- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok,
Audyssey ACM1H mérőmikrofonra esetleg van tipp, hogy honnan érdemes beszerezni, ha nem akarok befürödni egy hamisítvánnyal? Arról olvastam, hogy aminek nem mono jack-je van az tuti fake, de még ez se nyugtat meg teljesen ebay/aliexpress stb vásárlásoknál.
Itthon már több mint egy éve próbálom beszerezni használtan, sikertelenül.. -
Akos1994
aktív tag
válasz
Akos1994 #86784 üzenetére
Norbi 72: Köszi, én is végül arra jutottam, hogy marad a tologatás mozizás előtt.
Azt még meg szeretném kérdezni,hogyha a center és surroundoktól eltérő típusú/márkájú/driver méretű frontokat használok azzal nagyon rosszul járhatok?
A terv az,hogy a már meglévő sztereó láncomat egy pre out-os AVR segítségével összeházasítom, viszont ha mondjuk az adott márkának nincs a fronthoz tartozó surround családja akkor nincs is nagyon lehetőségem hozzátartozó centert/surroundot párosítani...
Most egy ilyesmi Heco bögreszettem van,ezt szeretném valami komolyabbra cserélni,de nem tudom,hogy a front miatt merre induljak el..
Most jelenleg Tannoy F2 lenne a front, de hogy tovább bonyolítsuk a helyzetet, ez sem állandó,mert tervben van,hogy álló dobozokra cserélem őket.. Szóval szándékosan nem írtam, hogy mi lenne a front sugárzó. -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Centert szabad vetítővászon fölé rakni? Sok vélemény / ellen véleményt olvastam, aki ajánlotta azt tanácsolta, hogyha a fülem felé döntöm akkor szabad vászon feletti polcra is tenni.
A vászon alatti elhelyezésnél a center és a frontok magasai közötti a szintbeli különbség kb. 40cm lenne, ha a vászon felett lenne akkor pedig 80 cm. További helyzetet bonyolító tényező, hogy tetőtéri a szoba, gondolom ez nem előnyös akusztikailag. Kép róla.
Vászon alá is tehetném, csak nem lenne középen a center vagy pedig az éjjeli szekrényt sok kompromisszummal tudnám csak máshova tenni.
Nektek mi a véleményetek? -
Akos1994
aktív tag
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2 csatornás Denon PMA-255 UK erősítőm Tannoy F2-vel és mellé egy Kenwood KRF V4550D házimozi erősítő minden szükséges hangszóróval csak front nélkül.. A két Tannoy-t akarom frontnak,de nem akarom állandóan átdugdosni a kábelét egyik erősítőből a másikba,ha filmet nézek. Csak a SUB-nak van pre-out a kenwoodon,tehát bypass-t nem tudok csinálni..
Ezt nézegettem,elméletileg 4 forrást fogad és egy pár hangsugárzót.
A gagyi csíptetős módszer riaszt,de az is kérdés,hogy vajon mennyire rontja a minőséget egy ilyen gagyi switch?
Valami más ötlettel esetleg tudnátok szolgálni? -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2 csatornás Denon PMA-255 UK erősítőm Tannoy F2-vel és mellé egy Kenwood KRF V4550D házimozi erősítő minden szükséges hangszóróval csak front nélkül.. A két Tannoy-t akarom frontnak,de nem akarom állandóan átdugdosni a kábelét,ha filmet nézek. Csak a SUB-nak van rajta pre-out a kenwoodon.
Hogy lehetne megoldani a legegyszerűbben hogy használhassam a tannoy-t a sztereó erősítővel együtt front ként a házimozi erősítőn?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- MSI CYBORG 15 A13V
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged