-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HornedReaper
senior tag
szerintem ez parasztvakítás, de ez magánvélemény
akkor már egy atombunker is kéne, megfelelő falakkal, a nem kívánt rezgéseket megszüntetni, amik a külvilágból jönnek, nem? (vagy egy rezgéselnyelő kacsalábon forgó ház)
amikor felvették a zenéket, akkor is ilyeneket használtak?! vagy csak valamilyen programmal "tisztára mosták" a zenét?
eBay-ről is lehet venni gondolom nagyon hasonlót, olcsóbban
-
nebulo5
senior tag
Kösz a tippet! Kb. 8 - 10 napja beszéltem az üzlettulajjal, majd hozok tőlük "tesztelésre" valamit...
Inkább, csak a kíváncsiságomat szeretném kielégíteni, mert az elkövetkező fél évre, nem szeretnék 20 000-től többet költeni tápkábelre... Már így is, az erősítőt kiszolgáló kábelek (+ hangfal kábel) 2x többe kerültek, mint az erősítő. Persze, a kapott eredménnyel roppant elégedett vagyok! Csak ez az átkozott kíváncsiság ne hajtana! de az egészért, Extreme-t hibáztatom! Mert ha 4 évvel ezelőtt beírja a profiljába "azt a bölcsességet", akkor bele sem fogok a zenei vonal építgetésébe...
Ha esetleg, (az általad linkelt) a kábeledet féláron eladnád, akkor első vevőjelölt vagyok rá! -
Jim-X
őstag
Köszi, közben a többiek is mondták, hogy mozira jó az a 1912 és inkább egy sztereót építsek ki! Bár lehet jövőre jó áron ki lehet majd fogni valami 33xx-et... (mondjuk 09-től felfelé)
Amúgy lehet nem túl vonzóak, de kipróbálni, hogy van-e különbség jók ezek nem? Vagy milyen kategóriában nézzek? Bár lehet nem is fogom hallani a különbséget...
(#16309) Tamoo : milyen tápkábeled lesz eladó?
-
Jim-X
őstag
Ebben igazad van, több mint 7milliárd félék vagyunk...
(#16259) Tony : Túl komolyan veszed! Az, hogy "zene minőségben igénytelen" valaki nem olyan mintha csak rámondanád, hogy igénytelen! Legalábbis szerintem így gondolta BBéci. Anyámékat sem nevezem igénytelennek, mert nem flac-et hallgat a tőlem pár éve örökölt asztali gépen és a kis kettőpontegyen...
-
Tonyo
őstag
Béci!
Minden tisztelettel! Ha igazad is van dolgokban, tudod hány embert bánt meg a nyers megfogalmazásod?
Mostanában readonlyban követtem a fórumot, de tényleg minden hol ezt olvasom Tőled, (meg most amúgy is kicsit ideges vagyok, szóval kikívánkozik)Egyet értek azzal, aki akar, de nem tud 60 colos plazmát a szekrény sor helyett berakni abba az egy szobába, ahol él, vagy az mp3-at is meghallgatja, anélkül, hogy nyilvánosan igénytelennek lenne titulálva. Mert itt az megy..
hagyjuk...felesleges..
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm! Volt pár olyan név amit nem ismertem. Le kell akasztanom magamnak valahonnan egy legalább HDMI 1.4a képes erősítőt mert sosem lesz komplett a rendszerem. Jelenlegi összeállításban elvileg csak az 1.2 kellene a HD hangok, a Deep Color és az SACD stream miatt, de ki tudja mit hoz a jövő...
-
Ed Parker
nagyúr
A dac olcsóbban jött,mint a piaci ára.
-
M@trixfan
addikt
Használt készülékek vételére gondolsz magánembertől vagy megbízhatóak a Preissuchmaschine találatai alapján linkelt webáruházak is? Még nem mertem belevágni ilyesmibe, viszont ha jobban belegondolok azért csak le vannak szerződve világszinű futárcégekkel és ott talán jobban pörög a készlet is.
-
m26
csendes tag
Kedves BBéci ,köszönöm válaszod ,bölcs és jogos észrevételedet.
Hozzáértésem nincs.Egy nemrég szerzett tech su-vz220ból nyertem kedvet rendszert mókolgatni.
Még nem volt élményem komoly szobai highend rendszerhez ,de van annyi fülem ,hogy ez a típusú hangfal konstrukciós szinten lett el .°.. Egyébként olvastam leírást lehetséges upgraderől ,állítólag nem kevés sikerrel.
Tudom ,hogy jelentősen nem ,de egy picit jobb 3utas hangfallal szeretnék javítni a hangzáson amennyire csak lehet.Nyílván a kábel sem mindegy..
Egy kicsit jobb ,életszerübb hangzás ami akár elég lenne kisebb teljesítmény,méret mellett.
Jó lenne úgy hallani hendrixet ,hogy elviselhetően részletekben szólal meg..
Esetleg ha mondanál néhány nem mostani és 100e feletti típust nagyon hálás lennék!
Köszönöm tisztelettel!Üdv.:Máté
-
Deadzone41
őstag
a kisebb adathordozók, és a lassú internet kapcsolatok világába megkérdőjelezhetetlen volt a létjogosultsága, ma azért használják még mindig, mert az emberek 90%-nak tökéletesen megfelel. legtöbbeknek, köztük nekem is, meg az optikai adathordozókkal nem volt kedve szarakodni annó.
-
gorbep
senior tag
A másik félelmem hogy az eredeti AQ és a kínai hamisítvány ugyanabban a gyárban készül ugyanabból az alapanyagból..... csak az eredetin sokkal nagyobb a haszon.....
Kábel iparhoz nem értek, de mást termékeknél van így.....
ehhez már pszichológus kell
Marad a 2m-es HAMA egyenlőre......
-
ricsik
őstag
Igen láttam, így már mindjárt más. Az alap design felhajtott előlappal szuper, de ha mégis kellene a többi info, akkor az is ott van a fedlap alatt. Én a kisebb modelleket biztos a nagy kijelzővel szerelném, ez a kerek alakú kijelző meg maradhatna a naggyal párban a zászlóshajó kiváltsága. De csak a kicsi kerek egymagában szerintem rettentő gáz. Na ezt jól megaszontam, fáradt vagyok, megyek is.
-
gorbep
senior tag
Én is BD-t nézek, csak a hiányzó képeket kiszámoltatom interpolációval a meglévő 23.97/sec kockából. A trükk ugyan az mind a hang túlmintavételezésnél....csak természetesen sokkal számítás igényesebb, ezért a médialejátszók gyengébb hardware-én teljesen esélytelen. Egyszer nézz meg egy ilyet, érdemes......
Tudod, próbáld ki, lehet hogy meg fogsz lepődni. Én is nagyon meglepődtem, hogy milyen jó, Most már ha nincs nagyon tud hiányozni,.... rohadt sóher filmesek, hogy sajnálták a filmanyagra a pénzt ezzel a 24p-vel..... A fél BD meg üres, meg reklám szeméttel van tele, ahelyett, hogy a felvétel 48p-s lenne..... Pedig lazán elférne + most a digitális rögzítésnél meg nem is lenne jelentős + költség
Ilyen lehet egy igazán jó HiFi lánc is, csak még nem hallottam.....
Lehet akkor sóvárognék utána....de ez nem kerüll csilliókba, tehát akinek van egy jobb PC-je kipróbálhatja, anélkül hogy a család a küszöböt rágná....
TigerTeam: Mondasz valamit, bár magyarázni nem tudom, de jobban is szól a DAC, ha a táp jobb... Lehet hogy építenem kellen egy analóg tápot a PC-hez? Valaki nem próbált még ilyet?
Kinéztem egy FSP-ZEN-t de az meg aranyárban van a maga 40e-rével.
Pityu esetleg? Analóg toroidos táp +3.3V +5V és +12V-ra? A többit már úgysem használja semmi.....
-
Valkűr
addikt
Kicsit vitáznék, de csak egy dologban. A pc lejátszásnál a legnagyobb probléma, h sokan azt hiszik a 8 ezres VGA ugyan olyan képet ad mint az 50 ezres. Így javarészt ezzel kevesen foglalkoznak, meg a tápokkal. Sokat kipróbáltam, olcsó pc nem alkalmas igazán jó minőségre, de ez igaz a legtöbb műszaki cikkre is. Noha nem lehet általánosítani.
-
MaTTeS
senior tag
MPC HC, VLC, KMplayer... Mind egy kaptafa. Ne tudd meg régebben mennyit szoptam velük.
Most, hogy áttértem a Splash Pro EX-re, TMT-re és XBMC-re sokkal egyszerűbb. 2 kattintás beállítani a dolgokat. Nincs kis millió, átlag usernek felesleges beállítási lehetőség. Igaz ezeket finom hangolni se lehet, de akinek az kell az ne ezeket rakja fel. -
KisTücsök
addikt
Hmm... Hát most pontosan nem tudom, hogy érted. De a PC-m meghajtójába raktam eredeti filmet, azon próbáltam különféle lejátszókkal (5.1-re volt állítva mindig), a HDD-n lévő filmeket is. Most vettem ilyen ASUS SPDIF-es valamit (csak koax ki- és bemenet van rajta) és akkor ezt kötöttem az alaplapomra, az erősítővel meg össze koaxon keresztül.
Vagy nem ezekre voltál kíváncsi?
-
csige791
tag
Akkor nekem nem kell 7.1
Ezek akkor jók nekem gondolom. Melyiket vennétek? Esetleg mást hasonló árban?
-
törölt tag
Egy észrevétel: Párhuzamos kötésnél nem a feszültség, hanem az áramerősség feleződik, amit lehet kompenzálni a jelszint decibelszintjének az emelésével, igy +6 dB-re -ami a 0 dB-nek a kétszerese- emelve a szintet elegendő 2 mélynyomó táplálásához, ameennyiben nem tul kis mélynyomókat választ a helyiség méretéhez.
-
Tamoo
nagyúr
"Pio 421 pár hónap múlva a kétharmadát sem éri"
Az enyémet pár hónap múlva kb. ugyanannyiért vitték el mint amennyiért vettem. 3év garancia az 3év garancia.Ha házimozira ennyit szán, akkor ennyit szán. Ő dolga, hogy mire költi a pénzét és mennyivel éri be. Mozira sok embernek elég lenne egy ilyen alap pio is.
(ettől függetlenül nagyvonalakban igazad van)
-
gorbep
senior tag
Minden tiszteletem
, de nem látom be mért feleződne a feszültség..... A két bemenet párhuzamosan kapcsolódik.
Ha R+L re van kötve ugyan ennyire terhel. A sub-ok bemenetén általában egy összegző alapkacsolás van, de nem a jelszint miatt, hanem a sima sztereó két csatornájából így szedi "össze" a mély tartományt. Ha az LFE kimenetet csak az egyikre köti, akkor tényleg feleződik a jelszint, de ez potméterrel korrigálható, vagy az AVR újrakalibrálásával, vagy a sub level 6db-el növelésével kompenzálható. Ha van a sub-on LFE bemenet, akkor hozzá sem kell nyúlni...Bár a 2 sub használatával úgyis borul minden előző beállítás, tehát mindenképpen javasolt egy mikrofonos újrakalibrálás.
Az én subládámon sincs dedikált LFE bemenet (csak XLR kábelezés esetére), az AVR LFE kimenete a sub csak egyik csatornájára van kötve a KCO SUB3 kábel miatt, mert az nem Y. A méréskor ezt a rendszer szépen korrigálta. Mindenesetre egy próbát megér, ha a sub-on nincs alacsony szintű kimenet, amire a 2. sub-ot csatlakoztatni lehet.....
-
zolaas
senior tag
Ez teljesen igaz. Azért vannak, ritkán kivételek, én sem onnan vásárolok ilyesmit.
andorra: ezzel is teljes mértékben egyet tudok érteni, de a mai rádióadók mp3 sugárzása siralmas. Talán a vasárnap délelőtti Bartokon hallható jazz válogatás tér el minimálisan az átlagtól. Inkább külföldi adókat hallgatok.
-
zolaas
senior tag
Hát pedig vannak ilyenek. Persze ezt nem ismerem csak épp ezt találtam. A nálam lévő Pio ctf 900 is újszerű, pedig ez sem mai csirke. Nemrégiben vett 1 ismerősöm Naka CR-7-t 200-ért.. és mondja mekkora vétel volt
Mondjuk nem piskóta az sem. Illetve ezért meg sem tudom számolni annyi pénzt kérnek
Vagy itt van mégegy, 1300 euróért ment el...
-
-
cintula187
addikt
Az se rossz. Pont egy Primare BD32 tesztet olvasok.
Más. Lehet láma kérdés lesz... Ha van egy pl a fent nevezett forrásból a multichannel audion kiviszem a jelet annak még át kell mennie egy processzor/preampon mielőtt rámegy a végfokokra ugye? Tehát pl. nem mehet egyből egy rotel 1075 be?
-
MaTTeS
senior tag
Elfogadom. Édesapám pedig még mindig a régi, elpusztíthatatlan Nokia 3410-esét nyúzza, lassan egy évszázada.
Egy Windows Phone 7, vagy ha megjelenik 8-as telefont kipróbálnék huzamosabb ideig. Az Android nem jött be teljesen, az alma telefonok pedig számomra megfizethetetlenek (pedig maga a rendszer iTouchon tetszik).
Ha ennyire nem szereted az érintőkijelzőt, de szoktál rajta netezni, akkor érdemes lenne kipróbálnod a qwerty billentyűs gépeket (Nokiák, Blackberryk).
-
TCr
veterán
Szívből ajánlom a Nokia C5-00-t, nekem is az van, én sem vagyok hajlandó többé (igen, volt velük dolgom) érintős "okos"telefont venni.
Egyszerű mint a faék, gyors, könnyen kezelhető, jó hangja van, engem is tisztán hallanak, ráadásképp (ezt én sem tudtam, amikor megvettem kemény 20.000 Ft-ért) elég komoly beépített GPS van benne.Az olcsó Samsung-okat messziről kerüld, ha "hosszútávra" akarsz telefont venni.
-
Integra
titán
ne legyetek már ennyire korlátoltak urak
2012-t írunk. semmi bajom azzal, hogy kőtelefont használsz, de azért mert te telefonra használod, attól még más nem. nexus-t használok, nem véletlenül, fél életem ebben van, nem ma kezdtem it-vel foglalkozni. teljesen evidens, hogy nálam meg igenis az automatizálás számít. nem is keveset. és igen, azért nézem a lehetőségeket, mert az új rendszerem a lehető legügyesebben szeretném összeállítani, megfelelően válogatott komponensekből, komoly receiverrel, nas-szal és még sorolhatnám. az egész rendszert egy erős egésszé akarom tervezni és megépíteni, a nappali résszel együtt összetervezve, a funkciókat figyelembe véve. és még sorolhatnám. az is lehet, hogy emiatt már nem is ebben, sokkal inkább egy bunbalow system-ben vagy hasonlóban kell majd gondolkodnom, bus rendszeres ház automatizálásban, aminek a házimozi, hifi része, csak egy részét teszi ki.
azt szeretném most első sorban megtudni, hogy mik a lehetőségek.és tetszik, vagy sem, a jövő igenis erre felé halad. nem értem, hogy miért olyan nagy baj, hogy opcióként ez is létezik.
-
-
fesii
aktív tag
Sajnos csak az ilyen börgeszettre van kredit.
Meg a tudásom se valami nagy ilyen téren így nem is mertem belevágni, hogy ősszeállítok egyet.
Allshare-al kapcsolatban annyi, hogy gépen megosztom és az ftp-n megy át a tévére. Két szoba között van 20méter legalább, így HDMI egyéb csoda kábel nem jöhet szóba.
Majd ahogy én gondolom a tévé kilövi a házimozira a hangot.
Ez már nem kis idő meg kavarodás a hangnak de talán megbirkózik vele -
fesii
aktív tag
-
ricsik
őstag
Igazad van a forest a jobb minőségű réz, mint a KCS és a Cinnamon az ezüstözött, ezt mondta, már emlékszem.
Akkor lehet hagyom a fenébe így. Popi kábel azt mondjátok nem rossz, a 24p meg úgy sem megy át. Lemondok az OSD-ről, más előnye úgy sem lenne az erősítő - HDMI összekötésnek, talán rontana is a képen, mert mégiscsak + 1 eszközön + 1 kábelen keresztül megy a jel.
Utólag belegondolva talán a hangon hozhat a KCS HDMI a KCS silverline koaxhoz képest, de nem egyértelmű, talán elhanyagolható lenne.
-
DM-Fan
nagyúr
Pedig az USA-ban pont azért perelt valaki a Drive-val kapcsolatban, mert a trailer alapján azt hitte, hogy valami Szállító-Halálos iramban klónt fog kapni (és hát mint tudjuk, nagyon nem az a kategória - hála istennek), beült rá és igencsak kikelt magából a látottaktól. .
Ed Parker: akkor ezek szerint Te a western műfajt sem igazán kedveled. Nekem pont az tetszik a Drive-ban is, hogy életszagú a dolog, igazából amikor nem történik semmi, akkor is történik valami - rengeteg testbeszéd van a filmben, továbbá ezek azért önkényes hatásszünetek: van időd azonosulni a helyzettel, a karakterrel, ezen felül hatalmas kontraszt, amikor egy ilyen, viszonylag üres jelenetsor után (pl. a zálogházas jelenetnél) a semmiből jön egy lövés, amire abszolút nem vagy felkészülve, az bizony igazi sokként hat. Magam is azt vettem észre, hogy hirtelen elöntött az adrenalin és elkezdett veszettül kalapálni a szívem, miközben menekültek a lövés után. Ehhez kellett az nyugis, viszonylag üres jelenet, ami mindezt megelőzte, ettől lett még drámaibb a hatás. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest