- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaca2
tag
válasz
RetepNyaraB #104249 üzenetére
-
bkercso
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #104233 üzenetére
Az olaj hatása mondjuk abban mérhető le, mennyire tüntette el az üveg, mint anyag nyilvánvalóan rossz hatását a hangra?
Egy Unikumosüveg formájú, más anyagból készült test milyen hatással lenne vajon?
Ugyan ezek fogalmazódtak meg bennem is. Mindenesetre egyszerűbbnek tűnik elpusztítani az Unicumot, mint mindenféle nyakas gömböket gyártatni. -
fererencz89
őstag
válasz
RetepNyaraB #103050 üzenetére
+ abéla:
Nem lehet, hogy a videón csak mókásan szemlélette a vellonygitár-nyúzó félistenek játékát, hogyan szólnának effektek nélkül? -
fererencz89
őstag
válasz
RetepNyaraB #103033 üzenetére
18-20 évesen ment a Nirvana, feszt. Sértett, amikor azt mondták, sokkal jobb zenészek voltak, akár műfajon belul is. Most abból az időből / stílusból inkabb Pearl Jam, sokkal jobb (most már). Szerintem nincs akkora gond az ilyen megosztó emberekkel, mert ha nincs az a pajzán celeb, akkor nekem Bakfark csak egy fura név marad az iskolás évekből.
Most már ha lant, akkor Nigel North, de ha őt írom, nem annyira figyelemfelkeltő, mint Benkő. Talan mi sem offolnánk itt ennyit (bár ettől kevésbé illő dolgokról is megy néha a szó...). -
fererencz89
őstag
válasz
RetepNyaraB #103029 üzenetére
Azt mondjuk sosem tudtam (csak sejtettem), hogy abból amit letett az asztalra, hogyan lett villa, siker, nők, csillogás.
Kurt Cobain sem volt technikailag a toppon, de több pólón van ott, mint tehetségesebb kortársai.Sárközy játékát hallgattam már, csak nem tudtam, hogy a Camerata Hungarica-ban is tépte a húrokat.
-
fererencz89
őstag
válasz
RetepNyaraB #103026 üzenetére
Inkább érdekességnek szántam, mint kiemelkedőnek. Celebként nem tetszett, de gyakran előveszem zenéit. A 7 hangszeres albuma miatt is nyitottam a régebbi zenék felé. (Az mit jelent, hogy már régen is kamuzott?)
Katonáékat gyakran hallom rádióban, a masikra rákeresek. -
johnywalker
őstag
válasz
RetepNyaraB #99994 üzenetére
Hmm, inkább ékszermérleg.
-
salesman
őstag
válasz
RetepNyaraB #99994 üzenetére
És mi a gond?
-
hitman77
senior tag
válasz
RetepNyaraB #99001 üzenetére
Végül egy Yamaha wxad-10 lett a Dragonfly helyett. Nem bántam meg. Kényelmes, az eddigi megoldásoknál jobb hangzás. Főleg a rock zenéken veszem észre. Nem folyik egybe az egész hanem több hangszer szól benne.
-
hitman77
senior tag
válasz
RetepNyaraB #99001 üzenetére
Köszönöm a választ. Holnap kiderül.
Elvileg használják külső DAC-ként is analóg erősítő elé, ezért gondoltam, hogy megfelel erre a célra. A jelenlegi megoldásnál minden vélemény szerint jobb minőséget kapnék az általad írtak miatt. -
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #98804 üzenetére
De, pont ezt írtad: "a mélyeket sajna eltünteti"
Ezek a könnyű állványok pont hogy jobb mélyeket, jobb sávszélet, több energiát, felbontást adnak, és igazi basszusstabilitást. Ebben az egyik abszolút élversenyző volt a Mana, pláne 3-5 emeletnyi magaságban.
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #98800 üzenetére
Minden kistömegű tüskés fém állvány eltünteti a mélyeket?!
Még jó, hogy erről nem tudtak a SoundOrgok, a Manák, a legtöbb Target sem.
-
jackooo84
tag
válasz
RetepNyaraB #98784 üzenetére
Nálam nem porosodna
-
jackooo84
tag
válasz
RetepNyaraB #98781 üzenetére
Írtam h erősítő elé kell ami egy denon pma 510.Nem szól rosszul de azért kell neki eq hogy nekem élvezhető legyen a hangja azért gondoltam valami dac-ra.
-
CyberFriend
tag
válasz
RetepNyaraB #98768 üzenetére
-
migabi24
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #98768 üzenetére
Nem ismerem a rendszered, de azzal számolnod kell, hogy nem kicsit fogja a hangminőséget lerontani.
-
salesman
őstag
válasz
RetepNyaraB #97565 üzenetére
Beszéltem a tulajjal, korrekt úriember, de nem akarja beszámolni a CT1000-eseket.
-
migabi24
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #97270 üzenetére
"ami horror foshalom tévéken mint amúgy az otpikai is"
Ezt nem tudom mire alapozod, nekem nem ez a tapasztalatom.
-
válasz
RetepNyaraB #97262 üzenetére
Lehet én fogtam ki mindig vmi zajos tápot, földhurkos aljzatot az elmúlt években, ez nem kizárt, de különböző helyeken, különböző konfigokban, különböző belső hangkártyákon mindig jött valamiféle zaj pl. amikor felpörgött egy vinyó. Az erősítőn, hangsugárzókon nem hallatszik feltétlen, de előfokra kötött fülessel kellő odafigyeléssel mindig kihallottam. Legutóbb egy Xonar Essence STX II-vel volt ugyanez, amikor a Beyer T1-gyel hallgatóztam, aztán vettem egy külső Focusriteot és azon már nem jön semmi zaj ugyanabból a PC-ből. Persze nem kizárt, hogy a Xonarnak vagy épp az alaplapnak volt vmi gyíkja természetesen. Mondjuk más okból is időszerű volt a váltás a Focusra, de ezt a problémát is megoldotta.
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #96878 üzenetére
Én monokristályos rézkábelt használnék.
Kácsánál elméletileg ezek az olcsóbbak is azok: [a]; [b]
Az viszont mindenképp hátrányuk, hogy külső átmérőjük okán elég drágán lehet rájuk dugót találni.
Ha viszont nem kell hogy szép legyen (csak a belső szálakat viszed be az RCA csatikba) akkor gazdaságosan megúszhatod.Én amúgy egyiket sem hallottam; nekem 2sima" monokristályosból Furutech CA-22pa és Harmonic Technology Precision Link van.
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #96878 üzenetére
Van a fiókomban egy Heed kábel, azt esetleg oda tudom adni kipróbálásra, hátha.
-
Panthera
őstag
válasz
RetepNyaraB #96845 üzenetére
Köszi, hogy ezt jeleztétek, a lágyabb hangzáshoz vagyok szokva.
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #96845 üzenetére
Ha egy olyan dacot vagy olyan erősítőt teszel eléjük, azzal is tudod módosítani a végeredményt.
Most az olyan alatt azt értettem hogy amilyen hangzásút szeretsz.
Tehát ha nem nagyon szélsőséges valami, akkor tudod a végeredményt formálni. -
Panthera
őstag
válasz
RetepNyaraB #96838 üzenetére
Az említett típus mellé egy korszerűbb erősítő is megfelel, vagy hasonló korú ajánlott? Azt írják 90 dB érzékenységű lehet, igényelhet-e nagy vasat?
Az biztos, hogy tekintélyesek már a fizikai paraméterei is.salesman: meghallgatás nélkül nem ugranék bele.
-
ktommy91
addikt
válasz
RetepNyaraB #96770 üzenetére
Köszi, cseppet sem bánom hogy rábeszéltetek. Android-on is működik rendesen, megy natív sampling rate-en, de ami sokkal királyabb, hogy megismerkedtem a JRiver Media Center-rel. Belőttem a parametric EQ-t ugyanúgy mint a neutron-ban tettem(bár az hozzá nem értő barátabb, mert rajzol freki görbét). Egyedül a DSD output nem kóser mert random pattogás jön elő, de annyi baj legyen.
-
Terapeuta
őstag
válasz
RetepNyaraB #96770 üzenetére
fül és eszköz kérdése
És forrásanyag. -
ktommy91
addikt
válasz
RetepNyaraB #96765 üzenetére
Köszi, akkor lehet hogy teszek egy próbát. Bár androidon MQA DAC nélkül halott a dolog(deep buffer 16 bit 48 khz, amit ugyan 32 bit 192khz-ig fel lehet tuningolni, de nem követi a forrás mintavételezési frekvenciáját) meg amúgy is kezdem felfedezni a neutron player-ben rejlő lehetőségeket és nem szívesen használnék mást mint egy ekkora tudású lejátszót, szóval lehet hogy marad a deezer RIP flac meg a virágbolti DSD. Durván jó hangot lehet kicsalni a rendszerből egy kis EQ-val(pedig még fogalmam sincs az egészről)
-
válasz
RetepNyaraB #96527 üzenetére
Maximum kicsit jobban fog melegedni a vasad, de egyáltalán nem kell nagy feneket keríteni ennek😉 Persze erősítő függő is, ezért nézegesd, hogy mennyire forrósodik, ha nagyon akkor mondjuk az jónak nem nevezhető, de ez kis%-ban szokott előfordulni👍
-
Dorian
félisten
válasz
Nincs olyan, h valahány Ohmos erősítő.
Hangfal is csak névlegesen. -
Panthera
őstag
válasz
Milyen erősítő? Minimum 8-as kell rá? Ha igen, akkor óvatosan bánj vele, nehogy túlhajtsd.
-
p76
senior tag
válasz
RetepNyaraB #96368 üzenetére
Egészen PC-s hangulata van a Molex és IDE csatlakozókkal
-
jeni
félisten
válasz
RetepNyaraB #96353 üzenetére
megoldottam a kedvességeddel.
sokat segítettél. -
jeni
félisten
válasz
RetepNyaraB #96350 üzenetére
mi a nem megértés abban amit kérdeztem?
egyértelmű volt mire is céloztam,mire is akartam kilyukadni.
az FM adásoknak meg addig van szerepe míg az éterből vehetőek.
akkor megtudnád mondani mi a célja egy 200000Ft alatti erősítőkben a DAC-nak?
mókusvakításnak?
ilyen fajta technológia már a Sanyo JA-8500 erősítőmben is benne volt anno.
pedig a CD-n kívül más digitális jelforrást nem nagyon tudtak rácsatlakoztatni,legalábbis akkor csak a DAT volt jelen és az is nagyon drága volt annak a megvétele.
utána jelentek meg az MD és a DCC.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
RetepNyaraB #96038 üzenetére
Én se kaptam valászt az első 3 alkalommal egyszer sem :P az a baj, hogy vagy "szinten aluli" a kérdés (mit hozhatunk ki 15 ezerből) vagy új, kommersznek tekintett termékere vonatkozik, amiket a topik elektronikai hulladéknak tekint, és / vagy nem hallott. Jellemzően oldschool japán gyártók (onkyo, yamaha, pioneer, denon) hálózati lejátszók, receiverek és kisebb erősítők sora. Sokan ezekről kérdeznek, de ezek itt nem rúgnak labdába. Még akkor sem, ha nyugati bloggerek árukhoz képest nem tartják rossznak őket. Yamaha S701/801 Onky 9050/9150, Onkyo NS 6130/6170. Ha nem ismerem, vagy ismerem de nem tetszik, én sem írnám le 25* egy évben. Összefoglaló meg el van hanyagolva (no offense)
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #96038 üzenetére
Nem kell a dolgokat komolyan venni, úgyis szinte mindenki a saját feje után megy. Amúgy is akarnak hallani egy csomó különböző ajánlást hogy a saját (sokszor téves) elképzelésükhöz minél közelebb állót választhassák.
Amúgy meg ne legyen már mindenki anyámasszony katonája. Nehogy ne lehessen már valamiről rosszat mondani. Én is simán megmondtam öcsémnek hogy jobban szól a cd lejátszója a lemezjátszójánál, meg hogy rossz a hangdoboz elrendezése, meg hogy a kis dobozos 2.1 helyett inkább álló dobozokkal halgasson zenét. De amúgy meg, ő mindenképp szubos; amit valahol meg meg is tudok érteni, van amiknek "jól áll".
Haveromnak is megmondtam hogy a Klipsch donbozait nem tartjuk jónak hifis körökben. Ő meg azt, hogy kizárólag csak tuc-tuc-t hallgat és kedveli őket. ...stb.
Sokszor azért nem kap ajánlást a kérdező mert új cuccokról sokunknak fogalma sincs (sajna). Akinek meg van, azok meg valamiért némák maradnak.
De azzal sem hiszem hogy baj lenne. Mert a kaphatókról meg lehet teszteket olvasgatni. -
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #95916 üzenetére
Bocs, ez a második benézés (úgy látszik, nekem is megártott a bejgli)
Izolációs állvány hangra akkor szokott jó lenni, ha mérve a "kiválónál is jobb". A tied nyilván távol áll a laborminőségtől... Ha kicserélnéd töltettel csillapított hegesztett zártszelvénykeretre, aztán a régi márványlapot készülékalátétként próbálgatnád, talán nem lenne kérdés, hogy ott volt-e a sajáthangja, és a parafadugóké nem igazán kompenzálta ki. A régebben linkelt merev állványok nem izolálnak. Nem írtad, hogy miért szempont, habár társasház vagy panel emeletén lényeges lehet. Különösen ott, ahol kispórolták a lépészaj-szigetelést. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #95916 üzenetére
Az miért baj, ha levezetődnek a rezgések a padlóba? Legjobb egyenest az aljzatbetonba, hiszen annak a hatalmas tömege nagyszerűen csillapít.
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #95891 üzenetére
Két egyformán "rezgésmentesnek" tűnő állvány között jelentős minőségi eltérés lehet – egyébként most mi van alatta? Azt ne mondd, hogy közvetlenül a padló, mert akkor én is menten padlót fogok
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #95891 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #95769 üzenetére
Nemtom melyik "hasonló minőségű audioquest"-re gondolsz, de az a kácsás rca nagyon nem egy hatalmas minőség.
-
migabi24
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #95764 üzenetére
Miért kéne hátul kotorászni? Nekem az előlapon van
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #95672 üzenetére
Figyelembevéve a kacsa viszonylag színezetlen középtartományát, és hogy előbb-utóbb mindenki le akarja cserélni ezt a "vérszegény Linn Sondeket"
, kicsit magasabbra tenném a lécet. Jó lenne kipróbálni, hogyan szól a láncodban az Edwards a Dynavox ellenében. Talán a süketet is meggyőzi, hogy megéri a dupláját...
Ha viszont ráér kb. jövő karácsonyig
, inkább egy korrekt árú Goldring PA1-re szavaznék.
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #95657 üzenetére
"Nem érdekel az audiofil bullshit"
... és mégis NAD5120-at vettél?
Milyen hangszedő van benne? -
salesman
őstag
válasz
RetepNyaraB #93314 üzenetére
Tényleg nagyon nehéz így segíteni, hogy a semmilyen paramétert nem ismerünk (lakhely, szoba alaprajz, szoba berendezés, asztal méret stb.) Ha nincs más, csak az asztal, akkor ráteszi 3 tüskére a hangfalat, egy picit befordítja és máris jobb a helyzet.
Szerintem...ktommy91:
Ha eladod 5 rugóért az Oriont, már nem is kell nyitni a bukszát.
Merre laksz? -
salesman
őstag
válasz
RetepNyaraB #93308 üzenetére
Evvel azután ki van segítve...
-
vlaca2
tag
válasz
RetepNyaraB #92870 üzenetére
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #88619 üzenetére
Mitől égett össze a cséve? A mezőkövesdiről jót hallottam. Most attól ment tönkre, amit javasoltam?
-
nLali
őstag
válasz
RetepNyaraB #88599 üzenetére
Hello!
Normál méretű hangszórónál érdemes megpróbálni porszívóval, ha közben másik 2 kezeddel tudod fixen tartani a membránt. Szerintem az előlap leszerelésével a magas is szétszedhető. Gondolom belülről óvatosan ki lehet nyomni.
Itt javítanak. Egyszer peremeztettem vele, szépen dolgozott. Szebb lett az eredmény, mint fehérváron.. -
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #80314 üzenetére
ABX tesztben igencsak eltérő* karakterű erősítőket is könnyű összekeverni. Idegen akusztikai környezetben, tesztalanyként, társaság által feszélyezve a hifisták többsége össze-vissza szavaz. Ha mégsem így történik, akkor javasolnám az "A" és "B" készülékhez tartozó hangnyomásszintek pontosabb egyeztetését
* Igencsak eltérő karakter: amikor még a sarki rendőr is felkiált: hoppá!
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #80312 üzenetére
Milyen kötekedés? Milyen empirikus megállapítás? Milyen kísérletek alapján?
Hogy jön ide a klinikai teszt? Pl. egy szubjektív dugvillaállás-tesztbe hová lehet placebót belemagyarázni, amíg nincs feszültségmérés (amíg csak jelölés van, a beazonosíthatóság miatt)?A klinikai teszt egy kontrollált, szakmailag értékelhető folyamat, korántsem olyan fekete-fehér eredménnyel, mint a dilettánsok képzelik, vagy az agysorvasztó sajtó tálalja. Amit a botcsinálta hifisták illetve "szkeptikusok" művelnek a tudomány megcsúfolásaként, annak a gyógyszertesztekhez köze nincsen.
-
AMDFan
addikt
válasz
RetepNyaraB #80314 üzenetére
Én úgy szoktam mondani, hogy ha vakteszten A és B eszköz között nem tudok különbséget tenni, akkor nem leszek a magam ellensége, és azt olcsóbbikat fogom vásárolni.
-
Polllen
félisten
válasz
RetepNyaraB #80312 üzenetére
Ha így fogalmazol, h vakteszten nem bizonyítható = adott embernek nem jelentős, nehezebb belekötni.
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #80205 üzenetére
"Ha nem bizonyítható vakteszten akkor nagy valószínűséggel placebó"
A "nagy" valószínűségről bizonyító erejű, releváns statisztikákkal is rendelkezel? Vagy csak úgy hiszed, mert olvastad valahol?
-
kidpepi
tag
válasz
RetepNyaraB #80278 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A hangkártya topikban ajánlották a Xonar DX-et, és most találtam is egyet helyben, jó áron, be is szereztem.
Majd összevetem az alaplapival.
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy mennyit számít egy ilyen low-budget rendszernél a jack-RCA kábel minősége, amivel a PC-t és az erősítőt összekötöm. Érdemes valami drágábbat venni vagy elég egy sima 1000Ft-os HAMA?
Előre is köszönöm! -
kidpepi
tag
válasz
RetepNyaraB #80275 üzenetére
Bocs, lehet, hogy elírtam valamit, de milyen Z?
Jelenleg csak egy alaplapi hangkártyám van a gigabyte P35 ds3 lapban. -
kidpepi
tag
válasz
RetepNyaraB #80270 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezek alapján úgy látom, hogy jobban járnék egy jobb minőségű hangkártyával, pl. Asus xonar DX-el. -
kidpepi
tag
válasz
RetepNyaraB #80234 üzenetére
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Azt írtad, hogy "Az optikai tovább ront a dolgon (oda-vissza alakítás)."
De ha a PC-re az optikai kábellel kötném a Taishan DAC-ot, akkor itt még nem történik átalakítás, nem?
Tehát csak egyszer történne digitális -> analóg konverzió, amit a DAC végezne (amit pedig RCA-val kötnék az erősítőre), így az alaplapi gyenge minőségű hangkártya nem befolyásolna semmit. Vagy nagyon félreértek valamit?
Amennyiben az optikai kimenetet használnám, úgy nem is lenne PC-ről szabályozható a hangerő, csak az erősítőn?
Előre is köszönöm! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
RetepNyaraB #80243 üzenetére
"Jó hangfalkábel nem olcsó"
Kis utánajárással azért a 2-3e Ft/m (6-10€/m) árkategóriában már egész jó hsz. kábeleket lehet találni .... ez azért nem akkora összeg, hogy megérje helyette egy CAT/tűzálló/a padláson talált kék-piros/stb kábellel kísérletezni , hacsak nem egy komplett stadion méretű helységet akar az ember bekábelezni, ami meg ugye nem valószínű egy átlag "hifista" esetén .... ha meg valaki mégis valamelyik "olcsóbb megoldást" választja a fenti árak mellet pl. 2 x 3m hsz. kábel esetén ennél a hobbinál, az meg csak szimpla "fillérb@szás" ....
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #80243 üzenetére
Ismerek valakit, aki a Hivoxos spéci, kiállításra gyártott, szénszűrőkkel ellátott, több szál 1200MHz-es(!) CAT7-ből font hangfalkábelét (tehát messze nem egy szál normál CAT 7 feldugózva) kicserélte Van Damme (HIFI-szériás, 4mm-es) hangfalkábelre, és sokkal jobban tetszik neki.
-
kidpepi
tag
válasz
Köszönöm szépen az ajánlatot, szólok, ha esetleg élnék vele
Milyen low-cost megoldást ajánlanál helyette?
Egy jobb hangkártya esetleg? -
korpicschess
veterán
válasz
Hát, a CAT7 nem olyan vészesen drágább talán, mégis jobbak azért a tulajdonságai. Egyébként a banándugó a sok ér miatt lehet ebben az esetben könnyebbség, forrasztás nélkül is szerelhető csatival. Meg esztétikusabb.
Csak kíváncsi voltam, tegnap kaptam ezt a tippet, hogy mennyire best-buy.Aztán megtetszett, mert ezeken a kábeleken nincs rajta a hifi-lehúzó faktor...
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #80117 üzenetére
"Tesco madzag viszont elég valószínűleg trágya"
Az egykoron Tescoban is kapható régi(!!) fajta Hama interkonnektek nem voltak rosszak.
-
korpicschess
veterán
válasz
RetepNyaraB #80117 üzenetére
Koszi mindkettotoknek!
Hangfalkabelre nagy penzt nem aldoznek, hasznalt is jo ha beesik. Bi wirenek nem sok ertelme van valszeg ezzel az erositovel. Olyan 2k/m fole se szivesen mennek.
Van meg valahol elfekvoben CAV DP288 gyari kabele, de nem sikerult megtalalnom legutobb. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #80034 üzenetére
Sőt, már a NAIM se az igazi!
A legújabb cuccaik igencsak pofásak, meg is sértődtem rájuk, egy NAIM legyen ronda!
-
pityaa23
senior tag
válasz
RetepNyaraB #80034 üzenetére
Lehet félreértelmeztem. Peace!
Más téma, sógorom szeretne egy minihifit. Megtetszett neki a denon RCD-M41. NAS -ról gondolt zenét hallgatni. Szerintem egy nason nincs optikai kimenet. Nem lenne jobb valami más eszköz, amiben van lan bemenet mondjuk? Vagy hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben ésszerű keretek között megoldani? Születésnapja lesz, gondoltam megkapja a Cantonjaimat (CL 520.2) hangfalnak, ehhez akár elég is lenne a kis RCD-M41, na de akkor még mindig nincs megoldva a nas elérés, hálózati lejátszás.
-
pityaa23
senior tag
válasz
RetepNyaraB #80031 üzenetére
Egy NAD C326BEE-m van, az pl tetszik. Ha megnézed, hogy hogy néz ki a CL 520.2 akkor azon is láthatod, hogy szép fekete fa, semmi csicsa. Na ehhez képest ez kicsit futurisztikus nekem, illetve színben nem passzol. Nem kell rögtön megsértődni, meg lehurrogni, mert nem értünk egyet ízlésben. Abban egyetértek veled, hogy a hangzás a lényeg, de na, ha már berendezel igényesen egy nappalit, lehet szeretnél színben stílusban paszenntos hangfalakat is.
fehér_ember: Eddig a Canton SL 590 DC-t néztem (1000 euróból itt van a pár postával ). Persze ez pont zongoralakk, de nem ezért választanám, hanem, hogy tetszik a canton hangja. Ha megkapom ugyan ezt a tisztaságot, amit a kis 520.2 -ad, csak nagyobb méllyel, akkor én már elégedett leszek. Majd azért még nézelődök aprókon is és linkelek párat. Előre is köszönöm a segítséget!
-
fehér_ember
addikt
válasz
RetepNyaraB #80027 üzenetére
90dB-es érzékenység szerintem nem rossz.
Pityaa mélyeket akartráadást a canton után már a "fémes" membrán se lenne számára ismeretlen
Természetesen nagyobb vasakat biztos meghálálja az a 2db. 25-ös sugárzó.Nekem 4db. 20-as adja az alját 20nm²-en, de alább én már nem szívesen adnák, csak kivételes esetekben.
(#80026) fehér_ember
"a figyelmem középpontjában van" akart az lenni -
Pé
senior tag
válasz
RetepNyaraB #79949 üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #79893 üzenetére
Bocs, hogy belepofa, hugomnak pont most dobtunk össze faterral egy szettet:
- Nekem volt pincében elfekvőben egy maku Nikko TRM-600-as erőlködő
- Apám kapott haverjától ajándékba egy maku Orion HS280 hangfalpárt.Odaadtuk őket hugomnak, még egy normális tuner/dac-ot lövök neki, hát hogyismondjam, meglepett az Orionok hangja. Naaaagyon jóóóó
ahhoz képest, hogy mennyibe került (0, tehát végtelenül jó)
Szóval a HS280-asokra +1
-
válasz
RetepNyaraB #79859 üzenetére
ahogy nézegetem a használtpiacot, nagyjából a használhatósági értékhatár rendben van
-
Pé
senior tag
válasz
RetepNyaraB #79806 üzenetére
Eddig akárhány helyen voltam hallgatózni, szinte mindig Pink Floyd meg Dire Straits volt a demo
mondjuk Floydtól általában a Money, a Time meg a "villantós" számok.
Én most (20 év után megint) az In Line-ra vagyok rákattanva. Ritmika, Dinamika, hangszerek .. wááááá
Pl: In Line with Dave Samuels - Same Ending Spotifyon fent van. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #79806 üzenetére
És/vagy Private Investigaaaaaaation.
Na de rip?! -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #79594 üzenetére
Van ~2 évig egy szükségtelen MA rs1 párom, a majdani házba surround back-nek szánom. És semmi kedvm foglalkozni vele, h most eladjam, aztán meg akkor keresgélhessek ilyent, de ebben a lakásba meg nem nagyon férünk el.
-
mayday00
őstag
válasz
RetepNyaraB #79353 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Szakmai kérdésem lehetne?
Max. teljesítmény 2x40W (8 Ohm), 2x80W (4 Ohm) Ez szerepel az erősítő leírásában. Ez pontosan mit jelent? Milyen hangfalak közül érdemes választani, és melyiket nem ajánlott rákötni? Mit érdemes rákötni.?
Rengeteg hangfal van, sok gyártó. Hogyan induljak el a választásban? Ehhez is kellene segítség.
Kiválasztok jópár darabot, utána segíthettek a választásban.
Mindenképpen újat vennék.Köszönöm előre is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
RetepNyaraB #79243 üzenetére
OK. Mert zűrös, akkor mondjunk le a mélytartományról 60 Hz alatt?
Átlagos mondjuk 20nm-es szoba 5x4x2,7 méteres méretekkel a saját hangja 34,3Hz-nél, 42,9Hz-nél a magassága miatt 63.5Hz-nél rezonál.
Rendben. Lemondok a 35Hz-ről, 43-nál, már szívom a fogam, na de 64Hz.m na az már tutti nem bejövős. Így zenét hallgatni, inkább nem is akarok...
-
battila91
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #79228 üzenetére
Na jó, de ez két lábbal/támasszal megoldható, nem?
-
gabber01
addikt
válasz
RetepNyaraB #79215 üzenetére
Nincs, kizárólag RCA bemenetek vannak rajta.
A napokban talán lesz lehetőségem kipróbálni egy Onkyo Integra A-9711-t, Harman HK630-at, meg egy Pio SX-20-at. Kilátásban van egy Marantz PM4001 is.
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #79207 üzenetére
Tessék a "relatíve védve van" teóriának az igazságán annak fényében egy kicsit elgondolkozni, hogy a lejátszóprogi sajátos hangkaraktere nem hogy kevésbé, hanem sokkal egyértelműbben "dörömböl át" egy jó külső DAC-on...
-
gabber01
addikt
válasz
RetepNyaraB #79199 üzenetére
Hát, nem tudom. Lehet érdemes lenne akkor pl vmi külső DAC első körben?
Viszont pl. ha meg csak a TVbol jön a jel egy FiiO D03Kn keresztül akkor még sokkal rosszabb, szinte minden mély eltűnik. Ugyanez az erősítő saját tunerén keresztül rádiót hallgatva.
Először én is gyanakodtam polaritasra, de aztán többször is megnéztem és jónak kell lennie.
A hangfalak tudom hogy nem csúcsak, de egyelőre erre tellett és ennél azért sztem ezeknek is sokkal többet kéne bírniuk.
Egyébként ha szoftveresen felhúzom a melyeket akkor azért van egész rendesen, de nem szeretem nagyon szét ekvalizerezni, és/vagy négyszög jellel terhelni a hangszórókat.@PrinceHerceg : így akkor nem is bánom, pedig ránézésre nem tűnt rossznak, és a gazdája szerint bitang jószág, de nálam nagyon gyenge volt. Van ellenben ebben az ár sávban olyan ami ajánlható? Ha konkrét típus nem is, akkor nagyjából mit keressek?
-
SupernovaHUN
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #79192 üzenetére
Igen, pont ezt akartam csinálni. És elismerem, nem vagyok nagy szerelőmérnök, legalábbis elektronikai szempontból, de ez nem jelenti azt, hogy nem is érdekel a dolog... Tudnék venni két sima hangszórót 1500-ért, nem teszem.
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #79157 üzenetére
Nem 1xű dolog ott csökkenteni az utánzengést ahol valóban szükség lenne rá, ezek a megoldások egyedi tervezést, kísérlezést(!) igényelnek. A legtöbb lakószobával inkább az a nagy baj, hogy döglöttek egy bizonyos tartományban - ilyen helyiségekben fokozottan ügyelni kellene, hogy a piszkos fürdővízzel együtt ne öntsük ki a gyereket... vajon hány akusztikus kuruzsló veszi ezt komolyan?,
-
bta1
őstag
válasz
RetepNyaraB #79112 üzenetére
A gyakorlat azt mutatja, hogy - ritka kivételektől eltekintve - a "komoly" gyártók extra vastag kábeleinek is döng valahol a basszusa (kábelemelőkkel is marad felrakódás bőven), és nem éppen felbontás-bajnokok.
-
válasz
RetepNyaraB #79037 üzenetére
Már nem emlékszem, de alapvetően kétféle megoldást alkalmaztak a magnóknál a fordulatszám szabályzásához.
. Egyik, amikor a motoron van egy kis nyílás, ami a potit rejti.
. Másik megoldás a panelen elhelyezett poti.
Sajna sosem engedték szétszedni az F220-ast a tulajdonosai, nekem meg R450 volt, de az már a szüleimnél van, így azon sem tudom megnézni (szerk.: eme R450-ről sikerült behúzi a Prosectura első demóját; ekkor már nem Analis Coitus volt a banda neve)
Elméletileg az Audacity tud gyorsítani/lassítani lejátszást.
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #79029 üzenetére
Persze hogy lehet, de akkor már meghajtó gumikat is cserélnék. Viszonylag egyszerű szerkezet, egy kicsit tapasztaltabb műszerész szerintem tud rajta állítani, más kérdés, milyen referenciához lővöd be a szalagsebességet.
A mély többlet viszont egyáltalán nem biztos, hogy a sebesség eltéréstől van, a fej is elállítódhatott.
-
-igu-
veterán
válasz
RetepNyaraB #79032 üzenetére
Én a maga idejében használtam az F220-at, de nem másztam bele.
-
-igu-
veterán
válasz
RetepNyaraB #79029 üzenetére
Digitalizálás után szoftveresen állítani a sebességen?
Bocs, jobb ötletem nincs hirtelen. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #77664 üzenetére
Kinek mit jelent a "borzalmas" hang. Kipróbáltam pár (szinte mind) 150-200 ezres AVR-t (többek között) és 200e-ig bezárólag, egyetlen gyártó volt kétcsatornás zenehallgatásra alkalmas számomra, a NAD T748. Ez persze szubjektív vélemény, de tartom, míg világ a világ.
Ugyanezt mondhatom két osztállyal feljebb is, bár ez is abszolút szubjektív : NAD T758.
-
Gabor970
addikt
válasz
RetepNyaraB #64257 üzenetére
Szerintem az árat beirjátok a jófogáson a hangfalakhoz, és dobja mi fér bele. Itt nagyon mellélőni nem tudtok, énekórán meghallgatni valami klasszikust a telefonodról MP3-ban, szinte mindegy. Szólj ha rosszul látom a felhasználás lényegét! Megirod azt a párat ami helyileg közel van és szimpatikus, aztán mondunk valamit.
-
Gabor970
addikt
válasz
RetepNyaraB #64255 üzenetére
Ezek szerint erősítő az van?
mi a pontos típus? -
robi-k
őstag
válasz
RetepNyaraB #64253 üzenetére
Szia,
iskolába aktív hangfalakat javasolok. Ilyeneket használnak rendezvényekhez, kültéri hangosításhoz, stb.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
RetepNyaraB #63369 üzenetére
Persze nem internet rádiósat, de az köszönőviszonyban sincs a hallgatható minőséggel...
Szerinted.Viszont én csak egy nyomorult troll vagyok aki épp erre járt
Lehet h., helyeselnem kellene. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #63369 üzenetére
nem, egyáltalán nem sos, hónapjaim vannak rá. nem lenne baj mondjuk, ha új hardver is lenne a rendszerben, de legalábbis garanciális. ha már elszórok 150-200 ezer forintot, karcmentes, makulátlan hardvert szeretnék
bemenetek terén fontos, hogy tudjon kezelni egy PC-t, egy TV-t és az Xbox-ot (ez utóbbi kettő gondolom megoldható úgy, hogy a TV-t kötöm csak rá, tehát nem kell a Box-nak és a TV-nek is külön bemenet). illetve 6,3-as jack kell az elejére, hogy fejhallgatót is tudjon meghajtani, bár ha moduláris rendszert szeretnék, akkor ez gondolom alap.
-
simongab
senior tag
válasz
RetepNyaraB #63366 üzenetére
Én a 8.0 és a 8.1 közözz érzek különbbséget a .1 javára. A 8.0 nál érzek valami minimális tölcséres elszineződést, és ez teljesen élvezhetetlenné teszi a zenét
-
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #63363 üzenetére
Kernel szinten mindenképp szükség van a winre és fut is néhány szolgáltatása még akkor is, azok viszont ilyen alacsony szinten is hatással vannak a hangra, már csak a tápon keresztül is és a 10-es ebből a szempontból jobban optimalizált, jobb a memóriakezelése és részletesen beállítható, hogy milyen szolgáltatások fussanak...ezek meg hatással vannak a kapott hangra, asio ide vagy wasapi oda...
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #63343 üzenetére
Nem érted. A Wint csak olyan szempontból használjuk hangkiadásra, hogy az az oprendszer ami alatt a zenelejátszó szoftverek futnak, pl. Jriver.
(#63344) dgyuri0123:
Nekem még soha nem volt fizetős egy Win sem. És sztem nem is lesz. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #57064 üzenetére
Már gondolom úgy érted, hogy nem a városból költöztetek el?!
Próbáltad ezek szerint az új lakhelyen a hosszabb oldal mentén is? Ha még nem, egy ilyen alakú-méretű szobában megérne egy próbát - és akkor legalább az oldalfalaktól elég távol lennének a dobozok. Kíváncsi leszek, hosszabb távon nem válik-e majd zavaróbbá a korábbihoz képest most templomibb akusztika, amely elsőre nyilván látványos.
(Készülök az április 1-re, de jövő héten tudok csak menni jegyet venni, és hát nem úgy néz ki, hogy akkor még lesz, igencsak fogyóban van.)
(#57072) krichd1 Nem akarnék beleszólni, csak egyet: Az biztos, hogy én kerülném a lánc szó használatát a hangberendezésre, hifi rendszerre vonatkozólag (például mindjárt az első mondatban). Így is bőven vannak, akik előadják a gyenge láncszem hasonlatot, hát még ha adjuk alájuk a lovat.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53707 üzenetére
Egyébként tényleg komolyan: mi lett (volna?) az ezredvégi trilógia harmadik része - amellyel legalábbis nem találkoztam, tehát nyilván nem készült el?
Majdnem kicsi a világ: Egyszer írtam volna rólad (is), ha ott lettél volna a négyek között... Balázs Elemér, Early Music
Majd legközelebb. (Gépelési hiba a korrektor révén került bele, utólag, hehe.) -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53707 üzenetére
"Retek Nyaláb - izzítógyertyaművész, kontratuningos
A régiizzítógyertya-tuning gyakorlattal Klembala Géza vezetésével a Cantus Corvinus budapesti gyáregység dízel üzemegységében került közelebbi kapcsolatba. Alapító tagja az elsősorban XIV-XVI sz.-i gyaloghintók korhű felújításával foglalkozó hattagú Voces Aequales tuningcsapatnak, mellyel Európa-szerte nagysikerű eladásokat tudhat maga mögött. 1996-ban végzett a budapesti Weiner Leó Műszaki Konzervatórium dízelgyertya szakán, Lax Éva inasaként. Mesterkurzusokon vett részt Hamari Júlia, Michael Chance, Nicholas Clapton, John Toll irányítása alatt. Repertoárja elsősorban a barokk bricskák és oldtimerirodalom, de sikerrel szerepelt modern etanolos tuninginstallációkban, mint pl. P. M. Davies Resurrection című E95-öse, vagy Vajda Gergely Óriáscsecsemő c. E100-asa. Szerelőcsarnoki debütje 2001-ben Handel Orlandójának művezetője a Budapesti Kamaraoperátorok teamjével. Ugyanebben az évben harmadik díjat nyert a spanyolországi Irúnban megrendezett VI. Luis Mariano spoilerversenyen. Szólóizzítóként Franciaországban, Angliában, ill. Belgiumban vett részt sikeres tuningkörutakon, Vásáry Tamás, Vashegyi György és Barthold Kuijken kondukátorálása alatt. Számos lemezforgácsolásban működött közre, állandó szereplője Vashegyi György francia ill. német barokk egyházi járműveket járásképessé tevő DC (diplomation council) sorozatának. Eddigi kondukátor partnerei többek közöttNicolae CeausescuDinyés Soma, Hollerung Gábor, Barthold Kuijken, Németh Pál, Philip Pickett, Rácz Márton, Andreas Stoehr, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Howard Williams. Jelenleg Németországban él családjával." -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53705 üzenetére
A Takarító nem (tele)Portás...
(Vagy Karácsonyra hazaevett a fene? - már ha még neked itt van a haza... Tényleg, komolyan: vendégmunkálsz Dízelfalván, vagy már letelepedtél ott?)
Ha nem Péternek, hanem Pálnak - vagy legalább Péterpálnak - neveztek volna bibliai hajlamú szüleid, lehetne mondani, hogy te liberálkozmopalika...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Google Chrome
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Fotók, videók mobillal
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest