- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Isti79 #11679 üzenetére
bp-i vagy?
Nem elképzelhetetlen, hogy még a héten döntök erősítő ügyben, és eladom ezt a NAD 315-öt, csak most az összevetés céljából történő hordozgatásnak (nincs autóm) betett picit a vacak időjárás. Bár nyilván becsomagolhatnám úgy, hogy közel vízálló legyen, csak ahhoz sincs itthon alapanyag azt hiszem...
Egyelőre.
-
törölt tag
válasz
Isti79 #11409 üzenetére
A "nem tudom megmondani hol a forrás" alatt azt értettem, hogy ha becsukom a szemem, nem hallom, hogy dobozból jön a hang és honnan, "lebeg" a dobozok körül. Persze lehet, hogy ezt bármelyik monitordoboz megcsinálja.
Értem. Hát annyi különbség van, hogy ahogy jobb és jobb lesz az ember rendszere, egyre jobb lesz például a jelenlétérzet, egyre inkább elhiszi az ember, hogy ott van, és hogy a zenészek ott vannak vele egy térben. Ezt így minden bizonnyal nehéz elképzelni, de ha javul a rendszered összességében, akkor érezni fogod te is.
Na meg egy bizonyos szint felett már úgy fogod hallani például hogy több hegedűs is húzza egyszerre, nem lesz úgy egyben az egész, szóval javulni/tisztulni fog még ez. Szimfonikus (összetett) zenén kell tesztelni, és kijönnek a rendszer korlátai (na meg a felvételé is, igazán jó felvételt kell találni).Az erősítővel még nem tudom, mi lesz, először a tuning lehetőségét vizsgálom én is, azt hiszem. Egy héten belül eldől a dolog. Ha eladóvá válik, leírom ide, vagy privátban.
-
orbano
félisten
válasz
Isti79 #11382 üzenetére
"Wharfedale Diamond 9.1-es dobozokra...azért ekkora kontrasztra nem számítottam"
És akkor gondolj bele, hogy egy warfinál még jobb (azért akad) hangfal és egy tisztességes erősítő még tud ekkora kontrasztot produkálni
"alig lehet megmondani hol a hangforrás."
Akkor valami nem baba, ideális esetben egy tág (széles, mély, magas), szellős színpadnak kéne előtted lennie, amiben csukott szemmel rá tudsz mutatni az egyes hangszerekre.De minden esetre egy nagyon nagy lépést tettél a jó irányba, gratulálok! kíváncsi leszek mit mondasz majd, amikor alákerül a NAD...
-
törölt tag
válasz
Isti79 #11382 üzenetére
Bocs, hogy ezt mondom, de a wharfi (főleg a diamond) után bizony élőben is hozzá kellene szokj, hogy a zenében vannak magas hangok is - amik lehetnek bántóak időnként. A B&W hangfalait pedig profi stúdiókban is használják, ez a wharfedale-ról nem mondható el. Mellesleg ugye a túlzottan bántó magas nem biztos, hogy a hangfal képességét mutatja...
Talán a két legérdekesebb tapasztalat az az, hogy nincs stereo középpont, akár a két hangdoboz közé, azokkal egy vonalba is be lehet ülni, akkor is nagy térben "lebeg" a hang, alig lehet megmondani hol a hangforrás. És mindezt egy sima, fadobozos Genius erősítővel!
Ez meg nem erénye egy audiofil rendszernek, hanem hátránya.
Egyébként én lehet eladom a jövőben az erősítőmet (NAD 315) ennyiért (szóval nem lehetetlen találni
). Csak meg kell találnom az utódját, ami méltó az AR-hez.
-
BBéci
legenda
válasz
Isti79 #11382 üzenetére
Nagyon jó az a NAD, szerencse kell hozzá, hogy valaki olcsón megváljon tőle.
Elhibázott ötlet a hangdobozok közé ülni, érdemes a klasszikus háromszöget kialakítani.
B&W dobozokról már hallottam a tiédhez hasonló véleményt. Az Onkyo még rontott a helyzeten, erősítette a fémes, érdes zöngét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest