Hirdetés
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott egy 13 éves Bosch beépített mosogatógép, amin a csap jel világít.
Van, hogy egyik másik bekapcsolásra elindul, de egyre szenvedősebb.
Szűrők rendben vannak (rendszeresen takarítom őket)
YT-n nem találtam egyértelmű utalást, hogy mi lehet a gond. Egy videóban az áramlásmérőt cserélték, de nem jöttem rá, hogy mi alapján cserélte ki.
Esetleg valaki tudja, hogy mit kéne megnézni, leellenőrizni? -
betyarr
veterán
nyavaja...pedig már kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy 20k-t kiadok (pedig a 15-16k-t nem akartam volna nagyon átlépni). a kiöntésnél lehet nem érné a víz a műanyagot, de forralásnál a kiöntőnyílásnál tényleg problémás a dolog
csoda, ha halomra betegszenek megfele az emberek?
-
PitLee
őstag
válasz
betyarr #90481 üzenetére
Ha csak egykét bögre akkor a hattyúnyakas vízmelegítők is szóba jöhetnek, ott lehet hamarább találni műanyag mentest.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=b7000269b2cccc27&q=hatty%C3%BAnyak%C3%BA+v%C3%ADzforral%C3%B3&udm=2Vagy valami elektromos teáskanna, abból van üveg, porcelán, fém
https://www.google.com/search?q=electric+teekanne&client=firefox-b-d&sca_esv=b7000269b2cccc27&udm=2 -
-
cd930
senior tag
válasz
H-Mano #90472 üzenetére
Szia!
A szódás topikban minden kérdésedre választ kapsz.
Egy mondatban: jó alternatíva, egy CO2 palack 60-80 palacknyi (50-70liter) szódára elég, ezt a legolcsóbban az Aldiban cserélik 2300 Ft-ért. -
H-Mano
tag
válasz
betyarr #90469 üzenetére
Nagyon jól néz ki...
De:
Feleségem egyik kedvenc "segítője" főzésnél a vízforraló.És neki fontos a gyorsaság.Pláne vasárnap...
A Tefal "1650W", ami kínaiban jelenthet akár 1400-at is ,és ez engem elbizonytalanít.
(Amit használunk "2520-3000W", de 3000 W-al reklámozzák, valójában kb. 2660-at tud.A pincehideg 1,7l vizet 4 perc alatt forralja fel.) -
8
senior tag
válasz
z123456z #90471 üzenetére
ajtónyitás példa: https://streamable.com/cfwo1w
Ez egy whirlpool, kattanás van, de gőz gyakorlatilag minimális, inkább csak kis pára.(Speciális fertőtlenítő program után, amikor sok gőz marad még bent a végén, nincs is automatikus ajtónyitás funkció, csak kézzel lehet nyitni)
-
H-Mano
tag
Sziasztok!
Szóda készítő kézi készülékkapcsán szeretnék tapasztalatokat olvasni:
-jó alternatívája a bolti ásványvíznek?
- cserepatron/fajlagos ár közepes CO2-nél?
-melyik patron bolti cserélős?
-ha valaki ízesíti, melyiket ajánlja?
stb..... -
z123456z
őstag
Sziasztok.
Léteznek még mosogatógépek aktív szárítással, vagy már csak az ajtónyitogatós megoldás van? Én még ugyan nem láttam ilyet, de állítólag elég ijesztő, ahogy kipattan az ajtó amikor elkészül a mosogatással, és dől ki a pára. Ez igaz lenne? A mienk aktív szárítással működik, legalábbis teljesen páramentes, amikor kinyitom. Csak hát 10+ éves, és most lesz konyhabútor csere, talán azt is cserélni kellene. Bár semmi baja.
Köszi. -
betyarr
veterán
sziasztok!
előzmény: [link]
ha valakinek van ötlete, akkor szívesen várom!
8 és MLA kérdései: [link]
válaszom:
ezt néztem ki: [link] ahogy elnézem (bár egyértelműen nem látszik a videón, mert nagyon elkapják a képet), nem látok a fedél alján sem műanyagot, sem tömítést, ami érintkezne a vízzel. a külseje meg tökmindegy, hogy műanyag vagy sem. a napokban benézek a MM-ba és szemrevételezem, hogy valóban így van-e. ennyit nekem megér, hogy ne igyak műanyagot vagy akármit, ami kioldódhat belőle.
ha nem jön össze, akkor még kutatok tovább. egyelőre a kerámia vízforralókra gondoltam még. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Régóta nézegetem már az ilyen tekerős az alma és krumpli hámozókat, hogy megkönnyítsem a dolgom almás lepény vagy esetleg más finomság elkészítése során, amikor nagy családi adagot készítünk.
Esetleg van valakinek tapasztalata vagy ajánlása? -
i400
senior tag
válasz
st6969 #90462 üzenetére
A 390 literes verziója van nekünk, eddig elégedett vagyok vele, jó a 2 külön zöldséges fiók, smart funkciókért nem rajongok semmi ilyen eszköznél, de onnan egyszerűen kezelhetők a funkciói pl hőmérséklet és funkció beállítások holiday mód vagy gyorsfagyasztás, nyitvahagyott ajtó stb. Azt írják az adatlapján, hogy 8 óra a visszamelegedési idő, azért ennél van jobb. Amikor indul a kompresszor, akkor van egy nagyon halk sípolás, de ez csak éjszaka tud zavaró lenni, annak aki érzékeny a legapróbb zajra is (pl én). Én azért vettem meg, mert nagyon jó akció volt rá (-20+%).
-
iatti
aktív tag
-
st6969
őstag
Elmentem a Media Marktba megnézni pár hűtőszekrényt. Elsősorban Liebherr-eket szerettem volna, vagy Bosch-t. Utóbbiból volt is választék, tetszettek is. Alapból a 60cm széles, 2m magas készülékeket néztem...aztán egyszer csak megakadt a szemem ezen. Samsung hűtő eszembe sem jutott volna, még most is ráncolom a szemöldököm. TV-ben, SSD-ben jöhet, de kb. ennyi. A Media Marktos eladó ódákat zengett róla (de ez egyik fülemen be, a másikon ki...ők úgy is azt akarják eladni, ami a parancs, nem azt, ami nekem a legjobb...meg hát a szakértelem...lehet, hogy előző héten még a Lidl-ben sütötte a császárzsömlét, nem esek hanyatt attól, hogy Media Marktos póló van rajta.
Ez a "SpaceMax" a vékonyított szigetelésével baromira nem bizalomgerjesztő, főleg úgy, hogy sajnos az elhelyezése a lehető legrosszabb (csak a sütő mellé tudom rakni...a mostani is ott van).
Van esetleg valakinek ilyen modell? Vagy bármilyen újabb Samsung hűtő? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra -
BBéci
legenda
válasz
vodrosjozsi #90451 üzenetére
A grill az grill.
-
BB9000
senior tag
válasz
gytompi #90456 üzenetére
A keretet elég szűkre szabtad! Az adott árhatárig nincs túl nagy választék. Talán a Gorenje NRKI517E62WF , az Electrolux IK307BNR, vagy a Siemens KI86VVSE0 vállalható minőség. A Siemenset jó áron árusító Kaldiker-ről nincs infóm. Számomra teljesen ismeretlen cég.
-
gytompi
csendes tag
Beépithető alulfagyasztós hűtőból tudna valaki ajánlani márkát/konkrét tipust? A keret nagyon max 230 lenne.
-
mi most az ajánlott vétel beépíthető (indukciós) villanytűzhelyből?
valahogy úgy kellene kihozni, hogy 250k megállítsa sütővel együtt -
BB9000
senior tag
Turmix: Russel Hoobs Mix and Go van nekünk. Ajánlott. Van olyan verziója, amihez jár jégakku is, amit bele tudsz tenni az elkészített turmixba és szállításkor hideg marad az itóka.
Aprítóhoz más sebesség az optimális, mint a turmixoláshoz, emiatt én másik eszközzel aprítok. SilverCrest SMZ 260
Fém botmixerből pedig a Tefal QuickShef -et ajánlom. Ehhez pont van aprító feltét is. -
Gömbike
senior tag
válasz
atish15 #90448 üzenetére
Úgy gondolom, az eddigi èletem során megélt tapasztalatokból, ha nem tudod kivezetni a párat csővel falon kívülre, akkor teljesen mindegy, mert a páratartalom megmarad, a zárt térben meg teljesen mindegy, mert a párával nem tud mit kezdeni kivezetés hiányában.
Nekem 20 éve egy Zanussi van, ami kivezeti a gőzt az udvarra. Nem tervezem lecserélni már, gondolom a hátralévő éveimet kifogja szolgálni. -
atish15
aktív tag
Sziasztok! Páraelszívó vásárlás előtt állunk. Vagy beépített kihúzható teleszkópos vagy beépített nem kihúzható jönne szóba. A nem kihúzható verzió mennyire hatékony vagy ajánlott? 100 e Ft- ig keresek max 60 centi szélességben. 37 nm nappali konyha egyben. Cata, Faber márkákban gondolkodom egyelőre. Esetleg van valami ajánlott típus
-
beci
őstag
Sziasztok.
Aprító és turmix gépet keresnék egyben.
Legyen hozzá olyan pohár, amiben a turmixot el lehet vinni.
Valamint botmixert, ahol a vége fémből van, jelenleg műanyag van, ami ha meleg dolgot aprítunk, gondolom nem épp egészségbarát. -
pjen
félisten
válasz
vodrosjozsi #90445 üzenetére
Az nem a grill fűtés? Nekem gorenje van, de az a szál csak grill állásban melegít. Nézd meg nincs e valami tartó fül amiből kicsúszhatott.
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Beko sütő felső fűtőszála meghajlott.
Leszögezném az elején, hogy nem ütöttem semmit oda, 3 éve van meg, 2-3 naponta használjuk melegítésre és sütésre.
Az tűnt fel, hogy ráláttam amikor pirosan izzott (csukott ajtónál lehetett látni).
Ez egyrészt mitől fordulhat elő másrészt akkor fűtőszál csere kell? -
pjen
félisten
válasz
TheMartin03 #90439 üzenetére
Nem. Az evőeszköz tálca felett is van 3gy szóró fej.
-
tibbike01
őstag
válasz
TheMartin03 #90431 üzenetére
Sokkal higénikusabb, több helyed van, jobb betenni-kivenni az evőeszközöket. Jobb a mosogatási hatékonysága a fiókban.
Üzletekben, fórumokon, tarsaságban mindig mindenki ezzel kezdi: "csak evőeszköz tartó fiók legyen benne". -
Cheif
tag
válasz
TheMartin03 #90431 üzenetére
Kinek mi, engem kifejezetten zavart benne, ki is szedtem.
-
OPiiPO
veterán
válasz
bullocska01 #90428 üzenetére
Be is linkelnéd legközelebb légyszi? Így biztos nem fogom megnézni
-
tibbike01
őstag
válasz
bullocska01 #90428 üzenetére
Nagyon fapados, legalább olyat vegyél, aminek van felső evőeszköz fiókja. Ez a minimum.
-
bullocska01
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi mosogatógépet néztem ki:
https://euronics.hu/beepitheto-integralt-mosogatogep/bosch-smv41d10eu-beepitheto-mosogatogep-p164758?cstrackid=001831ea-ec7d-407a-8127-fde237c063c6
Bárkinek van esetleg tapasztalata/véleménye erről a modellről? Kiterjesztett garanciával venném, tehát 5évig lenne rá gari.
Előre is köszi! -
huan
őstag
Sziasztok.
Samsung hűtők tetején ez micsoda?
-
setup
tag
Sziasztok, van egy ilyen Whirlpool felül töltős mosógépem. Mit kell ezen elkövetni, hogy mindig kinyíljon a kilincsre az ajtó?
Nagyon elegem van belőle, hogy nem nyílik, csak amikor éppen olyanja van. -
garga01
őstag
válasz
Bandit21 #90418 üzenetére
Melltartó nem lett belerakva? Abból ha kijön a fém merevítő drót és bemegy a dob mögé tud ilyet csinálni. Kihúzva hajolja bele és próbáld megkeresni merről jön a hang egy zseblámpával v telefonnal. Én mosógéppel jártam így, addig ügyeskedtem egy fogóval meg egy dróttal, hogy ki tudtam piszkálni a dob lyukain keresztül és kihúzni.
-
Bandit21
addikt
Üdv erre valaki?
Dobolo hangot ad az Electrolux szárítógépunk (Perfect care 900)
Kikapcsolt állapotban ha megforgatom olyan mintha akadna.
De olyat is olvastam hogy ha a szíj szakad annak a darabja utodik oda valamihez.Mm be vettük biztosítva van és még fel év van az 5 hónapból. Remélem visszajár az ára és vesszük újat.
Mosógép AEG. 5 gyerek van minden nap mennek van hogy 2x.
1. Mi lehet a baja?
Ez azért érdekel mert ha nem valami végzetes akkor amig jön a szerelő jó lenne használni.2. Helyette 8 kg -ot tudo mi ajánlott? Úgy nézem bár 4 és fél éve 180 volt most 300 körül mennek...
3. Akár ezt szerelik akár új lesz ziher hogy megy bele a szűrő amit írtatok és köszi!
-
garga01
őstag
válasz
herdsman12 #90414 üzenetére
Én úgy vettem észre, az összes új mosógép elég hirtelen zárja a szelepet, lehet erősebb mágnesszelepet építenek már be. A gumi bekötőcső valamennyire rugalmas, fel tud venni az ütésből de én is gondolkodok ütés elnyelő beépítésén.
-
Üdv Lányok és Srácok! Döglődik a mosógépem. “Régi” (6 éves) olcsó darab volt de tette a dolgát. Nagyon sokat ment. Minden nap ment, sokszor többet is. Három gyerek és két felnőtt. Szóval le a kalappal.
Keresem a helyettesét. A lényeges szempont, előltöltős legyen és nagyon max 50 cm mély. 6kg minimum kapacitás.
Az előző gépnél nem volt időm sem pénzem nézegetni, kb a legolcsóbbat vettem meg, amit ki is hoztak helyben. Most van rá még idő is és pénz is. Olvastam az összefoglalót, garancia legyen meg kávé, de tapasztalat is érdekelne.
Megelőzendő a felesleges kérdéseket.
- előltötős kell, mert rajta van a szárító
- keskeny kell, mert erre van hely
Tehát ezek részemről nem rossz beidegződések, hanem kényszer. 😇
Köszönöm a segítséget! -
iatti
aktív tag
olasz aeternum kuktához keresek gumi túlnyomás szelepet. körbe néztem a neten, de nem találtam.
-
herdsman12
őstag
válasz
PrometheusX #90393 üzenetére
Erre kiváncsi leszek, feltétlenül írd meg a végeredményt.
Kb 9 éves lehet az LG elöltöltős, keskeny mosógépünk, ez a harmadik, ami nálunk maradt a vásárlás után.
Az előző (Ariston) géphez képest durva vízütés jelentkezett a víz betöltéskor.
Megnézték garanciális szerelők, nem volt ötletük, kicserélték. A másodiknál ua, a harmadikat már nem cseréltettük.
(Addigra már az összes vinnyogó, nyekergő menetes sarokszelepet kicseréltem golyósra.)
A mosdó alatti betöltő szelepet alig nyitom meg, így elviselhető a szakaszos vízbeengedésnél jelentkező vízütés, és rendesen kimossa az öblítőt is a tárolóból.
Nézte a szerelő, hogy jön a víz azon a csapon?
Persze előbb-utóbb kénytelen leszek egy vízütés gátlót felszerelni, mert az összes csap kerámiabetétes és hallom, hogy gyors elzárásnál jelentkezik az ütés. -
PitLee
őstag
válasz
PrometheusX #90393 üzenetére
Köszi hogy beszámoltál a történtekről.
Remélhetőleg tényleg csak egy csapcsere lesz, a vízszerelő majd tud mérni víznyomást is.
A mosógép használatiban elég elképesztő számok vannak 0,5 és 8 bár közötti víznyomás, így a nyomásra nem olyan kényes ezek szerint, de gondolom kevés az átfolyó mennyiség azaz nagyon le van szűkülve valahol, lehet pont a csap van elvízkövesedve vagy csak szeméttel elrakodva.
A víztömlő csatlakoztatása
Megjegyzés a csatlakoztatáshoz
• A víznyomásnak 50 kPa és 800 kPa (0,5‒8,0 kgf/cm²) között közé kell esnie.
Ha a víznyomás 800kPa feletti, akkor egy nyomáscsökkentő eszközt kell beszerelni.
A mosógép szerelő remélhetőleg, megnézte a bekötő csövet és a tömítéseket, meg a kicsi mosógépszűrőt is.
-
KD6-3.7
őstag
Nincs most véletlenül Electrolux kuponkód?
-
Megrendeltem ezt amit linkeltél én is, csak 1512 Ft-ért aliról, annyiért nem fáj.
Amúgy nálam ennyi kosz van egy szárítás után, kb félig se volt a gép. [kép]
G4-es tekercset még nem találtam, de hétfőn 2 helyre beugrok hátha van ott, nem akarok 2m-es 2e Ft-os anyagra 2e szállítást fizetni. -
cd930
senior tag
Lehet kapni kondenzátor tisztítót, én kínait rendeltem, ami elég gagyi, de valamennyire használható.
Nem tudom, milyen minőségi különbségek vannak. -
garga01
őstag
Én a gép mellé vettem egy ilyen lamella tisztító kefét, de ezzel se lehet csak kb. 1 centi mélyre nyúlni (viszont jól fel tudja lazítani, lehet vele jól kaparni, kb. olyan mint egy drótkefe, csak vastagabbak a szálai). De a lent írt szivacsos szűrő viszont bejött helyette, 2 hónap után így néz ki mögötte a hőcserélő
Meg nyilván az a gond a szöszökkel, hogy itt a felső réteget tudod megtakarítani, de ez mélyen benyúlik a gépbe, onnan meg már nem szívja ki a porszívó, frankón rá tud tapadni a finom por-szösz.
-
pjen
félisten
válasz
Gömbike #90402 üzenetére
Szia. Elux szárító, nemrég mult 5 éves. Én egy hosszú szőrű porszivó fejjel tisztítóm átlag havonta 1x. Elux manualban is ez van. Lehet nálad az is baj, hogy minden menet után tisztítod. Én minden harmadik után szoktam szűrőt tisztítani. A 3 adag egymás után megy. Mire lemegy a harmadik a szűrőn vastag bunda van, mintha egy + szűrő paplan lenne.
-
Gömbike
senior tag
Ha nincs lehetőséged szakemberrel szétszedetni, amit láttam, én úgy állnék neki, hogy gőztisztítóval kifújnám a lamellák között.
De ügyelni kell arra ebben az esetben, mivel a helyén marad a gép, hogy egy pár fújás után bekapcsolni a gépet, hogy a szivattyú ki tudja pumpálni lentről a tartályba/ lefolyóba a vízpárából képződött vizet.
Azt, amit láttam, hogy az én gépemből mennyi szutyok-szösz távozott a takarítás közben, mivel nem vagyok műszaki ember, nem tudom megmondani, hogy a szivattyú meg tud e birkózni a szöszmaradványokkal.
-
-
Sziasztok,
szárítógép lamelláit, ki mivel tisztítja ki? Van esetleg valami hatékonyabb megoldás? Nedves törlővel is szoktam úgy rá ragad a por, de a javát ki kell sepregetni… porszívó ezt nem hozza ki. Kompresszorral nem mertem eddig nekimenni, meg nem befújni kiszedni kellene ugye.
Nekem ez legalább egy 15 perces mutatvány 2 havonta kb. Minden indítás után szűrő tisztítás van, ennek ellenére gyűlik ennyi össze.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Milyen videókártyát?
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest