Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    Érdekes volt olvasni azt a kialakult eszmecserét, hogy én mire gondoltam, amikor látszólag véleményeztem azt a bizonyos hálózati kábelt, amit egyébként nem ismerek.
    Aki kicsit is vette a fáradságot, hogy elolvasson néhány korábbi hozzászólást általában bármilyen kábelekről (lásd: "Hogyan keressünk a fórumban?" Témaösszefoglaló cikkelyt!), eleve nem tenne fel ilyen kérdést, vagy legalábbis, máshogy fogalmazná meg. A humorosnak szánt válasz ennek tipikus tájékozatlanságnak is szólt.

    Mit gondolok a kábelekről általában, saját tapasztalataim alapján?
    A kábelezésről - elsősorban mint a rendszerépítési stratégia egyik eleméről érdemes beszélni.
    Véleményem szerint, általában csak olyan rendszerben érdemes kábelezéssel foglalkozni (kivéve, ha valaki tapasztalatszerzés céljából ismerkedik a különbségekkel, vagyis nem vásárol) amely rendszert nagyjából kialakultnak tekint a tulajdonosa, úgy sikerült összeválogatnia, hogy az ízlésének pont megfelel, és vagy véglegesnek tekinti, vagy legalábbis úgy gondolja, hogy évekig használni szeretné. A rendszer fontos része a hifi állványozás, ha ez el lett hanyagolva, téves eredményre is juthatunk a kábelek meghallgatásakor.
    (A fórumban feltett ezirányú kérdések döntő részében ezek a feltételek nem teljesültek, tehát a konkrét tippek helyett, inkább erre célszerű felhívni a figyelmet.)
    Érdemes azzal kezdeni, hogy mindenféle kábelt próbáljunk meg kipróbálásra beszerezni, hangfal, IC, hálózati, stb. (ezen belül persze lehetőleg többfélét) méghozzá olyan árkategóriában ami szerintünk (és nem mások szerint), értelmesen illeszkedik a rendszerünk értékébe és az anyagi lehetőségeinkbe. Ez egy hosszabb folyamat, mert általában egy helyről, nem tudunk sokféléhez hozzájutni, ha igen, az nagy szerencse.
    A meghallgatások alapján kialakul egy olyan kép, hogy mit gondolunk az egyes kábeltípusok hatásairól, ezek közül melyeket preferáljuk, melyik, mennyit hoz. Mindig és szigorúan az adott rendszerbe illesztve, a rendszer tulajdonosa számára.
    Nekem például hálózati vonalon a legnagyobb nyereséget egy kis gurulós fém vázatartó hozta, amit a konnektorsáv alá teszek. Ettől függetlenül, értelmetlen azt vitatni, hogy másoknak mennyit hoz egy egy hálózati vagy bármilyen más kábel. Mindenki ítélje meg saját maga!

Új hozzászólás Aktív témák