Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz #07400704 #96233 üzenetére

    Laptop, de elég erős gép. I7 proci 8GB RAM. Tehát nem fekszik ki, ha közben valami fut a háttérben. Annyit tettem a cél édrekében, hogy minden felesleges háttérprogram tiltva van és sok, szintén számomra feleslegel alkalmazást nem is telepítettem. Játék nincs, filmeket nem laptopról nézek, szóval egy minimál, de napi szinten azért használható win10 van rajta. Külső SSD-ről mennek a zenék, ami határozottan jobb, mint a HDD-ről kapott hang.
    Mennyire van kiélezve? Kb. semennyire azon kívül, amiket felsoroltam. Fidelizert sem futtatom már soha, mert alig hoz valamit...cserébe "lelakja" a gépet.
    Nálam Foobar/dsd Wasapi a legtetszetősebb hangilag. Asio kissé bárdolatlan, érces, kissé tolakodó.

    Aztán, külső hibrid DSD dac lineáris táppal.

    Lehet ezt úgy is, hogy "komoly" hálózati lejátszó és egy erősítő, de ami nekem eddig tetszett, az félmillió Ft felett kezdődik és nincs felső határ... Megaztán egy hálózati lejátszón semmit nem lehet "reszelgetni", állítgatni, másik lejátszóprogramot telepíteni rá, mint PC alapú megoldásnál. Ergo semmi flexibilitása nincs. Ha valami nem tetszik, adhatom el... ez nálam nagy hátrányt jelent, holott sejtem, hogy egy "bitang jó" hálózati lejátszó megoldhatná a gondjaimat, de hol van ilyen és mennyiért? A kérdés költői volt... nem várok rá választ. :) A "közepes" lejátszók "olyanok is"....egyszerű dac, egyszerű tápolás, egyszerű felépítés, ki tudja milyen lejátszóprogram... de tény, semmit nem kell vele csinálni, mint bedugni a konnektorba és kész is van. Mindez természetesen igény és pénztárca kérdése, mert lehet olcsóbban is elég jókat venni, amivel már nem "büntetés" a zenehllgatás.

    Szóval, többféle út van, de hogy melyik a (leg) jobb út, azt én nem tudom (egyelőre) megmondani. :N Én is gyakorló vagyok a számítógépes zenehallgatás világában..

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák