-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
sziasztok!
olvasgattam, hogy vannak akik plusz filtert (hepa vagy páraelszívóhoz való stb.) tesznek a szárítógépükbe, hogy kevésbé jusson be szösz a gépbe. pontosan hová kell ezt tenni? nekem egy bosch serie 4 szárítóm van, ilyen, de gőzöm sincs, hogy hová tegyem benne a plusz szűrőt. segítenétek?
-
betyarr
veterán
tegnap bementem a helyi bestbyteba és megtekintettem a xiaomi smart kettle 2 pro vízforralót. amennyire megtudtam állapítani, szerintem jó lesz. majd a jövőben kiderül. köszönöm mindenkinek a segítő jellegű hozzászólását!
-
betyarr
veterán
nem tudom. valóban nem. csábít egy picit a xiaomi néhány funkciója, konkrétan, hogy könnyen és pontosan beállíthatom a hőfokot, ami azért szerencsés, mert van, hogy szálas, zöld teát iszok és ott nem árt, ha nem 100 fokos vizet borítok rá. az is jóféle találmány, hogy melegen tartja a kívánságomnak megfelelően a vizet. ez az utóbbi persze nem akkora vaszisztdasz. elvileg itt helyben a városban meg tudom majd személyesen tapogatni, aztán ott eldöntöm, mennyire kell nekem.
ez a tesla amúgy tényleg jó választásnak tűnik, valóban bestbuy cuccnak nézem -
betyarr
veterán
válasz
Nagya21 #90505 üzenetére
több, mint igaz, amit írsz. azonban most valamitől nagyon megrémültem, amit nem szeretnék itt részletezni. bár próbáltam eddig is odafigyelni bizonyos dolgokra, de ezutt szeretnék még jobban óvakodni. sajnos, amit eddig (nem is tudom miért) figyelmen kívül hagytam, az egy műanyag vízforraló, ami mint most kiderült, nem BPA mentes anyagból készült (sehol sincs ráírva, márpedig gondolom ezt fix, hogy hatalmas betűkkel hirdetnék). eléggé beparáztam, hogy mennyi kioldódott frincfrancot megihattam mióta használom. szóval, csak ezért a nagy hév és műanyagfrász.
persze, tudom, egy csomó mindent műanyagból eszünk-iszunk, de azokat legalább nem forraljuk 100-120 fokra. mindegy, a jelenlegi dolog amolyan apró megnyugvást adna, hogy legalább már ezzel tettem valamit az egészségemért.
off vége. -
betyarr
veterán
plusz valahol olvastam, hogy a hőmérő mondhatni használhatatlan. valamint, a teteje nagyon átforrósodik. a szintjelzője, pedig ahogy írtad, eleve ki is zárja.
egyelőre lehet a xiaomi fog maradni, ha közben nem bukkanok másra, ami 100%-ban megfelel a követelményeimnek. de egyre reménytelenebb, hogy találjak valamit...
-
betyarr
veterán
nyavaja...pedig már kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy 20k-t kiadok (pedig a 15-16k-t nem akartam volna nagyon átlépni). a kiöntésnél lehet nem érné a víz a műanyagot, de forralásnál a kiöntőnyílásnál tényleg problémás a dolog
csoda, ha halomra betegszenek megfele az emberek?
-
-
betyarr
veterán
sziasztok!
előzmény: [link]
ha valakinek van ötlete, akkor szívesen várom!
8 és MLA kérdései: [link]
válaszom:
ezt néztem ki: [link] ahogy elnézem (bár egyértelműen nem látszik a videón, mert nagyon elkapják a képet), nem látok a fedél alján sem műanyagot, sem tömítést, ami érintkezne a vízzel. a külseje meg tökmindegy, hogy műanyag vagy sem. a napokban benézek a MM-ba és szemrevételezem, hogy valóban így van-e. ennyit nekem megér, hogy ne igyak műanyagot vagy akármit, ami kioldódhat belőle.
ha nem jön össze, akkor még kutatok tovább. egyelőre a kerámia vízforralókra gondoltam még. -
betyarr
veterán
lg gbp62dsxcc típusú hűtőnk van. nem régen egy ajtónyitás és bezárás után az ajtón lévő kijelző led folyamatosan égve maradt és jelzett az ajtónyitás érzékelő riasztó, hiába volt zárva. megnéztem, rendesen zár, nem akadályozza semmi cucc belülről. nem zártam oda semmit sem az ajtóval, illetve a szigetelést is rendben találtam. próbáltam kihúzni a hálózatból többször is, de az sem segített. fenn, az ajtó tetején próbáltam feszegetni az elektronika fedő műanyagját és talán akkor szűnt meg a probléma. most egyelőre nem merjük kinyitni, nehogy éjszaka az őrületbe kergessen a riasztó, amit nem lehet sehogysem kikapcsolni se a hűtőn, sem pedig az applikációban. esetleg van itt valaki, aki tud nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet valahogy hozzáférni az elektronikához? félek ha kinyitjuk, akkor újra fogja kezdeni a sípolást.
-
betyarr
veterán
és cd930: azért kérdeztem a keretet, mert a két gép mellett lesz a wc csésze. elég kellemetlen lenne, ha valakire rádőlne egy böhöm szárítógép. egyébként tényleg van olyan keret, amit bele kell fúrni a masina tetejébe? vagy azért már fejlődött azóta a világ?
mindenki: ezt néztem ki: [link] a szárító is bosch. a 10 év motorgarancia ér valamit, vagy úgysem az fog első körben elromlani?
-
betyarr
veterán
van egy bosch serie4 szárítógépem. most akarok új mosógépet venni. előltöltőset szeretnék, hogy egymásra tudjam őket tenni. segítsetek ebben légyszi: gondolom méretben kb ugyanakkora mosógép kellene, mint a szárító. bármelyikre rá lehet tenni a szárítót, vagy külön nézzem mindegyik mosógép manuálját, hogy van-e ilyen lehetőség rá?
-
betyarr
veterán
sziasztok!
04.02-től lesz lidlben akku és az a kérdésem, hogy az BT-s csak annyival tud többet hogy aplikáción keresztül megnézhető az állapota? vagy van benne valami amitől jobb a sima 4ah-snál?
illetve, az újságban van egy dupla gyorstöltő is. érdemes ezt venni 4ah-s akkuhoz, vagy simán megteszi a szimpla verzió a 2ah-s akkuval? az utóbbi azért lenne jó vétel, mert van hozzá akku is. -
betyarr
veterán
sziasztok!
a sodastream crystal esetében a fém foglalatot,amibe az üveg kerül szénsavasításra,hogyan lehet leszedni a helyéről?nekem folyamatosan van az alján némi víz és attól félek bele fog rohadni idővel.szivaccsal valamennyire eddig felitattam a vizet,de ez a módszer nem tökéletes.vagy ti hogyan tisztítjátok?
-
betyarr
veterán
sziasztok!
úgy tűnik kinyiffant a kombi hűtőnk.a fagyasztó rész elég érdekesen hűt: lehűt kb. -23 fokra,aztán 1-2 óra elteltével ez már csak kb. -8,majd egy darabig lejjebb megy -11 -14 fok köré,aztán megint -23 körülre hűt és aztán kezdődik elölről az egész.most lett leolvasztva 2 napja.
lényeg a lényeg,hogy kellene egy új,de gőzöm sincs mit érdemes megvenni.a paraméterek: alsó fagyasztós kellene 2 vagy 3 fiókos.side by side nem játszik,mert annak nincsen hely,kb. 65-70cm szélességgel tudok gazdálkodni,hogy egy kis rés legyen a konyhaszekrény és a fal között lévő hűtő mellett két oldalon.tehát a szabvány 60cm szélességű hűtők jöhetnek szóba.magasságra van hely,az nem téma.jól pakolható legyen a belseje és az ajtaja is (nem kell semmi jégadagoló meg egyéb marhaság.ne foglalja a helyet).
mit ajánlanátok 150k környékén?picit lehet több ha muszáj,de 200k körülre már nagyon nem akarok menni.
van mostanában valami jóféle garancia akció?tudomisén 5 vagy több év garos hűtők vannak?nyilván nem a pluszban megvásárolható garra gondolok. -
betyarr
veterán
lehet vennünk kellene egy elöltöltős mosógépet is,mert jelenleg van egy 14 éves felültöltős aeg,ami már nem a legjobb állapotú,bár még használható.
a lényeg az lenne,hogy a szárítógéppel össze lehessen társítani függőlegesen,mert nincs hely hogy egymás mellett legyenek.
szárítógépnek a fent is említett WTM85251BY néztem ki.mosógépnek meg tudja a fene,talán ez: [link] nem tudom mennyire lenne jó választás tartósság szempontjából és nyilván mosás szempontjából is.plusz a lényeg,hogy egymásra lehessen tenni a szárítógéppel.
adjatok tanácsokat lécci! -
betyarr
veterán
én is szárítógépet szeretnék venni.úgy látom ez a bosch WTM85251BY nagyon népszerű.
van most valami akciója a bosch-nak,hogy ha regisztrálja valaki a terméket az oldalukon,akkor kap 5 évre kiterjesztett garit.
a kérdésem,hogy van valakinek tapasztalata ezzel a kiterjesztett garral?tényleg megadják?
emagon venném ezt a gépet.azokat is lehet regelni és kiterjeszteni?vagy van félnivalója az embernek,hogy szürkeimportos cuccot kap és szúrhatja ezt a gari kiterjesztést?van ezzel itt valakinek tapasztalata? -
betyarr
veterán
válasz
szakalistvan #17879 üzenetére
ez a bosch jó ár.lehet berendelek egyet
-
betyarr
veterán
válasz
szakalistvan #17876 üzenetére
hehe,de ha meg hosszabbat teszek bele,akkor nem fogja meg a mágnes.tehát adtam a sz*rnak egy pofont.a lényeg az lenne,hogy mágneses legyen a bittartó és tartsa meg a csavart.ez a makita megtartja,de annyira kevés látszik ki a bitből,hogy lehetetlen vele becsavarni a csavart
-
betyarr
veterán
mágneses bit tartót,vagy bit befogót tudnátok ajánlani?mármint olyat,ami megtartja becsületesen a csavart is,nem csak a bitet.vettem egy b-28531-es makitát,de mivel ebből épp hogy kilátszik a bit csücske,így csak darálja a bitet is meg a csavar vágatát is.
úgy látszik azért a makita is rendesen tud parasztvakítani.szinte használhatatlan ez a mágneses bit tartó -
betyarr
veterán
üdv!
most készülök venni egy ilyet.az lenne a kérdésem,hogy milyen fúrószár készletet érdemes hozzá venni?elsősorban téglafalhoz és fához használnám.
kellene hozzá egy csavarbehajtó készlet is,ami lehetőleg mágneses.
nem vagyok krőzus,így az "olcsón jót" jeligére várom a válaszokatelőre is köszi!
-
betyarr
veterán
Aeg mosógépeknél lehet állítani a centrifuga fordulatát?tudja valaki?
-
betyarr
veterán
sziasztok!
mostanában vásárolnék beépíthető kombinált tűzhelyet.elég nagy a választék és nemigazán tudok dönteni.a lényeg hogy 100e Huf alatt legyen és persze kombinált,vagyis felül gáz főzőlap alul meg villanyos sütő.lenne valakinek tapasztalata,hogy mit érdemes/nem érdemes venni?
kösz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest