- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #70594 üzenetére
Norbi 72: Nyilván. Tessék figyelmesen olvasni. A jelenleg futó Reference SE sorozat nem egyenlő a 3 generációval korábbi jelzés nélküli, vagy + jelzéssel ellátott kábelekkel.
Patice: Jogos, bár a Focal évtizedben ez a kábelár visszafogottnak tekinthető.
tbali-3: A jelenlegi kábelezés egy mélyben erős álló dobozhoz volt összeállítva, ami a "kis" monitoroknak nem áll jól.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #70257 üzenetére
Persze, csak játszom a hidegfejűt, magam ugyanígy bezsongok rendszeresen. Aludni sem tudok, ha valami új cucc, akárcsak gondolatban is érkezni készül,
nemhogy fizikai valójában ott legyen előtted amiről álmodoztál. Nemtom, én mindig örülök, ha valakinek így tetszik amit elképzelt és megvalósított.
-
mivamma
senior tag
válasz
Norbi 72 #70234 üzenetére
Nem gondolod, hogy most ezért elkezdek takarítani
(#70235) hétalvó: nekem van elosztóm amit használok, csak gondoltam ha már találtam megkérdezem, hogy jó-e valamire. Ha ennyire sz...r, akkor megy a konyhába a kv főzőnek! Lehet, hogy hoz valamit a hangján, egy próbát megér
Miért ne a porszívóval? Mindig is hiányoltam a teltebb mélyeket a porszívómból
Mondjuk a kv főzőmnek meg a magasai kevesek, tesztelni kell, nincs más ötletem. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #70204 üzenetére
Már elnézésedet kérem de az 1080p simán átmegy az YpbPr öszeköttetésen igy minimális lesz a veszteség... -ha lcd-je van akkor szinte semmi.Tehát én nem nevezném ennyire neccesnek..
Tehát hol kell lejjebb adni: minimális észrevehetetlen kép vagy jól hallható hang: azért nem elenyésző különbség van egy onkyo 6xx vagy Pio 922 és a NAD hangja között.Én is inkább Denon x3000 mitn az eddigi választottak.hagfalakat is venni kell majd rá.
Mondjuk Oldfighternek is igaza van: müpa-t nem éri utol de a zenei élmény jó hangfalakkal párositva élvezhetőbbé válik.
-
Toobee
veterán
válasz
Norbi 72 #70119 üzenetére
Igen, de ez netes kep. Nem ilyen szinu az allvany (teljesen fekete).
Patice: gyari allvany, amugy meg sem vettem volna.
Jo a cucc, megerte a valtas, de kabelek korul meg nezelodni kell.
Sefter: igen, meretben inkabb ez illik ide. Nem keves, szepen betolti a teret. Jobban keri a hajtast, mint a 920, mert erzeketlenebb.
-
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #70087 üzenetére
Végülis ajánlhatunk, még majdnem félmillióért is találhatsz..
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Norbi 72 #69978 üzenetére
És neked mi a fő bajod a Harman-al?
Én Harman-ba csak CD lejátszót nem vennék mert az tényleg meghibásodik könnyedén!
És ha végre lerendezzük hogy akkor a Harman vehető-e vagy nem ha netán az lenne hozzá egy ilyen? Mégis csak mind ketten amerikaiak.
Vagy ez hangzásba nem olyan jó? A mélyládájuk tetszik.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Norbi 72 #69978 üzenetére
Három ismerősömnek volt/van (már csak egynek van) Harman erősítője. Teljesen tetszik a hangzás, a minőség stb. A Design. 2007 óta van meg neki. AVR-132-ője van. Tökéletesen üzemel neki. Nekem a Sony hangzása kicsit magasabb. (Sokat hallgatok minőségi Sub Rapp zenéket és mivel japánban nincs Sub Rapp ezért a hangzása tök más ami nekem nem igazán tetszik).
Viszont a Sony-nak volt régen egy hangfal szetje ami nagyon tetszett de mára már nem kapható sajnos.
Pedig az hallásra egy Harman-al tökéletes volt.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Norbi 72 #69965 üzenetére
És kb ebbe az árkategóriába milyet ajánlotok?
Lehetőleg ennél ne legyen drágább!
A H/K-t azért választanám mert az amerikai és a mély ebbe jobban ki van hangsúlyozva. Én meg azt szeretem.
És ha a Taga nem jó akkor mit ajánlotok helyette? Olcsóbb is lehet csak drágább ne. És mélyládával lehetőleg legyen max 180k.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Norbi 72 #69956 üzenetére
MEde8er 600x3d-vel szívok éppen, mert nem látja a syno ds213se nfs megosztott mappáiból mindet (egy hiányzik egyre meg failed-et ír). Valaki találkozott hasonlóval? (sambán tökéletes). Vagy nas vagy lejátszó hiba.
(devil-k: nem, nem user error és olvastam a manual-t
)
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #69937 üzenetére
Baj? Nincs vele semmi baj, legalább még letérdel
A szövet nem sérült, ha valaki jobban barkácsol mint én, össze lehet hegeszteni gondolom. Bár nem is néz ki rosszul ez a böszme nagy tányér, a frontokon eddig sem használtam a szövetet.
És igen, ha ez elmegy, jön a T12, azon meg úgyis zizeg az előlap ahogy hallom, úgyh nem lesz rajta.(#69940) bajnokpityu:
Sajnos nincs visszaút, átestem már, KELL a T12. Odaadom így majd 40 helyett 35-ért aztán kész. De annál olcsóbban nem. Sem-nem kenyérre kell, sem-nem sürgős. Akkor már inkább saját kézzel darabolom fel gyújtósnak -
-
hétalvó
addikt
válasz
Norbi 72 #69774 üzenetére
nekem is negyed hangeron van. nem ezen mulik. hanem az erzesen. mondjuk ez a mostani subom kicsit tulmutat a szobam meretein, de az aviano 9 pont jo volt es elotte a kisteso pedig kicsi. allo frontokrol beszulunk persze es kerteshazrol.
egyszer kerj kolcson egy 30-ast es utana meghallgatnam a velemenyed ujra. -
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #69570 üzenetére
Parancsolj, hátha sikerül jó áron megcsípned: Denon AVR A100 "100 Jahre Denon"
-
ricsik
őstag
válasz
Norbi 72 #69565 üzenetére
Amúgy az, hogy kevesebb bemenet van az új erősítőkön, még nem jelent semmit, mert már sok cucc hdmi-vel megy, a maradékra meg nem elég az 5 db analóg, és 2-2 digi bemenet?
A lényeg nem az, hogy a bemeneteken spórolnak, hanem hogy más sokkal fontosabb dolgon is.
Amúgy tényleg bizalomgerjesztőbb, ha roskadásig van a hátulja, jobban szeretem én is, de ez maradiság.
Különben marketing szempontból tömik dugig, ha már 2-300 ezerért adják a jobb gépeket, akkor lássa már a nép, hogy az egyel kisebb géphez képest jobban tele van a segge. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #69496 üzenetére
a sorrend a lényeg. akármilyen szobád van,ha sivár, akkor esélytelen.
négyzeteset nem elég berendezni, oda már tennék komolyabb elemeket, játszani kell elhelyezéssel.
belmagasság meg csak a komoly láncoknál igazán probléma.De igazán nem értem akusztikához, Dorian itt a spiler ebben. nekem szerencsém volt a szobával.
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #69470 üzenetére
Nem, akkor nem. De szerintem azért nem, mert még egy zongora/hegedű/ének kombónál jobban kihallatszik, egy dob/seprű/ének/gitár/trombita egyvelegnél ez eltűnik. Viszont azt hogy az egyik hangszer MINTHA elnyomná a a másikat, azt mindenhol hallom. Ez a sub hiánya nem? Mert a két hangfal gondolom próbálja kiszolgálni a hangszíneket, de 2 hangszóróval nem megy.
A mozinál meg igazából engem is az zavar, hogy a sima beszédes részeknél hangosítanom kell, még egy "böszme" jelenetnél meg szinte már zavaróan hangos. Nem zavarna, de finoman akarom kikísérletezni mennyit bírnak a szomszédok.
-
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Norbi 72 #68901 üzenetére
Azt hiszem egy kicsit drága mulatság lenne,mert 30m kellene.
A két hátsó hangszórónak kell 10-10m.
Értem én,hogy miért mondtad a vastagabbat,de most elég a 1,5-ös bőven.
Mostanában nem tervezek nagyobb hangfalban!Kábel végeket forrasztani szoktátok,vagy csak simán megcsavarjátok és bele a csíptetőbe/tekerőbe?
-
Toobee
veterán
válasz
Norbi 72 #68871 üzenetére
Egyszer réges régen hallottam egyet, de nem ezzel a hangszórókészlettel és doboztervvel. Az tetszett, tekintve, hogy 50e körül meg lehetett kapni. Én ezt mindenképp meghallgatnám, ha magával ragad a hangulata, akkor jó kis rendszert köré lehet építeni nem túl nagy pénzből.
-
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #68827 üzenetére
Na jó, akkor én is leírom...
Nálam a Monitor Audio RX1-es dobozok állványon vannak, a dobozok belső oldala kb. 1,8 méterre egymástól, így a dobozok középvonala kb. 2,0 méterre esik egymástól.
Hátsó faltól az előlap normál esetben kb. 60 centire van, ha éppen egyedül vagyok otthon, akkor előrébb tudom/szoktam húzni őket, így 75-80 centi is van mögöttük.
Az oldalfalaktól jobb oldalon kb. 70 cm van, a másikon 2 m.
A dobozok elejétől kb. 2,2-2,5 m-re tudok leülni zenét és filmeket hallgatni-nézni. Mögöttem van még 3-4 méter, így elég sok közvetlen hangot hallok szerintem.
Akusztikailag ez egy nappali, ami egyben van egy előszoba+étkezővel és konyhával. A kimondott nappali rész egy 5m X 3,5m-es rész, aminek a hosszabbik oldalán van a cucc. Ahol ülök, az pont egy hullámhegy a mélyek szempontjából, de a kis RX1-eseknek nem jön rosszul a rásegítés alul.
Normál helyzetben is elég jó a színpadkép, bár bezavar a dobozok között a TV kicsit + erősebb, mosottabb, döngősebb a mély.
Amikor előrébb tudom húzni a dobozokat, akkor sokkal pontosabb a térképzés, megnövekszik a színpad mélysége és sokszor túl is nyúlik virtuálisan a szoba fala és a dobozok mögé. Ezzel együtt a mélyek is sokkal jobbak lesznek, kevesebb lesz kicsit, de mintha mélyebbre is menne a doboz ennél a felállásnál.
A hangszóró védő selymeket levéve bármilyen helyzetben elég hallható a különbség (+részlet, +neszek, +pontosság), szóval amikor tehetem, lekapom őket.
(#68825) ricsik:
Az egyenlő szárú háromszög szerintem jobb, mint az egyenlő oldalú. De azért ne legyen túl nagy (~ többszörös) difi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest