- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
garga01 #90543 üzenetére
Köszönöm. Én is a második mellett gondolkodom. Az plusz pár tízezer forint nem oszt, nem szoroz már. Ráadásul annak a használatijában írják, hogy áramszünet esetén ott folytatja, ahol abbahagyta, ha minden igaz.
Nekem ez az Electrolux, ami most van kicsit csalódás. Az nyugtat csak meg, hogy anno még otthon melege programban vettük, így kb. fél áron volt. De az vérlázító, hogy egy kb. 5000 Ft-os csapágy miatt cserélni kelljen a teljes üstöt kb. 70ezer + munkadíjért.Ha esetleg ajánlanál másik konkrét típust, azt is szívesen megnézném.
.
Hol érdemes egyébként megrendelni? Plusz garanciát érdemes venni, vagy úgyis kifarolnak ezekből a biztosításos megoldásokból?
-
BBéci
legenda
válasz
garga01 #88566 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk, ám az optikai kábelek csatlakozóinak végeit nem véletlenül aranyozzák. Azzal adnak a felületnek egy olyan bevonatot, ami a fényt a kilépés előtt nem zavarja meg. Ez természetesen a csatlakozó belső részére vonatkozik, de mivel bemártással viszik rá az aranyréteget, kívülre is jut belőle, ami ott valóban felesleges.
-
-
válasz
garga01 #87457 üzenetére
Köszönöm a tippet!
A Electrolux EW8H357S jónak tűnik, néztem is, egy bajom van vele, hogy 7kg a ruha, amivel meg tud bírkózni. Emiatt néztük még a EW8H368BE-t, nem sokkal drágább. Utóbbival kapcsolatban esetleg valami, ami miatt inkább ne, vagy vehető?garga: automata tisztítás alatt a kondenzátor automata tisztítását értem, de lehet, valamit félreértettem.
-
pjen
félisten
válasz
garga01 #87397 üzenetére
Nekem nem kell a műanyagokra rávilagítani. Még az átkosban hosszú éveket extrudáltam a tejiparnál, aztán részt kellett vennem Esztergomban egy 100 órás továbbképzesen, hogy művezető lehessek, hogy kijárhassak Sepsziszentgyörgyre az Unicalhoz extrúdert beüzemelni. Az MKM nél, a VSZM nél és a Belden nél lehúzott évekről ne is beszéljünk.
-
pjen
félisten
válasz
garga01 #87394 üzenetére
Akkor nem is tudom miről beszélünk. Nem igaz amit írok, hiszen bele ejthetek egy éles kést, ugye az nem előirás szerű használat. A rozsdamentesbe bele se akarsz menni. Akkor míből is kéne gyártani. A műanyag sérül, ha bele esik a kés, a korr anyag rohad. Mit is akartál mondani?
-
pjen
félisten
-
YAS-dude
őstag
válasz
garga01 #87237 üzenetére
Amerikai felhasználóktól lehet olyan tanácsokat olvasni, hogy pl hálózsák vagy kispárna szárításakor érdemes 2-3 teniszlabdát tenni a szárítógépbe, hogy azok fellazítsák az összecsomósodott töltetet. Lehet, hogy ilyen konkrét, specifikus esetekben van értelme, de hogy úgy általában pénzt nem adnék ilyen parasztvakításra, az biztos
-
Nagya21
addikt
válasz
garga01 #87161 üzenetére
HAli!
Gyerekeknél keskeny bekó van, duffla boholyszűrővel, de kell a hőcserélő elé egy szivacsszűrő is.
Most 4 éves lesz, valami elkezdett nyekeregni benne, mivel a gyerekek vettek +2 év garit ezért még garis volt, a szerelő 2 napon belül jött, egy csavar lazult fel, meghúzta,azóta kuss van.
Egyébként jó gép, nekem a szélesebb verzió van, most 6 éves, semmi baja nincs.
Üdv Nagya -
-
Vismajor01
addikt
válasz
garga01 #86960 üzenetére
Nincs ilyen egyiknél se, csak egy cső áll ki a falból azt szevasz. Ha üresre szippantjuk a szennyvizet akkor érezni is lehet a szagot egy ideig a háztartási helyiségben (Ahol van 6 lefolyó kiállás összesen)
Akkor veszek ilyet. A csőn lévő dugóra 32 van irva, ahhoz ez jó? J amost látom h jó is. Köszi!
-
Teaway
veterán
válasz
garga01 #86918 üzenetére
Hasonló volt nálam is, a réginél elzártam a gázt, letekertem a csövet és vasba adtam a régi tűzhelyet. Utána odaépítettem egy konnektort hozzá. A újat meg bedugtam a konnektorba, meg rákötöttem a gázcsapra egy sárga flexi csővel. Garancia természetesen nuku, de 6 éve megy hibátlanul.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
garga01 #86918 üzenetére
Köszi szépen a választ @garga01!
Most volt itt a 1 gázszerelő, Ő azt mondta hogy 42 ezer Ft-ért köti át az anyaggal együtt, ha mát ott van az új. Elmondása szerint a gáznál a csatlakozó részt,/könyököt ki kell hozzá cserélni. A jelenlegi 25 év körüli lehet, akkor lett kb telepítve a jelenlegi gázsütő.
Electrolux LKK560205W sütőt mondtam neki ez most a terv.Én nem merek a gázvezetékhez hozzá nyúlni illetve lekötni még akkor sem ha lezárom.
Mi van ha letörik, vagy bármi és ott elkezd folyni a gáz?Viszont sajna az 50 cm szélességű kombi gáz / elektromos electrolux sütőknél nincs ez az öntisztítós pirolitikus / katalitikus verzió. Ennél van a Steambake funkció ami elvileg sütemény sütésnél hasznos..
Ha pirolitikust akarok, akkor új konyhabútort is kell vennem, mivel a jelenlegi azzal nem kompatibilis..... A sütőnek kihagyott rész 50 cm és nem 60 cm ami most úgy tűnik a szabvány. Csak a konyhabútor teljesen jó semmi baja, bűn lenne cserélni.
Mi történik egyébként, ha nem tisztítjuk a sütő belsejét folyamatosan?
Mennyire káros a sütőre nézve?
Magától is kiég gondolom ha 250 fokon sütünk benne...A jelenlegi gáz sütőnél nem volt tisztítva esetleg évente egyszer be lett fújva tisztítóval és ki lett törölve.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
garga01 #86915 üzenetére
Köszi szépen @garga01 és @Gömbike !
Kicsit most látom, hogy bonyolultabb lesz a dolog. Ugyanis egy villanyszerelővel oda kell vezettetnem egy vezetéket a sütőhöz. Mivel annál a falnál nincsen konnektor. Az amper szám megvan az biztos. Felhívom az electrolux beüzemelési szolgáltatást, hogy ilyet vállalnak-e? Bár van egy olyan érzésem, hogy ez nincsen benne a 40 ezer Ft-ba.
Illetve még a sorrenden gondolkozom.
Rá kell kötni a gázra, viszont a szállítók csak akkor viszik el a régi gázsütőt ha már le van választva a hálózatról, Ők nem nyúlnak hozzá.1.Kijön a gázszerelő, leköti a régit a gázról
2.Kihozzák a rendelt kombi gázsütőt, elviszik a régit.
3.Kijön a villanyszerelő kiépíti a csatlakozást és ráköti sütőt az áramra?
4.Kijön a gázszerelő és ráköti a gázra.Ez nekem nagyon körülményesnek és hosszúnak tűnik, mivel valószínű nem fog ugyan az nap ráérni az összes érintett.
Volt már valaki aki ilyen átállását csinált, gázról kombinált tűzhelyre?
Ha igen, hogy csináltad? -
st6969
őstag
válasz
garga01 #86892 üzenetére
Akkor az "edényfelismerés" nem egy prémium funkció. Ezt tudja az enyém is (legolcsóbb Ikeás, ~14 évvel ezelőtt vettem). Ha nincs rajta edény kikapcsol.
#86890 pjen
Ha az edénnyel nem fedett részen az adott főzőfelület tekercse nem kapcsol le, akkor nincs energiamegtakarítás sem, ha jól gondolom?
Azt gondoltam, hogy ha pl. 28cm a főzőfelület átmérője, de csak 24cm-es edényt teszek rá, akkor a üresen maradó 4cm-es sávon nem keletkezik veszteség... -
totron
addikt
válasz
garga01 #86380 üzenetére
Jobb nem lesz nem lesz, az adott korban ez teljesen jól eladható volt, nem mai szemmel kell nézni. Nem is tudtuk vagy gondoltunk rá, hogy kellene precízebb, örültünk, hogy van. Jól gondolod egyébként. A konstrukció ennyire képes. Gumi beszerezhetetlen kb. Lehet a meleg az oka, de hosszú távon fáradnak is ezek, a kettő összegződni is tud.
-
Gömbike
senior tag
válasz
garga01 #86193 üzenetére
Nem ironikus szándékkal írtam, láttam és értelmeztem mit írtál.🫡
De próbáltam ezáltal olyan megvilágításba helyezni, hogy ha olyan olvassa, akinek mindegy, hogy mi van a megvásárolt termék mögött, csak az árat nézi, derengjen fel neki, hogy nem minden az ár, a mögöttes tudás és az anyagminőség sokkal fontosabb.
-
válasz
garga01 #86191 üzenetére
Tavalyelőtt nyáron még láttam egy büfében működő 3lekronyika mikrót. Rá is kérdeztem, hogy ezt akkor így hogy... Mondták, hogy éppen 35 éves, gyakorlatilag végig büféüzemben, miközben a mellette szolgáló mindenféle márkás darabok legfeljebb 4-5 évig bírták.
Amúgy nálunk is van a családban egy lassan 30 és egy bő 25 éves felső kategóriás Whirlpool 6th Sense, napi használatban.
MaCS
-
Gömbike
senior tag
válasz
garga01 #86191 üzenetére
Az, hogy mikróban ( is) mi a legjobb, ez erősen szubjektív dolog.
Hiszen Swift-tel is lehet A-B pont között utazni szervo és klíma nélkül.
Akinek csak erre van igénye, annak a legjobb kocsi, hiszen kicsi és olcsó a vételára és a fenntartása is.De aki napi szinten pályázik, az lényegesen komolyabb és felszereltebb kocsit vesz nagy motorral, hogy biztonságosan tudjon haladni, mikor 140-nél kényszerből előznie kell, s 40 Celsiusban a dugóban ne legyen rosszul, klímást választ.
Szóval a mikró:
Aki, mint pl. én is, sütök benne, joghurtot készítek, párolok, stb, nem sokra mennék a két tekerő gombbal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Synology NAS
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged