- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
geza12 #38495 üzenetére
Szerintem ez nehezen összehasonlítható választék, ennek kapcsán általánosságban is elfilozofálgatnék egy kicsit, talán tanulságos - legalábbis a tapasztalatlanabb, kezdőbb hifisták számára.
Először is el kell döntened, hogy akarsz-e kakukkfiókát felnevelni, ugyanis állványos kisdoboz nem igazán hasonlítható össze állódobozzal. Teljesen más hang, teljesen más lehetőségek, már eleve a dobozméret és alak miatt. A két állódoboz pedig csak látszólag hasonló kategória.
A Syntar 200-ban levő hangszórók és egyéb alkatrészek a legmagasabb minőségűek ebből a trióból, a hangzásbeli törekvése is amolyan "büdzsé audiofil" irány, egyúttal azok közé az állványos dobozok közé tartozik, amelyek a mérethiányból törvényszerűen adódó mélyhiányt a felsőmélyek kiemelésével igyekeznek "látszatpótolni", emiatt kissé tompa, fahangú, de valami sajátos, csak a Chario-ra jellemző módon és hangszínben, ami egyúttal a semlegesség érzetét is kelti. Tehát első hallásra nem túl felvillanyozó a hangja, ellenben hosszan-hosszan hallgatható,, és persze szebben, semlegesebben is szól mint a másik kettő. Ez már az audiofilia küszöbe, ez egy "komoly" kis hangdoboz, tudjuk - vagy legalábbis megértjük - hogy miért kerül ennyibe, benne van az anyagmennyiség, benne van az anyagminőség, benne van a szellemi minőség, úgy az egyes alkatrészeiben, mint azok egymáshoz tervezésében és a gyártási folyamatban is
A két állódoboz azért nehezen összehasonlítható, mert a néha furcsa magyarországi árviszonyok jelen esetbeni "kiegyenlítő hatása" ellenére ezek nem egy árkategóriába tartozó hangdobozok, a Jupiter 303 "világpiaci ára" mintegy kétszerese az R50-ének (az árkülönbözetet egyébként kevéssé indokolja a benük lévő anyagok mennyisége és minősége, mert abban nagy különbség nincs). Tehát eléggé kétes, hogy egymáshoz képest hová soroljuk a két állódobozt, mert a késztermék ára nagy különbséget (kategóriakülönbséget) mutat, ellenben az "anyagáruk" nem áll távol egymástól (és itt az "anyagárba" beleértem a tervezés-gyártás költségeit is, tehát általában a költségeket). Ha belegondolunk a hifi-audiofil iparban szokásosan alkalmazott árpolitikába, akkor a hasonló "anyagárú" késztermékek tetemes árkülönbségét a hangzásbeli produkció különbsége indokolhatja, és ez valamelyest így is van ez esetben.
Legyen angol foci és amerikai kosárlabda a hasonlat.
A Tannoy Jupiter 303 (alias Mercury M4...) a tipikus angol iskola belépőszintű megvalósítása, apoteózisa. Belépőszint, tehát nagyon olcsó, de ügyesen tervezett, emiatt jó ár-érték arányú alkatrészekből összekísérleteznek valamit, ami sokkal többet mutat, mint az alkatrészek összessége. A Jupiter 303 alkatrészei között nincsenek nagy sztárok, de mivel már az edzésen is egymásért, a csapat sikeréért küzdenek, a csapattaktikát gyakorolják, a mérkőzés kezdő sípszavának elhangzása után pedig ki-ki a saját posztján fegyelmezetten a maga csapattaktikai feladatát teljesíti, az alktrészek egységes csapattá válnak, "csapategységbe forrnak", egymásért és a csapatért küzdve "kiteszik a szívüket a pályára", minden határon túl elsődleges számukra, hogy megvalósítsák az edző taktikai utasításait és a csapat akaratát-stílusát rákényszerítsék az "ellenfélre" (a zenehallgatókra). Mivel ez a csapattaktika-stílus a Tannoy esetében okosan, a "csapattagok" képességeihez alkalmazkodva került kialakításra, a csapat gördülékenyen támad és védekezik, az alkatrészek egymást kiegészítik, s egyúttal sportszerűen játszanak, az "ellenfél" szívesen hajol meg az akaratuk előtt. Kellemes zenei, "angolos" hangkarakter, amely inkább kevesebb flikk-flakkot, trükköt, driblizést mutat, a cselparádé helyett inkább a passzkultúrára (helyenként kick and run), vagy sokszor csak a beívelésekre és a távoli lövésekre épít, de folyamatosan veszélyt jelent az ellenfél kapujára (fül-agy rendszer), és folyamatosan be is veszik a kaput, gólba juttatják a labdát.
A Polk R50 ehhez képest individuális, amerikai, sztárhajlamú, helyenként sztárallűrökkel (főleg a magassugárzója) rendelkező alkatrészekből áll össze, amelyek általában látványosabban, trükkösebben játszanak, ám sokkal esetlegesebb, hogy az adott meccsen (értsd: adott zenei műfajban vagy adott minőségű hangfelvétel lejátszásakor) csapattá tudnak-e egybeforrni. Az irányító szerepkörét betöltő magassugárzó néha az edzői utasítások ellenében szabja meg, hogy éppen melyik figurát kell játszani, ezek a figurák pedig általában arra épülnek, hogy a végén ő cselezzen és dobjon kosárra vagy adjon gólpasszt, és ez az irányító sokszor a csapattagok, sokszor a közönség számára is ellenszenvessé válik a kissé öntörvényű játéka és a hepciás (házimozis?) viselkedése miatt (és persze rendszeresen elkésik az edzésekről, és sokszor ő mondja meg az edzőnek, hogy számára milyen edzésgyakorlatok és milyen edzésmernnyiség a megfelelő), ám a másik oldalról nézve: sokszor szinte egyedül nyeri meg a meccset akár tetemes hátrányból is a negyedik negyedben, és ilyenkor a csappattársak és az "ellenfél" (zenehallgatók) is mint hőst köszöntik, őt kérdezi a riporterek hada, őrá locsolják a pezsgőt az öltözőben.
Te melyik "csapatot" "nézed" szivesebben? Hozzátéve, hogy a bajnoki rendszeren belül nem igazán egy osztályban játszanak, a Polk idényről -idényre feljutván-kiesvén ingázik a Tannoy osztálya és az eggyel lejjebbi osztály között - ha nem számítom, hogy kicsit a sportág is más.(#38497) fokukac Ha van és még lesz elegendő zenéd CD-n, akkor bizony igen szerencsés befeketetés lehet egy használtan 20-30-40ezer forintba kerülő CD-lejátszó, újabb kategóriával dobná meg a zenei minőséget, az már tényleg egy jóhifi rendszer lenne. A következő lépésem a helyedben mindenképpen ez lenne, nem a sokpontegy hangszórók. Hangsúlyozva, hogy ez akkor éri meg, ha tényleg fontos számodra a CD-k gyűjtése, és már van is hozzá alapgyűjteményed, amit "használni" tudsz.
-
blattida
nagyúr
válasz
geza12 #38495 üzenetére
Szia!
Csak zenére a chario a legjobb választás (bár az öccse és a bátyja is jobb ár/érték aránnyal rendelkezik), a másik kettő közül pedig azt válaszd, amelyiknek jobban teszik a hangja, mert nagyjából egy kategóriába tartoznak, hasonló felépítéssel, ám a tannoy dögösebb, a polk feszesebb hangú.
-
törölt tag
válasz
geza12 #32406 üzenetére
Még én se hallottam ezt, és biztos vannak készülékek, amik mögé érdemes lehet odatenni, de nem hiszem, hogy az Alpha 5-höz fontos lenne, annak, ha nem is teljesen optimális, de nincs különösebb baj az impedanciájával - bár biztos érdekes lenne meghallgatni, hogy a "buffer" mit csinálna vele.
És bár nem erre vagy kíváncsi, de a Musical Fidelity-t én is alátámasztom, hogy általában best buy vagy best buy gyanús készülékeket fejlesztettek eddig, sose nyúlnak mellé, tehát általánosságban nyilván ez a "buffer" is "megérné az árát". Ami javulást azonban az Arcam mögött hozhatna, annál valószínűleg több javulást el lehetne érni, ha a rendszeredben valahol máshova költenéd ezt a pénzt.(#32400) lancerboy: Majd ha visszaköltöznek a Krúdy utcába...
-
blattida
nagyúr
válasz
geza12 #32399 üzenetére
Szia!
Ha most konkrétan az mf-ről kérdezel, akkor azt tudom írni, hogy jó cuccok, jellegzetes, rájuk jellemző hanggal, tipikus, jó értelemben vett meleg, csöves tónussal, mint impedanciaillesztő sem rossz, az ára, szerintem, elfogadható, de azért még lehet benne némi alku.
Én tranzisztoros végerősítőhöz annyira nem ajánlanám. -
Dorian
félisten
válasz
geza12 #31104 üzenetére
Dacmágus helyett (de főleg hangkártya helyett) vegyél egy használt Lupus-t.
-
törölt tag
válasz
geza12 #31104 üzenetére
Külön-külön hallgattam már, de összehasonlító tesztet még nem végeztem Xonar STX és DacMagic között, de nem is azonos kategóriában versenyeznek, már csak a kétszeres árkülönbség miatt sem, másrészt nem mindegy az alaplapi hangcsip típusa sem, azt azonban nem írtad. Mindazonáltal a véleményemet elmondom, hátha tudsz valamit kezdeni vele.
A CA DacMagic vs. Xonar STX esetében az eltérő körülmények között megvalósult meghallgatási élményeim alapján valószínűsítem, hogy az alaplapi hangcsip/DacMagic rendszer szólna jobban, de feltételezem, hogy csak egy kevéssel, tehát a Xonar STX megoldást jobb ár/érték arányúnak gondolom. És akkor a véleményem: minkét megoldást a "csiga bedől a kanyarban" típusúnak érzem, mivelhogy számítógép jelentené a forráskészüléket. Mondhatnám "kár belé", különösen a DacMagic, ami egyébként egy nagyon jó készülék az áráért. Ha annyi pénzt rászánsz a dologra, amennyibe a DacMagic kerül, akkor én inkább azt mondanám, hogy ehelyett vegyél egy önálló "hifi" készüléket forrás célra, azaz olyan CD vagy SACD lejátszót (vagy szetereó erősítőt), amely tud USB eszközt fogadni és konténeres hangformátumokat lejátszani.A fenti szövegbe beleszámítandó a "számítógépes zenelejátszásról" elvi és tapasztalati alapon alkotott lesújtó véleményem, amely azonban sokak szerint elavult szemléletet tükröz, tehát kezeld forráskritikával.
-
törölt tag
válasz
geza12 #31096 üzenetére
Leginkább egyik se.
Másrészt a kérdés így általánosságban nem megválaszolható, mert minden a konkrét típusoktól és a befektetett összegektől függ.
Ám, mivel az integrált hangkártyák általában kerülnivalók, ha muszáj lenne választani, akkor inkább az első megoldás, mindazonáltal a kérdésfelvetés ebben a formában értelmetlen.(#31099) Tamoo: De akkor az STX árát is használtan nézd...
-
-
törölt tag
válasz
geza12 #26926 üzenetére
Nem nagyobb mélye lett, hanem "nagyobbnak látszó". Ha jól megfigyeled, akkor a fázishibás bekötéskör egy mélyben-magasban beszűkültebb, zavarosabb, a felsőmély és a mélyközép feldúsulása miatt "bucogósabb", kongóbb "dörömbölősebb", hangot hallasz. Fázishelyes bekötésre váltás után a hang szépen feltisztul, "kiegyenesedik", ha felületesen hallgatod, akkor vékonyabbnak tűnik, de ha odafigyelsz, akkor hallod, hogy mégis több és mélyebb a mélye, miközben a hangsáv többi része is a helyére kerül, és feltisztul. Jellegében nagyon hasonló a hangbeli különbség ahhoz, mint amikor a konnektorban forgatod az erősítő vagy a lejátszókészülék tápkábelének dugóját az "abszolút fázisú" és a "180 fokos fázisú" állàs között.
-
Ear001
addikt
válasz
geza12 #26921 üzenetére
amely hangfalnál megvolt cserélve a pólus nagyobb mélyet adott lehetséges ez a tény?
Persze. Amilyen kusza fázisviszonyok vannak egy szobában simán, de lehet, hogy csak azt hallottad, hogy egyfajta kiemelést csinál ez a fajta fázisfordítás, de nem megy olyan mélyre, mint helyesen bekötve. próbáld meg mind a két oldallal is.
-
kjani18
őstag
válasz
geza12 #26923 üzenetére
Én úgy tudom, tiszta váltóáramot kell kapnia a hangfalnak, elvileg nem lehet egyen összetevője. A + és - jelölés a fázishelyes bekötést szolgálja. Az erősítőben keresd a hibát, v. a szoba - hangfal akusztikájában ha a fordított bekötés estén frekvenciamenet eltérést tapasztalsz.
-
batagy
őstag
válasz
geza12 #26879 üzenetére
"Az ST-GT350 is jó kis tuner."
Én Technics mániás vagyok, és bár tudom, hogy a hangjuk kivetnivalót hagy maguk után, de gyerekkori emlékek miatt még most is megvan egy csomó Technics cuccom.
Viszont az ST-GT350 tunerrel kapcsolatban nem ezt gondolom. Szerintem az ST-GT350 egy igen gagyi tuner. Nekem volt az ST-GT350, jelenleg is van ST-GT650, és volt egy Sony ST-SE520 tunerem is. Az ST-GT350 meg se közelíti a másik kettőt , nagyon gyenge az érzékenysége és a sztereó pilotjel érzékenysége is. Ezt nem műszaki adatok alapján mondom, hanem saját tapasztalatból, régen nagy FM mániás voltam és mindig a Szlovák rádióadókat vadásztam. Az ST-GT350 sokkal nehezebben vette az adásokat és szinte mindig monóban, míg a Sony vagy az ST-GT650 sztereóban fogta ugyanazt. Szóval nekem az ST-GT350 csalódás.
Az ST-GT650 más kaliber, de annak meg a hangszíne nem tetszik, nagyon színezett.
A Sonyt azóta is sajnálom hogy eladtam, mostanában akarok egyet újravenni.SZERK: azt elfelejtettem írni, hogy az ST-GT350-t tavaly 7000 Ft-ért adtam el, még csodálkoztam is rajta hogy annyit adtak érte.
-
Skyhunter
őstag
válasz
geza12 #26873 üzenetére
Konkrétan ennek a hirdetésnek a gazdájával kokketáltunk, de hallgatok rátok, letettem róla.
A túlárazásnak az is oka lehet, hogy az eladó az első tulaj, eredeti magyar nyelvű kezelési utasításai, dobozai megvannak, (élőben nem láttam), de leírás alapján a hangfal makulátlan állapotú....
-
Diablo18
senior tag
válasz
geza12 #26861 üzenetére
egy kérdés???
80 k ból hol lehet jobb cuccot venni
nézitek az árakat egyébként vagy csak hasamra ütök... ?
mert ha én szét nézek hát nem találok dolgokat1 pár hangfal mérettől függetlenül stb
30 tól 60 ig és még továbberősítők 30 -40
deck 15-20 körüleq 15-30
ETc...
nem tudom 80 ból hogy lehet 1általán kihozni 1 rendszert manapságde ha ti mondjátok,biztos úgy is van , kérném segítségeteket hogy hol lehet ilyen jó áron beszerezni 1 hifi rendszert (80 alatt v 80 ért valami hiper szupert)
-
törölt tag
válasz
geza12 #26754 üzenetére
Egyik se lenne melléfogás, de a legérdemesebb az ION Obelisk, mert abból zene szól (még a Jamo-val a hátán is). És még egy előnye is van, az hogy nincs rajt hangszínszabályzó...
(#26756) Tamoo: A látványos magastartomány érdekében a Pioneer hajlamos kissé vékonyka hangú lenni, inkább valami kövér állódobozzal illenének össze. Inkább a Muse az ELAC-hoz. Meg egyébként is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #26750 üzenetére
Ionra szavazok.
De Naimhoz semmi köze stílusban. (annyiban egyeznek,h zeneibbek az átlagnál) Nincs hangszin? Sztem ez csak előny, nem kell kikapcsolót beiktatni a jelútba. Elsőre finomkodó, CA után, aztán egyszercsak nicns kedved mást hallgatni. Onnan merem véleményezni,h kapcoslását hallottam, utánépítettben.
Több rotel elő-végfok kapcoslásit átnéztem, nem nagyon találtam, mi az előnyük (a külön tápon kivül) az integráltakkal szemben. Aztán persze, hangban lehet jobb.
Egyébként gombhoz kabátot?Eisa csak rossz hir,mert gyártónak pénzbe kerül, fejlesztés helyett, értéke meg nincs. Nem toroid miért lenne hátrány? Bármilyen trafóból lehet jót csinálni.
-
Dorian
félisten
válasz
geza12 #24678 üzenetére
Természetesen, a hangfalak átkábelezése, tuningolása az első lépés.
(#24680) AMDFan:
Ez egyszerűen nem igaz. Egyértelműen hallhatóan jobb (nem ízlésben és hangszínben más) hangot kaptam a jobb kábeleimmel. Sőt, a most kipróbált Valhalla IC-vel még jobb lett, de ennyit én sem hiszem, hogy költök erre a dologra. -
AMDFan
addikt
válasz
geza12 #24678 üzenetére
Így van.
Ez itt a ~300e Ft-os Klipschem belső kábelezése:(#24679) Patice: én csak segíteni akarok nem vitatkozni. Hidd el, ezeknél a hangfalaknál amiket a boltban megveszel 2-300 ezer forintért, nem lesz szűk keresztmetszet ha bármilyen értelmes kábelt használsz. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem azt mondom, hogy más kábellel adott esetben nem fog másképpen szólni a rendszered.
-
Colos1
őstag
válasz
geza12 #23744 üzenetére
Kértem abból is, de eddig nem próbáltam ki, mert valahol azt írták, hogy instabil lehet. Most betettem, és tesztelem. Kicsit mintha erősebbek lennének a mélyek, de a magasai ennek sem olyanok, mint a 2604 -nek
Sajnos elég kényes vagyok a magas hangokra, mert az átlagnál kicsit magasabb frekvenciáig hallok.
-
7294
csendes tag
-
törölt tag
válasz
geza12 #22878 üzenetére
Persze, eget rengető különbség a jó és a rossz hangú kábelek között van, de eléggé érezhető általános különbség van a sodrott és a tömör vezetékek között is. Ezért utaltam arra, hogy Type4-et (vagy Type2-t) inkább olyanok vegyenek, akik szeretik a tömör kábelek hangját, ugyanis a jelek szerint az emberek zöme inkább a sodrottakat szereti. Én inkább a tömör kábeleket szeretem, ergo nyilván a véleményem ilyen szempontból pozitívan elfogult a Type4 felé. Tehát én erősen javaslom ennyiért, de vannak mások, akik inkább mást javasolnának ennyiért, megint mások meg azt mondanák, hogy hülyeség a Type4-et javasolni (na most nagyon okosat mondtam).
Objektívebb az arra való utalásom, hogy a több évtizedes karrierjét nem véletlenül érte el a típus, annak ellenére, hogy hifi/audiofil szaklapok tesztjein nem nagyon szokott kifejezetten kiemelkedő minősítést kapni, inkább jóra vagy erős közepesre szokták értékelni. (Azt véltem észrevenni évtizedek alatt, hogy ez is jellemző a tömör vezetékekre, azazhogy hogy ritkán kapnak hozsannázást a teszteken, de aztán valahogy mégis sokkal több ideig vannak a piacon, mint jónéhány, ideig-óráig felkapott, szenzációsnak ítélt sodrott társuk.)(#22879) bajnokpityu és (#22878) geza12: Az is jóféle vitatéma, hogy megéri-e a kettős kábelezés, jelen esetben erre azt mondanám, hogy a Type4-gyel érdemes lehet kipróbálni, mert nem sokkal drágább, mint a Type2, és ha az ember nem akar bikábelezni, még akkor is dönthet a Type4 mellett a Type2 ellenében, mert esetleg szimpla kábelezésben is a Type4-nak jobb a hangja (tapasztalataim szerint jobb).
-
törölt tag
válasz
geza12 #22876 üzenetére
Tény: régi, legendás márka.
Vélemény: általában elég jó ár/érték arányú kábeleket gyártanak, és ami nekem különösen szimpatikus: szeretik a tömör eres vezetékeket, talán több is az ilyenjük, mint a sodrott.
A hifiben természetesen minden vitatott, minden ellen vannak vélemények pro és kontra, én a Type4-ről úgy tartom, hogy nagyon megéri az árát, az árkategóriáján belül nézve szeretem is a hangját, és nyilván nem véletlenül áll a Type2 és Type4 mögött több évtizedes karrier. Kritizálni elsősorban olyanok szokták a hangját, akik a sodrott vezetékeket szeretik. -
bkercso
nagyúr
válasz
geza12 #22245 üzenetére
A DAC-os topicban is erről beszélgetünk: a jitterről. A gépházban lévő zajjal az a legnagyobb probléma szerintem, hogy jittert okoz. Tehát ne hallható síístergésre gondolj (bár gagyibb eszközöknél az is lehet), hanem a digitális jelek időzítése lesz pontatlanabb, így maszatosabb lesz a magastartomány és a háttér.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #22029 üzenetére
továbbra sem győztél meg,h a felépítés fontosabb,mint a hang.
"belselye"látom észrevetted- csak akkor kezd el érdekelni valaminek, ha hangban előtte bizonyított. és nyilván kipróbálnám,mert márkát nem utasítok el.és még mindig nem cserélném le ezekre a HKkra,v denon 1500asra a rotit.2000es denonnál már meginognék, de csak azért, mert mig az 1500asat nem nagyon dicsérte cimbi, a 2000esre azt mondta,hogy jó hangú.
de sztem zárjuk le, okoskodunk a semmiről...
-
-
geza12
aktív tag
válasz
geza12 #21880 üzenetére
Hát a JRC2114D szerintem még annyira se jött volna be.
Az OPA2107 eddig amiket olvastam mindenkinek nagyon bejött, de majd máskor talán kipróbálom. Az OPA2134 az 1200ft nem 5090ft aztán majd látjuk, de inkább hallom hogy nekem tetszik e vagy sem.
Voltak még alternatíváim Pl az OP275 ,de az nemvolt, de az is jó állítólag.Más...
A bikábelezéshez , nagyon érdemes lenne BIWIRE kábelt használnom? vagy jó a 2 külön álló is.
Elég jó kábeleket használok és ,nem szeretném őket színesfém hulladék árban értékesíteni , mert úgyse kellene senkinek. Neotech 1440-esen töröm a fejem ami szintén egy elég jó kábel.
-
eclipse006
őstag
válasz
geza12 #21880 üzenetére
Köszi!
Nem gyári, eredetileg LM833N volt oldalanként, Azokat cseréltem ki ezekre, tokkal. Ezeket az OPA-kat a Texas oldaláról rendeltem, mintaként, így ingyen volt.
Persze azt röviden leírom, hogy az OPA2107 előtt még megrendeltem jó drágán a 2132-est ami hasonló a 34-eshez amilyet rendeltél. Nos az nagyon nem jött be nekem hangilag, de persze ez nem azt jelenti hogy neked is rossz lesz. Egyszerűen az én rendszerembe nem passzolt.Speeedfire: Ha ott is árulnak 2,5mm-est szerintem olyat kéne venned.
-
L4D1K
őstag
válasz
geza12 #21802 üzenetére
Szia, nekem is egy hivox által tuningolt CA 340A erősítőm van. Csak jókat tudok mondani róla. Én ebből indultam ki anno [link], illetve utána jártam és érdeklődtem hozzá értő emberekről amit csak lehet, végül találtam egy 0km es szépséghibás példányt, amit gyakorlatilag a vásárlás követő 1 órán belül elindult hivox felé. Elsőre talán talán felelőtlenségnek tűnik, de végül is ezzel raktam le a mostani rendszerem alapját.
Nem tudom, hogy ha összeeresztenénk mondjuk bajnokpityu Roteljével, mennyire maradna alul, de az árát mindenféleképpen megéri sőt!
Ami hátrányt amit eddig olvastam róla, az az hogy nehezen hajtható, alacsony érzékenységű sugárzóknál elfogy az ereje, bár én a 87dB es cav-omnál nem vettem észre.
"De sokan nem pártolják és rohadtul értékét veszti az erősítő eladásnál mert nem eredeti."
Szerencsére nem így van, egy jó tuning hozzá ad az értékhez és nem elvesz belőle
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #21811 üzenetére
kérdezz meg hozzáértőt.
bikábelben nem nagyon hiszek,de ha csak ez lenne a bajom valamivel,akkor az erősitő oldalán kettészedném a kábelt.Python:köszönöm
Az egyik rotit,meg ha valaha eladom, és még kérni fogod, Tied, írásba adom
Azért még reménykedem,h a klónom labdába fog rúgni, és így lesz.
Olyan felépítésű, amiben hiszek: kevés,de jó minőségű alkatrész ügyes kapcsolásban. -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #21805 üzenetére
háát, sztem felépítés alapján balgaság itélni,mint már említettem miért.
nem akarlak győzködni,de marketing oldalról nézed a hifit, a hifi meg nem árral arányos.sőt.
hasonlóan súly alapján,vagy A AB D osztály alapján,tápok száma alapján, stb...
kiragadva 1-2 jellemzőt nem sok értelme van akár minőségi osztályba sorolni. tény, hogy mindben van igazság,de azért messze nem annyi,mint ahogy előadodnem szeretném vállalni a felelősséget,h olyan tanácsot adok,ami nem nyerne,de hallatlanba nem cserélném el egyik 2rugós uj sztereora sem a rotimat.valszeg utána sem.1 oka lenne,hogy megtegyem, hogy van egy tartalék rotim
a dunaudio a30-hoz van köze Zolinak, de ez is inkább marketing szülte készülék, mint vetélytása egy tuningos CAnak,v rotinak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #21802 üzenetére
hu,hát ez nem igy van.úgy láttam, kifizetik a tuningot,annak értéke nem csökken jobban,mint a cucc értéke. az erősitők zömének évek alatt elmászik pl a nyugalmi árama. hasonlóan igénylik a karbantartást,csak ritkábban,mint az autók.tápkondik is ki tudnak száradni.
másik, meg,h a tuningok nagy része visszaállítható.IEC csati meg csak jó,ha kerül rá a hátára.erősítő tuning sztem egyértelműen Hivox.eleve olyan garit ad,hogy ha nem elég nagy a változás,nem kell fizetni. nekem is felmerült,h inkább vegyünk drágább erősitőt, de egyrészt a tuninggari elég meggyőző,másrészt meg itt konkrétan megigérte Zoli,h rá nem ismerek.CA340nél és rotelnél a tuning nem csak annyi,h odébb hangolja a hangszint
-
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #21800 üzenetére
azért nem pite,amikor bemégy a boltba,és a 180rugós-a boltban levő legjobb- erősitő gyengébb a sajátnál.(azonos hangfalak,kábelek) v áthozza haver,hogy sztem mennyire jó,és látszik az arcán a megdöbbenés,h tuninggal együtt is harmadannyiba kerülő cucc csúnyán alázta a neves cuccát.most már okosabban,nem nevesitem
erősitőnél sztem a legjobb recept az egyszerű,de ügyes kapcsolás, minél kevesebb, és jobb,és összehangolt alkatrészekből.pl gainclone lehet mindet leverné,amiről most beszélünk, hirek szerint. fél maréknyi alkatrészből.
-
törölt tag
válasz
geza12 #21794 üzenetére
Az EISA-díj a hangminőségre vonatkoztatva nem sokat jelent.
Én általánosságban véve nagyon szeretem a Rotelek hangját (persze minden alól van kivétel), de a Cambridge A500 annyira jól eltalált gép a saját kategóriájában, hogy nehéz dolog felülmúlni ugyanannyiba vagy kicsit többe kerülő erősítővel. Külsőleg elég randa, de a hangja nagyon eltalált, és ereje-tartaléka is van. Ezért mondom, hogy biztosra csak akkor mehetsz, ha az adott versenytársat magadnak meghallgattad, és jobbat tetszett. Vagy veszel egy sokkal drágábbat, akkor megint viszonylag biztosra mehetsz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
geza12 #21794 üzenetére
nem saját véleményem,mert egyiket sem hallottam,de egyéb fórumok alapján a rotinak jobbnak kell lennie attól a CAnál.a 340es CA volt állítólag a valaha gyártott legjobb CA.tuningolt állapotában a 340es állítólag veri a nagy tesókat.
rotik alapvetően meg ugyanazt a kapcsolást használják,csak a felhasznált alapanyagokban van difi.pl a 02es jobb,mint a 01es,nem csak a távirányitónyival.
mind a 340est mind az összes rotit ajánlott tuningolni, igy eleve a tuningolt verziót hasonlítanám.
a tuningos 340CA kb 1 szinten van a tuningolt rotimmal(én utóbbit jobbnak gondolom még a 340esnél is, de ez már szórás,izlésen belül van)
-
törölt tag
válasz
geza12 #21792 üzenetére
A két erősítő kb. egy szinten van (árban is), más erényekkel, más hibákkal (leegyszerűsítve: talán a Rotel egy kicsit szebb, a Cambridge egy kicsit "több"). Csak akkor cserélj, ha a saját rendszeredben alkalmad van kipróbálni, és utána azt gondolod, hogy a Rotel hangképe jobban tetszik. Egyik sem kifejezetten a feljebb lépés eszköze a másikhoz képest, mert mint mondtam, kb. egy szint.
-
Oibacsi
őstag
Mivel az enyémet nézted ki, nem kampányolok.
Iszonyat kényes a kábelre és a hangfalra, bár inkább a kábelre.
A 2,5-es villanydrót szépen visszafogja a legfelső magas tartományt ahol egy picit kiemel, így kellemes. Valamint a nagyon rossz minőségű felvételeket nem szereti, de pl. Kispál, Chris Rea, The Police, Quimby kiválóan szólnak, de pl. a Tankcsapda nagyon "mosott"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest