- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
pip
aktív tag
válasz
#16939776 #15320 üzenetére
gondolom az igazsag valahol kozepen lesz, mint az lenni szokott... Nem jo egyik oldal fanatikusanak sem lenni, de kulonosen nem jo, ha erre ramegy a gatyad is. Mert kepzelem hogy van aki komolyan gondolja, hogy pl ettol fog szebb hangokat hallani, netan ez fog az erositoje ala helyezve csodat tenni, kulonben nem leteznenek ilyen termekek. Lehet van akinek cd-tisztito folyadekkal mostak at az agyat?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #15298 üzenetére
A csupasz kábel létjogosultsága volt a felvetés. Hogy milyen csatlakozót teszünk rá, az más kérdés.
Amúgy az a Nakamichi banán erősen túl van árazva, tekintettel arra, hogy még én is kb. fele annyiért adom.
Egyébként mi is ilyenekkel szereljük alap esetben a Gotham kábeleinket.
-
válasz
#16939776 #15300 üzenetére
Nézzük az AKG megoldását: ők egy az egybe ráragasztottak a K240 DF papírmembránjára egy szivacsot
(#15301) contaxg
Nekem éjszakai mód bekapcs, úgyhogy végre van időm a HIFI-t hallgatni
Lámpa kikapcs, fotelben elhelyezkedik és hajra.
(Bár most épp egy kicsit még a HD540-t élvezem: Pink Floyd - Final Cut)
-
KMT
addikt
válasz
#16939776 #15235 üzenetére
Pont a minap vettem észre, hogy bal fülre még épp hallok 19 kHz fölött is. Fura, mert eddig 18,5 k körül volt a vége, lehet, hogy a K601 átvitele a "ludas". Ezzel meg érdekesen egybevág, hogy a V0 MP3 tömörítést már nem nagyon tudom (abx tesztben) megkülönböztetni a FLAC-től (ez kb addig megy fel).
-
cszn
őstag
válasz
#16939776 #15229 üzenetére
Mindig két emberen múlik a dolog. Érdekes, hogy a bombanőről mindig mindenki tárgyként beszél nem?
"a "nagyok" soha nem süketszobában veszik fel a dobot, mert még közel mikrofonozva is sokat változtat a bőr/test lecsengésén." Erről a 24 hour party people jut eszembe amikor a Joy Division első albumánál próbálják belőni a dob hangzását és szegény dobost már a tetőn meg mindenfele játszatják.
Egyébként a JD mindkét albumán tényleg rohadt jól eltalálták a dobokat.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #15181 üzenetére
"A stúdió helyiség(rendeltetéstől függően)beállított zengési idővel rendelkezik, soha nem süketszoba."
Ez így nem teljesen korrekt. Süketszobának mondható helyiségek is léteznek a recording stúdiókban, jellemzően ilyenekben veszik fel a dobokat, éneket és az utómunka során teremtik meg a mesterséges teret köréjük.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #15157 üzenetére
"A nagy-membrános kondi mikrofon sokkal többet mutat meg a felvételen a térből, mint amit hallasz "élőben" a hangszer előtt / körül
"
Fontos infó, amivel sok hifista nincs tisztában, mikor a felvételeket és a hangmérnöki munkát szidják. De általában igaz a gömb és vese karakterisztikás mikrofonokra és nem csak a nagy membránosokra.
"inkább nagyobb túlzás 500K-ért Hi-end tápkábelt venni, ha Paks és te közötted csak "hitvány" 99,99%-os réz van
"
Egy bombanő és a közötted lévő távolságban is igen nagy jelentősége van az utolsó centimétereknek.
-
válasz
#16939776 #15181 üzenetére
ha jó arány van eltalálva akkor hozzá ad a zenéhez...ha teljesen eltüntetjük, akkor legközelebb miből mondod meg hogy ki játszotta fel?
Ha csak ebből lehet megmondani, hogy ki a zenész, máris megette a fene azt a zenészt (meg a felvételt). A zeneiség messze nem egyenlő a hangszerek és a zenész technikai hibáival.
-
eclipse006
őstag
válasz
#16939776 #15185 üzenetére
Így nem ismerem, csak volt korábban Sony-m de abban nem ez a típus volt. Mindenesetre nagyon jó kis belseje van a Telefunkenednek. A futóműről ne is beszéljünk, a Philipsem mechanikája elbújhat mögötte. Szerintem érdemes lenne valamit kezdeni vele, bár én így is elfogadnám.
-
válasz
#16939776 #15170 üzenetére
Sok élőt hallgattam Bartókon, sokat közönségből (többször a rádió márványtermében élő adást is), és sokat a színpadról. Ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy pl a klarinét mechanikájának a kopogása vagy a rosszul beállított gitár húrjának zörgése, vagy a rossz zongora pedáljának huppogása nem a zene része. A zenész feladata és célja, hogy ezekből a lehető legkevesebb szűrődjön ki a közönségbe, ezért az a felvétel, ami erre "koncentrál", igenis rossz.
Az, hogy a közönség hallatszik, az más, és természetes jelenség, ha közönségben ülsz, azt hallod is. Azt, látod, nem tekintem a felvétel hibájának.
-
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #15137 üzenetére
Az enyém is most még csak 84, de elég bőven, úgyis 90 körül lesz belőle
Zen-szerűségekkel kísérletezgettem én is (utólag is köszönet DDL tanácsaiért), de én csak aktív táppal értem el normális eredményt. Ha beledugom a fülem a hangszóróba, akkorse halljak semmit. Remélhetőleg ez volt az utolsó félvezetős cumómMilyen emlékekre gondolsz?
-
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #15137 üzenetére
A visszacsatolásra volt érzékeny, 100k feletti Rf-nél mászkált rendesen. Illetve a nyugalmi mennyiségét kellett kikíséletezni, mert nagyobbal nem szól szebben, sőt...(ahogy említettem). Megoldhattam volna diódákkal, tranyóval, stb, de ami nincs a jel útjában, az nem ront a hangon...
Adj egy jól megépített gainclone-hoz egy kis zeneiséget, és kb ezt tudja hangban. -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #15133 üzenetére
Lehet, csak keresni kell illetve kísérletezni, mert 1-2 ponton ellent mond az enyém az elméletnek
Az enyém szimplán ellenállásokkal van beállítva, 2 fet meg egy műveleti még, illetve a source a közös. Elméletileg hőfokváltozás hatására elmászálna a nyugalmi, a gyakorlatban ezt nem tette.
Én max 320mA.el próbáltam ezelőtt (ja és én irfp240-9240-el dolgozok), de inkább csak fedetté tette a hangzást. Tiszta a osztályban még csak se-t építettem, de szerintem nem éri meg. -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #15126 üzenetére
Na azt megnéztem volna
Közben járódik a kábel is, valóban jobb mint a cat5e, bár más a műveleti erősítőm is, most opa2604. Megtaláltam az ideális nyugalmit is, 30mA, többel fedett egy picit a zene és zavart.Az én hangsugárzóm is készül, végül egy régebbi hangszóróm köré épül, monacor sph-68x, természetesen elkerülve a szoba rezo frekijét. Az most épp egy táguló tl-ben van, rezonál is a mély rendesen, de legalább valami zörgött a konditeremben
-
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #15124 üzenetére
A kapcsolás saját, a toroid 160VA.
Nekem így volt egyszerű, eloxáltatni nem tudok sajnos. Elsődleges célom az volt hogy a próbapanel helyett egy rendesen mart nyákra kerüljön fel és viszonylag normális belső legyen.
Nem sértettél meg, de de se sértődj meg ha azt mondom: így marad -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14904 üzenetére
Ma megcsináltam a melóhelyen a kábeleket, szerintem szépek lettek.
Az összekötők Neotech KHS 2124 monokristályos kábel, a hangsugárzókábel sima 2,5-es sodrott réz (Kácsa). Mindenhol aranyozott dugók, alaposan forrasztva, sehol se maradjon belül csupasz réz felület. 2x1 illetve 2x2,5 méteres darabok.
[interconnect]
[hangsugárzókábel] -
Rolesz92
tag
válasz
#16939776 #14915 üzenetére
Most összekötöttem ps3-mal is...ugyanezt csinálja...akkor gépemben lévő bármi hibája kizárva, fejesnek semmi baja, tehát tuti az erősítő, mert ez egy másik kábel (bár valószínű ez is olcsó fajta). Ez teljesen normális vagy hibás az erősítő küldjem vissza? A három megoldásból meg többszöri átolvasás után se jutottam semmire...
Egyébként több rca-s kimenetét is kipróbáltam, mindegyiken ez van...Ha egy msn címmel megdobnál privátban ahol ezt esetleg kifejtenéd nagyon megköszönném...
-
Rolesz92
tag
válasz
#16939776 #14915 üzenetére
ebből kb. egy szót nem értettem...viszont utána néztem neten ezt találtam
Egyébként ha kihúzom az egyik rca-t az erősítőből akkor az egyik oldalon megszűnik ha mindkettőt akkor teljesen...3-as alá tekerve a hangerőt szintén teljesen megszűnik...
Nem lehet egyébként hogy ez a pár száz forintos kábelek hatása? -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14716 üzenetére
Nekem ma ismét bebizonyította, hogy én és a fet mától elválaszthatatlanok vagyunk. A bipoláris tranyókban eddig szinte csak csalódtam, szerencsére a darlingtonos végfok nyákját úgy terveztem (számítva erre a helyzetre), hogy könnyedén fetes lehessen így visszakerültek.
13 óra forrasztás, bakker mire tökéletes lett. Hol az egyik oldal működött normálisan a darlingtonnal, hol a másik. Meguntam, marad a saját bevált kapcsolásom az új nyákon, ezzel nyugodtan élvezhetem a zenét -
Oibacsi
őstag
-
törölt tag
válasz
#16939776 #14808 üzenetére
Sajnos az elhelyezés miatt ("ide-oda" tekergőzik a kábel, főleg egyik oldalon, a lemezjátszó ottléte miatt) kell 2 méter egyik, illetve ezáltal a másik oldalra is.
A szekrény hátuljába kellene fúrnom egy lukat, és akkor 1-1 méterből megúsznám. Szerintem érdemes lesz majd kipróbálni. -
eclipse006
őstag
válasz
#16939776 #14789 üzenetére
"láttam már olyat hogy füstölt a hangváltó, meg a magas, mert a 2x60W-os A class végfokon bejött valamelyik középhullámú rádióadás"
Az azért nem semmi. Én egyszer jártam úgy,hogy megfeledkeztem arról, hogy ki volt kapcsolva a hangfalkimenet, tekergettem a hangerőt, szentségeltem, hogy miért nem jó, aztán amikor észrevettem hogy kivan nyomva, maxon felejtettem a hangerőt és úgy kapcsoltam vissza a hangfalat, hát enyhén szólva majdnem szívrohamot kaptam, persze utána riadtan vizsgáltam a hangfalat, hogy nem-e lett baja,, hálistennek kibírta
-
DDL
őstag
válasz
#16939776 #14741 üzenetére
(#14733) Ba cy lus: azt is írd le ilyenkor hogy az otthoni cuccod is szól "úgy" hogy az ÚJ 500-800K-s hangfalak tudják azt a szintet hozni ami neked valamekkora előrelépést jelentene, meg azt is hogy ezt mennyiből raktad össze
Ha szerencséje van akkor 60-70k-ból meg kb. 5-6 óra barkács (doboz felújtás). Mint ahogy én csinálom most az Ma4mkII-vel.
Hogy mire idáig eljutottam mennyit költöttem? Ezt inkább ne feszegessük
Üdv: DDL
-
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14764 üzenetére
Igen, talán ez lenne a legjobb komprommiszum, mert talán ha átmegyek erről a 10nm-ről 20-ra még lehet bírná, az átlag teljesítmény itt 1w környékén van vagy inkább még kevesebb.
És még drágának se lenne drága, meg ezt a hangszóró már ismerem és a picit több mélytől én nem kívánnék többet, minden másban egyszerűen imádom.
Nem én csinálnám, egyszerűbb ha asztalos haverom vagy olyan illető akinek ismerem a termékeit, mondjuk így. Egyébként is rétegeltből akartam, annak legalább túl sok felületkezelés nem kell hogy szép legyen
Régebben csináltunk csapolt-ragasztott bulihangfalakat, atomstabil volt, a próba az én 120 kilóm volt -
zodo
nagyúr
válasz
Nem akartam az egekig dicsőíteni az MX1-et!
Turjánszki "Jansky" Gyuri zenész barátom (ex. PUF) játszik jó pár akusztikus hangszeren akár még Didgeridoo-n is.
Bartók rádió műsorát nem szoktam hallgatni, de ezek a zenék jobban fekszenek a dobozaimnak mint amiket én hallgatók rajta.
pl. ez az album nálam/nekem jól szól, persze nem mp3-ban.JBL dobozt nyilván rendbe lehet hozatni csak ezeknél már a hangszóró készletet is figyelembe kell venni vagy nem?
32 év az 32 év és azalatt bármi is történhetett vele.
Elegendő ha meghallgatóm és közben nem tapasztalok "mellék hangokat" akkor érdemes megvásárolni mert ha épnek látszik pl. perem,dóm akkor semmi baj nem lehet? -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14757 üzenetére
Nekem lustaság? Habzik a szám ha nem forraszthatok, holnap meg pl. festem a dalingtonos végfok dobozát...Nem lesz a legszebb de legalább olcsó és az enyém és a belseje a lényeg...
Közben elúszott az az akkord doboz, elég érdekes felfogású emberek vannak, ha valami nem eladó, azt is hirdetni kell
Megfordult a fejemben a css mellé a tangband w5-1611sa, de ezt inkább reflexben tudnám elképzelni. Persze ezekből feltehetően nyáron lesz valami... -
törölt tag
válasz
#16939776 #14754 üzenetére
akkor érzel olyat hogy az "audiofillség" neked nem a pénzköltést hanem a zenehallgatást jelenti inkább?
Nem teljesen értem, de megpróbálom kifejteni jobban, mit értek "audiofilség" alatt. Én mindenképp általában a jobb hangszerhangokat, a nagyobb hanghűséget. Aztán hogy ez mennyire áll össze zenévé, mennyire harmonikus, az nem feltétlen áll egyenes arányban ezzel. (Bár ha utóbbi IS teljesül, azaz zenél, akkor nyilván audiofilebb cuccról beszélhetünk.
)
Mert az simán előfordulhat, hogy egy low-end cucc nagyobb zenei élményt ad, mint mondjuk egy polk rti a3, miközben utóbbi sokkal hangzáshűbb (mérhető is, hallható is), de nem áll össze zenévé. Elő is fordult mellesleg. -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14754 üzenetére
Minek? Köszi, de én is megtudom...
Egyedül itt láttam előtte szűrőt, máshol nem, de akkoris ellenkezik az elveimmel...ami elé szűrő kell hogy jó legyen, azt én nem igazán tekintem szélessávúnak...
Feltételezhetően a mostani dobozba se véletlenül került bele, de érdekes módon a kivételével a legkisebb fedettség is eltűnt bizonyos zenékről és jobb lett a tere is. -
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14751 üzenetére
Erről beszéltem...
Bár én nem vagyok hajlandó passzív komponenseket használni szélessávú előtt.
Nem mész az agyamra, hifiről beszélgetni jó dolog.
Van ügyes asztalos barátom, talán menni fog neki.Bár én elsősorban lekerekített élű féltrapézban gondolkodok.
Egyelőre a másikra koncetrálok, megpróbálok majd fs/vas/qts hármast mérni, aztán meglátjuk mi lesz belőle. -
törölt tag
válasz
azt is írd le ilyenkor hogy az otthoni cuccod is szól "úgy" hogy az ÚJ 500-800K-s hangfalak tudják azt a szintet hozni ami neked valamekkora előrelépést jelentene, meg azt is hogy ezt mennyiből raktad össze
Egy az egybe nyilván nem hasonlítottam, de a lényeg ott van, hogy az összhatás, az élmény nem volt nagyobb, mint az otthoni rendszeremnél. Míg a 300 ezres hangfalnál, meg az ugyanennyibe kerülő erősítőnél még húztam a számat (na nem csak itt). Szólt, de simán ott tudtam volna hagyni, szinte hidegen hagyott. Tehát én azt mondom, hogy egy ilyen régi cuccal nagyon jó zenei élményt el lehet érni. Nem biztos, hogy van olyan audiofil (valószínű nem, azért ha más nem is, az az erősítő elég "durva"), tiszta, de élmény tekintetében mindenképp hozható szerintem az a szint.
-
Rolesz92
tag
válasz
Nem tudom nekem itt a fórumon mondták, hogy 16nm-re pláne ilyen zenére már érdemes állót nézegetnem...Nem emlékszem már ki írta talán KMT...Más véleményen vagy?
Azért is írtam az F4-et, mert azt meg tudnám hallgatni nincs olyan messze 80km, mondjuk potyára nem szívesen mennék le. Itt a fórumon Tristis használja és ahogy olvastam elég elégedett vele, ha jól emlékszem ajánlotta is másoknak.
-
Oibacsi
őstag
válasz
Fountek T3-as doboz átkábelezve, kivett passzív alkatrészek és áthangolt csillapítás.
FR88EX neodym mágneses kis alumembrános cucc van benne, meghallgatás után vettem, a sound art-okkal vetettem össze akkor, a mélyeket kivéve megette őket reggelire. Ezután ültünk be a dyno-k és a komolyabb cuccok tesztelésére.Az nem volt kérdés, hogy írnék negatívot
Zártról beszéltem, lényegesen kevesebb, így a doppler is kisebb. Fele akkor kitérése lenne számításaim szerint mint ennek a kicsinek 50-60hz környékén.
Nem kellene sokkal több, nekem pl a sound art w2 mélye sok. Igazából nagy hangerőn a mostanival sincs bajom, csak halkan jobb lenne több.
Ezt ismerem, de nem alacsony, hanem magas qts kell OB-be
Másrészt nincs kedvem az illesztéssel bajlódni.Mindenesetre akkor leütöm, hátha beválik. Persze nem ebben a "dobozban".
-
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #14726 üzenetére
Hát.. nekem több "hifista" (elnézést érte) ill.zenész ismerősöm is azt mondta az MX1-re hogy az életembe meg se próbáljam eladni őket, mert egy jól sikerült doboz.
Na de ez tényleg sok tényezős.Ba cy lus nem rettent el, mert 100k-nál többet úgysem adok a leendő dobozaimért.
A jelenleg hallgatott teljes rendszerem nem került ennyibe, ezért ennyit szánok a váltásra.JBL L19 tetszetős (jókat olvastam róla), de ilyet csak végső esetben vennék mert ezek már igen viharvert darabok.
Tudom nem az számít, de nálam a kinézet sem elhanyagolandó tényező. -
törölt tag
válasz
#16939776 #14726 üzenetére
így elrettented a kedves érdeklődőket, ha azt mondod hogy 800K-nál indul a jó hangfal.
Nem mondtam, hogy onnan indul, az speciel jó, ugyanakkor tény, hogy olyat már mondtam, hogy újonnan a zenélni tudó hangfal az fél milliótól indul. Ezt tartom is. Legalábbis ami az én ingerküszöbömet megbirizgálja. Hogy másnál mi a helyzet, azt nem tudom.
-
Oibacsi
őstag
válasz
#16939776 #14727 üzenetére
Irigykedek...az illető nem volt képes megmutatni a hangszórót így odébbálltam.
Szöget ütött a fejembe mégegy hangszóró amivel már régen is szemeztem: CSS FR125...igaz nem túl érzékeny, de nekem nem probléma...számításaim szerint zártban is 17!!! decibelt nyernék pl 30hz-nél a mostani kis 3 colosokhoz képest....ráadásul a legtöbb helyen fostex verőnek mondják.... -
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #14722 üzenetére
Hát olvastam pár cikket ezen kívül, de valóban max. 100/75-re jött ki az ajánlás.
Seas hsz.-ek vannak benne annyira nem lehet rossz darab.
Spéci doboz kialakítás (kerámia lapokon kicsit meglepődtem), van amiben jó van amiben gyenge. Hallani kellene az a tuti.Nekem tetszik az MX1 hangja csak mélyben kevés kicsit. Nyilván ez is egyén függő.
Mit ajánlanál a polc sugárzok közül?
Szinte csak elektronikus zenére, de megfordul jazz, funky, hip-hop is a lemezjátszóban. -
Rolesz92
tag
válasz
#16939776 #14666 üzenetére
Köszönöm a segítséget...a hangkártyát (maya 44) elvileg holnap adják fel nekem az erősítőt meg holnap néz utána az eladó hogy hogyan küldje le. Jó lesz ehhez a JBL e60? Mert én azt olvastam hogy nagyon fontos az összhang az adott komponensek közt... Vagy 60-ból valami más hangfal az adott felszereléshez 16nm-re főleg housera (kevés rock,rádió1-es számok)-ra?
-
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #14719 üzenetére
Tannoy-t elvileg szokták ajánlani pont az én erősítő típusaimhoz ill. van itthon egy MX1 ami szépen teszi dolgát csak kellene egy újabb
ezért is keresgélek elsősorban ezek közt.
Valamiért rossz a link, de igen ő az. Ebay-en cirka 200-től megy.
Gondoltam megpróbálom lekoppintani, de szinte semmi infót nem találtam róla csak képekben. DIY építéshez, számolgatáshoz meg láma vagyok. -
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #14716 üzenetére
Köszi. Ami a papírt illeti az igaz is.
Igazából csak nyár elejére tervezem a vásárlást szóval csak nézelődőm, érdeklődöm.
Valami kisebb doboz lesz csak még kérdés hogy milyen.
Sonics Argenta típusú tetszene külsőre, mármint ami a felépítését illeti de az nagyon drága nekem és meghallgatni se tudnám. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest