhatunk mellé mint bele.
Végül is, ez is egy vélemény, lehet vele egyet érteni is, meg nem is. Azért köszönjük hogy megosztottad."Ezek hierharhikusan maximum azonos értékű információk azokkal, amelyek a neten bárhol máshol találhatók"
Bárhol? Máshol. ... :-)
Persze az információ biztos fellelhető volt, valakinek, valamikor, vagy akár még most is az... De szerencsére, kérdezni még nem bűncselekmény.Ja persze, tudom; most unszimpatikus lettem. Nembaj, már megszoktam.
-
Zanik
addikt
válasz
andorra #54090 üzenetére
Bocsánat a helytelen szóhasználatért, akkor nem "rendszer", hanem erősítő+hangfal "összeállítás".
Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy kézen fogjam az öcsköst, és hónunk alatt az erősítővel hallgatózásra induljunk a budapesti bemutatótermekbe. (pláne hogy a fővárostól kb. 160km-re élünk)
Ezért gondoltam, hogy a HK620 paramétereit ismerve (neten utána lehet nézni), hátha tud valaki ajánlani egy teljesítményben/árkategóriában hozzá illő polcsugárzót, amit ha rákötök akkor egy vállalható hangot produkál.Ízlése meg nincs a srácnak, szerinte a hordozható bluetooth hangsugárzó hű de faszán szól. Megmutattam neki, hogy mi a különbség a telefonján (HTC One Mini) és egy bluetooth hangszórón lejátszott mp3 és egy belépő kategóriás erősítő + polcsugárzó kombón lejátszótt FLAC között. Így már kezdi kapizsgálni a dolgot.
Már csak annyi kérdésem van, hogy a nyelvi pontatlanságokon túl érdemi javaslatot tudsz-e adni a feltett kérdésre, vagy nem?
-
válasz
andorra #54012 üzenetére
"többnyire úgy gondolják, hogy egy filmet csak akkor érdemes megnézni, ha holnap mutatják be a mozikban."
Még az sem teszi igazzá az állításodat, hogy "többnyire". Sokféle filmet nézünk, sokunk gyűjteménye áll nagyon sok régi és értékes filmből. Konkrétan rosszindulatú általánosítás amit írsz.
"Két három éves HM erősítő már teljesen elavultnak számít"
Ez sem igaz. Sokunk döntött az újabb hangformátumokat nem ismerő, régi, de felső kategóriás házimozi erősítő mellett, mert ezek sokkal jobban szólnak hasonló áron mint az újak. És a házimozi topikban sokszor kerülnek ajánlásra ilyenek, tehát tökéletesen indokolatlan amit írsz.
-
törölt tag
válasz
andorra #54012 üzenetére
Érkeznek mostanában klassz filmek:
Az ezerpontegy éjszaka meséi II. rész - Hét csatorna hajósa
Star Wars 7.1 - The Holy Shit and the Jedi nights
Frontiers and reariers
Fear at the rear
Frightened rear on the sub-way
Wi-fi Harald - a Bluetooth dinasztia éneki és DALI
Home sweet home
Loudnessspeakers
CATV on the flat TV
Black CAT, white CAT
Táp Ábel - Rengeteg benn -
köpödki
csendes tag
válasz
andorra #53847 üzenetére
Bemegyek egy bemutatóterembe, és meghallgatok több rendszert is. Másképpen ez nem fog menni. Nem a házilag készítettre alapozok, erre az erősítőre : Denon PMA-720AE, és erre a hangfalra gondoltam : Dali Zensor 5 hi-fi álló hangsugárzó. Legalábbis ekkora árfekvésben.
Ui. : fentebb már írtam elképzelésemet. (hangfal-, erősítő- és hangkártya csere előtt állok)
-
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #53794 üzenetére
Ha az ember, nem egy madár!!, kellően gyakorlatias, akkor egy egyszerű ékszíjcsere nem okozhat problémát, valamint a felvázolt események jelentős része meg sem történik, ha csak egy kicsit is visszafogtad volna a csőröd vagy használtad volna a hangutánzó képességed.
Ezek nem a szakértelem hiánya miatt következtek be, hanem a fenekedre ragadt tojáshéj okán. -
Ibituba
aktív tag
válasz
andorra #53794 üzenetére
Ebbe inkább nem mennék bele. Rengeteg rosszul sikerült húzásom is volt,pedig egy Romet motorkerékpár belseje egyszerű mint a faék, de 3szor is maradtak meg alkatrészek szét és össze szerelés után, hogy mást ne említsek. Sőt szakértelem teljes birtokában(!) is hibáztam már akkorát hogy 2hét subintenzív lett a vége. Ez most sikerült és ennek örülök, annak pedig mégjobban hogy Te (Ti) is velem örülsz, örültök. Ettől szép az élet, ha az emberek apró kis dolgokban is meglátják a dolgok szép oldalát. Örülnek.
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #53761 üzenetére
Nem, már az sem, különben is, inkább Szőke Péter lennék, ha lennék valaki.
Amire használnám, némi pc-s hallgatózás,arra kibírnám a hangját, viszont nekem tényleg iszonyat kényelmetlen és nem azért mert 2600 forint, ez, mint írtam, ebben a formában, ingyen sem kellene. Volt már ennél sokkal gagyibb fejhallgatóm, ami viszont cserébe kényelmes volt (sajnos már nincs meg a Noném kicsike).Dorian
Az enyém kék volt, de már elmúlt. -
törölt tag
válasz
andorra #53761 üzenetére
Ja, 2600-ért kényelmetlen, rossz hangú.
Ez a sencor vagy mi igazi, eredeti, hamisíthatatlan gagyi! Ilyen akkor sem kellene, ha fizetnének érte. Lehet kapni a sógorok által gyártott minőségi fejhallgatókat, igaz, kicsit(!!) drágábbak, de a minőségi zenehallgatás nem is a sencornál kezdődik.
-
válasz
andorra #53703 üzenetére
andorra, kammerer, köszönöm!
Tehát arról lenne szó, hogy a lakás másik vége (konyha) kb. 8 méterre van, ami kb. 12 méteres kábellel érhető el, közben két válaszfal van. Itt nyilván nem a hifi minőség számítana, csak az, hogy tisztán szóljon a nappalival azonos zene, fáziskésés nélkül.
Mivel járok jobban? Ha az erősítő B erősített kimenetét vezetem oda, vagy ha egy audio out-ot és a konyhában külön erősítem? Esetleg létezik-e elviselhető minőségű, megfizethető vezeték nélküli megoldás?Köszönettel: MaCS
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #53732 üzenetére
Az ilyen árú eszköznél erényeket keresni a leggyakrabban felesleges. Ebben az esetben az volt a meglepő, hogy a használat első három másodperce után nem szakítom le gyorsan a fejemről, ahogy pld a sok középkat. fejest a MM-ban.
Hasonló meglepődésem volt korábban a Beyerdynamic mikrofonok M szériájával, mikor a próbák során kiderült, hogy a legolcsóbb (M1) volt a legjobb. Mintha véletlenül "megfordították" volna az árlistát.
- Ha az "adott összeghatár" 2 500Ft, az eléggé a legvégső kompromisszum kategóriája.
A csodásítást bezáró gondolattal szerintem ez a bóti vacak a legtöbb ilyen termékhez képest kialakításával és visszafogott de kiegyenlítettséget szándékozó hangminőségével nem szégyellnivaló, ha az ember zenehallgatásra vetemedve a pogácsái közé passzírozza a búráját.- Van valakinek Linn begyűttése idénrő'?
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
andorra #53684 üzenetére
Foobar ezt írja
Could not load info (Unsupported file format) from:
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Track_02.ape"
meg
Unable to open item for playback (Object not found):
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Danko Jones - Sleep Is The Enemy.cue"A google ape to flac oldalról az első 6ot kipróbáltam 0 sikerrel.
-
törölt tag
válasz
andorra #53658 üzenetére
Kammerer semmilyen hifi rendszerbe nem ajánlotta szubot (no persze panelsugárzóhoz szükséges), ellenben Kammerernek alapelve, hogy ha van szub a sztereó rendszerben, akkor lehetőleg olyan legyen, ami már 40Hz-en is tud vágni, de ha csak 50Hz-től kezdve tud, akkor ott vág(na) Kammerer. Kammerer tehát úgy illesztené, hogy a szub valóban szub legyen - mint ahogyan a krumplileves legyen krumplileves.
-
fehér_ember
addikt
válasz
andorra #53580 üzenetére
Akkor a neoncsővel nincs baj, mert azt én is csak a reklámvilágításra szoktam mondani.
A cd időbeni elődjének lejátszójáról pedig nem gondoltam, hogy ha szimplán csak lemezjátszónak nevezem, akkor mindenki tudni fogja hogy miről is van szó; plusz még az is félrevezetett, hogy még üzletek is (és még sokan mások is) használják a "hebehurgya" változatot. -
fehér_ember
addikt
válasz
andorra #53578 üzenetére
Köszönöm válaszod!
És elnézést mindenkitől a "bakelit lemezjátszó" megfogalmazásért, senkit nem akartam ezzel bántani , én tényleg ilyen néven ismerem és nem tudtam hogy ez hebehurgya megfogalmazás(és sajnos ezidáig még senki nem szólt rám emiatt). Sőt valóban, még a neoncső kifejezést is használom néha.
Elárulnád mi a becsületes megnevezés (ezekre)? -
sultansmith
senior tag
válasz
andorra #53310 üzenetére
Megbeszélem anyuval, hogy ne zoltánnak hívjon ezentúl, mert az túlságosan is felsőbbrendű dolog.
Amúgy tanácsot kért, nem pedig filozofikus merengést a jó tanács mivoltjáról.
Ha meg tudja hallgatni hallgassa meg, és döntsön magától, ha nem, akkor a "népszerűbb" választás biztosan elég jó lehet neki is.
Apropó, szerinted Krisztus, azzal, hogy kereszthalált halt, feláldozta magát az emberiségért, vagy pedig pusztán nem jogkövető magatartást tanúsított és alávetette magát a világi igazságszolgáltatásnak, megtagadva ezzel önmagát?
-
válasz
andorra #53310 üzenetére
"Már hogyne lenne! Minden hozzászólásában ott a felsőbbrendűség sugallata: "sultan smith"."'
"a célravezető jótanács mellett, akár csak egy feltételesen konkrét ajánlat is szerepel, az képes megölni a lényegi mondanivalót."
Ez nem így van szerintem. Tök jól megfér egymás mellett a meghallgatásra ösztönzés és az "ajánlat", ami egy iránymutatás lehet a válaszolótól, hogy ŐSZERINTE merre kezdje a hallgatózást.
(#53309) kammerer "Beeeeöööö..."
Nyilvánvalóan én vagyok az unintelligens bunkó, hogy nem értem, ezt most miért írtad. De ne válaszolj, mert akkor esetleg kiderülhet, hogy a hányás hangutánzó betűit írod le, és ha igen, akkor muszáj vagyok elmondani, hogy sok hozzászólásotok esetén is ugyanez a rossz érzés kerülgeti az embert, de vagyunk egy páran, akik ezt elviselik annak érdekében, hogy néha-néha egy-egy értelmes komment is születik tőletek.
-
KisTücsök
addikt
válasz
andorra #53211 üzenetére
____Kephamos: Soundbarokat itt nem fog neked senki ajánlani, de valószínűleg máshol se nagyon. Egyrészt, nincs velük túl nagy tapasztalat, amennyi van, az sem jó. Másrészt a logika is azt diktálná, hogy egy ilyen nem hogy nem szól legalább elfogadhatóan, de csoda, hogy egyáltalán valami hangféleséget kiad magából. TV hangjának javítására talán jó lehet, az, hogy megéri-e, már kérdéses, de te zenét is szeretnél hallgatni, ugye. És kb ugyanilyen okok miatt nem fog itt senki PC-s szettet sem ajánlani.
Kicsi a keret és leginkább sok az elvárás. Így, hogy minden teljesüljön, ennyiből kizárt.
Azért ha mégis kinézel valamilyent, vásárlás előtt mindenféleképpen hallgasd meg, vagy olyan helyen vedd, ahol x nap után indok nélkül visszaviheted.
-
törölt tag
válasz
andorra #53145 üzenetére
No igen, a beígért euródolláros előlegekből se érkezett meg eddig semmi az alkotókhoz.
(#53144) liszi70 Akartam már korábban is mondani, hogy ez a liszi, a 70 aláírás, azonkívül, hogy megalapozatlan hetvenkedés, mélységes tiszteletlenség és diszkrimináció is mindazokkal szemben, akik egyébként szintén 70-ek, de miattad kitaszíttatva érezhetik magukat a 70-ek köréből. Ha liszi A 70, akkor a többi 70-ek micsodák? Nem mondom, a 69-es
pozitúrapozíció se rossz, na de mégis! Most már, aki 70 akar lenni, pokolra kell annak menni?! -
ferko0726
tag
válasz
andorra #53091 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Bár ezzel előrébb nem jutottam.
Vágom mit szerettél volna közölni: Nekem, saját ízlésemhez, rendszeremhez megfelelő hangfalakat kel kiválasztanom ami leginkább "hallgatózgatás" után tudom meg saját magam.... és azt is értem hogy itt egy rendszerben kel gondolkozni!
Akkor a kérdést másképpen tenném fel:
Aki esetleg itt netalántán ilyen erősítővel rendelkezik mint én vagy akár csak megfordult ez a típus nála és végigjárta a"hallgatózás rögös útját", ő milyen hangfalakkal párosította ami leginkább "passzolt" hozzá?
Nagy segítség lenne még ha nem is konkrét gyártó konkrét típusát adnátok meg hanem mégis milyen irányban érdemes elindulni keresgélni a mai világban ahol millió gyártó kis millió hangfaltípusai vannak jelen a piacon!
Köszönöm előre is! -
válasz
andorra #52703 üzenetére
"Kíváncsi vagyok, hogy mivel nem értesz egyet?"
Szerintem részben ezzel nem ért egyet:
"érvényes az első mondat és éppen ezért nem releváns mások véleménye, még ha véletlen hallottak is ilyet."
Teljesen egyértelmű, hogy a saját helyzetemre, akusztikámra, rendszeremre nem lehet tökéletesen analóg egy mások által, más rendszerben, más akusztikával megélt tapasztalat. De akkor is fontos, hogy ezeket a szubjektív és más által nem teljesen használható infókat megosszuk egymás között! Erre való a topik!!!
Teljesen igazad van a saját tapasztalás fontosságában, sőt, legfontosságában, de ennek oltárán nem szabad csírájában elfojtani a párbeszédet és tapasztalatcserét, amit te folyamatosan műveltél addig, míg (nem túl eredeti módon) másodvonalbeli takarítószemélyzetet nem csináltál magadból.
-
Ribi
nagyúr
válasz
andorra #52703 üzenetére
Azt hiszem, hogy akkor felesleges ez a topik.
Mert mindenkinek csak annyi a tanács, hallgasd meg, mert más tanácsára nem hallgathat. Akkor miért nem csak ennyit írtál. És miért mondasz bármit ha rád sem lehet hallgatni? Sokkal jobb ha nesze semmi fogd meg jól tanácsokat adsz amiben még esetlegesen hasznos infót sem írsz.
Számodra ó minden tudó takker 2 lehet semmit, de sok másnak adhat. Egyáltalán emberek minek írnak teszteket? A sok hulye -
Tamoo
nagyúr
válasz
andorra #52674 üzenetére
Én spotify-ról a ~128kbps-es mp3-at is örömmel meghallgatom ha olyan kedvem van.
Éljenek a félsüketek!
Kb. a felével egyetértek annak amit leírtál. Lehet már ez is nagy szó.
Hozzáteszem én nemigen veszem észre a különbséget ugyanabból a forrásból származó 320kbps mp3 és flac között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest