- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
10%-os ecet pH-ja 2, szoval kb. mint a citromle. A boltban kaphato 20%-os sosav (ami nagyon erosnek szamit) -0.8-as pH-ju, szoval sokkal erosebb sav. A legtomenyebb citromsav-oldat (ami meg szobahomersekleten nem csapodik ki) kb. 1.5-os pH-ju.
Szoval a 20%-os ecet nem kulonosebben eros sav.
Ja:
> Mivel a citromsavat kristályos formában lehet kapni, olyan tömény oldatot készíthetünk belőle, amilyet akarunk.
Ez nem igaz, termeszetesen. Szobahomersekleten 50% fole nem nagyon tudsz jutni.
-
BBéci
legenda
Az ecet nem erős sav? Mitől függ, hogy erős vagy gyenge?
Mivel a citromsavat kristályos formában lehet kapni, olyan tömény oldatot készíthetünk belőle, amilyet akarunk.
Nagyon nem ajánlják kávégép tisztításra, ellentétben a citromsavval, ami kifejezetten ajánlott. Öntözőrendszer fúvókáit ecetben szoktam áztatni, bírják. Gardena négyszögesőztetőt tönkretette.
Vízcsapok perlátorairól leszedte a nikkelezést, ezért citromsavra váltottam, az nem bántja.
Tehát egyetértek azzal, hogy óvatosan az ecettel! -
válasz
idegen lény #89194 üzenetére
sajnos a forrás nem hivatkozik semmire, és az én személyes tapasztalataim meg nem támasztják alá a leírtakat, tekintve, hogy a mosógépet évek óta tisztítjuk ecettel.
van egyéb forrásod is? -
idegen lény
addikt
Az ecettel azért csak óvatosan: [link]
-
tavaly novemberben vettünk egy Series 6 Bosch gépet, eddig 105 elindult ciklus van benne, amiből 2 volt tisztítás
mi annyit teszünk vele, hogy az öblítő tartályban minden alkalommal ecet van, így a "tisztító" kör csak annyival különbözik, hogy a mosogatógép tabletta helyére is ecet kerül.az előző Electrolux géppel szerzett tapasztalatok alapján nálunk az "erősorrend" így néz ki:
- Jar Platinum Plus (ez tényleg mindent visz, de ez marja a legdurvábban az alu és a spiáter részeket, ilyen kés nyelén a szegecs, sérült serpenyő amiről lepattant a teflon bevonat, vagy különböző gépek alkatrészei, mint a dagasztógép kanala, vagy a kutter alsó része esett már áldozatul ennek)
- a következő szint az kb azonos, Finish Ultimate Plus, Somat Gold Excellence, Jar Platinum (sárga/zöld mindegy)
- ez alatt van a DM és a Lidl saját márkása
- és ennél is gyatrább volt az EcoFamily valami saját márkát "green" cucca -
oszy
veterán
válasz
tibbike01 #89189 üzenetére
Akkor igazából most nem is kell vennem ilyen szereket? Amúgy sem szoktam és nem is szeretem szennyezni a környezetet.
NAGYON KÖSZÖNÖM!!
A gép mindig jó illatú. A BB topicban most keresgéltem tablettákat. A Jar Platinum All in One van nagyon jó áron most, de jelenleg citromos Finish Ultimate Plus All in One-t használunk.
Erre van tipped, hogy melyiket érdemes? -
-
oszy
veterán
A Bosch mosogatógépem applikációja kiírta, hogy "karbantartásra van szükség".
28 program futott le rajta. Ilyen gyorsan kell foglalkozni vele?
A szűrőt egyébként már kitisztítottam a múltkor, de alig jött l/ki valami róla.
Ráadásul azt írja még, hogy használjak Machine Cleaner és Dishwasher Care termékeket.Ezekből ti milyen márkát javasoltok? Vagy mindenképp legyen Bosch?
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Electrolux oldalán próbálom érvényesíteni a ELXKOMPENZACIO20 kupont, befogadja, de nem vonja le
Csak 2024 végéig lehetett ezt a kupont érvényesíteni? -
simico
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #89179 üzenetére
A tömítőanyag ne csak hőálló legyen, hanem élelmiszeripari felhasználásra (sütőbe) való is. Én legalábbis biztosan nem szeretnék olyan ételeket enni, amik a 2-300 fokos hőmérsékleten a tömítőanyagból kipárolgó vegyianyagokat magukba szívták.
-
Teaway
veterán
válasz
E.Kaufmann #89181 üzenetére
Ez kell neked: Mester 1000°C Hőálló Tömítő
Kályhák, kandalló, kazánok, fűtéscsövek, kémények tömítésére. -
arcsin
senior tag
válasz
E.Kaufmann #89179 üzenetére
Esetleg ez?Alza alkalmazásból küldve:
-
E.Kaufmann
veterán
Egy elektromos sütő alján keletkezett zománc sérülés folytán egy lyuk. Nem nagy és működik a sütő, de valamivel, spéci hőálló szilikonnal vagy hasonlóval be lehet foltozni?
Az a lényeg, hogy ne legyen nagyobb a lyuk és elzárja az alatta lévő dolgokat (alsó fűtőszál, meg ami még ott van).
Mit ajánlanátok?Ez egy 10+ éves Zanussi, nincs ez a piro tisztítás meg hasonló, ezt súrolni kell
-
bugizozi
őstag
-
BB9000
senior tag
válasz
bugizozi #89170 üzenetére
Itt vannak a ma kapható Bosch szárítógépek. Az első három nem öntisztító kondenzátoros.
-
BB9000
senior tag
válasz
bugizozi #89164 üzenetére
Az öntisztító kondenzátor nem lenne hülyeség, azonban a Bosch gépei az öntisztítást ma még csak részlegesen képesek elvégezni. Úgy csinálják, hogy ráfolyatják a kondenzvizet a lamellákra és a víz lemossa róluk a ráragadt szöszöket.
Ennél a ráfolyatásos lemosásnál sokkal jobb megoldás a megelőzés. Úgy kellene megcsinálni a gépet, hogy egyáltalán ne juthasson szösz a kondenzátor lamelláihoz. Megfelelő szűrőrendszer alkalmazásával. A gyártók ebben nem érdekeltek, tehát nem úgy csinálják meg. A magyar emberek leleményesek és találtak megoldást erre is. A szűrőrendszer kiegészítését alkalmazzák sokan, nagy megelégedéssel. Itt, ezen a fórumon is olvashatsz róla, ha visszakeresel.
A kiszemelt "öntisztítós" Bosch-nak létezik nem öntisztítós változata is, kb 20K-val olcsóbban. Annak megvételét ajánlom, és a szűrőrendszer kiegészítését szűrőpapírral. -
BB9000
senior tag
válasz
idegen lény #89163 üzenetére
A kukoricapattogtató gép úgy működik, hogy egy fém lapot melegít, amire ráöntik a kipattogni való kukoricaszemeket. A legalul lévőket melegíti a fém lap, mire azok szétdurrannak. A durranás következtében térfogatuk megnő és emiatt felülre kerülnek. A kipattogott szemek helyét pedig elfoglalják a nehezebb, még tömör, kukoricaszemek.
VS: Ha forró levegőt fújsz a kukoricára, akkor pár darab ki tud pattogni, de amint kipattogott az a néhány darab, azok elzárják a többit a forró levegőtől és szénné égnek, a többi pedig nem fog kipattogni.
Jobban jársz, ha egy vízforralót alakítasz át kukoricapattogtatóvá. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szárítógépet szeretnék vásárolni, laikus keresésem alapján ez a kettő szimpatikus nekem:
Bosch WQG14500BY
Bosch WQG24500BYMindkét gép 220k a legolcsóbb helyen. (Alza, Euronics)
Ez a "SelfCleaning öntisztító kondenzátor" működik a valóságban, vagy csak marketing? Ismerősnek a 3 vagy 4 éves WH gépét már kellett tisztíttatnia, ezt szeretném elkerülni (kijöttek házhoz, kivitték az udvarra, szétkapták és kifújták)Kérdés, hogy a két gép között mi a különbség? Bosch oldala szerint kb semmi?!
Illetve, hogy ebben az árkategóriában van jobb ár-érték arányú gép?Köszönöm!
-
idegen lény
addikt
válasz
arcsin #89155 üzenetére
Ez de jó! Még sosem láttam ilyet. Kár, hogy ilyen drága. De miért nem eleve így árulják a hűtőszekrényeket? Biztosan olyat vennék, amiben van ilyen, ez nem is kérdés.
Más. Próbált már valaki olajmentes, forró levegős fritőzben kukoricát pattogtatni? Sosem láttam még kukoricapattogtató gépet, de szerintem az is valahogy így működhet, nem?
-
balojazz
aktív tag
válasz
Jimmy8 #89158 üzenetére
Lehet, hogy csak a kognitív disszonanciájukat csökkentették, mert hát azt csak nem mondhatják, hogy fölöslegesen fizettek sokezret felárban. Nagy mennyiségű (vastag, nagy mélységű) ételnél nem is lehet igaz, pl főzelék, leves, bögre tea, nagyobb hússzelet stb., illetve sokszor könnyen elkeveredik, nem fontos.
-
válasz
Jimmy8 #89158 üzenetére
a miénkben üveg tál van, bár én csaltam és ezt egy korábbi Whirlpool gépből tettem át
az eredeti tál bevonata teflon szerzűnek tűnik, vagy szinterezettnek.
én meg szoktam támasztani nagyujjal, miközben nyitom, de ez egy felesleges óvatoskodás, mert nyílik anélkül is, és nem mozog el a helyéről, bár benne van, hogy nem annyira könnyen nyílik az ajtaja, mint azoknak, amik gombra nyílnak.
468 mély (fogó, és gombok nélkül) 510 széles és 308 magas
miénk kb 5 éves, akkor 25 ezer forint volt... -
Jimmy8
senior tag
válasz
f4lcon #89156 üzenetére
Köszi a méreteket
. Ez is felmerült lehetséges jelöltként, de az inverter, illetve az üvegtál hiánya miatt lett első körben ignorálva. Tudnál írni róla néhány további infót?
Ajtó nyitás-zárás mennyire nehézkes (készüléket meg kell támasztani közben)?
A forgótányér (fém?) és bevonata mennyire tűnik időtállónak? Nem is tudom, ezt hogy oldották meg, hogy nem üveg van benne...
Egy mérést még kérhetnék? Hátrafelé milyen mély (fogantyú nélkül)? Az adatlapokon erre is eltérő adatok vannak: van 429mm és 497mm is (nem mindegy
)
balojazz: Neked is köszönöm
. Olvastam a cikkket, de más helyeken meg azt írták (használók), hogy valóban egyenletesebben melegszik az étel, a korábbi on-offos mikrójukhoz képest.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Jimmy8 #89151 üzenetére
Invertert hagyd a csába. Parasztvakítás. Semmire se jó, de legalább drágább tőle a gép. Nem fogyaszt kevesebbet se. Volt itt korábban szó róla, linkelt valaki egy hosszú elemző cikket. Egyetlen egy felhasználási módnál van különbség: amikor kis mennyiségű (1-2 evőkanál) vajat olvasztasz, inverterrel egyenletesebben olvad. Minden más szempontból teljesen ugyanaz, mint a hagyományos mikró. Nem javasolt.
-
arcsin
senior tag
válasz
BrandonXXV #89153 üzenetére
Nekünk most az IKEA-s váltotta meg az életünket. 2 polcra is raktunk ilyet, másik kettön nincs.
[link]
Van "sima" forgós is, de olyat lehet sok helyen kapni. [link] - Mi most ilyet raktunk a konyhai felső sarkszekrénybe, mert a jobboldal mindig a homályba vészett. De Möbelixbe, sinsay-en is láttam már, emagon tuti van ilyesmi. -
BrandonXXV
aktív tag
Hűtőszekrénybe való rendszerezőből mi félét érdemes venni? Már, ha van ilyesmiből ajánlott.
-
Jimmy8
senior tag
Nos, majd egy heti mikrohullámú keresés tapasztalatai (az itt ajánlott készülékek sajna nem lettek jók: pl. használaton kívüli állapotban az óra kijelzés is fontos volt
):
1. Keresés: A á..(termék) keresőn sok tulajdonság tévesen volt-van rögzítve, így a szűrés nem igazán ad releváns infót, ezért szinte egyesével kellett a készülékek adatait ellenőrizni a gyártók honlapjain.
2. Űrtartalom: A gyártók a belső űrtartalmat érdekesen értelmezik: még ha hivatalosan meg is adják a belső méreteket, akkor azt kiszorozva is kb. 2-3 literrel kisebb űrtartalmú a valós belméret, mint a készülék adatainál megadott. Van amelyik terméknél meg jó, így ez is lutri.
3. Sütőtér bevonata: Inox belsőt kezdik csak a prémium kategóriánál alkalmazni, ha meg lentebbi kategóriánál van is ilyen, akkor meg társítják a "buborék" gombokkal, ami tuti sz@r lesz pár éven belül.
3. Gombok: ezt is érdekesen értelmezik, jelölik, mert több helyen érintő gombot írnak-mutatnak, míg az is csak fólia alatti "buborék"- (Panasonicnál: membrán) gomb. Ha valaki nem tudná ez mint jelent, az pl. gondoljon az egyszerű pár ezer forintos színváltós LED sorhoz kapott távirányítóra.
4. termékek elérhetősége. Igaz ünnepek után vagyunk, de látható, hogy bizony itt Kelet-Közép Európában nem pontosan azokat a típusokat forgalmazzák, mint egyéb fejlettebb országokban. És itt nem a tápellátásra gondolok elsősorban.Részemtől az elvárás az alábbi volt (lenyíló ajtó már felül lett bírálva
):
Inox belső, minimum valós 25liter-es belméret (330x330x228), min. 31cm-es tányér, inverter, a lehető legtöbb mechanikus gomb + legalább az időnek 1 tekerőgomb, kijelző, óra, időzítő funkció, min 900W Micro, minimum 1000w grill, üvegtányér vagy tányér nélküli mód, ajtón keresztül a belső tér látható legyen használat közben.Nos ez 200e-től kezdődik itthon. Érdekes, hogy pl a Panasonic esetén más országokban (ha kapható) ugyanez sokkal olcsóbb is lehet (és nem csak az áfa mértékével).
Két termék maradt a rostán (közel azonos árban vannak), de a videókon látottak és véleményekben olvasottak alapján, nem biztos, hogy a Pana a minőségibb és tartósabb (bár a Sage-nak vannak membrán gombjai is):
PANASONIC NN-CD58JSGPG: https://www.youtube.com/watch?v=lyMjOHzzZyY
SAGE (Breville) SMO870: https://www.youtube.com/watch?v=DOEDxOK5r5QMost már ott tartok, hogy veszek egy valamilyen mikrót, ami olcsó és a méretnek megfelel, aztán ha lepattog a zomác és rozsdásodik a beltér, esetleg tönkremegy a gombsor 2-3 éven belül, akor jön egy másik olcsó helyette.
Nesze neked környezetvédelem.
-
ribarszki
őstag
válasz
fojtviki #89146 üzenetére
Hőszivattyús Electrolux alá nem mennék. Volt hőszipkás Gorenje, de leginkább ellenségemnek sem kívánom... Az Electrolux viszont nagyon pozitív csalódás, noha nem a kedvencem a márka. Nem ment össze egy ruha sem, jól tetsreszabható a szárítási erősség. Kimondottan meg vagyok vele elégedve. (Csak konnektor kell neki, tartályba gyűjti a vizet)
-
Sziasztok. Szárítógépet melyiket érdemes megvenni? Nem jelölnék meg értékhatárt, inkább úgy írom, hogy a legolcsóbb amit már érdemes megvenni
A szárítógép téma nagyon kiesik az érdeklődési körömből. A fontos az, hogy ne kelljen cső, amit ki kell vezetni a szabadba
-
mzso
veterán
Helló!
Electrolux beépíthetőben az piro tisztítást el lehet indítani mégegyszer egyből? Csak C1-re raktam de még látok fekete foltokat főleg hátul-alul. -
BB9000
senior tag
válasz
jézusom #89139 üzenetére
Aquastop befolyócsövek itt. Érdemes olyat venni, ami az adott mosó/mosogatógép márkához passzol. Nem kell feltétlenül "gyári", lehet utángyártott is. Léteznek univerzális típusok is, de én azokban nem bízok. Az Aquastop lényege, hogy a cső géptől távolabbi végén van egy szelep, aminek kinyitását a gép vezérli. Ha nem vételez vizet a gép, akkor lezárja a szelepet. Ezen a képen jól látszik a kábel is.
-
BB9000
senior tag
Leírásod alapján dugulás okozza a bajt. A csap kitisztításával vagy van összefüggés, vagy nincs. Lényegtelen.
A dugulás megszüntetését megpróbálhatod magad is. Kell hozzá egy csőtisztító spirál. A spirálnak két fontos paramétere van: a hossza és az ármérője. A szükséges tisztítóspirál hossza attól függ, hogy mennyire mélyen van a dugulás. (sose lehet tudni)Az átmérő megválasztásakor pedig fontos szempont, hogy mennyire kanyargós a csőrendszer és milyen anyag okozhatja a dugulást. Most a Praktikerben három méretben kapható:
1.) 1,5 méter X 5 mm ez általában túl rövid és gyenge.
2.) 5 méter X 8 mm ez egy kicsit jobb már,
3.) 10 méter X 10 mm ez az igazi. Nekem ez vált be, de elég merev, úgyhogy kicsit nehezebb eljuttatni a dugulás helyéhez.
Úgy kezdj neki, hogy óvatosan megbontod a csőrendszert. A falon kívüli részeket távolítsd el.
Lépések:
1./ A mosógép kifolyócsövét rögzítő gyorskötözőt vágd el.
2./ A falból középen alul kijövő könyökbe csaklakozó "Y" idomot óvatosan kezdd el oda-vissza forgatni és közben húzd felfelé.
3./ Ha kijött az Y idom, akkor az ott keletkező nyíláson küldd be a csőtisztító spirált. Ez a csőtisztítás "kétemberes" meló. Az egyik folyamatosan tekeri a spirál végét, a másik pedig lassan nyomja be a csőbe. Aztán ha megakad, akkor kihúzza, letisztítja és visszaküldi. A spirált csak úgy lehet tekerni, ha egyenesen áll, emiatt a másik ember távolabb kell álljon.
Ha nem érzed magadban az erőt, akkor nyugodtan hívj szakembert.
A profi duguláselhárítóknak ennél a Praktikeres spirál-csőnél sokkal jobb, motoros cuccaik vannak. Pl. ilyesmi. Ezek a gépek elég drágák, emiatt a duguláselhárításért sok pénzt el fognak kérni. -
BB9000
senior tag
válasz
tomszli11 #89128 üzenetére
A fagyasztó nagy mértékű jegesedésének lehet oka az ajtógumi hibája. Ha elöregedett, vagy elszakadt, akkor nem zár rendesen. Ennek következtében a helyiség meleg levegője bejut a fagyasztótérbe és a levegőben lévő pára a lehűléskor kicsapódik és jég képződik belőle. Ezt fogod észlelni a fagyasztótérben.
Javasolt megoldás: ajtógumi csere.
Lehet más oka is: pl. az ajtó vetemedése. Olyankor ugyanúgy nem zár rendesen a gumi és ugyanaz lesz a következmény, amit fent írtam. Ekkor a vetemedett ajtó eredeti szabályos formáját kell visszaállítani. -
Sinkapeter
tag
A kép szerint ez sima PVC cső. Én kihúznám a falból a könyököt (lavórt alá, mert biztosan tele lesz vízzel), aztán megnézném látszik-e valami. A csap felől esetleg ahogy jön a falban a cső, nem abban állt-e meg a trutyi. Ha jól látom a csap nem ebbe az ipszilonba csatlakozik, Ha le van szedve, esetleg meg is próbálhatod egy WC pumpával, a csempén meg tudod támasztani.
-
rwin5
őstag
Üdv!
Megint segítség kéne.
Nem tudom van-e összefüggés.
Nagyon el volt dugulva a fürdőszobai csap lefolyója, úgyhogy ma szétszedtem, kitisztítottam. Most már lefolyik.
Ez oké, viszont azóta? --- Nem biztos, hogy van összefüggés.
De azóta a csap mióta lefolyik, a kondenzvíz bevezető részénél folyik ki a víz, ahelyett, hogy továbbmenne ott a falba.Lefotóztam, hogy érthető legyen.
[kép]
A sárgával jelölt helyen jön ki a víz.Szerelőt kerestem, de nyilván szombat délben még nem sikerült elérjem.
Ötlet, hogy mi lehet?
Esetleg van összefüggés, hogy valami levegőt kaphatott mikor szétszedtem vagy bármi? Totál nem értek hozzászerk: meg lehet csinálni házilag vagy szerelő?
szerk.: most beindítottam a fűtést, a kondenz se folyik le
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy padlószőnyeg takarítására, felmosására, makacsabb szennyeződésekre milyen gép ajánlott lehetőleg 50eFt alatt ami jó, megbízható, hatásos?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
MA eldurrant a mosogatógépem ezen alkatrésze. Valamilyen samsung. Ez csak egy szelep, vagy ez szivattyú is? Mennyire kell pontosan ilyen szerkezet, a mosógép nem jelez hibát, ha más fajtát szerelek rá?
WEI'S
Type WST-20118
220-240V-50-60Hz 6W
0.2-10bar 25L/min -
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Éppen porszívó vásárlás előtt állunk és mindenképpen olyat szeretnénk ami egyszerre porszívózik is és fel is mos.
Az értékhatár 200.000 Ft körül van és ebben a kategóriában ezt a 2-őt találtunk:
Rowenta:
https://www.homeandcook.hu/v/1273221/vezetek-nelkuli-porszivo-rowenta-x-force-flex-1560-rh99g1wo-animal-aqua-auto-4v1-230-awPhilips:
https://euronics.hu/kezi-porszivo/philips-xc805701-vezetek-nelkuli-aqua-plus-porszivo-p292886Szerintetek melyik lenne a jobb? Ahogy nézem, kb ugyan azt tudja mind a kettő. Viszont nem nagyon tudunk dönteni. A Rowenta 230 AirWatt teljesítményt ír, míg a Philips 1100 l/min-et. Próbáltam összehasonlítani a 2 teljesítményt de sehogysem adta ki, melyik lehet az erősebb.
Illetve ami eltérést még találtam az az, hogy a Philipsnek 25,2V-os az akkumulátora, a Rowentának pedig 32,4V. Ez a kb 7V különbség a gyakorlatban mit jelent?Köszönöm szépen előre is a válaszokat és a segítséget
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ez így normális vagy szerintetek elszakadt a gumi tömítés?
Nagyon jegesedik a fagyasztónk főleg felül és az a kérdés hogy ez lehet az oka? Illetve mi lehet erre a megoldás? Köszi a válaszokat. -
Gaben360
senior tag
válasz
idegen lény #89126 üzenetére
Nem a mélységgel van gond, hanem a szélességgél ami ugye az elöltöltősnél 60cm
-
Gömbike
senior tag
válasz
JoolsNOS #89122 üzenetére
Saját több mint 3 évtizedes tapasztalatom:
A gyártók közül s ez csak a mikróra vonatkozik, magasan a WH, illetve más néven Bauknecht az etalon. Az első wh mikrómat 1995- körül vettem, md 142. , egy De’ Longhi grillest váltott le. Ez a wh a mai napig dolgozik a családban.
A samu is nagyon jó, a magnetron majd’ mindegyik gyártó mikróiban samu gyártmány. De a MO-i hivatalos szervizháttere borzalmas a samsungnak. Szintén saját tapasztalat.
Az LG-vel sem lősz mellé, nagyon szerettem az MC8088 hlc mikrót, 8 év után adta fel a kiszolgálást.
Mindegyikben kipróbáltuk a kukoricát, de elmaradt a gyakorlatban, nem mélyedtem el a pontos elkészítésben. Mert ahogy a zsacsin írják, úgy elkészítve nem tökéletes, vagy nagyon megég, vagy sok a veszteség.
A Panasonic inverteres megoldását nem ismerem semmilyen téren.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Gömbike #89110 üzenetére
Köszi, mikróban gondolkozok, nem akarok +1 gépet. És emiatt ez a kritérium, mert minden egyébre a mostani mikró is jó, de majd 10 éves és, emiatt gondolkodunk a cserében de nincs más kitételünk az újjal szemben.
#89113balojazz: igen a jelenlegi is 800as, és ha sikerül úgy meggyűrnöm, hogy puffadás alatt úgy nő meg, hogy nem akad el akkor tökletesen kipattog égés nélkül a szemek, 99.9 %-a.
-
peetie1
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek infója arról , hogy a liebherr meghosszabbította e 2025-re is a 10 éves garancia akciót? Ezen a linken így írja:
"Vásároljon energiahatékony promóciós modellt a 2025. december 31. közötti időszakban, és regisztrálja készülékét online."
De minden máshol még a 2024 van kint... -
draco31
veterán
válasz
idegen lény #89112 üzenetére
Egy ilyen porszívóm van, és van hozzá egy kis forgókefés fej, amivel jó a kárpitról leszedni a kutyaszőrt. De azt a beszívott levegő hajtja meg, bár elég gyorsan forog.
-
Nikaré
őstag
válasz
idegen lény #89115 üzenetére
Az Egyesült Államokban volt egy vizsgálat, már nem emlékszem melyik varosról volt szó ahol azzal a gáz szivárgást kereső autóval mentek nagyon nagy területet átvizsgálva.
Döbbenetes mennyiségű földgáz szivárgást mértek a rossz gazcső rendszerek miatt.
Mindenhol szennyezzük magunkat és a környezetet.
Ja most Oroszország néhány gáz és olaj kitermelő kútja is égeti a feljövő anyagot mert a csökkenő kereslet miatt nem tudják felhasználni és tárolni sem. A technológia olyan ami miatt nem lehet csak úgy elzárni.
Amúgy most mindegy mivel főzünk sütünk, fűtünk, a köd és az álló levegő miatt kint a szabadban is koncentrálódott mérgező gázok szintje. -
bigdady
nagyúr
válasz
idegen lény #89115 üzenetére
Valami nyitva kell legyen vagy szellőző ez az előírás nem?
-
idegen lény
addikt
válasz
bigdady #89114 üzenetére
Ja, hát nálunk is van mindkettő, de minek? Tegnap is megyek ki a konyhába, fő a leves takarékon, ki tudja, mióta már, ablak csukva, mert fázik, páraelszívó sem megy, mert fogyasztja az áramot és hangos. (Alacsony fokozaton nem hangos, de úgy meg lehet, hogy nem ér semmit.) Amúgy szerintem egy páraelszívó több áramot fogyaszt, mint egy indukciós tűzhely. Akkor meg már nem is olcsóbb a gáztűzhely, mint az indukciós, arról nem is beszélve, hogy mennyivel biztonságosabb. De ma már páraelszívó használata nélkül sem olcsóbb a gáztűzhely, mint az indukciós. [link]
"Súlyos egészségkárosodáshoz vezethet a gáztűzhelyek használata egy amerikai tanulmány szerint. A kutatás vezetője, Brady Seals szerint a tűzhely annyi szennyeződést juttat a levegőbe, hogy az Egyesült Államokban kültéren már rég betiltották volna a használatát, beltéren viszont minden gond nélkül engedélyezik, és senkinek sem jut eszébe, hogy milyen károkat okozhat. A kutatók szerint a gáztűzhelyet használó otthonok levegője ötször szennyezettebb lehet, mint a kinti. Seals szerint a gáztűzhelyet használó lakásokban 50-400 százalékkal nagyobb a levegő nitrogén-dioxid-szintje, mint a villanytűzhelyeket használó otthonokban.
Ez a városi szmogban is megtalálható vegyület károsíthatja a tüdőt, szívproblémákat okozhat, és hozzájárulhat a rák és a diabétesz kialakulásához."A kikapcsolt gáztűzhelyekből is szivárog a levegőbe a káros metán
-
bigdady
nagyúr
válasz
idegen lény #89107 üzenetére
Páraelszivó van ablak van. Áramot nem kell semmiképp
-
balojazz
aktív tag
válasz
JoolsNOS #89103 üzenetére
Bárnilyen alap mikró megteszi, ne hallgass a huhogókra. Nekem 750 wattos van, simán kipattogtatja, naponta használjuk szinte erre is. A popzacsikra rá van írva az adott teljesítményhez szükséges idő, 650 watton ugyanúgy kipattog, mint 900-on, csak kicsit lassabban. De úgyis hallás után csináljuk, ugyebár.
-
idegen lény
addikt
válasz
draco31 #89104 üzenetére
Szőnyegtisztításhoz, ha már van egy jó erős, motoros hengerkefés porszívód, akkor nem feltétlenül szükséges külön gépet venni, hacsak nem vagy maximalista. Sokkal fontosabb a szőnyegtisztító por: [link] vagy [link]
Használata:
1. Szórd a szőnyegre szárazon!
2. Egy kefével, vagy a hatékonyabb eredmény érdekében a SEBO bedolgozó géppel vagy SEBO Daisy kefével dolgozd be a szőnyegbe!
3. Hagyd állni 30 percig!
4. Alaposan porszívózd ki a kezelt területet egy motoros hengerkefés porszívóval! -
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Mosogatógépet szeretnék vásárolni, eddig ezeket néztem ki (ebben a sorrendben):
Bosch SPS4EMI24E Mosogatógép
Whirlpool WSFO 3O34PFX Mosogatógép
Electrolux ESG43310SX Mosogatógép
Whirlpool WSFO 3O34PF Mosogatógép
A kérdésem az lenne, hogy a Bosch megéri-e az árát?
Emellett, ha van más, jól bevált típus, azt is szívesen meghallgatom. -
Gömbike
senior tag
válasz
JoolsNOS #89103 üzenetére
A kukorica pattogtatásra nem véletlenül találtak ki gépet. [link]
A mikró mikró, s az arra van kitalálva.
Bocs, de tényleg, ez kritérium lenne egy mikrónál?
szerk:
de ha mégis a mikró a kényelmesebb🫣, akkor a legalább 900-1000 W-os készülékek környékén nèzz körül, mert ez a teljesítmény szint alatt csak kuckuzza a cuccot a gép.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Gaben360 #89102 üzenetére
Ha mindenáron ragaszkodsz🫣🤔 a felültöltőshöz, akkor az Elux-AEG gépek körül nèzz szét. Ezeknek a mosószer tartójuk nem a tetőben van, így nem fog szétrohadni a gép pár év alatt.
Válassz elöltöltőst, az mellett, hogy megbízhatóbbak, sokkal strapabíróbbak és nagyobb a választék.
A wifi meg az ilyen marketing cuccok miatt nem fog szebben mosni a gép, ellenben drágábban veszed meg, több hiba lehetőséggel.
-
idegen lény
addikt
válasz
Gaben360 #89102 üzenetére
Zen gépeknél az F22 motorvezérlő (inverter) hiba.
A mosógépek a leggyakrabban meghibásodó háztartási gépek, ráadásul drága a javításuk, ezért az éri meg, amelyikre a leghosszabb garanciát adják. Illetve az LG-nél a legkevesebb a meghibásodás és talán a Boschnál, de azok drágábbak. De ma már a márka nem jelent semmit, hacsak nem felsőkategóriás (például Miele). Ezért márkákra nem igazán lehet véleményt mondani, maximum akkor, ha pontos modellszámmal írod be vagy linket dobsz róla.
-
idegen lény
addikt
válasz
bigdady #89098 üzenetére
"A spanyol Jaume Egyetem kutatói által közzétett új tanulmány szerint a gáztűzhelyek komoly egészségügyi kockázatot jelentenek. A kutatás kimutatta, hogy az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban évente közel 40 000 idő előtti haláleset tudható be a nitrogén-oxidok, finomszemcsés szálló por és szén-monoxid okozta légszennyezésnek, amelyek akkor keletkeznek, amikor főzés közben gázt égetnek el." "Ez kétszer annyi halálozás, mint amennyi az autóbalesetek számlájára írható"
"olyan káros anyagokat bocsátanak ki, amelyek szív- és tüdőbetegségekkel hozhatók összefüggésbe"
"A tanulmány azt állítja, hogy a gáztűzhelyek 400 000 gyermekkori asztmás esettel is összefüggésbe hozhatók az EU-ban és az Egyesült Királyságban. A felnőtteket is bekalkulálva az ilyen esetek száma több, mint 726 000. A gáztűzhelyek által kibocsátott szennyező anyagok a fentieken kívül fejfájást, hányingert és légúti megbetegedéseket okozhatnak. Gyakorlatilag a passzív dohányzáshoz hasonlítható a humánegészségügyi hatása. A legtöbb idő otthon töltő gyerekeknél kapcsolatot fedeztek fel a gáztűzhely-használat és az ADHD kialakulása közt."
Ezen valamit javíthat, ha kinyitjuk az ablakot vagy páraelszívót használunk. De ki akar télen ablakot nyitni? [link] [link] -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
60-80 körül létezik jó takarítógép?
Autót, bútorokat, szőnyegeket kellene takarítani.
Viszonag kis méretű jöhet csak szóba és egy halkabb típus.
Shark stainstrke-ot néztem eddig. -
draco31
veterán
Hello!
Van egy nagyon jó Electrolux porszívónk, oda nem adnám semmi pénzért.
Viszont 2 helyiségbe is padlószőnyeg került 1 éve. Azt már nem egyszerű kivinni az udvarra, és "kimosni". Tehát mi mostanság olcsó kategóriás szőnyegtisztító, ami használható? Új kiskutya érkezése várható, eleinte biztosan lesznek balesetek. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Mikrót szeretnék venni. Igazából egy kritérium van, elég nagy legyen hogy a zacsis popkorn rendesen kipattogjon. A mostani 20 literesben mindig elakad és egy része megég, valamennyi meg nem pattog ki. (amikor sikerül úgy begyűrnöm, hogy szépen elforog akkor tökéletesen kipattog) Szóval semmi extra funkció nem kell, hanem egy nagyobb jó ár/érték arányú alapgép. Vagy ezesetben vehetem a legolcsóbb 23-25 litereset?
Köszi -
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy beszarik a Whirlpool felültöltős mosogépünk.
Indításkor kattog valami, és percek múlva elindul a program, de nem centriz ki, F22 hibakódot dob.Na a leírás szerint 21 ás 23 kód van,22-es nincs.
Nem tudom megérné-e egy szerelőt hívni, vagy inkább egy újat venni? A tető is rozsdás már,azt is cserélni kéne.
Néztem egy Hoovert, ami 8kg, inverteres, meg Wifis.
A másik egy Midea, az 7kg inverteres.
Ajánlottak ezek a gépek? -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #88961 üzenetére
Nemrég írtam, hogy a tavaly vásárolt NEFF gépünknél az a problémánk, hogy nem nyílik az ajtaja program végén a szárításhoz. Jövő héten jönnek majd szervizesek megnézni. Viszont a bejelentésem óta tettem egy felfedezést: úgy fest, csak AUTO módnál áll fenn ez a gond, ECO-ban, Classic-ban is nyílik. Ennek mégis mi oka lehet? Valami SW-es? 1000x megnéztem már az app-ot, hogy nem én vagyok-e ba..sz, de semmi plusz funkció nincs bekapcsolva, ill. be van állítva, hogy minden programnál nyíljon az ajtó. Szóval nem értem. Csak nehogy az legyen, hogy kijönnek, aztán kiderül, hogy tényleg csak valami bagatel hiba (beállítás), fél perc alatt végeznek, és legombolnak rólam csomó pénzt, mondván, hogy nem garis jellegű hiba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest