- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
FerNandor #86663 üzenetére
"Mosógép szaggatja a ruhákat" témakörre a végleges tuti megoldás a gépcsere. Ideiglenes megoldásnak jó lehet a mosózsák használata, kb. minden ruhát zsákban kell benne mosni.
A mi régi mosógépünk is tépte, szaggatta, kirojtozta a ruhákat, de nem mindent és nem mindig. Fájó szívvel megváltunk tőle. -
garga01
őstag
válasz
FerNandor #86663 üzenetére
Ne a ruhákkal mossátok az evőeszközt
Viccet félretéve, húz körbe az ujjad a dobban lévő bordán (műanyag alkatrész), nincs esetleg gyártási hiba/sorja rajta?
Illetve világíts be telefonnal/zseblámpával, nem jött ki esetleg melltartó fém merevítője? Pont átfér általában a dob lukjain és szépen be tud akadni a fűtőszálba. Jártam már így, hogy az okozta a furcsa hangját a gépnek, el tudom képzelni h abba akadnak a ruhák be. -
Nagya21
addikt
válasz
FerNandor #71031 üzenetére
Hali!
Ilyet vittünk tegnap anyósnak, mosogat.......
BOSCH SMS 25 AW 04 E mosogatógép - MediaMarkt online vásárlás
Üdv Nagya -
7Heads Drago
veterán
válasz
FerNandor #70286 üzenetére
hozzátettem a föld megmentéséhez
Sokkal inkább ha mondjuk nem mész el Horvátországba nyaralni, vagy a motorolajat nem a csatornába öntöd. Egyetlen egy fogyasztási cikk se azért van hogy megmentse a földet. És ebbe beleértem a napelemet és az E autót is. Jelenleg a profit a legfontosabb. A többi az bla-bla. -
Thoty
senior tag
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
FerNandor #67121 üzenetére
Szerintem az sem mindegy, mennyi cuccot pakolsz az ajtóba. Az enyém általában olyan 60-70 foktól felfelé már megáll, nekem ez így jó. De a lábakkal biztos lehetne állítani. Az ajtó zárását adott esetben akadályozó, másik esetben meg elősegítő mechanizmus nekem tökre bejön (olyan 15-20 fokban megáll, ha lassan csukod be, aztán ha rásegítesz, akkor meg okosan behúzza magát). A sípolás is jópofa, bár arra eddig talán kétszer ha szükség volt, de akkor jól jött.
De hogy felment az ára, basszus...
-
salapp
addikt
válasz
FerNandor #60382 üzenetére
Van a hétvégi telek pincéjében egy. Jónak tűnik. Kulturált a kezelés, a kijelző, nem zörög, két ventilátor sebesség is van. Az alacsonyabb sebességen nem zavaró a hangja (mondjuk hálóba nem tenném.) Van mellékelve egy cső, amivel folyamatos üzemben lefolyóba, összefolyóba közvetlenül be lehet vezetni a kondenzvizet.
Szimpatikus, hogy lehet beállítani tartani kívánt relatív páratartalmat vagy van ruhaszárítás funkció, olyankor maxigázzal dolgozik, hogy mielőtt megszáradjon a teregetés. -
ANDROID???
addikt
válasz
FerNandor #57376 üzenetére
Az előd mutat a kijelzőjén 67% páratartalmat, ez 51-et.
Az előd, ha érzékelte a beállított 65%—ot, akkor alá szárította a levegőt, utána lekapcsol. Majd amikor feljebb ment 65 fölé, újra bekapcsolt.
Ez csak zúg-zúg-zúg.
Arra gondolok kifogtam egy hibás példányt. 🙄Egyébként ez az újabb kicsivel nagyobb pofásabb, talán mintha galkabb lenne.
-
törölt tag
válasz
FerNandor #56116 üzenetére
Nem is kell azt törölgetni, mi sose szoktuk, és még makulátlan. Csak majd a későbbiekben évente kb. tisztítani, és néha egy 90 fokos mosást is csinálni. A WP-nél annál sűrűbben, mert nemrég csekkoltam az ismerősét, ami 3 éves Whirlpool felültöltős, és már fel van hólyagosodva a tető rajta egy ideje. Annál minden mosás után le kellene pattintani a mosószer adagolót, hogy kiszáradjon rendesen. Meg elmosni, mert bele volt ülepedve a mosószer és öblítő keveréke, pedig nem szokták túltölteni, amint azt a WP szerviz vagy üfsz. mondja.
-
Piftuka
veterán
válasz
FerNandor #56104 üzenetére
Hozzátéve, hogy nekem személy szerint nem hiányzik ez a funkció. (Két "extrának" amúgy külön visszajelzője van azért; a plusz, külön öblítésnek, és még egy másiknak - talán "csepegtetés" -, amelynek nevére most nem emlékszem.)
Számomra az a lényeg, hogy miután elindítottam a mosást, tudjam, hogy mikor jár le.
Ahhoz pedig elegendő az idő visszajelzése.
-
Piftuka
veterán
válasz
FerNandor #56084 üzenetére
Az öblítő illatának hiánya nem biztos, hogy hiba. Talán jobban átmossa a ruhákat, mint az említett másik gépek. Hasznos akkor, ha valakinek a bőre érzékeny a hagyományos (nem "sensitive") öblítőkre.
Nekem elöltöltős Electrolux gépem van, és csak éppen annyira érezni az öblítőt a ruhákon, amennyire szükséges.
A mosási fázisokat viszont a legjobb tudomásom szerint nem jelzi. Ha megfigyeled, kicsit "pórias" az Electrolux mosógépek kezelőfelülete pár más konkurens (tipikusan LG és Samsung) mosógépekhez képest.
Írja, hogy mennyi ideje fut a mosás (avagy mennyi idő van még hátra), és annyi.
-
-
BB9000
senior tag
válasz
FerNandor #55911 üzenetére
EMAG: "Termék használati jelek nélkül, sérült csomagolás, enyhe horpadások a termék bal oldalán."
Ez azt jelenti, hogy szállításkor leesett és ráesett egy másik termékre, eközben alaposan benyomódott az oldala. Ilyenkor a szállítók igyekeztek a sérülést eltüntetni, a látható nyomait minimalizálni.
Hogy az esés közben mekkora sérülés keletkezett benne az lutri. Lehet, hogy semmi baja, de az is lehet, hogy komolyabb javításra szorul azonnal, vagy hamarosan. Az Emag nem arról híres, hogy ő lenne a leginkább ügyfélbarát gari-ügyintézéskor, tehát ha kijön a probléma, akkor várhatóan az átlagosnál többször kell nekik telefonálni és hangosabban kell velük kiabálni. Ha ez nem rettent el és az adott kedvezmény értéke nagyon csábító, akkor megveheted. Én nem keresem magamnak a bajt, ezért nem vennék az Emag-tól horpadt mosógépet. A MM-ból simán megvenném, mert ott normálisak a vásárlókkal. -
pjen
félisten
válasz
FerNandor #55875 üzenetére
Tényleg nem bántásból,de lehet azokat a ruhákat ki kéne már dobni.Volt már vagy 6 mosógép a családban,de egy se lyukasztotta ki a ruhákat.Most egy LG DD előltöltős mosó és egy Elux DD szárító van,de energómat komfortal kezdtük és mindent kimosunk benne a függönytől a paplanig.
-
polonic
félisten
válasz
FerNandor #55875 üzenetére
Nem kerül egy vagyonba az alkatrész. Kollégával cseréltünk lengéscsillapítókat a régi gépében. Nem emlékszem pontosan az árra. De szerintem nem volt 10 ezer Ft.
És mellesleg könnyen szerelhető volt.
Azért érné meg, mert remélhetőleg tényleg igaz a 20 évre tesztelnek szlogen. -
Csabroncka
Topikgazda
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
FerNandor #55339 üzenetére
Mosásnál a vízen nem lehet spórolni, erre ha találtak is ki takarékosabb megoldást, nem jó, legalább is koszos ruhákra nem.
Vízmelegítés nagyon nem változott, így azon sem lehet nagyon faragni.
Min lehet spórolni? Alapvetően azzal, hogy 40 fokon hosszabb (hosszabb programokkal) ideig mosod a ruhákat hatékonyabb villanymotorral és aktív enzimes mosószerrel.
A legtöbb gépen a mosási időt/hőfokot a programokon belül lehet menedzselni és rövidíteni. A legtöbb gép a fuzzy logic révén számol a töltettel és automatikusan rövidít, ha 5 kilós programba beraksz 2 kiló ruhát pl.
Mi csak tisztításkor mosunk 90 fokon, a fehérek közül a törölközőket, konyharuhákat mossuk 60 fokon, a többi 40.
Az áztatás funkció nekem is hiányzik, Mielen van
-
törölt tag
válasz
FerNandor #55330 üzenetére
Ugyanannyi az átlag vízfogyasztása a miénknek is, mint az EW6T3262H -nak, és ~ 8év alatt fel sem merült nálunk, hogy emelt vízmennyiség kellene, szvsz. A normál pamut programot használjuk szintén, és 1-1,5 óra az átlag mosási idő, bár egyébként sem lóverseny, hadd mosson nyugodtan. De semmiképp nem 3-4 óra, meg miért pont az eco módot használnád, ha sietős a mosás?
A Time Managerrel már mosás előtt csökkenthető a mosás idő 5 fokozatban, amint a videóban is látható, de ha nem teszed, a gép akkor is módosítja magától pár perc után, a szükséges minimumra a súlyérzékelés alapján. Az energiafogyasztástól meg végképp nem kell aggódni, ami 0.68 kWh/mosás. -
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor #55338 üzenetére
Nézem a használatit: [link]
Összehasonlítottam a mostanival, ha valakit érdekel.
Képek:
[kép]
[kép]
[kép]
Nem tudom, melyik programot szoktuk most pontosan használni, de nekem max 1.5 óra program rémlik. De a whirploolnál is 2.5 óra egy 60 fokos teljes pamut program. Szóval nem bajos ez, véleményem szerint.Az mindenesetre meglepett, hogy az inverteres elux 2.35kWh-ot fogyaszt egy 90 fokos 6kg pamut töltet mellett, több, mint 4 órás a program és 85l a vízmennyiség.
Ezt akkor úgy kell érteni, hogy 2350W óránként,, 4 órás programnál 9000W felett van? Vagy valamit félreszámolok? Vagy mi ez, egy minireaktor? -
peppe79
senior tag
válasz
FerNandor #55330 üzenetére
Hát...a mostani, víztakarékos mosógépek - pamut - programideje, teljes töltettel, már nagyon nem 70-80 perc.
Például, az általad említett Electrolux EW6T3262H, 60 fok pamutnál, eco módban (43 liter vízfogyasztással) ~4 óra alatt, normál módban (85 liter vízfogyasztással) ~3,5 óra alatt fut le. A programidőket megtalálod a használati útmutatóban.
60 fokos pamutnál, 70 perc alatt az én - "papíron" - 8kg-os, elöltöltős Siemens mosógépem is legfeljebb csak gyorsprogramon végez, viszont akkor 5 kg a max ruhatöltet.
-
Ispy
nagyúr
válasz
FerNandor #55318 üzenetére
Szerintem ezeken kár agyalni, a 200k-ig minőségben nagy különbségek nincsenek, mindegy melyiket veszed, talán a rohadós wh-t kivéve, igaz nekünk is rohadt, de azért leéretségizett nálunk a gép (pár szervizelés mellett). Azt vedd, amelyik tetszik és tudja, amit szeretnél, AEG/Elux/Bosch/Beko tökmindegy, mindegyikre lesznek negatív vélemények és pozitívak is, mindegyikre lesznek horror szerviz történetek és pozitívak is, kb. egykutya mind.
-
Teaway
veterán
válasz
FerNandor #55318 üzenetére
„Továbbá itt pl egy nem éppen olcsó AEG-es vélemény”
Ja, alatta meg kb. minden hozzászólás azt írja, hogy az A+++ gépek egy pohár vízben mosnak
Ezért ha teheted, akkor mindent emelt vízszinttel mosol és öblítesz, vagy ha a kinézett gépen nincs ilyen lehetőség, akkor a baba- vagy a sensitive programot választod, azok elméletileg több vizet használnak. -
törölt tag
válasz
FerNandor #55307 üzenetére
Sajnos Az akció időtartama: 2020. március 03. – július 31., tehát aki addig megvette, csupán a regisztrálási határidő van kitolva augusztus 21-ig.
-
törölt tag
válasz
FerNandor #55301 üzenetére
AEG/ELux/Zanussi, ezeknél egész más a mosószer adagoló rész, ezért nincs ilyen ajtó rozsdásodás, a miénk már ~8 éves, és nem rohad. Öblítőben áztatás funkciót nem tudok, de még normál áztatás programról sem.
Csak ahol a tetőben van ez elhelyezve, mint a Whirlpool és társainál(WP, Fagor, Candy, stb.,), úgymond az olasz vonalas gépek. Azoknál van ilyen rozsdásodás. Most láttam egy majdnem 3 éves WP-t, és annak is már 9-10cm átmérőben fel van hólyagosodva a teteje. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
FerNandor #55303 üzenetére
Én eluxot vettem és ajánlom, de minőségben a Miele nyomába sem ér. Akkor 4 évre kiterjesztett gari volt hozzá. AEG Zanussi Elux valamelyik amire a több garit adják, a WP-t és fagort felejtsed el a régiek is rohadnak és az újak is!
vagy... veszel egy használt felültöltős Miele-t (pl jó állapotú W150 akár garival)
-
farkas-j
őstag
válasz
FerNandor #52137 üzenetére
Ha állati szőrre kell és van szőnyegetek is, akkor olyan porszívót vegyél aminek motoros forgókeféje is van. Kiegészítésnek egy jobb lézeres robotporszívó beszerzése is szóba jöhetne ha van rá kereted. Ezzel napi rendszerességgel csináltathatsz egy alaptakarítást ami ugyan nem összemérhető egy alapos takarítással, de hihetetlen, hogy mi koszt össze tud szedni. Most van egy profi porszívónk, de csoda jó mellette kiegészítésnek a robotporszívó!
-
válasz
FerNandor #48525 üzenetére
Én Pécsen használom.
Csak hűtőben tárolom, és havonta cserélem a szűrőt.
Csak teához és kávéhoz használjuk.
Mivel brutálisan kemény a víz Pécsen és környékén, ezért érezheted finomabbnak/édesebbnek.
Mivel nagyon kemény itt a víz, ezért olyan sokat nem tud lágyítani rajta egy átfolyás alatt, ez miatt nem kell aggódnod, viszont egy szűrőbetét itt csak 50-60 liter vízre elegendő. -
BBéci
legenda
válasz
FerNandor #48525 üzenetére
Csapvizet natúrban én sem iszom, mert sokszor olyan kellemetlen szaga van, hogy az elmosogatott és megszáradt tányéron, poháron megérezve felfordul a gyomrom.
Sokáig Brita kancsót használtunk, 9-10 éve Laicára váltottunk, de szinte alig ittuk, csak főzéshez, kávéhoz, teához alkalmaztuk. Aztán átálltunk a Coffee & Tea szűrőbetétre, annak vize remek a hidegpárásítóba is, mert jelentősen csökkenti a víz keménységét. Cserébe gyorsan, 3-4 nap után nyálkásodik, ha nincs hűtve.(#48529) Fr3eWar
Nyilván, ami egyszer még elnézhető, a harmadiknál kényszert éreztem, hogy rákérdezzek. -
qqzs
őstag
válasz
FerNandor #48521 üzenetére
En ugy jutottam el ehhez az infohoz hogy olvastam a lagyitott vizrol amit haztartasokba szoktak berakni hogy nem szabad inni es hogy miert , mert a asvanyi anyagok hianyatol lagyul a viztehat ha azt innad hianybetegsegek keletkezhetnek. Akkoriban alandoan spontan izomgorcseim voltak asitaskor meg nyujtozkodaskor es mindig azt mondta a doki egyek magneziumot amitol elmult par nap alatt, es akkor gondoltam utana nezek mit szur a britax ami azert az egyik legjobb. Vettem vizkemenysegmerot, pl akvarisztikai boltban es hat eleg lagy a viz szures utan. Ekkor talaltam a BWT-t ami magneziumouzza a vizet. Meg figyelek asvanyianyag potlasra. De persze lehet nalam alltak csak rosszul a csillagok es ez jott ki belole
-
mephi666
nagyúr
válasz
FerNandor #48514 üzenetére
na erről nem is hallottam: laica kancsónk van, kezdőcsomag viszonylag jó árban volt, időszerű lenne szűrőt rendelni bele, de elrettent az ára... jó ez a tesco-s kancsó+szűrő is? (csapvizet nem nagyon iszok, mert van valami gusztustalan utóíze, amit a kancsó jól kiszűrt) a 333ft-os szűrő elég bestbuy
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor #48462 üzenetére
Közben visszakerestem és megtaláltam ezt a hsz-t: [link]
Úgyhogy valószínű én is inkább ilyenbe "ölöm" a pénzt. Akkor legalább elvileg a zuhanykabin se fog 2 nap után úgy kinézni, mintha nem lett volna takarítva soha.
Van azóta ilyen víztisztító berendezéssel kapcsolatban új infó? Tipp, ötlet stb?
-
zoltan6
addikt
válasz
FerNandor #26226 üzenetére
Nekünk Gorenje VS 110W van,megvagyok vele elégedve,gyárilag adtak hozzá valamennyi fóliát is.Én aliexpress-ről szoktam rendelni hozzá fóliát 2000ft körül van amikor akciós,de most volt a lidlbe is akciósan 2x3méter 2000ft-ért.
Az 1 tekercs 5 méteres nekünk 4 tagú családnak 2-3 hónapra elég szokott lenni,elég sokat fagyasztunk havi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged