- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
Nekem úgy rémlik, hogy az EQ APO is kell hozzá, az fog a ".1", tehát a sub csatornára hangot keverni. Mert hiába állítod be Windows szinten az 5.1 hangot, a forrásod (pl a zene vagy a youtube videó) sztereó. Tehát et a sztereó jelet kell duplikálni a sub csatornára (meg szűrni vágni esetleg).
-
avl
senior tag
ez épp a "kiegészítöje" a felvetettnek
persze: a sub ne kapjon magas frekiket
amiket a forumtarsak irtak: a hangsugarzo (nem a sub, hanem esetedben a JBL) ne kapjon nagon alacsony frekiket, mert megszolaltatni ugysem tudja megfelelö hangnyomasszinten, csak "kinlodik" vele, feleslegesen terheli, esetleg felette levö frekiken is növelik a torzitasat
erre megoldas, hogy a "fö" hangsugik (esetedben a JBL) ne kapják meg azokat az alacsonyabb frekiket, amiket a sub szolaltat meg
hogy ez 30 :-) 40 50 60 70 80 90 100 Hz felettit jelent-e az kerdeses, de ezek alattit idealis esetben csak a sub kapja a "fö" hangsugid nem
plussz: akusztikai anomaliat is okozhat (helyfüggöen), ha monduk 90 Hz-et a sub is ad valahogy, a JBL-jeid is, de mas-mas helyröl, igy hallgatasi pozifüggö, hogyan szuperpozicionalodnak
...ismer valaki egyebkent erre merest: "polcsugarzo" torzitasa, mérési eredményei ha teljes frekispektrumot kap vagy ha csak 200, 150, 100, 80, ...50 Hz felettieket
-
fererencz89
őstag
Biztos jó az a Marantz, de ha a 2.1 felállás a cél, akkor szvsz nem az az ideális választás. Vagyis, ha optikán eteted, simán sztereó jelet fog kapni és feldolgozni, nem tudsz normális váltást beállítani sub és frontok között. Vagy a Marantz-ot is ugyan úgy az SB kártya eteti analóg módon (jack-RCA kábellel) + a sub kimenetéről még egy kábellel a mélyomóra kötve.
Persze, ha szimplán csak egyszerűsíteni akarsz és több mély kell (a hangzásban a többi másodlagos), akkor érthető választás a Marantz optikán és abból a mélynyomó.
Van a laptopodon optikai kimenet?
-
fererencz89
őstag
Ez a videó segíteni fog: [link]
Kb így meg tudod valósítani azt, amiért a HM erősítőt ajánlották. Mondjuk pl én is HM erősítőt használok sima sztereóra, PC-vel hdmi kábellel van összekötve, külön DAC / hangkártya sem kell, valamint menüből lehet állítani a vágást a sub és a frontok között.
A videóban említett EQapo progit én is használom, nagyon hasznos tud lenni. -
ktommy91
addikt
Az lenne a sub lényege, hogy csakis abból szóljon a mély, ne a polcsugárzód 16 centis mélyközepe erőlködjön a mélyhangokkal. A marantz szerintem kinyomja a teljes frekvenciatartományt a hangfalakra is.
AVR= házimozi erősítő
Ha nem AVR, akkor a loxjie vagy a wiim amp is jó lehet, amit tranceplanet linkelt. -
ktommy91
addikt
"Watt-ok nekem másod rangúak, hallottam már NAD menőmanót 2x20-al."
Én nem hallottam, de azt hallottam, hogy csak az akkori videoton/orion vonalhoz képest volt jó a hangja, a modern erősítőkhöz képest nem annyira.
Ellenben, ha van egy nehezebben hajtható dobozod, mint az a JBL, akkor(is) jól tudnak jönni a wattok.
Ha "normálisan" akarod használni a subot, akkor vegyél AVR-t, hogy a frontokról le tudd vágni a mélyet. -
fererencz89
őstag
Nem butaságokat akartam írni.
Az axr85 elődje az sr20 lehetett, ami akkoriban kb fele annyiba került, mint a cxa 60, aminek ugye a cxa61 az utódja, ami durván 2x drágább, mint az axr85.
Néhány + szolgáltatás, ráncfelvarrás, és bumm, minden 1,5x drágább, mint 5-6 éve. Ha a hangminőség is ennyit valtozott....
Persze nem hallottam ezeket, így ez csak egy elmélet, amit próbáltam megerősíteni saját CA tapasztalatommal. -
fererencz89
őstag
-
baryll
tag
Az integrált tranzisztorosok között - a külföldi gyártók közül - például a Yamahák is hasonló árcédulákkal rendelkeznek, lehet érdemes azokat is összehasonlítani a kiszemelt Marantz hangjával. (A sugárzóid eléggé alacsony érzékenységűek, hangilag jót tesz nekik a nagyobb teljesítményű - 100 W körüli - erősítő. Szerintem, tehát az én ízlésvilágomat figyelembe véve.)
-
szazbolha
addikt
Mind a 8 szálat csupaszolod kb. 15mm hosszan és aztán párosával (megint és megint párosával) összesodrod , így lesz belőle egyetlen köteg , ízlés szerint "cinezed" vagy csak úgy hagyod. Azaz egy db 8 eres kábel lesz a piros oldal egy másik meg a fekete. Aztán vagy harisnyával vagy zsugorcsővel összefogatod a két 8 eres kábelt.
-
törölt tag
-
Ear001
addikt
"CAT7 kábel mit tesz hozzá a hanghoz?"
Hát olyan nincs igazán, hogy Cat 7 kábel, mert kismillió gyártó van és még a drótok kivitelezése sem egységes. Amúgy a legtöbb esetben kiürülő hangot, ami a tisztaság, részletesség látszatát tudja kelteni sok rendszeren, meg nálam legtöbbször azt, hogy inkább nincs is kedvem zenét hallgatni. Persze egy vacak sodrott kábel után ez még akár jónak is tűnhet.
-
törölt tag
Azért irtam, amit: a közép tartományban javit rengeteget és emellett sok részletességet vissza ad a gyári kábeléhez képest. A kis doboz nagyon szépen teszi a dolgát, de igen, mélyhangok terén már mérete miatt is lehet hiányosság (általában igaz a kis dobozokra kivétel a kivétel). Az F30-at veheted, remek ár-értékű darab, a részletességgel sem lesz bajod, csak törődnöd kell a kábelezéssel egy kicsit (pár óra munka), bár ez jóval magasabb ársávban is igaz, csak vélhetően a magasabb ársávban lévő dobozoknál nem olyan csapnivaló minőségű a kábelezés, mint az alacsonyabb árszinten (itt is van kivétel, mert pl a Canton GLE 490.2 lehetett volna kinai tucat doboz is kábelezést tekintve, saját tapasztalat).
Főként álló dobozként ennyiért nem nagyon találsz jobbat, ha teheted, hallgasd meg.
Mathiask: Igen, felkettébb bosszantó, hogy 120-at költöttem tápkábelekre és hallható a különbség...ha nem hallanám, akkor eladhattam volna, maradt volna a Lapölflex, mennyi mindenre lehetett volna költeniDe hát a hifi ilyen...lesz.rja a csóróságot, nem fog csak azért jobban szólni, hogy ne kelljen rá költeni
-
törölt tag
A Harman Kardonnál jobb vétel a Cambridge Audio -általában-. NAD is lehet jobb, tipusfüggő, az alacsony ár miatt kicsi lesz a választék. Marantz erősitőit is jobb szivvel ajánlanám, Denont is lehet keresni, Rotel is akadhat, minden erősen véleményes, hogy épp melyik tipus akad eladó, le tudja e alkudni magának, stb. Ez a HK inkább a Technik-Sony-Onkyo-Pioneer szint. Van nekik is Jobb készülékük, de az drágább.
-
zodo
nagyúr
Cirka két év elteltével, végre leadtam átnézésre és apróbb hibák javítására a Hk 630-at.
Hétfőre elkészül és időközben a nappali is alakulóban ahová betenném de nincs még hangfal állványom.
Szekrény és egyebek sincsenek amire ideiglenesen rátehetném őket csak a parketta.
Nem szeretnék sokat költeni az állványokra és akár a saját készítés is belefér, lényeg hogy stabil na meg tetszetős darabok legyenek.Milyen állvány típust ajánlotok a kis Jbl L20T dobozaimhoz?
Olvastam a "hokedlis" megvalósításról de nem igazán tudom elképzelni. Inkább valami hasonló kialakításúra gondoltam.
-
t-bali3
senior tag
Itt nincsenek titkok
Korábban már megírtam:
1
2Egyébként csak kiegészítésként egyre kevésbé vagyok megelégedve a rendszerem összképével. Valahogy nem passzol szerintem az erősítő és a hangfal. Eléggé fémes az összhatás. Persze védelmére legyen, hogy még mindig nem sikerült hangfalállványt se találni. Meg a Nordost Spellbinder alap hangfalkábeleket is cserélni kéne már. Nagyjából sejtem az irányt, remélem ez azért van, mert fejlődött az érzékelésem és ízlésem HiFi terén (és nem azért mert beképzelem).
-
t-bali3
senior tag
Én HIVOX-nál nézettem át az én HK 630-am.
Egyébként tuningoltattam is, de ez most nem releváns számodra. Azért megírom, hogy sokkal jobb lett a hangja, de eladásnál inkább hátrány lesz és persze anyagi bukta is...Egy átnézetés szerintem nem drága és az alkatrészek sem vészesek, ha nincs nagy baj. Szerintem rosszabb esetben is megvagy 5-10 e Ft-ból.
-
törölt tag
A fémes (de még a "csörgős" is) inkább csak a hangszínre utaló, kvázi semleges jelző, egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt bántó lenne a hangja, ellenben a hifisták többsége inkább a "nemfémes", vagyis lágyabb-puhább-selymesebb hangszínű készülékeket szereti. Ezért írtam, hogy az audiofilek egy része nem annyira kedveli az ilyesmit, de én például szeretem, és mivel te is jól megvagy a hasonló hangvételú JBL-ed "fémes csengésével", könnyen lehet hogy a kiszemelt HK erősítő hangját is (hozzám hasonlóan) nagyobb becsben tartanád, mint sokan mások. Az utóbbi tíz évben nagyon jól össze lettek hangolva a Harman és a JBL készülékei, nem csak azért árulják és demostrálják a Harman elektronikákkal közösen, "párban" a JBL hangdobozokat, mert egy céghez tartoznak, hanem mert tényleg nagyon egységes, összeillő a két márka jellemző hangképe. (A JBL fejhallgatómból is pontosan ugynazt a hangszínt hallom, amit a Harmann elektronikákból-hangdobozokból és a JBL hangdobozokból. Tehát a fémességük nem bántó, hanem inkább pontos, valósághű, "szikár" (nem sukár, mert az a Győzike!). Én nagyra tartom (kedvelem is) azt a sajátos, elég egyedi hangvételt, amit a Harmanok és JBL-ek az utóbbi tíz-tizenöt évben egységesen kialakítottak, és amely általában elég jól felismerhető.
Menj be a Media Marktba, hallgasd-nézd meg ott az AC-DC at the River Plate és az Adele at the Royal Albert Hall vagy a Diana Krall koncertfilmeket az adott Harmann-JBL párosításokról, és akkor jól érezni fogod hogy milyen jó összjátékról van szó - miközben persze ennek a hangvételnek is megvannak a maga hibái alkalomadtán. A "csörgős" jelzőt azért írtam a fémes mellé,mert a tárgyalt hangvétel a csörgős hangszerek, a cinek hangján hallatszik a leginkább.
-
törölt tag
Hülye vagyok, hogy nem ugrott be a "fronthangszóró", hiszen éppen néhány hsz-szel előbb írtad a rendszeredet.
Szóval, valószínűleg ezekhez az állványos hangdobozokhoz illesztve nem feltétlenül kell levinni 35Hz-ig a vágási frekvenciát, bár én valószínűleg úgy próbálnám. De ezt te látod-hallod otthon. (Nem tudom hanyadfokú a szűrő a KODA-ban.) Szóval hajrá, nem hülyeség óvatosan megtámogatni egy kis méllyel ezeket a JBL-eket, bár a méretükhöz képest persze elég jó mélyük van önállóan is, ugyebár mégiscsak JBL-ek... (Most éppen JBL Reference 420 fejhallgatón hallgatok After Crying-ot.)
A napokban többször is hallgattam-néztem (Diana Krall koncert DVD-vel) a M.M.-ban JBL ES100-as hangdobozokat (persze Harman Kardon elektronikákról), és hát veszett jól szólnak, nagyon megérik a 220ezer forintot. Én mindig is szerettem a papírmembrán hangját.(#32520) lancerboy: Majd mindjárt szólnia kell szegénynek, hogy DDL.
-
törölt tag
Akkor ezek szerint sok hűhó semmiért dolog lenne a Marantz belekeverése a dologba, már csak hangminőségileg is. A HK pre-outja éppen arra jó jelen esetben, hogy szabályozható kimenetként a szubládához használd, éppen olyan kábellel és éppen oda dugva, ahogy írtad. Így a HK hangerőszabályzójával egyúttal a szub hangerejét is szabályozod, tehát nem kell a szubhoz odaugorgatni, amikor zenehallgatás közben hangerőt szabályzol. A szub hangerőszabályzóját és a frekvenciaszűrőjét beállítod az általad megfelelőnek ítélt "hőfokra", és már élvezkedhetsz is. Kár lenne a Marantzot belekeverni (még ha egyáltalán működne is a dolog), az iránta érzett nosztalgiádat valahogy másképp oldd meg.
(Most nem ugrik be, hogy milyen hangdobozaid vannak, de én általánosságban azt szoktam javasolni, hogy a szub frekvenciaszűrőjét a lehető legalacsonyabb vágási frekvenciára érdemes beállítani (40Hz, 50Hz...), hogy minél kevésbé zavarjon be a fronthangszórók zenéjébe - no persze bizonyos mélyhiányos (vagy mélytöbbletes) hangfelvételek esetleg megkövetelhetik, hogy ideiglenesen, a megszokotthoz képest átállítsd a szub frekvencia- és hangerőszabályzóját.)
-
törölt tag
Na, közben kiderült, hogy aktív, ez esetben lásd fent, amit Tubi-nak írtam, vállalnám a "macerát". Illetve feltételezem, hogy itt egy 2.1-es szándékú zenehallgatás céljából kérdezted ezt a dolgot, amit ugyebár a HK-val célszerű megoldani és szerintem kevésbé lenne macerásabb, mint a Marantz-ba kötögetni. De lehet, hogy teljesen félreértem, hogy miért akarsz a Marantzba kötögetni a HK-ból, ez esetben akkor teljesen össze lennék zavarodva, hogy miért is szándékolod ezt tenni. De te nyilván tudod az okát, téged az érdekel, hogy biztonságos-e.
-
törölt tag
Vagyis ezek szerint a mélyládád passzív és ezért nem jó neki a HK pre-outja.
Dodonai válaszom továbbra is áll, - egyúttal gondolom meg kéne nézni pontosan, adatszerűen, hogy a HK pre-out erősítési tényezője, impedanciája stb. és a Marantz front bemenet impedanciája stb. valamint a Marantz erősítő fokozatok adatai és szabályozhatósága függvényében mekkora HK hangerőállásig nem károsodna a Marantz erősítő a hosszútávú használat függvényében. Talán majd a mérnök fórumtársak is hozzászólnak, konkrétabb és megnyugtatóbb válasszal. -
törölt tag
Biztosan látod az értelmét, hogy miért csinálnád ezt, de én nem merném, veszélyes, sok minden függene sok mindentől (például a két készülék bizonyos konkrét adataitól) a végeredmény tekintetében.
("A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem.")(#32501) blattida: Végül is rokon téma.
-
zodo
nagyúr
-
eclipse006
őstag
Köszi az infót. Ugyanez a táp volt az enyémhez is, illetve azon is fix volt, de felépítésileg egyszerűbb volt, még a tiedtől is.
Egyébként az enyémben már nem Dual pickup volt hanem Ortofon, ha jól emlékszem.
KMT: Írni akartam egy regényt, de letettem róla, valamennyire kapcsolódott volna a hozzászólásodhoz, főleg az utolsó bekezdéshez, amivel egyetértek.
Röviden, tömören, jóval több múlik a szobaakusztikán, mint a kábelen. -
Dorian
félisten
A tuning erősítőfüggő. Meg tuningoló-függő. Hallottam már olyanról akinél egy IEC csati kiépítést jelentett, de Bajnokpityu Roteljét Zoli képletesen "ízekre szedte".
Pontosabb infókért Pistit kérdezd. Én csak hallottam az ő Roteljét előtte-utána, meg nekem is volt 2 féle.
Biztos lecserélik, ha van olyan raktáron. A kékkel vigyázz, elég erős fénye van. Én a médialejátszómon befestettem fekete filctollal a kék ledet, a Suricatan meg szerencsére kialudt -
imibogyo
veterán
Persze nem rábeszélni akartalak. Csak nálam így szokott működni. Úgy volt, hogy gépet sem fogok egy darabig cserélni most meg már itt tartok.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Beszéltem telefonon a szervizes szakemberrel de nem tudott árat mondani.
Szerintetek kb. mennyi lehet egy poti csere meg az áthidaló fixálásának összege?Esetleg valami tunning vagy egyéb alkatrész csere tipp a Hk 630-hoz amire érdemes beruházni és annak érvei?
Jelenleg meg vagyok elégedve a hangjával eddig még nem volt ilyen hangú erősítő és doboz párosom talán nem is szeretnék jobbat annyira tetszik.
-
eclipse006
őstag
-
t-bali3
senior tag
Az akkor zavaró lehet, a linkelt adásvételnél ezt a balansz recsegést olvastam azért hittem, hogy az a baj.
Én Tv adásoknál hittem/hiszem, hogy ingadozik a hangerő az enyémnél, de zenénél nem jött még soha elő, ezért is nem vagyok benne biztos
bár már kezdem azt érezni, hogy a kereskedelmi tv csatornáknál képtelenek belőni egy szintre a hangerőt...
Eclipse: én tömöret használok Nordost Spellbindert, nekem bevált, igaz nincs viszonyítási alapom... -
t-bali3
senior tag
A balance tekerö recsegése a gond?
Nekem is 630am van és azon is recseg. Bár az egy olyan poti, amit szerintem ritkán állitgat az ember.
Én mélyládával használom, igaziból jól megoldható az összekötés igy is.
Ha sikerül találni egy jó szakit kérlek, ird majd meg az elérhetőségét mert bármikor jól jöhet nekem is -
eclipse006
őstag
Olyan mintha két erősítőt kötnél össze hangfalkábellal, persze ilyet nem szabad, csak nem tudom, hogyan magyarázzam el. Mezei hangfal kábel, system2 az erősítődön, ami a 2. hangfalkimenet. Ebbe a hangfalkábel 2-2 vége, másik csupasz vég, a subod, amplifier in bemenetére, ami ugyanolyan banán aljzat, mint az erősítőn. Olyan mintha a sub-od egy hangfal lenne, amit az erősítő 2. kimenetére kötsz.
-
python1
veterán
Hangfal kimenetre semmiképp ne köss rca madzagot,nagy feszkót kapna a subbod,hangfal kimeneten V-ok vannak,RCA kimeneten pedig millivolt.
Más megoldást kell keresned,RCA kimenetre kellene mindenképp ,REC-out van az erősítőn?
Amennyiben igen, dugd az Y 1-es ágát a piros kimenetre a másik kettőt pedig a sub woofer Piros ill fehér bemenetére,vagy fordítva erősítőn Y 2-ágát piros,fehér majd az egyes ágát a sub woofer-be.
Remélem érthetően fogalmaztam.
-
eclipse006
őstag
Semmi gond, ugyanezt találtam én is. Úgy kellene megoldanod, ahogyan KMT is írta. Párhuzamosan a frontokkal, hangfalkábellel összekötve, a "from amplifier" bemenetre. Oda nem is tudnád az RCA kábelt felhasználni. Az erősítőn mind két hangfal kimenet csoport legyen bekapcsolva(System 1, 2).
-
KMT
addikt
Az RCA kábelt ne használd hangfalkimenettel. Különböző jelszintű csatikat meg pláne ne köss össze.
Két lehetőséged van:
1. Amit írtál, elosztod mindkét RCA pre-out-ot, és megy a szubba az egyik pár. Ez lehet, hogy nem lesz feltétlen jó hatással az előfokra, de működni fog.
2. A szubot "párhuzamosan" kötöd a frontokkal, hangfalkábellel. -
python1
veterán
Ha kihúzod a Main In és Pre Out csatlakozókból az áthidaló elemeket akkor elő ill végfok bemenet-kimenet ként fog működni.
Ha Main in re kötöd pl a cd lejátszót akkor teljes hangerővel fog megszólalni az erősítőd (nem ajánlott) viszont ha van előerősítőd akkor igen.
Ha pedig Pre Outra akkor előerősítőnek tudod használni a h/k-t,de a rákötött hangfalak nem fognak szólni.
-
Patice
nagyúr
Azon az erősítőn a "Pre Out" az egy előerősített kimenet-csoport. Ezen a vason nem csak a mélynek, hanem a további 7 csatornának van ilyen kimenete. Ebből a csoportból a "SUBWOOFER" szerintem a sima vonal szintű mély kimenet.
Ebbe vagy egy koax kábelt kell dugni és a Koda "SUBWOOFER" csatlakozójába vezetni, vagy ami a legegyszerűbb számodra, mert adott a kábel, az Inkakustik Y Sub kábel. A Pre Out-ot az erősítőn összekötöd a Koda "Line In" két RCA-jával és kész.
-
eclipse006
őstag
Kerestem neten a hátuljáról képet az erősítődnek, ha jól láttam, a main in- pre out, össze van kötve. Valószínűleg ha megbontanád, nem szólna a cuccos. Valami más megoldást kellene találni.
Talán meg is van. A mélyládád hátulján van "from amplifier" banánaljzatos bemenet. Szerintem az erősítőd Speakers 2 kimenetét kellene rákötnöd ide, és működne. Remélem legalábbis hogy jól gondolom. -
-
eclipse006
őstag
Köszi!
A Kácsa Audio-nál lehet kapni(3. az amit rendeltem), az ára elég húzós 1150Ft/darab, de nem egy gagyi valami, van benne anyag, nem tudom pontosan miből van, ötvözetre tippelek, a tüske rész, kicsit durva anyagú, mintha kő lenne, a talp ami ragasztható pedig talán ólom.
Alátét is van hozzá, de én azokat nem használtam fel.
Azon a véleményen vagyok, hogy megérte, az előbb hagytam abba a zene hallgatást, és megint csak pozitív élmények értek.
-
bajnokpityu
félisten
ja,jók.de nem a 20as végűek
azaz hangjáról nem sok tudomásom van.csak épp hivox-szal húzuk szájunkat,hogy egy korrekt konstrukciót kiheréltek. 260-300W helyett 120W táp,tápkondik fele se,stb...bkercso: "CAT kábeleket egyféle szigeteléssel gyártanak, azt hiszem." szerencsére nem.és nem tudok ajánlható cat5öt cat6ból van egy 600Ft/méterért meg cat7ből egy másik 1000Ft/méterért,amit inkább ajánlanék.
"A bi-wiring -et meg szerintem néha keverik a bi-amp-pal. Ez utóbbinál hangszórónként vagy egy-egy erősítő, és ekkor tényeleg dupla kébel kell. De a bi-wiring arról szól, hogy egy páron viszed az áramot, egy másik párral meg méred a hangfalnál, és arra szabűályoz az erősítő, így kiejtve a kábelen keletkező hibát" na ezt nem értem.
biwirét úgy szokták(h erősitő oldalon azonos pólusról indul mind a 2 ér). v készüléken belül,v azon kivül közösitettek. nem sok értelme van,inkább vennék 2x olyan drága sima kábelt.
-
audi100td
nagyúr
Kifejezetten használt cuccokat keresek, lehetnek akár 20-30 évesek is, csak szépen szóljanak
Úgy gondoltam, hogy az erősítőt szerintem max 20-ból megúszni és inkább a hangfalakra áldoznék többet.
MC Pite: Köszi, akkor ez a denon kiindulási alapnak már jó, körülnézek neten fel lehet-e valahol lelni, mondjuk hangfalakat tekintve nem is tudom, AVX-en ajánlottak nekem egy Monitor Audio MA6-t, de attól tartok helyileg messze van tőlem.
-
Auratech
őstag
"10 méter kábelről biztosan tudom hogy nincs gond semmilyen téren volt aki 15 méteren sem tapasztalt problémát."
Természetesen meg fog szólalni, akár 20m dróton keresztül is. Más kérdés, hogyan. Az aszimmetrikus, "rca-" csatlakozós kapcsolathoz illesztett eszközök kimenő jelszintje nem él meg 15m dróton normálisan. Ez az a színvonal, ami pld. a "sztereó jack elosztó"- egyből hármat csinálunk.. 15 m után az általad tapasztalt jó hangzásnak csak vázlata marad.Egyszerűen hallhatod, mi a különbség. A jobb oldalt rövid jó interconnecttel, a balt 15m-el. Hallgass meg egy monó zajjelet cd-ről először az egyforma jó kábellel, majd a felemás összeköttetéssel. A második esetben a pontszerű hangforrás illúziója elkenődik, féloldalas, színezett lesz.
-
Tristis
őstag
A DAC miatt is ajánlható nagyon a squeezebox, médialejátszók közül, amit én ismerek és jó az vacak drága. Másik hifis fórumon talán tudnak neked segíteni, én is majd most nézelődök ebbe az irányba, de sok tv már tudja a winchestereket kezelni, a zene az meg más kérdés.
-
Auratech
őstag
A 8-12 méter áthidalása aszimmetrikus kábelezéssel elég necces. Van ötletem elfogadható és profi megoldásra is. Az összeköttetésben gondolkodom, nem ajánlok más eszközt.
A kielégítő megoldás pld. egy Silverblade PCX2 passive PC dibox használatával elképzelhető (Ágota Technik vagy használt..). Ez finoman leválasztja a PC-zavarait a kimenő jelről, jelkondicionálást(gain) tartalmaz, ami akkor hasznos, ha a hosszú összeköttetés miatt esik a jelszint a kábelen. A 12m- hossz még kezelhető. Nem kell bele elem.
Tehát a pc-ből kijövő drótokat a lehető leghamarabb a dibox-ba vezetném. Onnét (én! -cat6-7-árnyékolt! falikábelen 3ér+ 3ér- 2ér-föld) elhúznám a fal élében, szegély alatt..stb és úgy bele az erősítőbe. Gondolom nem huzigatod naponta ki-be.
A dibox kvázi örök darab-egyszer kell megvenni. Földhurok esetén is igen hasznos, azonnali megoldást nyújt. Használhatsz erenként jóféle árnyékolt gitárkábelt is. Kicsit drágább...
A profi megoldás két dual dibox közöttük 2profi mikrofonkábel, akár 30m-ig. Ez a távolságot szimmetrikus jelvezetéssel hidalja át, ami zavarkioltott. -
Tristis
őstag
Én értelek téged, de akkor is ez az egyetlen megoldás, ami nem zsákutca. Kábelből nem ismerek olyat, ami ne enné a hangot és olcsó lenne. Ez a termék amennyiért megvetted, annyiért eladható (többért is), nincs mozgó alkatrész, tehát a meghibásodás minimális, közgazdász szemmel egy megfelelő megoldás. Kábelek ára minimum feleződik, eladni nagyon nehéz, főleg ha ilyen 500 méterest gyártatsz, olcsó kábelből a 10 cm is sok.. Szerintem értjük mi egymást.
-
Tristis
őstag
Amire szükséged van: Logitech squeezebox classic Nem gyártják, de ez gondolom nem lehet akadály, használt piacon fel-feltűnik. DAC-ja árához képest igen dicséretes. Ára: kb. 30e Ft, szerencse dolga.
Barátomnak tőle vettük és szuper kis cucc! Remélem ez nem reklám, nem sok izraeli ismerősöm van
-
AMDFan
addikt
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a PC-t odaköltöztettem az erősítő mellé, és a monitort kötöttem össze 10 méteres kábellel a PC-vel, illetve rádiós bill + egér. 12 méter hosszan RCA-kábel az szerintem rengeteg zajt összeszed. nekem volt 5 méteres, az is búgott mint az állat.
-
bkercso
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Még lenne egy lámi kérdésem is.
Ha pc-t összekötöm az erősítővel, sima RCA - 3,5mm jack kábellel akkor valóban le kell vagy érdemes földelést alkalmazni. Digitális jelkábelnél ez elkerülhető.
Ha tényleg kell akkor hogy, miként?
Csak azért kérdem mert anno a szerelő ajánlotta aki a Marantz hm erősítőmben cserélt alkatrészt ami ő szerinte ennek hiányából ment/mehetett tönkre.
-
€uro
őstag
Egyelőre ott tartok, hogy egy ~60e-s AV erősítő lesz JBL SCS 178 hangfalszettel.
-
ManY
senior tag
hat igen... de a HDMI kabel nagyon megkell sajna valogatni...
fokepp nagy tavon! figyelj ra hogy az ilyen vezetekekre,kabelekre 3 nap garit adnak csak!en vettem egy 15m es coolink et 6-7 ropiert amin teljesen szetesett a kep meg a hang is furi volt szerintem... 2 nap utan probaltam ki a 3.napon mikor rajottem hogy szar mar zarva volt az uzlet! masnap mar ugye nem csereltek ki mert lejart a 3 nap szo buko
ezutan jott egy gembird 15m es az sem volt az igazi! volt hogy az uccso kepkocka furi volt (torz szinek)
ez kb 10 ropis kabel, persze 3 napon belul itt sem vettem eszre a hibat bar nagyon minimalis es 1 film alatt kb 2 szer jelentkezik szoval ha eppen pislogsz akkor nincs gond
DE! ezt a kabelt meg is tartottam mert kb 1 het utan bemelegedett a dolog es azota sem jelentkezik a fura hiba...
egyebkent tudom is ajanlani! eleg komoly szigeteles van rajta! kb olyan vastag mintha osszefognal 4 sima HDMI kabelt!
15m felett meg vagy HDMI extender v a kamu uvegszalas HDMI kabel ami egy vagyonba faj! -
ManY
senior tag
elvileg HDMI-n keresztul jobb hangot is kene kapnod mint coax v toslink eseten
gyakorlatba ezt en nem tapasztaltam DE! elvileg igena felkonvertalas akar hiszed akar nem segit es lathato!
biztos vannak olyan cuccok amik ezt eleg elcsXszett modon vegzik
de egyertelmuen segit!
egyebkent media player c hez is van 1 plugin v mi ami felkonvertal neked
es az is igen nagy hatasfokkal vegzi! szo egyertelmuen lathato es pozitiv a hatasa
pedig az csak 1 plugin! itt meg celeszkozokrol van szo! v inkabb ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest