- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #92639 üzenetére
Most is jó.
-
Grande Ale
őstag
válasz
garga pista #92595 üzenetére
Ez gondolom nem egy olcsó dolog, vagy nem vészes?
-
válasz
garga pista #92588 üzenetére
Ha így lett volna ennél a Gorenje hűtőnél is, akkor nem romlik el 5 év alatt
Maga a kompresszor tuti megy, mi a gázra gondoltunk hogy az szállt el, de a szerelő szerint nem...
-
válasz
garga pista #90545 üzenetére
Szia!
Az normális, hogy a program végén (40 fok pamut) az öblítő rekesz tele van vízzel?
LG F2WR709S2W a típus.
Köszönöm.
-
válasz
És ez szerinted jó lehet?
[link] -
válasz
Köszönöm
.
-
válasz
garga pista #90543 üzenetére
Köszönöm. Én is a második mellett gondolkodom. Az plusz pár tízezer forint nem oszt, nem szoroz már. Ráadásul annak a használatijában írják, hogy áramszünet esetén ott folytatja, ahol abbahagyta, ha minden igaz.
Nekem ez az Electrolux, ami most van kicsit csalódás. Az nyugtat csak meg, hogy anno még otthon melege programban vettük, így kb. fél áron volt. De az vérlázító, hogy egy kb. 5000 Ft-os csapágy miatt cserélni kelljen a teljes üstöt kb. 70ezer + munkadíjért.Ha esetleg ajánlanál másik konkrét típust, azt is szívesen megnézném.
.
Hol érdemes egyébként megrendelni? Plusz garanciát érdemes venni, vagy úgyis kifarolnak ezekből a biztosításos megoldásokból?
-
bence188
tag
válasz
garga pista #90531 üzenetére
Köszi!
-
betyarr
veterán
válasz
garga pista #90514 üzenetére
értem, köszi!
-
betyarr
veterán
válasz
garga pista #90512 üzenetére
maga a szűrő tudom, hogy kivehető és műanyagból van, de a foglalat, amibe belepattintod, az fém vagy műanyag?
-
betyarr
veterán
válasz
garga pista #90510 üzenetére
a szűrőbetétet fém vagy műanyag foglalat tartja? illetve, belül a zárható tető zsanérja alatt, belül van valamilyen műanyag rész? megtudod nézni?
opciónak nem rossz, köszi! -
válasz
garga pista #90398 üzenetére
Helló bocsi de ez hova megy?
Alulra a hőcserélő lamellak elé hogy ne egye oda bele magát a nedves por (mint nálunk hogy aztán sose lehet kitakarítani?)
Ez mekkora jó ötlet! -
BBéci
legenda
válasz
garga pista #88566 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk, ám az optikai kábelek csatlakozóinak végeit nem véletlenül aranyozzák. Azzal adnak a felületnek egy olyan bevonatot, ami a fényt a kilépés előtt nem zavarja meg. Ez természetesen a csatlakozó belső részére vonatkozik, de mivel bemártással viszik rá az aranyréteget, kívülre is jut belőle, ami ott valóban felesleges.
-
BBéci
legenda
válasz
garga pista #88515 üzenetére
Azzal megállapította, hogy nincs eltömődve, átjárható.
-
Dzsedáj
tag
válasz
garga pista #88086 üzenetére
Köszi. Sajnos ezek mind megtörténtek már korábban, de semmi
. Ezt az érintő részt egyelőre még neten se sikerült megtalálnom, hogy egyáltalán cserélhető-e külön.
-
feloman
aktív tag
válasz
garga pista #88093 üzenetére
Oké, köszi, akkor lehet a Beko lesz. A Homefort és a Hoover nem annyira ismert részemről.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
garga pista #87846 üzenetére
köszönöm a válaszotokat!
-
Csöves
őstag
válasz
garga pista #87811 üzenetére
A szárítógép kondenzvizét öblítő készítéséhez fel lehet használni?
Jelenleg ürítgetjük a wc-be. -
Vismajor01
addikt
válasz
garga pista #87688 üzenetére
Nekem 2 éves a gorenje hűtőm és tűzhelyem, semmi gondom vele.
-
user2
csendes tag
válasz
garga pista #87524 üzenetére
Köszi a megerősítést! 😀 Tegnap este meg is rendeltem.
-
user2
csendes tag
válasz
garga pista #87457 üzenetére
Köszönöm a tippet!
A Electrolux EW8H357S jónak tűnik, néztem is, egy bajom van vele, hogy 7kg a ruha, amivel meg tud bírkózni. Emiatt néztük még a EW8H368BE-t, nem sokkal drágább. Utóbbival kapcsolatban esetleg valami, ami miatt inkább ne, vagy vehető?garga: automata tisztítás alatt a kondenzátor automata tisztítását értem, de lehet, valamit félreértettem.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #87397 üzenetére
Még valami. Legutólsó műanyagos melóbelyem a Viniplast volt ,
6 évig, ha megnézed a cég termék szerkezetét láthatod, hogy PP től az ABS ig mindenléle műanyaggal dolgoztunk.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #87397 üzenetére
Nekem nem kell a műanyagokra rávilagítani. Még az átkosban hosszú éveket extrudáltam a tejiparnál, aztán részt kellett vennem Esztergomban egy 100 órás továbbképzesen, hogy művezető lehessek, hogy kijárhassak Sepsziszentgyörgyre az Unicalhoz extrúdert beüzemelni. Az MKM nél, a VSZM nél és a Belden nél lehúzott évekről ne is beszéljünk.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #87394 üzenetére
Akkor nem is tudom miről beszélünk. Nem igaz amit írok, hiszen bele ejthetek egy éles kést, ugye az nem előirás szerű használat. A rozsdamentesbe bele se akarsz menni. Akkor míből is kéne gyártani. A műanyag sérül, ha bele esik a kés, a korr anyag rohad. Mit is akartál mondani?
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #87392 üzenetére
Honnan Tudod? De tényleg nem kiforgatás, a fém belső is lehet ócska, a rozsdamentességnek is vannak fokozatai.+ lehett nem is korr anyag, csak valami bevonat.
Egyébként mint Nagya21 kolléga is írta nem a műanyag belső a gyenge láncszem. Olvass vissza, nem én írtam.
-
válasz
garga pista #87384 üzenetére
Ideális esetben a gyanta regeneráló só nem kerülhet be a mosogatótérbe.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #87384 üzenetére
Még sosem tettem sót mosogatógépbe.
Ennyi erővel a fém például megrozsdásodhat. Volt is rá példa. A koár megrozsdásodott.
"A hő hatására idővel porózussá tud válni bizonyos típusú műanyag."
Gondolom nem pont ilyen anyagból csinálják -
tomic
addikt
válasz
garga pista #87289 üzenetére
Tudsz pontos típust írni?
-
YAS-dude
őstag
válasz
garga pista #87237 üzenetére
Amerikai felhasználóktól lehet olyan tanácsokat olvasni, hogy pl hálózsák vagy kispárna szárításakor érdemes 2-3 teniszlabdát tenni a szárítógépbe, hogy azok fellazítsák az összecsomósodott töltetet. Lehet, hogy ilyen konkrét, specifikus esetekben van értelme, de hogy úgy általában pénzt nem adnék ilyen parasztvakításra, az biztos
-
garga pista
őstag
válasz
garga pista #87195 üzenetére
Erre vkinek ötletle? Vagy senki se használ szárítógépben ilyen labdát? (Az is infó h nem jó sok mindenre
)
-
Nagya21
addikt
válasz
garga pista #87161 üzenetére
HAli!
Gyerekeknél keskeny bekó van, duffla boholyszűrővel, de kell a hőcserélő elé egy szivacsszűrő is.
Most 4 éves lesz, valami elkezdett nyekeregni benne, mivel a gyerekek vettek +2 év garit ezért még garis volt, a szerelő 2 napon belül jött, egy csavar lazult fel, meghúzta,azóta kuss van.
Egyébként jó gép, nekem a szélesebb verzió van, most 6 éves, semmi baja nincs.
Üdv Nagya -
F-ECT$
titán
válasz
garga pista #87161 üzenetére
Szerintem tedni tudja, amit kell, csak kevsebb ruha fér bele. Viszont ahogy nézem, ez "csak" 10 cm-rel kisebb, mint a normál méret, szóval olyan sokat nem nyertek vele. (Bár azt is tudom, hogy néha 1 cm is számít a szűk fürdőkben, nemhogy 10.)
-
válasz
garga pista #87107 üzenetére
Köszönöm az infót
.
-
Vismajor01
addikt
válasz
garga pista #86960 üzenetére
Köszi szépen!!
-
Vismajor01
addikt
válasz
garga pista #86960 üzenetére
Nincs ilyen egyiknél se, csak egy cső áll ki a falból azt szevasz. Ha üresre szippantjuk a szennyvizet akkor érezni is lehet a szagot egy ideig a háztartási helyiségben (Ahol van 6 lefolyó kiállás összesen)
Akkor veszek ilyet. A csőn lévő dugóra 32 van irva, ahhoz ez jó? J amost látom h jó is. Köszi!
-
Vismajor01
addikt
válasz
garga pista #86958 üzenetére
Az mi az? Beszerelheto utolag? Tuti nincs benne ilyen -.-
-
Teaway
veterán
válasz
garga pista #86918 üzenetére
Hasonló volt nálam is, a réginél elzártam a gázt, letekertem a csövet és vasba adtam a régi tűzhelyet. Utána odaépítettem egy konnektort hozzá. A újat meg bedugtam a konnektorba, meg rákötöttem a gázcsapra egy sárga flexi csővel. Garancia természetesen nuku, de 6 éve megy hibátlanul.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
garga pista #86918 üzenetére
Köszi szépen a választ @garga01!
Most volt itt a 1 gázszerelő, Ő azt mondta hogy 42 ezer Ft-ért köti át az anyaggal együtt, ha mát ott van az új. Elmondása szerint a gáznál a csatlakozó részt,/könyököt ki kell hozzá cserélni. A jelenlegi 25 év körüli lehet, akkor lett kb telepítve a jelenlegi gázsütő.
Electrolux LKK560205W sütőt mondtam neki ez most a terv.Én nem merek a gázvezetékhez hozzá nyúlni illetve lekötni még akkor sem ha lezárom.
Mi van ha letörik, vagy bármi és ott elkezd folyni a gáz?Viszont sajna az 50 cm szélességű kombi gáz / elektromos electrolux sütőknél nincs ez az öntisztítós pirolitikus / katalitikus verzió. Ennél van a Steambake funkció ami elvileg sütemény sütésnél hasznos..
Ha pirolitikust akarok, akkor új konyhabútort is kell vennem, mivel a jelenlegi azzal nem kompatibilis..... A sütőnek kihagyott rész 50 cm és nem 60 cm ami most úgy tűnik a szabvány. Csak a konyhabútor teljesen jó semmi baja, bűn lenne cserélni.
Mi történik egyébként, ha nem tisztítjuk a sütő belsejét folyamatosan?
Mennyire káros a sütőre nézve?
Magától is kiég gondolom ha 250 fokon sütünk benne...A jelenlegi gáz sütőnél nem volt tisztítva esetleg évente egyszer be lett fújva tisztítóval és ki lett törölve.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
garga pista #86915 üzenetére
Köszi szépen @garga01 és @Gömbike !
Kicsit most látom, hogy bonyolultabb lesz a dolog. Ugyanis egy villanyszerelővel oda kell vezettetnem egy vezetéket a sütőhöz. Mivel annál a falnál nincsen konnektor. Az amper szám megvan az biztos. Felhívom az electrolux beüzemelési szolgáltatást, hogy ilyet vállalnak-e? Bár van egy olyan érzésem, hogy ez nincsen benne a 40 ezer Ft-ba.
Illetve még a sorrenden gondolkozom.
Rá kell kötni a gázra, viszont a szállítók csak akkor viszik el a régi gázsütőt ha már le van választva a hálózatról, Ők nem nyúlnak hozzá.1.Kijön a gázszerelő, leköti a régit a gázról
2.Kihozzák a rendelt kombi gázsütőt, elviszik a régit.
3.Kijön a villanyszerelő kiépíti a csatlakozást és ráköti sütőt az áramra?
4.Kijön a gázszerelő és ráköti a gázra.Ez nekem nagyon körülményesnek és hosszúnak tűnik, mivel valószínű nem fog ugyan az nap ráérni az összes érintett.
Volt már valaki aki ilyen átállását csinált, gázról kombinált tűzhelyre?
Ha igen, hogy csináltad? -
st6969
őstag
válasz
garga pista #86892 üzenetére
Akkor az "edényfelismerés" nem egy prémium funkció. Ezt tudja az enyém is (legolcsóbb Ikeás, ~14 évvel ezelőtt vettem). Ha nincs rajta edény kikapcsol.
#86890 pjen
Ha az edénnyel nem fedett részen az adott főzőfelület tekercse nem kapcsol le, akkor nincs energiamegtakarítás sem, ha jól gondolom?
Azt gondoltam, hogy ha pl. 28cm a főzőfelület átmérője, de csak 24cm-es edényt teszek rá, akkor a üresen maradó 4cm-es sávon nem keletkezik veszteség... -
daver88
aktív tag
válasz
garga pista #86595 üzenetére
Az LG F2WT208S0E nem DD-os gép, ez a Törökországban gyártott széria.
-
totron
addikt
válasz
garga pista #86384 üzenetére
Mint írtam, vicc. Sokan egyébként nem látják az arányosságot, csak a számlán sopánkodnak. A kérdező majd eldönti melyik irányba hajlik, de olyan 25 évente indokolt a csere.
-
totron
addikt
válasz
garga pista #86382 üzenetére
Tehát jobban teljesít. Egyre jobban és jobban. Semmi szükség újra.
A viccet félre téve, a megszaporodott nyűgök mellett egyre vonzóbb az új, joggal. Van ebben pszichológia is: nehezen vált az ember. Időnként azért érdemes.
-
totron
addikt
válasz
garga pista #86380 üzenetére
Jobb nem lesz nem lesz, az adott korban ez teljesen jól eladható volt, nem mai szemmel kell nézni. Nem is tudtuk vagy gondoltunk rá, hogy kellene precízebb, örültünk, hogy van. Jól gondolod egyébként. A konstrukció ennyire képes. Gumi beszerezhetetlen kb. Lehet a meleg az oka, de hosszú távon fáradnak is ezek, a kettő összegződni is tud.
-
ViZion
félisten
válasz
garga pista #86363 üzenetére
epic volt
10k elszívók... ehh, nem most forgatták -
ViZion
félisten
válasz
garga pista #86348 üzenetére
átnéztem, minden jónak tűnt, ezért gondolom a motor lehet a hunyó. kapcsolók, elosztó dobozka nem kapott zsíroldót biztosan.
fázis-nulla szakadás, fázis föld kb. 10 k, az a baj... -
DeFranco
nagyúr
válasz
garga pista #86327 üzenetére
somogyira egy 10W-os telefontöltőt sem bíznék.
legalja kategória.
-
Gömbike
senior tag
válasz
garga pista #86193 üzenetére
Nem ironikus szándékkal írtam, láttam és értelmeztem mit írtál.🫡
De próbáltam ezáltal olyan megvilágításba helyezni, hogy ha olyan olvassa, akinek mindegy, hogy mi van a megvásárolt termék mögött, csak az árat nézi, derengjen fel neki, hogy nem minden az ár, a mögöttes tudás és az anyagminőség sokkal fontosabb.
-
válasz
garga pista #86191 üzenetére
Tavalyelőtt nyáron még láttam egy büfében működő 3lekronyika mikrót. Rá is kérdeztem, hogy ezt akkor így hogy... Mondták, hogy éppen 35 éves, gyakorlatilag végig büféüzemben, miközben a mellette szolgáló mindenféle márkás darabok legfeljebb 4-5 évig bírták.
Amúgy nálunk is van a családban egy lassan 30 és egy bő 25 éves felső kategóriás Whirlpool 6th Sense, napi használatban.
MaCS
-
iatti
aktív tag
válasz
kimentem a konyhába, kíváncsiságból megnéztem a 2 tekerőgombos samsungot. 97 januári rajta a címke. igaz csak melegítésre van használva.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Az, hogy mikróban ( is) mi a legjobb, ez erősen szubjektív dolog.
Hiszen Swift-tel is lehet A-B pont között utazni szervo és klíma nélkül.
Akinek csak erre van igénye, annak a legjobb kocsi, hiszen kicsi és olcsó a vételára és a fenntartása is.De aki napi szinten pályázik, az lényegesen komolyabb és felszereltebb kocsit vesz nagy motorral, hogy biztonságosan tudjon haladni, mikor 140-nél kényszerből előznie kell, s 40 Celsiusban a dugóban ne legyen rosszul, klímást választ.
Szóval a mikró:
Aki, mint pl. én is, sütök benne, joghurtot készítek, párolok, stb, nem sokra mennék a két tekerő gombbal.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Cyberpunk 2077
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest