Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sordoran

addikt

Sziasztok!
    Belefutottam ismerősnél egy komoly hibába, és bár nem biztos, hogy HDD-t érinti, de megpróbálom erről az oldalról körbejárni először. Szóval röviden a történet:
    Ismerős régebbi IDE-s HDD-je eldobálta a windows-t, unszolásomra felraktak egy HD Sentinel-t, ami 35% kondíciót jelzett, így vetettem vele egy újat, WD10EZEX SATA3-as háttértárnak, van egy régebbi SATA vinyója, az 100%-os, 250 GB-os így az lesz rendszer. Ma lementem, hogy beszereljem, IDE HDD-t kikötöttem, kivettem, helyére beraktam az újat, így 2db SATA vinyó volt benne, elindítom és semmi. Állapot LED jelzi, hogy áram alatt, ventillátorok pörögnek, de a BIOS se jön be. Ezután kikötöttem az új HDD-t, csak a régi SATA-sat hagytam benne (az működik, használta az IDE-s mellett) de így se jött be a BIOS. Visszadugtam a SATA-sat, így bejött a BIOS, végignéztem, semmi értelmes beállítást nem találtam, látja az IDE és a régi SATA vinyót is. Ezután kikötöm IDE, be az új, és megint nem jött be. Végül lekötöttem az összes vinyót, így se jött be már, és már az IDE visszakötésével se. Így felmerült az alaplapi hiba már, kérdésem, hogy kizárható-e így a HDD probléma? Próbálnám a ACHI beállítást nézni, mi újság, de már be se jutok ugye BIOS-ba, holnap még bűvészkedek vele, ugyanis egy új memóriát is raktam bele, bár azt is ki vettem, de még nem próbáltam minden variációt. :U

Új hozzászólás Aktív témák