- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Nem értelek titeket. Ez a bögreszett nem házimozi egy kicsit túlzás.
Én pont most váltottam "bögreszettre" (Pioneer LX01) és tény, hogy más mint a fadobozos társai - a közép tud hiányozni rendesen -, de az túlzás, hogy rossz lenne. Zenére sem annyira vészes, filmek terén pedig meggyőző tud lenni.
+ aki lakásban lakik, még egy bögreszett is sok tud lenni.
Egy Bose 3.2.1. "bögreszett" nálam tartózkodott egy darabig, és a szomszédnak annyira nem nyerte el a tetszését... (ezt 12 órán belül jelezte, pedig fél hangerőn ment...)
A jelenlegit sem tudom sajnos kihasználni, mert fél hangerőn nekem fáj a hangja pl. egy tűzgyűrű esetén. Folyamatosan figyelem, hogy mikor csengetnek
, pedig csak egy falszomszédom van.
Persze nem egy 30.000.Ft-os LG és Samsungra gondolok a bögreszett alatt. De előbb vennék egy használt Bose Lifestylet 200.000. környékén, mint ennyiért összerakni egy erősítő 5.1. kombót.
Ezt persze szigorúan lakásra értem. Családi ház már más tészta.
-
törölt tag
Én lennék az első aki aláirnám az ilyen szettektől házimozi név megvonás+ bögreszett vagy egyébb névvé való degradálásáról szóló nyilatkozatot/felszólitást. Szerintem mi ketten versenyeznénk az elsőségért
Valamit kötelezném a gyártókat a következő nyilatkozatra: ez termék NEM ALKALMAS házimozirendszerként való használatra vagy térhangzás és megfelelő hanghűség előállitására, kizárólag megjelenitéssre és térhangzás-utánzásra képes. -
Akos1994
aktív tag
-
-
gyurczy
őstag
Kicsit megkésve, de csak most leltem rá. Ez most zene, vagy oximoron?
-
Szaszabond
aktív tag
Hmmm... Akkor csak en nem talaltam olyan erositot amire az 5.1 hangfalak mellett ra lehet kotni meg egy kulonallo hangfalpart? Ez nekem illetve a linkelt pana erositon is az A+B. Ami ilyen bemenetu arra meg zone 2 van irva a masodik hangfal kimenet fole. Szoval nem tuidom akkor mi a kulonbseg a zone 2 es az A+B kozott.
-
dorika87
őstag
Szia. Sajnos úgy függ össze, hogy kicsi a hely, mivel nem túl nagy a napplia ahova tervezem és ebből adódóan gondolkodom hangprojektorban, vagy esetleg kisebb hangrendszerben. Tehát a hely miatt se nagyon tudnék összeállítani egy 5.1-et, mert egy jó rendszernek már elég nagy a mélyládája és nem is nagyon tudnám hová tenni. Ezért gondolkodom olyan megoldásban, aminek nem kell nagy/sok hely.
-
bajnokpityu
félisten
az alsó kategóriában se jó,ha szabályos üveghangja van valaminek. Anno librákat úgy hirdették, hogy stúdiók használják, mert, h szinezésmentes. Beraktam pár cucc alá, olyan magaskiemelésem lett,h namég.
És ez nem üveglap, csak egy pár centis óraüveg.
Atacama 6i állványom volt, háttér alá. Hogy ez hogy lett tesztgyőztes, arról van elképzelésem.
Sajnos nem tudom bekajálni a kereskedők szövegét, hogy ittatuti,meg tesztgyőztes, meg, hogy levinsontól be kell tojni. Ahogy ujságoknak se hiszek vakon.
XT:teljesen nyugodtan ki lehet próbálni az emlitett kategóriában (nem sokkal van efölött) a Solid tech-eket.
-
-
Dorian
félisten
Hidd el, simán el tudom képzelni, hogy az adott körülmények (szoba méret, elhelyezési problémák, sub belépő-volta) közt ott szól a legjobban. Sokak szobája nem tesz lehetővé az optimálishoz legalább csak közelítő elhelyezést. Ilyenkor el kell dönteni, hogy melyik ujjainkat harapjuk le.
Közel a mennyezethez meg falakhoz legalább jobban terít, egyenletesebb lehet, közben a hangerejét lejjebb is csavarhatjuk, legalább kevésbé erőlködik egy ilyen kis láda. -
v.attis
őstag
Szerintem is, de mit csináljak, ha ott szól a legjobban..?
Eddig hallgattam Ákost, Metallicát, Pink-et és egy kis hause, vagy mifene zenét is. Ja, meg Skrillex-et. Mindenhol minden basszus jó. Mint mondottam korábban a szemben lévő oldalra nem tudom tenni, két oldalt meg van iránya a mélynek.HK AVR 130-ban minden hangmódban külön el kell végezni a hangfalak hangerejének beállítását? Egyet megcsináltam, erre az összes többi gyárin van. Megcsináltam még egyet, így már kettő jó, de a többi még mindig gyárin van. A Dolby, meg Logic, meg ilyen módokra gondolok.
-
bajnokpityu
félisten
nem minden denonhoz műanyag mikid adnak. enyémhez pl az 505öt adták, mint az a1hd-hez is. "fél" kilós tömös fém. és denon cm-ben mér.
érdekes cikk.
nagyjából azt irja le,milyen számolókapacitás kell, a reverbek regenerálásához. -
t-bali3
senior tag
Én nem hallottam kritikusnak az illesztést nagyobb ML-eken. Na, majd legközelebb jobban odafigyelek. Utoljára egy Vistát hallottam és ott nagyon tetszett a mély szekció.
Én nem is a mélyláda használata vs nem használatát kérdőjelezem meg, mert nálam is csak ront a mélyláda zenénél (azért még futok majd néhány kört). Inkább itt az álló vs állványos a kérdés. Én valószínűleg legközelebb csak állót vennék, mert nekem kell a mély is.
-
hétalvó
addikt
techno, rave zene, nem mondod komolyan
probaljatok mar meg egy minimal technot sub nelkul monitor dobozon 20nm-en elvezni...
ertem, hogy minosegi zenehallgatas elveibe nem fer bele egy sub es baromi maceras megoldani, de ha hianyzik az alja, akkor inkabb ne legyen?
egyebkent meg mindenki ugy hallgatja a zenet ahogy neki tetszik!
-
hétalvó
addikt
bbeci es extreme : ezert irtam, hogy nem mindenevo a micro. ezert kell hozza sub, ha mas mufajt is hallgat az ember. neha egy jo ki electro utana egy kis minimal majd levezetve egy keves chillout-al pl.
szoval ertitek nem csak audiofil zenek leteznek, ott pedig elhasal az a micro sub nelkul egy allo mar nem tenne ezt. de azert par komoly zene is ki tudna rajta fogni.
illeszteni nem lesz nehez a subot hozza egy pre-out-os integraltal megoldhato, mivel vagni nem kell, mert nem nagyon megy 50-ala.liszi: szo nelkul megvettem volna a k2-eseket, ha nem kapok sr900-at es cc900-at helyette. szazassal tobbet is fizettem ertuk...
-
"nem jelenti azt, hogy sztereó zenéhez kellene mellé mélynyomó."
Én sem azt írtam, hogy zenére mélynyomóval kell használni, hanem egészen pontosan idéztem azt, amit Toobee mondott, "nincs meg a legalja". Ami valószínűleg így is van és tény. Egyébként az Electra 926 38Hz-ről indul, de szerintem zenében is előfordulnak ettől mélyebb hangok, úgyhogy fejlesztenem kell egy Electra 946-ra, az 32-től indul.
Nekem az electrával eszembe se jutna zenéhez mélynyomót bekapcsolni, de úgy tudom többen használnak kisebb hangsugárzók esetén. Biztos lehet ezt is okosan és visszafogottan csinálni, hogy kiegészítse, kipótolja, ne pedig eluralja a hangképet.
"Most írjam azt, amit Te Gyulusnak?"
Több tucat hozzászólást írtam Gyulusnak, privátban írd meg, melyikre gondolsz.
-
t-bali3
senior tag
Szerintem az a kérdés, hogy Toobeenek megfelel-e így. Mert azért leírta, hogy összességében jobb, de hallja az aljáról a hiányt. Nekem otthon pl hiányzik az alja, de a mélyládám képeségei és/vagy kábelezés hiánya miatt rosszabb ha az is megy. Álló kell majd, csak előbb nagyobb szoba kell. Ördögi kör
-
gyurczy
őstag
Csináltam lakásfelújítást a Belgrád rakparton, 250 m2-es kégli, cca 80 volt a konyha-étkező, és kb ugyan ennyi a nappali. El lehet azt viselni, sőt, kifejezetten kellemes is tud lenni, csak nem ehhez vagyunk szokva. Én sem, hisz 55m2-en lakom, de szerintem azért nem lenne akkora probléma, nekem legalábbis.
-
robi-k
őstag
(#69831) BBéci
(#69830) bajnokpityuKöszönöm!
Elismerem, sok kompromisszum van a szélessávúakban. De jelenleg elhatároztam, hogy most nem készen fogok venni, hanem építek egy személyre szabott hangdobozt, ezért bújom jelenleg a DIY fórumokat. Bár megragadt bennem Pityu észrevétele, hogy igazán jó univerzális DIY hangdobozzal még nem találkozott, ellenben pl.a DIY DAC-kal vagy erősítővel igen.
Egyáltalán nem vagyok biztos, hogy szélessávú hangszóróval épített hangdoboz kell nekem, de kíváncsivá tettek, hogy mit is tudhat. Elvben egy jó pont a szélessávúaknak, hogy nincs bennük passzív freki váltó (szűrő), ami bármilyen jól alkatrészből is legyen megépítve, de akkor is ront a hangon.
A papírforma számomra nem sokat nyom a latban, a saját szubjektív megítélésem fontosabbTény, hogy pl. 100Hz alatt és 10 kHz felett elég gyengén muzsikálnak a szélessávúak, de ezt lehet korrigálni (pl. egy jó sub-bal a 100 Hz alatti tartományban).
Kíváncsi leszek, hogy majd a személyes meghallgatás milyen élményeket fog hozni, de erre még várnom kell. -
ricsik
őstag
-
hétalvó
addikt
ezzel a taviranyito kerdessel, teljesen egyetertek. ugy kell este guberalni mi micsoda es a bd-nek nem lehet allitani a felirat reszet.
a masik amire nem reg jottem ra, hogy ki lehet kapcsolni a vegfokot az lx-bol es meg jobban is szol tole, lehet lassan tenyleg csak egy procinak lesz hasznalva.
a ma reggeli kerdes, ha jobban szol a koax kimenete, akkor talan jobb lesz sima dts-ben a hangja mozin az ma-hoz kepest? csunya lenne. -
bigdady
nagyúr
Igazabol ha jobban megnezed akkor latod hogy már amire valaszoltal abbol nekem meg volt a megoldas (audio parameter gomb). Irtam is hogy taviranyitoval kell. (Én elotte a tv gui menuben kerestem) De koszonom hogy kikerested
Ui: atolvastam az egeszet multkor de ez a resz nem remlett amugy. Gondolom azert mert nem tudtam mit olvasok, hiszen eddig azt sem tudtam mi az a lipsync meg audio delay
-
bigdady
nagyúr
Szoke no mi? Mondtam hogy nincs a menuben!
That is pretty much it for setup via the GUI as, for no easily explainable reason, a lot of features are only accessible from the fascia display. Pressing ‘audio parameter’ or ‘video parameter’ gets you to the lip-sync adjustment (auto and manual) and upscaling controls, for example, which I would have thought were primary functions for the GUI.
Taviranyitoval kell elovarazsolni!
-
adamka36
tag
Általában arra törekszem hogy erős és akusztikus legyen a hangfal. Fontos a Watt is, jó persze egy 15-nm szobába mindegy. De én amikor megépítettem a rendszert akkor úgy építettem hogy ha költözöm teszem azt egy 30 nm-es helységbe, akkor ott is nagyon durván helyt álljon. De nyilván a minőség előrébb való, mint a teljesítmény. :-)
-
"50-ért azonnal, gondolkodás nélkül cserélni kell."
Gondolkodás nélkül cserélni kell, de mi a helyzet gondolkodással?
Ész nélkül nem akarok belemenni egy készülékcserébe, csak mert minden gomb felett van led meg van rajta HDMI. Konkrétan tapasztalt hangminőség-különbség miatt cserélnék legföljebb. Ha jól emlékszem, azt írtad, nálad nem volt 250-es, és a legutóbbi infóm az, hogy a végfokjuk azonos. Ezt még senki nem cáfolta eddig, ezért várom az infókat.
50-60-at rászánnék a különbözetre, de csak ha valaki konkrétan tapasztalta, hogy a 250-estől a 350-esnek tényleg jobb a sztereó hangja. (Szolgáltatások, csatlakozók, funkciók nem érdekelnek.)(Félreértés ne essék, nem vagyok elégedetlen az Arcam AVR 250-es hangjával, SŐT, de az a fránya kisördög....
)
-
-
"Van különbség hangminőségben is.
Tudsz erről bővebben valamit? Állítólag a végfog ugyanaz bennük. Az a kérdés számomra, hogy van-e egyáltalán, vagy van-e akkora hangminőség ugrás a 250-300-350 között, hogy érdemes legyen gondolkoznom lecserélni a 250-et. (Kb.50k az árkülönbözet.)
-
bajnokpityu
félisten
Az svs 2000esre majd kivi leszek. papiron nagyon jó cucc, kár,hogy rettentően hazudott a gyártó az 1000esnél, a toteles mérés során ez derült ki.
Nem azt mondtam,h nem javitana. De, javit rajta valamennyit, kipróbáltam, és most is tápkábellel használom, mert van itthon talonban. De ha fix keretből akarok jobbat kihozni, akkor a legkönnyebben feláldozható T12 esetén a tápkábel. szerintem. Svs esetén akkor meg nem.
T12n nem hallottam még olyan tápkábelt, ami tudta volna a boxer vs husky differenciát. Talán,mert ez harmadába kerülő sub, ebben nincs már ennyi, talán mert nem oda valót próbáltam.
Nekem a kiállitási demojuk totális vakitás volt.
-
ricsik
őstag
Abban az esetben még igazad is lehet, ha 240 ért (160+80) nincs jobb sub olcsóbb kábellel, mert akkor megéri a kábel horror áron is, annak, aki felfele akar lépkedni.
Amiért igazából kezdtem a dolgot az az, hogy annyit hangoztatjátok a készülék felébe/ egészébe kerülő kábeleket, hogy az rögzül és egy idő után olyan, mintha olcsóbb kábellel szart sem érne az egész. Pedig nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest