- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef94
csendes tag
válasz
#07400704 #99328 üzenetére
Illetve utána olvasgattam amit te is momdtál gránit lap és a homokkő lapot emlegedték sokan. Hogy melyik lehet a megfelelőbb jó kérdés gondolom?! Annyi esetleg mint írtam ha van valami tanácsos milyen gránit lapot érdemes venni és hány cm vastagot. Meg ha van homokkő lapról valami tapasztalatod vagy véleményed szívesen meghallgatnám. Igérem többet nem kérdezek a végén az agyadra megyek
. De legalább most már lesz fogalmam erről is hála neked. Köszönöm.
-
jozsef94
csendes tag
válasz
#07400704 #99328 üzenetére
Brutál kiegészitőek a válaszaid köszi :) annyi kérdésem had legyen még gránit lapból milyet ajánlanál? A koncepciom az lesz hogy 3 tapados Soundcare hangfal alá aztán gránit lap és a gránit lap alá vagy amit ajánlottál alap tüskék vagy még ebbe a kettőbe gondolkozom a gránit lap alá:
https://aqua.hu/premium-kabelek/oehlbach-rezgescsillapito-lab-one-for-all-ob-55135-t883109Vagy ez
https://homemovie.hu/termek/norstone-damp-50-rezgescsillapito-korong/
Vagy amit te mondtál alap tüske. Vélemény még ezekről? Nagyon korrekt vagy annyit tanultam ma köszönöm. Ezer hálám.
-
freelanced
addikt
válasz
#07400704 #99329 üzenetére
Köszönöm, nekem akkor tökéletesen megfelel, amúgy sem gondolom, hogy annyi múlna rajta, csak sajnos a közelemben nem érhető el csak ilyen: LINK
Ebben annyira nem bízom meg, már anyagminőség szempontjából sem, bár aztán őszintén nem csodálkoznék ha ez sem jelentene hatalmas hangminőségbeli különbséget...
-
hakos1987
őstag
válasz
#07400704 #98896 üzenetére
Úgy tűnt, nem volt még szétszedve, de persze ki tudja, elvileg garis még. Most szekrényen van a gyári gumi lábain. Készül hozzá egy függesztett merev tartó, mivel a teraszon egy fa gerendáról lesz "lógatva", csak mivel nincs rajta akasztó, megfúrni meg nem akarom, ezért a gyári talp alá hozzácsavarozott lemez lesz a tartó alapja.
-
Zagazon0
csendes tag
válasz
#07400704 #98476 üzenetére
Heco Soundmaster 35 a hangfalak típusa.
-Terhelhetőség: 35W/50W
-Átviteli tartomány: 40-20.000 Hz
-Impedancia: 4 Ω
-Hangszórók mérete: mély 245mm, közép 130mm, magas (ovális) 70x100mm
-Hangváltó keresztezési frekvencia: 650/1900 HzKöszi a tippet , nem is gondoltam volna , hogy az UTP is alkalmas ilyenre.
Tiger.huhhhh
Más is amit cserélni kéne?
A hangváltóra gondolsz? -
Riegerr
tag
válasz
#07400704 #97528 üzenetére
És olyan eszköz nincs, amiben van DAC és sztereó is?
A hálózati erősítők milyenek?
A hangfalat is érdemes lenne lecserélni? Vagy az még vállalható?
Az a baj, hogy lenne igényem egy sokkal jobb hangrendszerre, mint ami most van. Nagyon sok zenét hallgatok a szabadidőmben. Komolyzenét, alternatív és elektronikus zenét szoktam többnyire hallgatni. -
-
Riegerr
tag
-
leon11
tag
-
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#07400704 #96746 üzenetére
Miért, milyen csati kell?
Amúgy ha hálózatis kell, akkor a legfontosabb szempont lesz (majd felteszem mindenkinek egy idő után) a szoftver. Pioneer ebben elég jó, úgy tudom, de amit hallottam az meg egy technikás hang volt, fene tudja node2 I vagy a Pio, próbálni kell.
Tigris: Mi a helyzet az új D/A val? Pont most beszéltünk ki kammererrel
-
törölt tag
válasz
#07400704 #96743 üzenetére
DSD-> Mennyi van neked? Tényleg az, vagy letöltött, kitudja által feltöltött, vicc.
Ha eltudod emgedni a DSD-t, akkor Node2I vagy Auralic Aries Mini egy külső táppal, ez fér a keretebe, esetleg Teac NT503, ha mindenképp dacos kell. De az Auralic almás és buta a szoftver, Teac jó lehet, de szoftver teszt előtte ajánlott, mert voltak akiknél nem volt gond, de nálam volt. A Marancz 6006 nincs tidal, de lehet tud dlna-t, azt nem tudom. Ha Tigrisnek ilyen volt a Marantza, akkor az a node2I-hez képest picit jobb klasszikon, a node2I meg minden máson, ha van dlna a Marantzon, akkor a Tidal is menni fog, csqak nem bontja ki az mqa-t. Csupa kompromisszum ez, én pl. simán elengedtem a node2I dacját egy 16!! bites dacért, nesze nekem előre mutatásMár gondolkodom is a node2I eladásán, mert dac nélkül használni ennyiért nem nagy biznisz, csak lenne valami, aminek ilyen jó a szoftvere, de még sztem nincs ilyen, így marad nálam ez, koaxon, ott azért már jó is, és se dsd se mqa se 24 bit, csak a zene
. Itt tartok most.
-
-
törölt tag
válasz
#07400704 #96244 üzenetére
Úgy tudom 4.-én lesz találkozótok. Addig ne dönts forrásról, meghallgatod tigris Marantz valamijét pendrivéről valami jobb zenével, ha az jobb mint a pc-d, akkor bátran vehetsz node2I-t, mert az ugyan azt tudja Tidalról, sőt, és akkor már van egy jó D/A meg egy elég jó forrásod, olcsóért, minden vele azonos értékű pc, vagy szinte bármi, mehet a levesbe. Probléma letudva.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #96233 üzenetére
Laptop, de elég erős gép. I7 proci 8GB RAM. Tehát nem fekszik ki, ha közben valami fut a háttérben. Annyit tettem a cél édrekében, hogy minden felesleges háttérprogram tiltva van és sok, szintén számomra feleslegel alkalmazást nem is telepítettem. Játék nincs, filmeket nem laptopról nézek, szóval egy minimál, de napi szinten azért használható win10 van rajta. Külső SSD-ről mennek a zenék, ami határozottan jobb, mint a HDD-ről kapott hang.
Mennyire van kiélezve? Kb. semennyire azon kívül, amiket felsoroltam. Fidelizert sem futtatom már soha, mert alig hoz valamit...cserébe "lelakja" a gépet.
Nálam Foobar/dsd Wasapi a legtetszetősebb hangilag. Asio kissé bárdolatlan, érces, kissé tolakodó.Aztán, külső hibrid DSD dac lineáris táppal.
Lehet ezt úgy is, hogy "komoly" hálózati lejátszó és egy erősítő, de ami nekem eddig tetszett, az félmillió Ft felett kezdődik és nincs felső határ... Megaztán egy hálózati lejátszón semmit nem lehet "reszelgetni", állítgatni, másik lejátszóprogramot telepíteni rá, mint PC alapú megoldásnál. Ergo semmi flexibilitása nincs. Ha valami nem tetszik, adhatom el... ez nálam nagy hátrányt jelent, holott sejtem, hogy egy "bitang jó" hálózati lejátszó megoldhatná a gondjaimat, de hol van ilyen és mennyiért? A kérdés költői volt... nem várok rá választ.
A "közepes" lejátszók "olyanok is"....egyszerű dac, egyszerű tápolás, egyszerű felépítés, ki tudja milyen lejátszóprogram... de tény, semmit nem kell vele csinálni, mint bedugni a konnektorba és kész is van. Mindez természetesen igény és pénztárca kérdése, mert lehet olcsóbban is elég jókat venni, amivel már nem "büntetés" a zenehllgatás.
Szóval, többféle út van, de hogy melyik a (leg) jobb út, azt én nem tudom (egyelőre) megmondani.
Én is gyakorló vagyok a számítógépes zenehallgatás világában..
-
AMDFan
addikt
válasz
#07400704 #96238 üzenetére
Milyen rendszert kötnél mögé? Azért nem hiszem, hogy túlzásokba kell esni PC-s lejátszásnál. Veszel egy Mac Mini-t és egy korrekt DAC-ot mellé (én olyat vennék, amin van fantomtápos mikrofon bemenet, és tudsz vele szobaakusztikai méréseket készíteni) és kb. 400 ezerből megvan egy modern mindenes forrásod. De ha sokallod a Mac Mini árát, akkor ott van pl. az Intel NUC is.
-
törölt tag
-
python1
veterán
válasz
#07400704 #96233 üzenetére
Én használok néhány HTPC-t, és van dedikált streamerem beépített DAC-al is a PC-ben hangkártya kimenetéről,kb azonos minőséget kapok.Van olyan felhasználó is aki 6-700e forintig PC-s hangot tartja jobbnak,szintén hangkártya használatával,nálam ez 300e forintig van tesztelve.
Hozzá kell tenni,egyelőre alacsony szivárgású kapcsi tápok vannak a PC-be,de az audió PC fog kapni rendes tápolást. -
törölt tag
-
bkercso
nagyúr
válasz
#07400704 #94482 üzenetére
Neurochrome Modulus erősítőt hallott már valaki? Most építettem valami hasonlót. Seggreülős. Hihetetlen részletes és egyben természetes, lendületes, folyékony. (Bár magát a Neurochrome-ot nem hallottam, de talán nem rontották el. :) )
D-osztályon hasonló vonal lehet a Hypex. Erről tapasztalat esetleg?
-
Zsubi
őstag
válasz
#07400704 #94480 üzenetére
Nekem az MA Bronze karaktere nem tetszett olyan semilyen volt
A szubjektív véleményem amit hallotam az az hogy MF erősítővel nagyon jól tagolt volt a színpadkép, a hangok leváltak a dobozról és sok részletett megmutat. De nekem ez olyan steril volt kicsit.
Marantz vitt egy kis életet a zenébe és az alsó tartomány is a helyére került. Jó volt itt is a színpadkép de kevésbé hangsúlyozza annyira a részleteket ami nem feltétlenül baj. Itt valahogy sokkal kerekebb volt a hangzás ami nekem jobban tetszett.[kép]
-
bta1
őstag
válasz
#07400704 #94430 üzenetére
A régi időkben volt időm ilyesmikkel szórakozni, de az a típus régóta nem kapható, és magyar villamossági üzletben azóta sem láttam hasonlót.
A legjobb hangú falidugalj egyébként mindig az volt, amelyiket nem rögzítettem, ill. nem toltam a szerelvénydobozba
Sajnos ez sem vicc. A falból kilógó konnektor életveszélyes, senkinek sem ajánlható!
-
törölt tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz
#07400704 #94381 üzenetére
Miért ne lenne értelme? ha tényleg a BT vevő alakítja át analóg jellé, akkor nagyon nem mindegy, milyen minőségben, nem? Ha nem a telefon DAC-áról jövő jelet továbbítja, akkor gondolom az eredeti digitális hanganyagot.
Nem kötekedni akarok, tényleg nem értem.szerk:
egyébként neten találtam olyanokat, amiken van toslink kimenet. Már csak az a kérdés, hogy azokon tényleg az eredeti digitális jel "jön ki", vagy a telefon és adapter által átkódolt/visszakódolt és így módosított. -
Alabástrom
senior tag
-
törölt tag
válasz
#07400704 #94114 üzenetére
Önmagukban semmi. De azokhoz csatlakoznak aljzatok is. Ez igy már négy olyan elem egy oldalon-egy pólusban, ami nem Taralabs minőségű. Nem hangdoboz kábel minőségű Ehhez jön még a hangváltó panelje, azt is emiatt szedem ki a rendszerből, lábtól-lábig forrasztva az alkatrészeket. Nem akarok "idegen" anyagokat, akkor sem, ha esetleg akár jobb minőség, mint a Taralabs. Teóriám szerint kis mértékben beleszól a hangba, mivel pont ráérek, igy lecsupaszitom a lehetőségek szerint a hang útját az erősitő paneljától a hangszóróig
-
fehér_ember
addikt
válasz
#07400704 #93332 üzenetére
Igen, azok is jobbféle dobozok; úgy látszik mégiscsak mákja van ktommy91-nek, remélem élni fog a lehetőséggel.
Amúgy meg tök jó, hogy tettél fel videót.
Pl. egy jó fejes rendszerrel is, már elég sokat le lehet szűrni ezek alapján is, a dobozok képességeiről. Remélem sokan követik a példád. Piszok nagy a youtube, de ennek ellenére egy csomó dobozról egyáltalán nincs felvétel. Pedig az lenne az ildomos ha minden féléből lenne bőven, különböző láncokon. -
salesman
őstag
-
ktommy91
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz
#07400704 #92542 üzenetére
Oksa, csak sokan nem megfeleő irányba terveznek lépni, pl. ha valamit orvosolni szeretnének. Jó hogy nálad no problem. Amúgy meg kíváncsi is voltam a megosztatlan komponensekre.
2 féle doboz; egyszer ez, másszor az?
Én az erősítőkkel voltam ezidáig így. De a jelenlegi felálláshoz úgy néz ki a yami jobb. Úgyhogy a denonom megy tartaléknak (sajnálom, mert a beépített dacja igencsak jó); -
p76
senior tag
válasz
#07400704 #92517 üzenetére
Külső DAC-ot használok.
Én főleg mobiltelefonon az USB Audio Player Pro-t használom. Ez a legkényelmesebb kivéve hogy gyakran tölteni kell a telefont
Használok még egy olcsó Sony DVD playert CD lejátszásra - koaxon küldve a biteket a DAC felé. Mert lusta vagyok begrabbelni az összes CD-met.
Van még PC-n Volumio meg Daphile, de mivel zajos a PC-m ezért ezeket csak ritkán használom.
Néha szoktam összehasonlítgatni őket, melyik hogy szól, de akkora különbség sosincs hogy átálljak a mobilról másra. -
krichd1
addikt
válasz
Nagyon sokféle út létezik, el lehet kütyüzni, szoftverezni a végtelenségig. Ha nem akarsz ezekkel bajlódni, agyalni, akkor a legegyszerűbb megoldás szerintem a mai viszonyok között, ha veszel egy használt Devialet 120-at (vagy nagyobbat, bár ez szerintem bőven elég legtöbb hangdobozhoz), esetleg más hasonló tudású minden egybe gépet (az újabb dolgokkal annyira nem vagyok képben), és a rendszered elektronikai része letudva. Még USB vagy digit koax, IC kábel cserélgetéssel sem kell időt pazarolni.
Ezt írom úgy, hogy már sok minden külön-külön rendszerelemekből összelegózott dolgot hallottam. -
levenduli
csendes tag
válasz
#07400704 #92470 üzenetére
Van 5% ezüsttartalmú tekercsben 6000 Ft -ért.
https://www.conrad.hu/hu/ezuesttartalmu-forrasztoon-forrasztohuzal-10mm100g-stannol-flowtin-sn95ag4cu1-588401.html?gclid=EAIaIQobChMI7rfrksD75AIVy6iaCh3RRwFlEAYYCCABEgLWU_D_BwE -
fehér_ember
addikt
válasz
Azért mielőtt boncolgatnánk, azért nem ártana tudni hogy miről is szeretnél feljebb lépni. Mert a cuccaidnál a forrásról meg dacról pl. semmi sincs, de azt sem tudjuk hogy most melyik dobozt is használod a kettő közül meg hogy mekkora helyiségben, illetve milyen hiányosságokat szeretnél lelépni (mi, mik a jelenlegi problémáid a rendszereddel); és hát kábelekről is pár szót, nehogy a végén derüljön ki hogy 198Ft-os ic kábel és ruhaszárító drót köt össze mindent (bár van aki szerint egyáltalán nem lényeges).
Amúgy ahogy a cuccaimnál is látható, én pl. egy régebbi sima windows-os pc-vel, rajta jriverrel meg egy külső daccal hallgatom a zenei fájlokat.
-
törölt tag
válasz
#07400704 #92470 üzenetére
Van, aki az ezüstözött ónt tartja jobbnak, s van, aki a simát. A gyártók is használják mindkettőt. Ha nincs otthon ezüstözött, szerintem forraszthatsz simával is, nem hiszem, hogy nagyon hallani lehetne különbséget, mivel csak a hangkábelt akarod forrasztani. (ha hangváltót, meg dobozon belül is, akkor érdemes lehetne befektetni. Hangtechnika.hu-tól tudsz rendelni egyébként)
-
-
Ear001
addikt
válasz
#07400704 #92286 üzenetére
Kicsit is értelmes rendszerben hallható lesz, hogy mindegyik kombóval más lesz a hang. Elsőként kipróbálnám a tüskét a doboz és az állvány között, ha meg lehet tenni, mindkét irányban fordítva, majd helyette egy gyurmás/Bluetac-os rögzítést. Aztán a lenti tüskét kipróbálnám grániton, meg egy falapon, ami ugyan olyan vastag, mint a gránit, meg magán a parkettán is. (Ez ugye nem teljesen érvényes próba, hiszen a hangszóróit is emeljük, vagyis egyszerre sok minden változik.) Én a gránitnak adok legkevesebb esélyt ezekből a kombókból.
-
-
salesman
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest