Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
TheMartin03 #90431 üzenetére
Sokkal higénikusabb, több helyed van, jobb betenni-kivenni az evőeszközöket. Jobb a mosogatási hatékonysága a fiókban.
Üzletekben, fórumokon, tarsaságban mindig mindenki ezzel kezdi: "csak evőeszköz tartó fiók legyen benne". -
Cheif
tag
válasz
TheMartin03 #90431 üzenetére
Kinek mi, engem kifejezetten zavart benne, ki is szedtem.
-
OPiiPO
veterán
válasz
bullocska01 #90428 üzenetére
Be is linkelnéd legközelebb légyszi? Így biztos nem fogom megnézni
-
tibbike01
őstag
válasz
bullocska01 #90428 üzenetére
Nagyon fapados, legalább olyat vegyél, aminek van felső evőeszköz fiókja. Ez a minimum.
-
bullocska01
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi mosogatógépet néztem ki:
https://euronics.hu/beepitheto-integralt-mosogatogep/bosch-smv41d10eu-beepitheto-mosogatogep-p164758?cstrackid=001831ea-ec7d-407a-8127-fde237c063c6
Bárkinek van esetleg tapasztalata/véleménye erről a modellről? Kiterjesztett garanciával venném, tehát 5évig lenne rá gari.
Előre is köszi! -
huan
őstag
Sziasztok.
Samsung hűtők tetején ez micsoda?
-
setup
tag
Sziasztok, van egy ilyen Whirlpool felül töltős mosógépem. Mit kell ezen elkövetni, hogy mindig kinyíljon a kilincsre az ajtó?
Nagyon elegem van belőle, hogy nem nyílik, csak amikor éppen olyanja van. -
garga01
őstag
válasz
Bandit21 #90418 üzenetére
Melltartó nem lett belerakva? Abból ha kijön a fém merevítő drót és bemegy a dob mögé tud ilyet csinálni. Kihúzva hajolja bele és próbáld megkeresni merről jön a hang egy zseblámpával v telefonnal. Én mosógéppel jártam így, addig ügyeskedtem egy fogóval meg egy dróttal, hogy ki tudtam piszkálni a dob lyukain keresztül és kihúzni.
-
Bandit21
addikt
Üdv erre valaki?
Dobolo hangot ad az Electrolux szárítógépunk (Perfect care 900)
Kikapcsolt állapotban ha megforgatom olyan mintha akadna.
De olyat is olvastam hogy ha a szíj szakad annak a darabja utodik oda valamihez.Mm be vettük biztosítva van és még fel év van az 5 hónapból. Remélem visszajár az ára és vesszük újat.
Mosógép AEG. 5 gyerek van minden nap mennek van hogy 2x.
1. Mi lehet a baja?
Ez azért érdekel mert ha nem valami végzetes akkor amig jön a szerelő jó lenne használni.2. Helyette 8 kg -ot tudo mi ajánlott? Úgy nézem bár 4 és fél éve 180 volt most 300 körül mennek...
3. Akár ezt szerelik akár új lesz ziher hogy megy bele a szűrő amit írtatok és köszi!
-
garga01
őstag
válasz
herdsman12 #90414 üzenetére
Én úgy vettem észre, az összes új mosógép elég hirtelen zárja a szelepet, lehet erősebb mágnesszelepet építenek már be. A gumi bekötőcső valamennyire rugalmas, fel tud venni az ütésből de én is gondolkodok ütés elnyelő beépítésén.
-
Üdv Lányok és Srácok! Döglődik a mosógépem. “Régi” (6 éves) olcsó darab volt de tette a dolgát. Nagyon sokat ment. Minden nap ment, sokszor többet is. Három gyerek és két felnőtt. Szóval le a kalappal.
Keresem a helyettesét. A lényeges szempont, előltöltős legyen és nagyon max 50 cm mély. 6kg minimum kapacitás.
Az előző gépnél nem volt időm sem pénzem nézegetni, kb a legolcsóbbat vettem meg, amit ki is hoztak helyben. Most van rá még idő is és pénz is. Olvastam az összefoglalót, garancia legyen meg kávé, de tapasztalat is érdekelne.
Megelőzendő a felesleges kérdéseket.
- előltötős kell, mert rajta van a szárító
- keskeny kell, mert erre van hely
Tehát ezek részemről nem rossz beidegződések, hanem kényszer. 😇
Köszönöm a segítséget! -
iatti
aktív tag
olasz aeternum kuktához keresek gumi túlnyomás szelepet. körbe néztem a neten, de nem találtam.
-
herdsman12
őstag
válasz
PrometheusX #90393 üzenetére
Erre kiváncsi leszek, feltétlenül írd meg a végeredményt.
Kb 9 éves lehet az LG elöltöltős, keskeny mosógépünk, ez a harmadik, ami nálunk maradt a vásárlás után.
Az előző (Ariston) géphez képest durva vízütés jelentkezett a víz betöltéskor.
Megnézték garanciális szerelők, nem volt ötletük, kicserélték. A másodiknál ua, a harmadikat már nem cseréltettük.
(Addigra már az összes vinnyogó, nyekergő menetes sarokszelepet kicseréltem golyósra.)
A mosdó alatti betöltő szelepet alig nyitom meg, így elviselhető a szakaszos vízbeengedésnél jelentkező vízütés, és rendesen kimossa az öblítőt is a tárolóból.
Nézte a szerelő, hogy jön a víz azon a csapon?
Persze előbb-utóbb kénytelen leszek egy vízütés gátlót felszerelni, mert az összes csap kerámiabetétes és hallom, hogy gyors elzárásnál jelentkezik az ütés. -
PitLee
őstag
válasz
PrometheusX #90393 üzenetére
Köszi hogy beszámoltál a történtekről.
Remélhetőleg tényleg csak egy csapcsere lesz, a vízszerelő majd tud mérni víznyomást is.
A mosógép használatiban elég elképesztő számok vannak 0,5 és 8 bár közötti víznyomás, így a nyomásra nem olyan kényes ezek szerint, de gondolom kevés az átfolyó mennyiség azaz nagyon le van szűkülve valahol, lehet pont a csap van elvízkövesedve vagy csak szeméttel elrakodva.
A víztömlő csatlakoztatása
Megjegyzés a csatlakoztatáshoz
• A víznyomásnak 50 kPa és 800 kPa (0,5‒8,0 kgf/cm²) között közé kell esnie.
Ha a víznyomás 800kPa feletti, akkor egy nyomáscsökkentő eszközt kell beszerelni.
A mosógép szerelő remélhetőleg, megnézte a bekötő csövet és a tömítéseket, meg a kicsi mosógépszűrőt is.
-
KD6-3.7
őstag
Nincs most véletlenül Electrolux kuponkód?
-
Megrendeltem ezt amit linkeltél én is, csak 1512 Ft-ért aliról, annyiért nem fáj.
Amúgy nálam ennyi kosz van egy szárítás után, kb félig se volt a gép. [kép]
G4-es tekercset még nem találtam, de hétfőn 2 helyre beugrok hátha van ott, nem akarok 2m-es 2e Ft-os anyagra 2e szállítást fizetni. -
cd930
aktív tag
Lehet kapni kondenzátor tisztítót, én kínait rendeltem, ami elég gagyi, de valamennyire használható.
Nem tudom, milyen minőségi különbségek vannak. -
garga01
őstag
Én a gép mellé vettem egy ilyen lamella tisztító kefét, de ezzel se lehet csak kb. 1 centi mélyre nyúlni (viszont jól fel tudja lazítani, lehet vele jól kaparni, kb. olyan mint egy drótkefe, csak vastagabbak a szálai). De a lent írt szivacsos szűrő viszont bejött helyette, 2 hónap után így néz ki mögötte a hőcserélő
Meg nyilván az a gond a szöszökkel, hogy itt a felső réteget tudod megtakarítani, de ez mélyen benyúlik a gépbe, onnan meg már nem szívja ki a porszívó, frankón rá tud tapadni a finom por-szösz.
-
pjen
félisten
válasz
Gömbike #90402 üzenetére
Szia. Elux szárító, nemrég mult 5 éves. Én egy hosszú szőrű porszivó fejjel tisztítóm átlag havonta 1x. Elux manualban is ez van. Lehet nálad az is baj, hogy minden menet után tisztítod. Én minden harmadik után szoktam szűrőt tisztítani. A 3 adag egymás után megy. Mire lemegy a harmadik a szűrőn vastag bunda van, mintha egy + szűrő paplan lenne.
-
Gömbike
senior tag
Ha nincs lehetőséged szakemberrel szétszedetni, amit láttam, én úgy állnék neki, hogy gőztisztítóval kifújnám a lamellák között.
De ügyelni kell arra ebben az esetben, mivel a helyén marad a gép, hogy egy pár fújás után bekapcsolni a gépet, hogy a szivattyú ki tudja pumpálni lentről a tartályba/ lefolyóba a vízpárából képződött vizet.
Azt, amit láttam, hogy az én gépemből mennyi szutyok-szösz távozott a takarítás közben, mivel nem vagyok műszaki ember, nem tudom megmondani, hogy a szivattyú meg tud e birkózni a szöszmaradványokkal.
-
-
Sziasztok,
szárítógép lamelláit, ki mivel tisztítja ki? Van esetleg valami hatékonyabb megoldás? Nedves törlővel is szoktam úgy rá ragad a por, de a javát ki kell sepregetni… porszívó ezt nem hozza ki. Kompresszorral nem mertem eddig nekimenni, meg nem befújni kiszedni kellene ugye.
Nekem ez legalább egy 15 perces mutatvány 2 havonta kb. Minden indítás után szűrő tisztítás van, ennek ellenére gyűlik ennyi össze.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- Stadler Form Oscar Little Titanium hideg párásító
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest