- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
orbano #11721 üzenetére
Mindkét hozzászólásodat köszönöm, már készültem felvágni az ereimet, amiért senki nem érti a mondanivalómat.
Ba cy lus!
Az a fejben lejátszás sokkal inkább kedvemrevaló, mint olyan eszközökkel hallgatni zenét, ami zavarja, bántja a füleimet. Amióta a rádióadók MP3 zenét sugároznak, kizárólag CD-t hallgatok az autómban és otthon is. -
törölt tag
válasz
orbano #11721 üzenetére
Most zenéről volt szó, aki fanatikus zeneszerető mint én, annak jó a szar rendszer is jobb híján, aki meg súlyosan szexmániás és nincs/nem is lehet más, az bizony kezelésbe veszi a szamarat.
Megintcsak Beethoven, akinek mikor elkezdett romlani a hallása, a szájába vett egy lécet, ami a zongorához volt erősítve, ezáltal javítva a dolgon. Szerinted jobb volt úgy, mint az eredeti? Aligha. De muszáj volt.
-
törölt tag
válasz
orbano #11720 üzenetére
Érdekes, de én mai napig tudom egy sennheiser mx500-as fülhallgatóval is élvezni a zenét. Most hazafelé is hallgattam, nem fintorogtam. Pedig hozzá vagyok már szokva igencsak a jóval jobbhoz. Szerintem nem törvényszerű, hogy nem lehet szar rendszeren szeretni a zenét, és akkor inkább semmit. Nekem a fejben lejátszás is megteszi az esetek nagy részében, ha épp nincs közelben hallgatni való. (Sőt valójában direkt csinálom, belső hallás fejlesztendő tovább és tovább.
)
-
válasz
orbano #11695 üzenetére
Kösz a választ...
Bár nem tudom mire vélni az összehasonlításodat. Na mindegy...Ezekről beszéltem:
Genius 2.0 + Aiwa subA mély 60 hz-en megy, kellemesen lágy és ezt szeretem. A kérdés csak az, hogy a fent említett két eszköz milyen ehhez képest?
Másik:
Ha esetleg valami 2.1 Blu-Ray cuccban gondolkodom, akkor mit kellene kinéznem? -
Oibacsi
őstag
válasz
orbano #11677 üzenetére
Na akkor hozzászólok én is:
1%nak van kb rendes és ennek az 1%-a van normálisan beállítva
Havernak is hiába van félmillás cucc, azt se lehetett fél percnél tovább hallgatni, míg be nem állítottuk...
mod: A kedvencem az volt, mikor gyári állapotában olyan színpadképnek nem nevezhető valami volt, hogy a pont a szekrény tetejéről szólt a dobos, hát nem röhögtem -
PuMbA
titán
válasz
orbano #11626 üzenetére
Ezt már hallgattam vagy 1000-szer, de foglalmam sincs, hogy hanyadikra fedeztem fel benne azt a csörgést.
Ezt a zenét 2 hete találtam,kb. 15-ször hallgattam végig, ha jól emlékszem kb. a 6. hallgatásnál hallottam meg a sípolást.
Ötször hallgattam körülbelül végig, de akkor sem figyeltem oda csak tudat alatt, mert ezt át szoktam ugrani. Most a fejes teszt miatt hallgattam bele és másodjára már meg volt a hiba.Egyébként nagyon érzékeny a fülem, halkan beszélek és a nagy hangerőt nem bírom. Amekkora normál hangerővel én a fejest hallgatom mások abból alig hallanak valamit. Néha azért fölcsavarom a hangerőt, ha olyan kedvem van, de 20 percnél tovább nem bírom. Egyszer voltam Dream Theater koncerten pesten, legesleghátul álltam, de akkor is majd szétment a fejem.
-
BBéci
legenda
válasz
orbano #11588 üzenetére
Igen!
Abban nem értünk egyet, hogy mint nevezünk specifikációnak és mit teljesítményadatnak.
Szerintem olyan értéket adnak meg, amit a piac és a marketingesek diktálnak.
Az egyik évben 6 ohmra, a következőben 4-re vagy 8-ra, vagy fordítva. Közben a felépítés semmit nem változik. -
zoltanz
nagyúr
válasz
orbano #11557 üzenetére
Az ua a bit mint ami lemezen van.
Mások vagyunk én meg felhívom a haveromat ha megtetszik egy zene beszélgetünk és bizti tud olyat mondani az adott stílusban vagy irányzatban amit nem ismerek.
Mondjuk vigyázni kell a lemezre és nem lesz karcos.
Én azért veszek meg egy albumot, hogy végig hallgasam ha csak egy szám tetszik veszek maxit. -
KMT
addikt
válasz
orbano #11551 üzenetére
Lehet, hogy a nagyobb kiadóknak nem áll érdekében a digitális letöltések elterjedése (több haszon van egy cd-n), de szerencsére ez a nem-pop vonalon egyre kevésbé jelent problémát, egyre több előadó dönt amellett, hogy ilyen formában is elérhetővé teszi a zenéjét.
Azt nem értem, hogy a problémád hogy jön ide. De az SACD (rétege)-t digitálisan rip-elni nem egyszerű feladat, ahogy én tudom. DVD-A-hoz nem értek.
-
KMT
addikt
válasz
orbano #11545 üzenetére
Van egy kis ködösítés ebben (vagy csak én értelmezem félre), de a lényegét tekintve mégis igazad van.
Arra gondolok, hogy vajon B-la veszteségmentes zenéinek vajon hány százaléka látott CD élete során?
Manapság azért már elég sok zenét adnak ki "digitális" (cd-mentes) formátumban, de én úgy látom, hogy a CD-ripek jóval elterjedtebbek még. Azaz az említett "stúdiós hiba" ugyanúgy ott van a PC-s lejátszás esetén is.
Viszont, amiért elméletileg mindenképp rosszabb a CD-lejátszás, az az, hogy a hibajavítása gyenge, méghozzá a real-time lejátszás miatt. Egyszerűen nincs idő a hibák javítására, amire viszont van lehetőség rip-eléskor, ahol többször be lehet olvasni az anyagot.
Tehát a DAC-ba jutó digitális jel PC-s lejátszáskor tökéletesebb, mint CD lejátszó esetén. De a nyomott CD hibái ettől még mindig jelen vannak.
-
nebulo5
senior tag
válasz
orbano #11545 üzenetére
Azt hiszem, a logika azt diktálja, hogy el kell fogadjam a gondolatmeneted definícióját. És mint ahogy írtam is: gondolkodóba ejtett a teljes digitális vonal létjogosultsága, és főleg a kényelmi oldala. És még azt is hajlandó vagyok beismerni, hogy őszülő fejemmel meghajlok a tények előtt. Talán 1 - 2 év múlva én is egy teljes digitális vonal hangforrása előtt ülve, ugyanolyan örömmel hallgatom majd a zenét, mint ahogy most teszem azt a jelenlegi rendszeremnél, amiben cd játszó szerepel. Talán valóban kicsit konzervatív beállítottságú vagyok ezen a téren (is)...
De egyenlőre nagyon örülök a cd játszónak, és kicsit bánom, hogy anyagi lehetőségeim nem engedik meg a bakelit pörgető beszerzését
Biztosan, majd 10 - 15 év után (ha még leszünk ezen a koszos bolygón) az unokám ironikus mosollyal nézi a mostani rendszeremről készült képeket, de meggyőződésem, jóleső nosztalgiával fogok beszélni róla akkor is.
Szerintem, mindenki a saját fantáziája/lehetősége szerint nyerje ki a számára megfelelő hanganyagot, és hallgassa azt kedve szerint... a lényeg az, hogy még sokáig legyen zene! -
L4D1K
őstag
válasz
orbano #11545 üzenetére
Kimerítő válasz, köszönöm
. A CD/LP fizikai voltában add többet, lehet megfogdosni olvasni stb...az más kérdés h az utóbbi 10 cd ből amit vettem kb 5 szinte hallgathatatlan. Van olyan U2 kiadásom, ahol annyira recseg a mély tartomány, h pár meghallgatás után félre lett téve, nehogy vmit károsítson.
Már nem tudom kitől hallottam, (lehet h itt): hogy egy jó dac mellett nincs létjogosultsága a cd nek.
-
nebulo5
senior tag
válasz
orbano #11532 üzenetére
A hallgatózásból hazamenet, haverommal pontosan ilyesmiről beszélgettünk! Felmerült, hogy talán csak mi vagyunk ilyen "konzervatív" felfogásúak, és érdekes párhuzamot definiált:
"A digitális vonalak, ugyan szépen fejlődnek minőség terén, de mégis szebb/megszokottabb látványt nyújt egy - egy cd játszó...(urambocsá egy bakelit pörgető!!) és a hang melegsége is valahogy eltűnik... Szóval jó - jó... de hiányzik a zenei képből a "kandallószag"..."
Jót nevettem a megállapításán, de ugyanakkor sok igazság is lakozik benne. -
törölt tag
válasz
orbano #11523 üzenetére
Azért kíváncsi leszek, mit sikerül kihozni belőle.
A sajtója jó, azt látom, én mondjuk csak a saját fülemnek hiszek mindig.
Az utolsó magyar nyelvű hifi újság, aminek még lehetett hinni nagyjából, az a hifi magazin volt. Sokkal alaposabb tesztjeik voltak méréssel, diagramokkal, vakteszttel, több ember véleményével egybekötve, mint pl. egy mai hifi piac-nak, ezutóbbit tesztecskének nevezni is komolytalan.És azt már eldöntötted, hogy milyen méretekkel fog rendelkezni a doboz? Vagy ahogy a HELYzet hozza?
Jah már látom, wharfi méret. Remélhetőleg nem wharfi hang.
-
eclipse006
őstag
válasz
orbano #11489 üzenetére
Ezt én már belinkeltem neked,
,Nem lehet rossz, Celestion amúgy is nagyon szimpatikus márka, és jó hangfalakat gyárt. Ez is zárt rendszerű, ráadásul ahogy a képen is látszik nem valami nagy a mélysége, így az asztalodon sem vet ki nagyon. Csak azért tényleg jó lenne valami infó róla...
Más: átkábeleztem ma a hangfalaimat, és elég nagy különbséget éreztem utána, persze pozitívat. Kicsit levegősebb lett, még részletesebb, egyszóval megérte a 4 órás szenvedés...
-
törölt tag
válasz
orbano #11476 üzenetére
Nagy összegben mernék rá fogadni anélkül hogy meghallgattam volna (tudom, előítélet
), hogy az a vaterán lévő monitor audio (ha az, aminek hirdeti, azaz nem megbuherált) sokkal jobb lesz a wharfinál. A kérdés inkább az, hogy ugyanebből az összegből ki tudnál-e még jobbat hozni, a wharfedale-nál viszont tuti jobb lesz.
(#11470) nebulo5:
Na ja, meg emellett az sem hátrány ám számomra a saját rendszeremhez való viszonyításnál, hogy "átmentem" a rendszerem egyik láncszemét.
-
L4D1K
őstag
válasz
orbano #11454 üzenetére
Epos ELS3 méretben még mindig nagy?itt 43e JMF
-
L4D1K
őstag
válasz
orbano #11444 üzenetére
Csak azért linkelem be, mert szomszédom ugyanilyen hangkártyával, számítógép monitor mellé letéve használja. Annyiban körülményes használni, hogy aktív monitor sajna, de az áráért nagyon szépen dolgozik. Illetve még erről hallottam nagyon jó véleményeket, igaz itt is csak azután h Zoli keze ezt azt átalakított.
-
eclipse006
őstag
válasz
orbano #11444 üzenetére
Esetleg itt néz szét a Hifibazáron, bár itt vannak elég retro darabok, de van 1-2 újabb is, jó áron. Igaz, hogy a Vaterán de találtam, egy érdekes darabot, ami szerintem egyrészt küllemre is szép, másrészt a hangszórók alapján nem lehet rossz: Link
-
Isti79
csendes tag
válasz
orbano #11392 üzenetére
A színpaddal semmi gond, jó a térérzet minden irányban, pont ahogy írtad, rá lehet mutatni a hangszerekre. A hangforrás alatt korábban magukat a dobozokat értettem :-) Amúgy pont ez a tér dolog az, ami miatt "visszakanyarodtam" a sztereo gyökerekhez és most itt vagyok.
Azt hittem ha lecserélem a frontokat valami jobb fajtára lesz majd egy kellemesebben hallgatható 5.1 mozirendszerem, jó lesz majd filmet nézni. De az új dobozok óta szinte kizárólag sztereozok, sokkal izgalmasabb. Van egy Mike Oldfield albumom, az valami fantasztikus, ahogy a hangok szétszórva szólnak a térben. Vagy egy másik Vivaldi, amiben hallható lett, hogy szuszognak a zenészek.
Az erősítő viszont elég erőtlenke, időnként az a 10W csatorna teljesítmény nem igazán elég.
A net szerint a wharfik viszonylag nehezen hajthatók, a NAD viszont a hírek alapján jól bánik az ilyen nehéz esetekkel is. Hát majd kiderül. Remélem.
-
Auratech
őstag
válasz
orbano #10999 üzenetére
Szerintem az alaplapi hangkártyák kurvaidegesítő "legye" is körbe körbe repül már rég..sztereóban. Aztán a pinkflolydthewall- röpcsi a fejed felett húz el, aztán janmicheljarre-oxigény-(levegőt!).
A válasz-igen. A sztereó nem arról szól, hogy a gitár jobbról- a basszus-dob középről az énekessel valahonnét elölről... -
nebulo5
senior tag
válasz
orbano #10999 üzenetére
Minőségileg jól kivitelezett felvételeken természetes jelenség, hogy a 2 hangforrás segítségével (sztereo hangfalpár) a helységben teljes térbeli hangkép alakul ki. Az XLO-nak van egy teszt/demagnetizáló lemeze, amelyet hallgatva, a szövegelő manus teljesen kőrbe jár. Egyértelműen jól behatárolható a helyzete, amikor mögötted beszél, illetve a hangszórók síkjából kilépve tőled eltávolodik. (mintha átmenne a szomszédba...
)
És nem utolsó sorban, a lemezen lévő demagnetizáló program is hasznos. Első alkalommal, azt hittem, csak valami "placebó" hatást vélek hallani... Azután még 4 másik rendszeren is ki lett próbálva. Egyértelmű volt a hang minőségi javulása. Kb. havonta futtatom le ezt a cd-t, és mindig pozitív a végeredmény. -
bartucc
addikt
válasz
orbano #10845 üzenetére
Értem, mit akartok mondani, és teljes mértékben jogos. Akkor egyenlőre jegelem, nem akarom elkapkodni, nem 1 évre vennék hozzá hangfalat. (dec.-ben megvan a jogsi, akkor már könnyebben tudok menni bárhova, mert ugye az erősítőt is vinni kell a hallgatáshoz...)
A legnagyobb baj egyébként, hogy nincs igazán jó viszonyítási alapot, eddig Videoton Minimax 3 volt a legjobb hangfalam... De addig is bemegyek Média Mark-ba és hasonló helyekre, próbálom tökéletesíteni a hallásomat hozzá, megismerni a különbőző hangképeket. (füllel)
-
L4D1K
őstag
válasz
orbano #10793 üzenetére
Ő, nagyjából akartam csak paint- el megrajzolni h mit hallok. Az elején a tüskék nagyon hallgatóak, ha most hirtelen mondani kéne egy számot, akkor pl 45Hz +0db, 50Hz -6db, 60Hz +3db stb...szóval összevissza hullámokban/csomagokban érkeznek meg a hangok. 20Hz-20kHz sinus sweep-el.
-
törölt tag
válasz
orbano #10789 üzenetére
azert marha uncsi lehet mondjuk egy 60(/tokmindegy)Hz-es merojel mellett boklaszni a szobaban
kicsit engem is elkapott a laz h szerezzek vmi minosegibb hasznalt hangfalpart, de asszony aszonta nagyon szereti a hangjat a sonus c101-eknek, meg se probaljam kikukazni oket. ugyhogy maradnak -
Xero
nagyúr
válasz
orbano #10786 üzenetére
Na úgy néz ki jövő hétre lesz is pénzem!
Tehát a jelenlegi lista amit összekapartam a használt piacon így néz ki:
Hangfal:
-TDL Nucleus 2 - 30eFt
-Celestion - County (állvánnyal) - 23eFt
-Monitor Audio BR2 - 60eFt (nem irányár, fix)
-Tannoy Mercury F1 Custom - 33eFt
-T+A Stratos P20 - 55eFt
-Iinfinity RS2001 - 24eFt
-Tannoy M2 - 40eFt (nem biztos hogy még megvan)
-Nivs V3 (állvánnyal) - 38eFt
-Brooklands Edition (SONY) SS-126EB - 30eFt
-Tannoy MX2 - 39eFtErősítő:
-Marantz PM-57 (nincs távirányító) - 20eFt (fix)
-Marantz PM-57 - 24eFt
-Nad 3020 - 27eFt (fix)
-Harman Kardon HK 610 - 25eFt (fix)
-Harman/Kardon PM 655 - 30eFt(fix)
-Harman/kardon HK670 - 46eFt
-Denon PMA-680R (nem tudom, hogy van-e távirányító) - 29eFt
-Nivs V3 erősítő - 45eFtNa úgy néz ki ez a végleges lista, amit tudtam átnyálaztam.
Melyik éri meg az árát? Nem feltétlenül akarom a legdrágább megoldást választani. Melyik passzolna jól egymáshoz?
Ja és még egyszer, egy 8nm-es szobába lesznek!
Köszi a válaszokat! -
Xero
nagyúr
válasz
orbano #10764 üzenetére
Nemíc innen!
Tegnap a gagyi 5.1-el trükköztem, és úgy éreztem annak a mélye is elegendő lenne ebbe a helyiségbe. Márpedig nem egy bika darab.
(régi fa Genius 5.1 csak az első dobozok) Talán ez is elég lenne akkor!
Akkor meg is kérem unokatesómat, hogy holnap sétáljon át megfülelni. :p -
sebgutkopf
őstag
válasz
orbano #10757 üzenetére
Igazad van. Végül is ez is egy járható út.
Közben NAD-ban dvd elérhető áron olyan 100 körül ezt találtam nad dvd. Viszont elszomorít, hogy az audio kimeneten ennek is csak 90dbA a dinamikája, hiába van aranyozott csati rajta, ami miatt egy magasabb kategóriára gondoltam volna.
Ennyire irreális elvárás egy audio cd lejátszó minőségének a dinamikája? Lehet ez csak száraz adat, de emlékeim szerint olyan 100 dbA körül az igazi. -
Xero
nagyúr
válasz
orbano #10729 üzenetére
Lejössz Miskolcra?
Ha BP-en járok és úgy alakul mindenképpen nekiállok hallgatózni!
Ettől függetlenül nagy erőkkel olvasgatok. Anno autónál megtanították nekem, hogy milyen hangot szeretek, így ilyesmi irányba nézelődök. Ezért is nem tartok a bookshelf-től.Wharfedale-ről egyébként mik a vélemények? Életemben ha kettőt hallottam, de azok inkább csili-vili álló dobozok voltak. A diamond 10.2 vagy 9.3 egész ígéretes darab.
-
Xero
nagyúr
válasz
orbano #10720 üzenetére
Tudom, de fizikai képtelenség a szobámba berakni! (4mx2.5m) A nappaliba meg kb felesleges lenne, mert alig vagyok ott, ha itthon vagyok.
Ezért kérdeztem rá fenntartásokkal a házimozi vonalra.
Találtam egy érdekességet harman/kardon HK-3490 néven. Stereo erősítő kismillió bemenettel. Egy gond van, hogy ez sem áll meg 100e alatt.
-
BBéci
legenda
válasz
orbano #10685 üzenetére
A fene megesz, amiért nem tudtam, hogy Budapesten koncertezik egyik kedvenc zenekarom, az Incognito.
Csaknem megalakulásuk óta hallgatom, szeretem Őket, birtoklom 8 eredeti lemezüket.
Jó lenne legalább FLAC-ban megszerezni a Transatlanticot! Chaka Khan és Maysa is énekelnek rajta!!! -
Henryk
aktív tag
válasz
orbano #10685 üzenetére
Ejnye hogy repkednek itt a biztosítékok, biztos a kisugárzásom miatt..
No igen, meglátszik, hogy ki mihez van hozzászokva, igaz hogy elektronikus hangszerekkel, de már közelített, végülis ott "játszották" a színpadon, és volt "énekes" is..
Nekem ha ott helyszínen adnak elő valamit az már megfelel élőzenének, persze amit linkeltél az teljesen más kategória, ott már csak segédeszköz az elektronika, nem létszükséglet, és tényleg valódi hangszereken játszanak, és énekelnek is mellé. Szép, szép, de én nem sokáig bírtam hallgatni, nem nekem találták ki.
-
válasz
orbano #10663 üzenetére
Amiért a lógatás felmerült bennem, hogy másképp nem tudom az "ideálishoz egyáltalán nem közeli, de még mindig jobb mint más" pozícióba terelni a hangfalakat. Egyáltalán nem azért, mert mert úgy vélem hogy ezt így kell.
És hidd el, itt panelben, de még családi ház emeletén se célszerű majd száz kilós hangfal/db súllyal terhelni a padlót se, ami egy alant lévő szintnek a plafonja. Én ilyenre csak akkor vetemednék ha földszinten laknék
Meg mint említettem ~3kg/db súlyú hangfalakról van szó, egész pontosan Mission 760i dobozokról. -
L4D1K
őstag
válasz
orbano #10513 üzenetére
Mindenki másképp áll hozzá a minőséghez. A legtöbb ember tényleg úgy vásárol h megkér valakit, hogy mutasson rá melyik tv / erősítő / hangfal a jó, a minőségi, mert szeretne egy valaki által már "dicsért" dolgot vásárolni, de nem akar a vásárlás terhénél több energiát belefeccölni a dologba.
Ismerősöm pont így kapott el egyik reggel a telefon másik végén:
-Szia, tudnál ajánlani jó tv márkákat, mert szeretnénk venni egy hd tv-t.
- Persze adjatok 1 hetet vagy kicsit többet és végigkérdezek pár helyet, vagy mennyire lenne sürgős egyébként?
-Hát itt vagyunk a M.M.ban, és reggel gondoltuk bejövünk és veszünk egy tv-t... -
-
Henryk
aktív tag
válasz
orbano #10343 üzenetére
Ha jól látom akkor ez lenne az, kezd derengeni miért is kellene masik hangkartya, szoval egy ilyen kartya melle lehet venni egy jo minosegu sima sztereo erositot, es errol kapna a mar kesz hangot tovabbi atalakitas nelkul analogon ha jol ertem, de mi van ha közben jatszok is, akkor kell a 2 hangkartya, nem akadnak össze ha mindkettőt analogon hasznalom?
újonnan ha jól láttam 35 korul van, van esetleg hasonlo amit erdemes megvenni akar ujonnan is? Tudom ez nem fogyóeszköz, hosszú távra lehet megérné, ha tudnám majd használni a következő hangrendszerekhez is. -
Henryk
aktív tag
válasz
orbano #10338 üzenetére
Szóltam, hogy nem értek hozzá, nem kell rögtön leharapni a fejem
De szivesen fogadom az efféle tanácsokat, mert én nem tudom melyik márka, típus mire jó, csak az adatokat látom.
Meghallgatásra sajnos tényleg nem tudok a közelben helyet, és ismertségi körömben is infós mindenki.
A példa nagyon életszerű, magam is találkoztam már többször ilyenekkel akik hozzám fordultak, és annyit tudtak mondani a gépről, hogy nagy doboz és 120gb hely van rajta.
Én ugyanilyen, szinten vagyok hifi ügyen bevallom, de gondolom észrevetted -
eclipse006
őstag
válasz
orbano #10324 üzenetére
Ma jött meg a várva várt Philips FA630-as erősítőm, és úgy örültem neki mintha új lenne,sőtt... Igaz nem volt vele luxuskurva
,de nem bánom,nagyon fasza, nincs rajta karc sehol,tranyós, a hangja igen kellemes, még szoknom kell a mini hifim után. De első hallásra ugrás az előző cuccomhoz képest.
Pár kép: -
Henryk
aktív tag
válasz
orbano #10326 üzenetére
Hátt őő.. szoba az elég pici (16nm), általában halkabban hallgatom, csak pár órára tolom fel napközben jobban.
Hangkari: X-Fi XtremeGamer zenére az optikai kimenetet használom, így nem sokat szól bele, de analógon azért érezhetően más/jobb hangja van a feljavítóketyerének köszönhetően.A gépen 2 forrásból megy a zene,az egyik a Foobar, elég nagy mennyiségű lossless albumgyűjteményem van,a másik (nem leszólni
) netrádió Winampról, szerencsére találtam kevésbé silány minőségű, 320kbps-es nekem való állomást, login egész élvezhető, komolyabb cuccal nem tudom mennyire fogja lehúzni a hangminőséget a losslesshez képest.
ui.: Lemaradt van pár koncertfelvétel is DD,DTS,DTS-HD hanggal, ezekkel nem tudom hogy boldogul majd a sztereo, de hangban biztos jobb lesz mint a Logi (no nem mintha ez szar lenne, csak nem erre találták ki.)
-
eclipse006
őstag
Szerintem a Creative jó cuccokat gyárt ilyen téren,nekem is volt egy Muvo tx-em ami igaz mp3-at vitt csak,de nagyon szépen szólt. Itt van egy alternatíva:Creative Zen Style,szerintem egész jó árban van 8gigára sok zene fér.Egy dologban nem vagyok biztos hogy FLAC-ot játszik-e...
Ami tuti hogy játszik az a Zen X-Fi player,de ezek 20000-től felfelé vannak,kérdés hogy megéri-e az árát..minőségre szerintem biztos ott van. -
eclipse006
őstag
a dugó témánál annyi a lényeg hogy jól szigetelt legyen amit kreálsz oda. azért kérdeztem hogy az aljánál van-e, hogy esetleg ha az egyik hangszóró,mondjuk a mély-közép mögött lett volna a lyuk akkor a hangfalat kiszedve ,lehet kituttad volna ütni a helyéről a dugót,de így akkor a fúrás lesz a megoldás.
gondolom azért kérded a szigetelést,ha homokot töltesz bele akkor a por ne száljon fel?de ezt meg lehet én gondoltam hülyén, szerintem ha van direkt erre a célra kialakítva rész a hangfalnál akkor okosan oldották meg biztosan..
mi a hangfalad típusa,hátha okosabb leszek utána?
(legközelebb időben lesz befizetve a netszámla)
-
eclipse006
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest